Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
A duzzanat sajnos egy olyan dolog amit nem lehet kontroll alatt tartani. Nekem még 7 hónap után is duzzadt a csúcs, csúcs felett és a csúcs alatt is. Bár a nyári állapothoz képest lassan de biztosan van változás.
Féléves konzin mondta is a Dr.Úr, h lassabban gyógyul mint várta de az én orromnál ez még rendben van. Főleg ha úgy vesszük, h az orrom a műtét előtt 1 centivel odébb, az orrhátam meg 1 centivel magasabban volt. És akkor már az orrcsúcsról ne is beszéljünk.
KT a klinika elhagyása utáni másnaptól engedi.Egyébként nem lehet vele ártani,nyilván nem a porszívó erejével szív és csak az orrjárat elejéhez rakja az ember,viszont jól távolítja a trutyit,megfázás esetén sem kell attól tartani,hogy esetleg a fülre megy.De ez a dolog is orvosfüggő,mint ahogy az ajánlott készítmények is.Én mindig azokat írom,ami szóba jött az adott orvosnál,tehát ártani nem ártunk vele,csak használ :-)
Más is bányászik,orrplasztika után ez teljesen természetes,csak mélyre nem szabad menni :-)Szóval jól tetted!
Ezt nem is tudtam! (Hogy Rezek nem támogatja az orrszi porszit!) Nekem muszáj volt már 2,5 hetesen használnom. Persze rögtön a műtét után én sem csináltam volna, de nekem erre nem hívta fel külön a figyelmemet, pedig mondtam neki, hogy megfáztam.. 🤔
Az elején én coldastopot + napi többszöri nedves fülpiszkalos tisztítást vetettem be a mindenféle szörnyetegek kibányászására, jött is akkor minden. (Bocsi 😂) Cserébe kaptam levegőt! :)
Neked is 23333 hsz.
És ami lemaradt:az az orrszívó semmit nem ér,ami nem orrszívó-porszívó,csak a kis gumis vákumos,nem is tudom,hogy minek forgalmazzák.
Az orrszívó-porszívót viszont nem támogatja RÖ,tehát stornó.
Szia!
Itt megtalálod:23176 hsz és 23333 hsz.
Szörcsögés:én is így hívtam,de lehet,hogy szürcsögésnek :-)
Gipszlevétel után már finoman kilehet fújni az orrot,de csak olyan szuszogósan,nem erőből.És akkor megfog szűnni a szörcsögés.
Aztán hétről-hétre lehet bátrabban fújni és hat hét után már rendesen.
Sziasztok!
Tampon eltávolítás után várhatóan mikor dugul ki az orr és mikor múlik el a 'szörcsögés'?
Jön belőle a váladék savóval keveredve.Egyszóval trutyi.
Gondoljál bele,hogy mennyi seb lehet az orrban,ahonnét jöhet a trutyi.Egy adag elfogy,aztán jön a következő.Nálam a tüsszentés nagyon jó volt,akkor jó egy adag trutyi távozott.
A betonérzés nálam is jelen volt,amikor már pár hetes volt az orrom,kitudtam tapogatni,hogy az orr mélyén vastag seb volt.Nagyon vastag.Minden nap ellenőriztem,hogy megvan-e.Aztán egyszer csak már nem volt ott.Levált és valószínűleg,ahogy finoman kifújtam az orromat,úgy távozott is.
És szerinted mennyire para 1-1 ilyen kis “baleset”, amit unokaöcsi okozott? Amúgy természetesen nagyon vigyázok rá. Még futni sem voltam idáig, pedig nagy futóbolond vagyok! De a napokban egy laza kocogást már lehet, hogy megkisérlek, kiváncsi vagyok, tudok-e orron keresztül lélegezni közben. 🤔😊 Rezek doki amúgy 3 hetet mondott a sportra.
Naa, király, beszerzek egy ilyen krémet akkor holnap! :-) kösziii!! 😊😊😊
Szia!
Három hónap,amikor stabil/de nem egy telibe találó bőrlabda ellen,ezt mindig hozzáteszem,legyen mihez viszonyítani/
Persze,a körömvirágkrémnek van értelme,mi az hogy! :-)
Sziasztok! Egy hónapos nózi update a naplómban! 😊 Elképesztő, hogy telik az idő.. 🤔
Amúgy tudja valaki, hogy a csontos rész mikortól tekinthető stabilnak? Picit aggódom, mert az egy éves unoköcsém párszor megütötte a játék hevében az orrom, persze nem erősen, csak amennyire egy baba tudja.. és bár kívülről nem látom a nyomát, azért bízom benne, hogy belül sem történt elmozdulás..
Nekem még duzzad az orrom közepe (orrcsúcs felett) eléggé. Körömvirág krémnek van értelme még ilyenkor? (Eddig nem használtam) Vagy pl a bőr zsugorodását mivel lehet elősegíteni szerintetek?
Sziaaaa! :) :)
Jól vagyok köszönöm, mára már meg is jött a hörcsög pofi, nagyon komoly! :D A lilulás már sárgul, remélem holnapra még jobb lesz a helyzet. Ami picit "zavar", hogy folyamatosan folyik az orrom, szinte le sem tudom venni a parittyakötést. Mondjuk kenem is belül, gondolom az is folyik ki.
Te hogy vagy? Velünk szemben volt a szobád? Előttünk mentél el?
Gawwros adta meg az utolsó "árvariációt",azóta úgy tudom,hogy nem változott.
/ezt csak azért írom,mert én KT-s vagyok/
Szia Tamás!
Kopogtam :-)
Ha a fontosabb infókra szükséged van,pl.mit vigyél a klinikára,hogyan tisztítsad az orrodat,stb...akkor ha kéred,szívesen átküldöm.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?