NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)
huh, akkor jó. megijedtem :) köszi a segítséget!
én is csak saccoltam hogy 4cm, lehet hogy még annyi sem. sajnos nem érek rá most megkérdezni a dokimat (sorban állni fél napig :))zavarni engem sem zavar, csak néha, meg az a tudat hogy egy darab műanyag van bennem... de ez az én hülyeségem :) azért hátha bejön :) köszi a segítséget!
Igen, már nagyon régóta használom, és előtte tabit szedtem, de mostanra ért meg a dolog....
Úgyhogy van 2 felesleges csomagom...:)
Szia!Hát nem vagyok biztos hogy az enyém van 4 cm-re fennt.remélem hat.Én nem érzem már,és nem is zavar,ebből remélem hogy talán jó így.én hűtőbe raktam,de szerintem nem lehet gond amíg abban a csomiban van.de ez az én véleményem.lehet érdemes lenne rákérdezni egy szakértőtől.Engem is aggaszt,hogy ennyire lennt van.Péntek este raktam fel az elsőt.az alsó szélét simán egyszerűen elérem,de a karika felső széle már a méhszáj felett van.Remélem nem írtam hülyeséget.
sziasztok! tegnap kezdtem használni a nuvaringet, és elfelejtettem megkérdezni a nőgyógyászomat :(, hogy mennyi idő után hat. előtte belarát szedtem. és az nem probléma szerintetek hogy nem tettem 4 napig hűtőbe? pontosan azt sem tudom milyen mélyen kell lennie, de 4 cm-nél feljebb nem megy. kicsit félek tőle, mint látható :)
Lehet nekem is a hormonok miatt fájt,mert nem szokott fájni a hasam.De tegnap este óta minden oké.Köszönöm válaszaidat,és minden jót:Annamari
Nekem nem fájt a hasam, a folyásom volt erőteljesebb az első pár napon. Ha meg kellemetlen együttlétnél kiveszed és kész!
Szia!Köszönöm gyors válaszod!Már vártam hogy valaki írjon.megpróbálom legközelebb ezt a csavarást,hátha könnyebb lesz.Remélem lesz legközelebb,mert még semmi fogamzásgátlóval nem volt szereencsém,és ezt nagyon szeretném ha jó lenne.neked is fájogatott a hasad az elején?én is aggódok,hogy milyen lesz ezzel az együttlét.nem -e lesz fájó,vagy kellemetlen a férjemnek,vagy nekem.Köszönöm a választ:Annamari
A felhelyezés pedig először nehézkes. Párszor esetleg nyomd össze keresztbe, talán kicsit rugalmasabb lesz, vagy csavarj egyet rajta, majd kitapasztalod, nézd meg a youtube-on.
Nekem is elég lent van. Akkor talán várd meg a menzeszed végét, aztán kiderül
Mikor együtt vagytok 3 órát kint lehet. Én eddig nem vettem ki, de kissé zavaró.
Szia!Látom még te sem vagynagyon jártas ebben,de mégis előbbre vagy mint én.Én tegnap est tettem fel az első gyűrűt.Nem nagyon tudtam benyomni,mert mikor elengedtem a tetejét és alulról kellett volna vezetnem,fennt szétugrott,és nem akrt feljebb menni.az éjjl nem volt semmi gondom,de ma fáj a hasam.mintha a tampon feszítene,vagy menstruációs enyhe görcseim lennének.lehet nincs jó helye,mert csak a kb 2 cm-re vann fennt az alja.vagy ez így jó szerinted?Vagy ha elmúlik a mensesem,majd nem fáj a hasam,a férjem meg majd feljebb tolja ha együtt leszünk?Vagy menjek el a dokihoz,és nézze meg jól van-e?Ciki ilyennel zavarni.köszönöm előre is a tanácsokat.:Annamari
Ilyen hirtelen jött a baba-project?
Én pont tegnap váltottam ki a következő 3 havit, így sajnos nem jó, mert elég rövid a lejáratuk.
Sziasztok! Én használtam a gyűrűt: valószínű a folyásom ettől volt egyéb problémám nem volt tőle. De abba kellett hagynom, mert magas állítólag a hormontartalma. Valószínű fibroadenóma is ettől lett a mellemben:-(((
jujj de lenne,ha nekem se jönne ki ettől Nuvaringtől a migrénem:)
köszi a segítségeket!
Szia! Nekem ugyanez volt kb 2 éve, migrén kb. havonta, abbahagytam a gyógyszert (Yadine-t szedtem) és a Nuvaring után abszolút elmúlt, pattanások terén viszont nincs tapasztalatom hála Istennek:)
Én csak pozitívan tudok nyilatkozni, reméljük Neked is beválik.
Nekem kamaszkoromban sem volt gondom a pattanásokkal, tehát nem tudom, de ezt én is hallottam.
A fejem nekem is sokat fájt régen...de egy ideje elég ritkán (főként a szemműtétem óta)
Sziasztok!
Én migrénes fejfájással szenvedek és eddigi gyógyszereim nem jöttek be (lindynett20,milligast) az orvosom emiatt ezt ajánlotta,h ettől nem fog.Ma kezdtem el használni,remélem ez végre beválik.Van vkinek ilyesmi próblémája?:)
A karomon vannak pattanások,arcomon szerencsére csak ritkán pár darab.azt szokták mondani,h a fogamzásgátlók jók a pattikra!Észrevétel?:)
előre is köszi
Majd írd meg kíváncsi vagyok, mit mond.
Sziasztok!
Én első alkalommal használtam a gyűrűt, tegnap este kellett kivennem, a 16. napon. :( Iszonyatosan szédültem, nem tudtam megállni a lábamon. Most hívom majd fel a dokimat, mi a véleménye erről.
Asszem 15 napot ír, hogy azután biztonságos, de mivel előtte is szedtél, így nem lehet gond. De egy dokitól kellene megkérdezni.
És a folytatásnál is ugyanolyan biztonságban vagyok? Tehát a szünet után is?! Mert gondolom, ha előtte nem szedtem volna tablettát, akkor azért kéne várni 1 hónapot, hogy biztosra menjek. Ugye?
Szerintem ugyanúgy, mint a gyógyszernél, a szünetben is véd.
Hali, én csak azt szeretném megkérdezni, hogy mit tudtok azzal kapcsolatban, hogy a védettség a tablettát követően is megmarad? Mert én most hagyom abba a tablettát, most vagyok a tablettamentes szünetben, és holnap kell feltegyem a gyűrűt.
Egyszer én is "elhagytam", de mivel biztos voltam benne, hogy előző nap még megvolt (párom biztosított róla) és a második héten voltam, így feltettem egy tök újat és onnan számoltam a három hetet. Szerintem függ attól is hogy hányadik héten és mikor hagytad el (egy hete vagy csak egy napja). Egyébként számomra is rejtély, hogy hova tűnhetett, mert azt azért észre lehetne venni, ha kicsúszna...
Mindenképpen menj el minél előbb dokihoz, és majd írd meg mit mondott, addig is használjatok mást is!
Nem tudom. Még csak 1-et használtam el. Ez volt a második. De az első nem volt bent túlságosan. Hiába próbálkoztam, nem ment beljebb. De akkor még stresszes voltam tőle, minden nap ellenőriztem. Hát most nem. :-( Én sem értem hogy eshetett ki, hogy nem vettem észre. Azért annyira nem kicsi.... :-(
De nincs meg és kész. Nem tudom, mi van ilyenkor...
Eléggé felraktad. Hogy eshetett ki? Hiszen mikor ki akarom venni, akkor is nehézkesen jön.
Sziasztok.
Velem is pont ez történt. Hétfőn tettem fel a második gyűrűmet, péntek este szólt a párom, hogy nincs meg. Nem is tudom mikor és hol tűnhetett el. Ezek szerint belül biztosan nem lehet? Biztosan kiesett? És akkor most mit csináljak? Ma már szombat van. Várjam meg a vérzést és kezdjem előröl?
A dokim nem elérhető hétvégén, hogy megkérdezném... Adhatna valaki tanácsot.... Köszi
További ajánlott fórumok: