Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Igen, az egyik barátnőmet hétfőn műtötte volna.
A graftot az orrcsucshoz teszik, csak amíg nem láttam a képed azt hittem a leírás alapján.
Szerintem a feketenadálytővel ártani nem ártasz neki. Azt csonthártya gyulladásra is írja.
Egy fotó küldést mindenképp megér a dokinak is.
Szerintem most kicsit több ideje van távkonzultálni 😂
Igen, pontosan, mint egy kis borsocska.. :( vidzont nem mozog nekem, stabilan ott ul a csonton.
Ez a graft mi? Nem tudok rola, hogy volt ilyen nekem.. 🤔🤔
En két hete repültem es bringaztam is viszonylag sokat!! De ez nekem is hihetetlen!!!
Amugy bal oldalrol mar gipszlevetel utan lattam pici puklikát, de egyaltalan nem volt zavaro. Jobb oldalrol pedig tökeletes volt, most meg.. :-((
Az mit jelent,hogy állandóan?
Vér ürül vagy savós állagú,ami rózsaszínes?
Most néztem a képet.lehet hogy a csonthártya gyulladt be. Ilyesmi is volt kentem fekete nadálytő krémmel és elmúlt. Olyan érzés volt mintha lehetett volna mozgatni is, aztán állandóan piszkáltam.
Abbahagytam kenegettem aztán elmúlt. 😀
Ha volt betéve graft akkor lehet, hogy az.
Nekem volt de csak érződött látni nem látszott. Mintha egy bors szem lett volna ott.
Most már csak akkor érzem, ha nagyon gyömöszölöm. 😀
Tettem fel képet a kis göbről. Nagyon elszomorított. :(
Annasi írta, hogy neki is volt ilyen és felszivodott, de nem tudom, hogy egy ilyen csont keménysegu dolog hogy tud felszivodni... A bal oldalon mintha egy kis részen hiányozna a csont, ahogy kitapintom. Amit csak azért nem értek, mert en csak egy kis reszelest kertem a jobb oldalról. Törésrol a zarojelentesben sem volt szó. De akkor mi lehet ez?! :(
Ne keseredjél el,ennek most így kellett történnie,sajnos ez a helyzet ezt hozta.
Persze rossz érzés,mert már annyira vártad,készültél,csak pár nap választott el attól,hogy megvalósuljon az álmod-kitartás,egy kicsit eltolódik ez a dolog,de később biztonságban érezve magadat élheted meg!
Szia!
Ne aggódj, még nagyon sokat fog változni az orrod, nekem 1 éves és még mindig látok változást .
Idővel egyre kecsesebb lesz, kirajzolódik a valódi formája .
Szép történet: "Olaszországban egy férfi, aki műtétje előtt csillapította a koronavírus-gyanús tüneteit attól félve, hogy ha beigazolódik nála, hogy beteg, nem végzik el rajta az orrplasztikát, most akár tizenkét éves börtönbüntetés elé néz, mert megfertőzhetett volna több egészségügyi dolgozót is. A férfi az altatóorvosnak lett gyanús, aki észrevette, hogy magas az illető hőmérséklete."
Aki műtét előtt áll, javaslom, ne kockáztasson. Közel sem ideális ez az időszak egy olyan műtétre, ami után hetekig sebes lehet az orr belseje, ahová naponta többször nyúlkálni kell fülpiszkálóval.
Ezzel kapcsolatban egy kérdésem is lenne, bár nem tudom, más nézegeti e az orra belsejét zseblámpával :-) . Engem 4 hónapja műtöttek és az orrom belsejében úgy 3-4 centire belül, az orrfalam valamiért sebes, vérzik, nem gyógyul be. Nem folyik belőle, csak látszik ott egy nyílt seb, élénken piroslik, kicsit véres. Ennek tulajdonítom azt is, hogy kint a szabadban nem esik jól sokáig hideg levegőt beszívni, mert enyhén fájó érzéssel jár. Ez olyan rész, amit nem érintett a műtét, nem varrat helye vagy ilyesmi. Más esetleg tapasztalt hasonlót ? (korábban is jellemző volt nálam, hogy időnként picit véreset fújtam, noha sosem volt magas vérnyomásom. Lámpával viszont nem nézegettem az orromba műtét előtt, így nem tudom, hogy ez régen is ilyen volt e.)
Szia!
Sajgó,húzódó,zsibbadó,feszülő,"leesik" az orrom érzés teljesen normális,hónapokig jelen volt nálam,nem volt vészes,inkább csak éreztette az orrom,hogy létezik és gyógyul.Jelezte,hogy komoly műtéten esett át,adjak neki időt a gyógyulásra.
Még csak két hónapos leszel,a duzzad-apad folyamat még bőven tart nálad,még kell türelem,ahogy te is írtad.
Képet én is szívesen néznék az eredeti orról és a mostani állapotról,ha van kedved feltölteni :-)
Sziasztok, jovoheten leszek ket honapos. Az orrom formaja a kiindulasi allapottol sokat valtozott, a horgas formaja eltunt. De meg mindig duzzadt es asszimetrikus, dudoros hol itt-hol ott, illetve az orrhat vastagsaga is jelentosebb mint amilyenre szamitottam. Ez foleg szembol meghatarozo, de oldalrol is latszik h meg nem az igazi foleg a ket szemem kozott tovabbra is. Tudom h ez turelemjatek, de napmint nap a tukorbe nezve sokszor ugy erzem, hogy ez meg nem az az eredmeny,amiert belevagtam es csak remelni tudom, hogy valoban megtortenik az, amire vartam es mire eljon a fel ev minden porcika a helyere all es szep lesz a vegeredmeny. Jelenleg aki nem tudja hogy megmutottek eszre sem veszi a valtozast, meg csaladtagok sem, kozvetlen kollegak sem, akik egy kopesre ulnek tolem. Ez azert meglepett, mert persze tudom h nem gejet csereltek, de megis az orr egy kozponti elem a fejen..
Oszinte leszek jelenleg egyrr kodosebben latom az orrom alakulasat es most kezdek attol felni, amitol mindig is tattottam, hogy nem tortenik meg a csoda alakulas es korrekciora lesz majd szuksegen..radasul meg most is dugul az orrom es sokszor sajog is.
Ti,kedves csoporttagok, akik mar tul vagytok a fel even hogy tapasztaltatok, ket honap utan meg valoban lehet szamitani jelentosebb pozitiv valtozasra? Nektek is fajt, sajgott sokszor az orrotok? Ez termeszetes? Elore is koszonom a valaszokat
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?