Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretnek tapasztalatokat kerni azzal kapcsolatban, ki mikor kezdte mutet utan a sportolast. Es mit?
Az orvosnak is feltettem ezt a kerdest, de nyilvan mas a protokoll es amit mi erzunk.
Nekem ma 5 hetes az orrom (holnap toltok is ennek oromere uj kepeket 😅), tenyleg naprol napra komfortosabb minden, teljesen jol vagyok, de pl. ha lehajolok es log a fejem, olyan erzesem van, mintha leesne az orrom. Illetve ha nagyon sietek az utcan es razkodik, az is fur as erzes meg? Bekepzelem? 🙈🤔
Triatlonozom, egyesuletben, versenyszeruen, ez most az alapozas idoszaka, ilyenkor futok es uszok. A doki szerint lehet mar 6 hettol mindkettot. En azonban picit “felek”.
Nyilvan a puding probaja az eves, megis, ha van erre vonatkozo tapasztalatotok, kerlek, osszatok meg.
Koszonom! 💐
Szia Brill!
En ugy latom szep szabalyos alul nezetbol az orrod! Tuti szep az orrcsucs is. Az enyem ugyanigy nezett ki gipszben. 😊
Ez nagyon meggyőző!😍
A gipsz alatt is jó lesz ez!
Raktam fel egy mostanit. Össze lehet hasonlítani az előzővel.
Jó éles kép lett, aki nem akar frissen varrott orrot látni közelről az ne nézze inkább!
Érdekes, én nem is szoktam azon gondolkodni, hogy milyen formájú lesz. Csak annyit kértem, hogy javítson a hibákon ahol tud, és nehogy turcsi orrot csináljon. Bármilyen jó , csak legyen rajta két lyuk
Lehet megdöbbenek pénteken :-o
Egyenlőre csak azt figyelem mikor jön már valami levegő, mert én akárhogy próbálom, nem tudok aludni nyitott szájjal.
Tegnap , nem is értem hogyan, de kicsit szelelt az orrom , és tudtam aludni több mint egy órát délután. Hát az király volt!
Aztán vége lett a jónak, de várom a csodát, amit itt mindenki ígér :-)
Megnyugtató lesz a végeredmény én úgy gondolom :)
Innen már csak felfele vezet az út, aminek 3 év után mondjuk ideje is lesz.
A dugulás az elmúlik, nekem a jobb oldal 5-6 napig full blokk volt aztán szép lassan elkezdett szelelni.
Azt szabad megkérdezni, hogy az orrod alsó részét, ami kilóg a gipszből, hogy látod? Hellyel-közzel szimmetrikusak a lyukak?
Egy dolog nagyon fontos:a fórumszabályzatot be kell tartani.
Ezt mindig szem előtt kell tartani.
/nem véletlenül írtam/
Csak hogy csatlakozzam a nem siker sztorikhoz. :( Nagyjából összeraktam a naplómat, jó hosszú lett, ezért kellett ennyit várni rá. Akik már jelentkeztek rá, azokat mind beengedtem, akik még nem, nyugodtan jelentkezzenek.
Brill, neked megnyugtatásul nekem is folyamatosan be volt dugulva az orrom a gipszlevétel előtti napig, viszont azóta elmúlt és tökéletesen "működik". A tiéd biztos jobban szét lett szedve, ezért tovább is tarthat, de az első heti dugulás még nem jelent semmit.
Mi már ezt bővebben is "megbeszéltük"...akkor is elborzasztott és most is,hogy akartak lerázni téged úgy,hogy hárítanak és becsapnak.
Volt,akinek sikerült pert nyernie,de sok-sok évbe tellett,nagyon sok megaláztatással járt,de Erika annyira erős volt,hogy nem bírtak vele.Az évek alatt sokan kitartottunk mellette,erősítettük lelkileg és erőt adtunk neki,mi ezzel tudtunk segíteni./alsó szemhéjplasztika/
Aztán volt Kata,akinek FJ úgy tönkre vágta az orrát,hogy amikor megláttam képen,sírva fakadtam.
Az orvos,aki elvállalta a korrekcióját,volt egy kitétele:el KELLETT hagynia a fórumot./és minden hozzászólását töröltetni/
Hm...hát így állunk.
Biztos minden jó lesz most Brill111.
Most jó helyen és jó kezekben voltál.❤
Nem tudom szabad e ilyeneket .
Csak igazat írtam, nincs benne titok.
Engem ketten műtöttek , az orrsövényt egy orr-fül-gégész intézte. Tampont meg kiszedte az ügyeletes. Na ez a legrosszabb variáció, mert senkitől nem lehet kérdezni, mindenki a másikra mutogat.
Nekem már az első pillanattól valami nem stimmelt. Fájt az arcom, a fülem, ment fel a lázam, és persze ronda , féloldalas volt az egész. Így én visszajártam, ami elég kényelmetlen volt nekik. W.A. azt mondta, hogy ő kiegyenesítette az orrsövényt, menjek Jósvayhoz. Ő meg azt mondta menjek az orr-fül-gégészhez, mert ő nem az, honnan tudja miért nem kapok levegőt.
Aztán megbeszéltem velük a hármas találkozót, hátha ki tudjuk deríteni mi a gond. Mire odaértem a kórházba a megbeszélt időpontra, W.A. hazament.
Bár mindegy is volt, mert mindig csak olyanokat tudott mondani , hogy a szépségért meg kell szenvedni, és két perc után kinyitotta nekem az ajtót.
Mikor egy ügyvéd közbenjárásával találkoztam egy másik orvossal és az igazgatóval az volt a hab a tortán. Az a doki közölte , hogy szmog van azért nem kapok levegőt, és finoman körbeírta, hogy esetleg nem vagyok normális azért nem tudok aludni. Tényleg nem voltam az mikor oda betettem a lábam.
Jósvay az elején még állította, hogy ez nem is olyan ronda, és nem is látszik a horpadás. Egy idő után aztán elnézést kért és mondta, hogy nem direkt csinálta. Csak ezzel sajnos nem sokra megyek.
Röviden ennyi a törénet. Majd ha lesz erőm még írok pár különbséget az állami és a magánellátás különbségeiről.
Ja, es kontrollra nem is hivott. Az asszisztens szedte le a tapaszt meg szedte ki a varratokat es szepen utamra engedett. A doki nem is latott csak a mutobe. Kerdeztem, hogy szembol mi ez az orr???? Es nem a bucisagrol beszelek...hanem valami eldeformalodott 'korterol'...azzal nyugtattak, h majd apad. Igen apadt meg 2 ev utan is es ugy meg rosszabb volt.
Arrol nem beszelve, hogy Grigalek ur 4x mutotte baratnom mellet, amit 5odjere is kellett es masik dokinak kijavotani. Mert 4x neki ugrott egy olyan dolognak, amihez lovese nem volt. De ez masik forumhoz tartozna. Csak annyi, h vannak dokik, akik erthetetlen szamomra, h meg mindig, hogy dolgozhatnak a szakmaba...
😣Remélem,hogy ezentúl egy orrhoz sem nyúl hozzá,nem kell erőltetni,ami nem megy,főleg az emberek kárára 😣
/és most finoman fogalmaztam/
Brill veled vagyunk,mindenki drukkol neked,tudjuk-tudom eddig min mentél át,most már a jó következik.
Amiatt meg ne aggódjál,hogy most be van dugulva,ilyenkor semmi jelentősége,teljesen szét lett szedve az orrod,aztán megint felépíteni az apró kis elemekből,megérzi ezt az orr,neki sem könnyű ilyen szempontból,türelmesnek kell vele lenned,nem kis dolog,amin átment.
Ezt a gipszes időszakot vészeljed át,utána már egyre jobb lesz.Ebben biztos vagyok!
Kitartás!!!
37.7-ig bírtam , aztán lázcsillapító . Nem szeretek gyógyszert szedni , pedig lehet kellene, mert utána jobban érzem magam. Egyszer egy megfázásnál ittam valamilyen forró italport ami úgy feldobott, hogy jobban voltam mint egészségesen. Azon gondolkodtam akkor is kellene inni amikor semmi bajom. :-)
Mélypontom már nagyon sok volt az utóbbi három évben, a kialvatlanság, az orvosok hozzáállása, a per – ami aztán nem lett – és még sok más dolog miatt.
Most a bizonytalanság a rossz, mert nem tudni még ilyenkor mi lesz az eredmény. Az nem túl jó jel, hogy teljesen be van dugulva.
Igen, teljesen szétszedett rajta mindent. Átalakította a csontos részt, az orrsövényt, és az orrcsúcsot széthúzta valahogy .
Ha ezek után sem lesz jó akkor tényleg csak a fűrész marad :-o
"Ügyes" volt Jósvay doktor a Szent Imrében, mindent elrontott amihez hozzányúlt.
Az erő rámfér. Köszönöm
Ez ilyen popszakma, ezt tűrni kell... 37.5-ig én is eljutottam, remélem nálad se lesz több.
A kövi 3-4 nap valamelyikén fog jönni a mélypont, arra készülj fel lelkileg. A puffadt fej mellé beeshet szédülés, alacsony vérnyomás a kényszer-passzív életmód miatt. Éjszaka/napközben próbálj aludni, amennyit tudsz.
Amúgy nálad a csontos részt is formázta (újra?) RÖ?
Továbbra is küldöm feléd az erőt!! :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?