Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

28979. rekab (válaszként erre: 28971. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 12:56

Szia!

En 35 eves vagyok. Ugy alakult, hogy engem mar 6x altattak el eddigi eletem soran, es soha semmilyen komplikacio vagy panasz nem volt. Annyi, hogy az ember neha erzekeny (lelkileg )amikor felebred altatasbol, de erre legtobbszor nem is emlejszel. Egy alkalom utan volt annyi eszrevetelem, hogy kb 1 honapig picit hullott a hajam, de nem jrt mennyiseg vesztessel.

Szerintem ha egeszseges vagy es semmi kulonosebb indokod nincs arra, hogy erzestelenitesben vegeztess egy ilyen beavatkozast, akkor ne is tedd. Valoszinuleg negativ elmeny lenne. Ezzel szemben az altatas meg kellemes is. :)

28978. keki70 (válaszként erre: 28971. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 12:22

Mond meg neki,hogy benyomják az altatószert és pár másodperc múlva már el is alszik.Amikor felébresztik a műtőben,akkor olyan érzése van az embernek,hogy csak pár percig aludt,pedig nem,közben már elkészült az orra.Aztán úgyis visszaalszik,addig pont lemegy az infúzió.

Azt szokták mondani altatás előtt,hogy gondoljunk valami szépre,ahol most szívesen lennénk.És akkor azt álmodjuk,miközben operál az orvos :-)

28977. keki70 (válaszként erre: 28968. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 12:15

Szia :-)

Teljes orrplasztika:nem egy órás beavatkozás.Sok olyannal találkoztam az NLC orrplasztika fórumán,akinek helyi érzéstelenítésben végezték-állami kórházban volt-de ezek a műtétek másfél óránál nem tartottak tovább.És bizony volt,hogy valaki jelezte az orvosnak,hogy most már elég volt,nem bírja a kalapálást,vésést.Főleg,mikor az első két fog tájékán dolgozik az orvos,olyan érzés,mintha a fogakat ütné ki./anyukámnak "csak" orrsövényplasztika volt,de ő is ezt érezte,szólt is az orvosnak,hogy a fogai,de ő megnyugtatta,hogy sajnos ezzel az érzéssel jár/

Tehát volt,aki úgy élte meg,hogy kilehetett bírni,volt aki úgy,hogy soha többé nem vállalná be helyi érzéstelenítésben.Nem vagyunk egyformák,mindenkinek más a tűrőképessége,ingerküszöbe.Azt azért hozzáteszem,hogy helyi érzéstelenítésben nem fájdalmat éreztek,hanem nagyon kellemetlen volt.És a türelem ilyenkor fogy egy idő után a páciens részéről.

Egy kis tájékoztató az altatásról,hogy megnyugodjál:

A műtőben a kéz vagy az alkar vénájába műanyag csövecskét (kanült) vezetnek be, abba infúziót adnak. Az altatást a kanülön át adott szerekkel indítják el a műtőben, és arcmaszkon keresztül oxigént adagolnak, amiből jó mélyeket kell belélegezni. Hosszabb műtétek esetén az altatókat és az erős fájdalomcsillapítókat megismételik, vagy az oxigén és altatógázok keverékét arcmaszk, gégemaszk, vagy a légcsőbe vezetett cső (tubus) segítségével közvetlenül a tüdőbe juttatják. A tubust, vagy más légút biztosító eszközt csak akkor helyezik be, amikor te már alszol, így nem érzed meg.

Az altatás során biztonsági riasztókkal felszerelt, korszerű műszerek (monitor, altatógép) segítenek a te alapvető élettani működésednek fenntartásában.

A műtét végén a műtőben fel fognak ébreszteni, de maszkon keresztül még adnak oxigént és megfigyelnek, s csak miután teljesen felébredtél szállítanak vissza a kórterembe. A gyógyszerek hatása miatt nem biztos, hogy emlékezni fogsz erre a periódusra. A kórterembe visszaszállítás idejére a műtét alatt adott fájdalomcsillapítók hatása is nagyjából lecseng.

28976. Anna790418 (válaszként erre: 28974. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 11:03

De az hatha megnyugtat hogy terdmutetes volt es 60 folott.

Ismertem....

28975. andi6020 (válaszként erre: 28972. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 10:55

Gondold végig. A két szemed közt túrják szét az arcod, matatnak, vágnak, "trancsíroznak". Úgy bepánikolnál, hogy úgyis altatni kellene.

Nem véletlen takarnak el mindent pl egy epirurális érzéstelenítésben végzett műtétnél.

28974. nynaaa (válaszként erre: 28973. - Anna790418)
2020. ápr. 3. 10:50
hahaha en eddig egyrol se tudtam, de ez most igy megjobban beparaztatott, hogy te mar tudsz :D :D
28973. Anna790418 (válaszként erre: 28971. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 10:43

Figyelj. Ha nem ebredsz fel azt mar ugyse fogja fel a tudatod 😂

Eleg megnyugtato? 😁😁

De nyugi, naponta tobb embert altatnak, biztos hogy nem te leszel az akit pont tuladagolnak. 41 eves vagyok. 1 ilyen esetrol tudok csa, k hogy valakinek tuladagoltak a, szert. Szoval az esely igen kicsi.

28972. nynaaa (válaszként erre: 28970. - Andi6020)
2020. ápr. 3. 10:29
valoszinu igazad van...
28971. nynaaa (válaszként erre: 28969. - Anna790418)
2020. ápr. 3. 10:29

ez egy jo kerdes :) magam neveben tudok inkabb nyikatkozni: engem mar altattak ugyan, de nekem ott van ez a mi van ha nem ebredek fel para... szoval ha barki meg tud nyugtatni azt megkoszonom :) ugyan csak osszel lesz a mutet, de jo lenne addigra teljesen megnyugodni :)

baratnomet meg sose altattak meg, igy o erthetobb talan, hogy miert fel...es nem en vagyok a legjobb arra, hogy megnyugtassam :D

28970. andi6020 (válaszként erre: 28968. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 10:03
Azért az brutál lenne helyi érzéstelenítésben. Még jó, és logikus hogy nem vállalják be.
28969. Anna790418 (válaszként erre: 28968. - Nynaaa)
2020. ápr. 3. 09:58

Szia.

Megkerdezhetem miert feltek az altatastol?

28968. nynaaa (válaszként erre: 28966. - Keki70)
2020. ápr. 3. 08:30

Szia :) Koszonom szepen a valaszt.. baratnom nagyon ragaszkodik a helyi erzesteleniteshez, de eddig nem nagyon jart sikerrel, altatni akarjak... neki teljes orrplasztika lenne

En magam is sokkal jobban orulnek a helyi erzestelenitesnek, mivel nekem csak kis beavatkozas lesz, porcos resz,de az orvosom nem akarja a helyi erzestelenitest :(

2020. ápr. 2. 21:38

Sziasztok! Először is mindenkinek kitartást és sok türelmet kívánok ezekben a nehéz időkben!

Engem 2 éve műtött Varga Klára és nagyon meg vagyok elégedve az orrommal.Ez az oldal segített abban, hogy Varga doktornő mellett tegyem le a voksom. Most viszont az államon gondolkodok, azt szeretném keskenyítettni, de nem találok senkit aki ehhez értene, esetleg Nektek valamilyen ötlet/tipp, hogy melyik dokihoz forduljak ez ügyben? Köszönöm szépen!

28966. keki70 (válaszként erre: 28962. - Nynaaa)
2020. ápr. 2. 15:04

Szia!

Szerintem minden orvos csinál,de azért a legtöbben azt szeretik,ha a páciens alszik,így nyugodtabban tudnak dolgozni.Az sem mindegy,hogy másfél órás beavatkozásról van szó,vagy három-négy órásról.Ott már rendesen elfárad a páciens,türelmetlenné válik,hogy mikor lesz már vége.

Ha valakinél kockázatos az altatás,akkor automatikusan helyi érzéstelenítésben csinálják az orrplasztikát.

28965. keki70 (válaszként erre: 28961. - Mercike18)
2020. ápr. 2. 15:00

Szia!

Még javában belefér az időbe,hogy hol apad,hol pedig duzzad.Teljesen egyéni ez a folyamat,van,akinél fél évesen már a végső forma látszik,de van,akinél mindenképpen kell egy év,hogy azt mondhassa,már gyógyult az orra,megszűnt a duzzadás,a szövetek közül már felszívódott a nyirokfolyadék.

Először egyébként a csontos orrhátnál következik be,utána követi a porcos orrcsúcs.Ott azért sok embernél még kitolódik a duzzadás,fél év amolyan választóvonal,akkor kezd el leginkább apadni az orrcsúcs.

Függ attól is,hogy milyen bőrtípusú vagy,vastag bőrnél látványosság terén több kell,mint egy év.

Szóval nincs általános recept,hogy meddig :-)

28964. nynaaa (válaszként erre: 28963. - Mercike18)
2020. ápr. 2. 14:31
Koszonom szepen :)
28963. Mercike18 (válaszként erre: 28962. - Nynaaa)
2020. ápr. 2. 13:29
Engem Doleviczenyi műtött. Ha jól tudom Varga Klára is műt így:)
28962. nynaaa (válaszként erre: 28961. - Mercike18)
2020. ápr. 2. 13:22
Szia :) ki csinal helyi erzestelenitessel? egy jo ismerosom ugy szeretne, es en nem tudtam neki senkit se mondani.
28961. Mercike18 (válaszként erre: 28954. - Juditta2019)
2020. ápr. 2. 11:33

Szia, nekem így volt!:)

Az erzestelenito szurik elég kellemetlenek amikor az orrodba szúrják, viszont azon kívül semmit nem érzel. Mutet után simán kisetalsz, engem rá egy 2 orara haza is engedtek. Kis kotest kapsz egy hetre utána varrat szedés:)

Ha bármi kérdésed van szívesen valaszolok!

Külön kérdés: meddig dagad-apad az orr? Igaz meg csak most lesz 3 hónapos, de pl tegnap annyira szépen nézett ki, ma reggel pedig úgy keltem mint kb mutet után duplara dagadva... :/

28960. Anna790418 (válaszként erre: 28958. - Tasy.nicole)
2020. márc. 31. 14:50
Nekem mar ugyanaz mint regen. Tettem most be egy mosolygos kepet is a tegnapi bejegyzeshez. Szivesen cserelnek veled 😀 adom az eredeti regi mosolyt cserebe a 100%os levegoaramlasert 😀😀😘😜
28959. keki70 (válaszként erre: 28958. - Tasy.nicole)
2020. márc. 31. 14:34
Nálam hat hét volt,de a három hónap is teljesen normális,emiatt ne aggódjál,rendeződni fog.
2020. márc. 31. 12:09
Nem szokásom túl aggódni a dolgokat. De kinek mikor tért vissza a mosolya? Tegnap vettem észre, hogy még mindig alig látom a felső fogsoromat , annyira nem mozog a felső ajkam. Írtam a naplómba picit bővebben..
28957. keki70 (válaszként erre: 28956. - Keki70)
2020. márc. 30. 16:34
orvos véleményére :-)
28956. keki70 (válaszként erre: 28954. - Juditta2019)
2020. márc. 30. 16:32

Szia :-)

Sok orvos teljesen leállt.Nem csak műtétek nincsenek,hanem konzíliumok sem.

De nyilván az asszisztens nézi az e-mailokat,de van amelyik válaszhoz az orvosra véleményére is szükség van,de ha adott esetben kényszerszabira mentek,akkor így nem olyan egyszerű.

Mindent felülír ez a járvány-de telefonon biztosan bármelyik asszisztens szívesen nyújt segítséget ill.válaszol.

Sok szerencsét!

28955. rekab (válaszként erre: 28954. - Juditta2019)
2020. márc. 30. 16:07
Hivd oket nyugodtan, hamarabb ered el oket telefonon. Ha nem tudjak felvenni, akkor ugysem veszik :)
2020. márc. 30. 16:06

Hali :)

Van itt olyan akinek nem altatásban, csak helyi érzéstelenítésben végeztek részleges orrplasztikát? Akinek igen, az leírná a tapasztalatait? (másik kérdés, hogy más is jár így mint én, hogy nem válaszolnak az orvosok az e-mailre? Telefonon nem akarom zaklatni őket, de gondoltam azért csak nézik az e-mailt attól függetlenül h nem dolgoznak egy darabig.)

28953. rekab (válaszként erre: 28952. - Czigány Judit)
2020. márc. 30. 13:06

Szia!

Tenyleg megerte, szep lett! :)

Koszonjuk, h megosztottad velunk!

2020. márc. 30. 11:50

Sziasztok!

Engem Dr. Rezek Ödön műtött, és csináltam egy videót minden részlettel a műtét előtt és után,hát ha tudok vele segíteni Nektek!

[link]

Szép napot,és kitartás ebben a nehéz időszakban!

28951. rekab
2020. márc. 29. 22:23

Sziasztok!

Remelem innen mindenki jol van (plane a korulmenyekhez kepest).

Apr. elejen leszek fel eves a korrekcios mutet utan. Update a naplomban.

Kitartas a mutet elott alloknak a varakozashoz.

Vigyazzatok magatokra!!!

28950. Szalaman (válaszként erre: 28949. - Bdnr22)
2020. márc. 29. 19:42
Szia.Köszönöm.Megpróbàlkozom ott.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook