Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) fórum

NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
1654. kismakika (válaszként erre: 1653. - Genia)
2011. máj. 21. 08:27
köszi. lehet akkor nem fogom bírni? nem tudom.
1653. genia (válaszként erre: 1651. - Kismakika)
2011. máj. 21. 07:56

Szia !

Nem ,en soha nem tapasztaltam ilyet...mindjart 1eve hasznalom.

1652. kismakika (válaszként erre: 1649. - Lemonchello)
2011. máj. 21. 07:40
szia, a hormonmentes cucc nekünk nem vált be...nem ajánlom.
1651. kismakika
2011. máj. 21. 07:39
sziasztok! akik használnak nuvaringet, tapasztaltatok-e olyat, hogy menses után 1héttel pl. egy forró fürdő hatására ismét vérezgettetek? Én most használom először, így még nincs tapasztalatom.
1650. 2a44b32e51 (válaszként erre: 1649. - Lemonchello)
2011. máj. 20. 17:14
Igen vényre írja fel, hiszen ugyanolyan fogamzásgátló mint a gyógyszer....
2011. máj. 20. 15:59

Sziasztok!

Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de a gyűrűt vényre adja a nőgyógyász?Vagy végy nélkül is?Gondolom a doki írja hiszen több fajta is létezik...

Én gyógyszert szedtem,de nem váltak be mert mindtől hullik a hajam...most doki előírása szerint nem szedhetek bogyót,hogy megnézzük tényleg köze van a gyógyszernek a haj hullásomhoz,és úgy néz ki igen!!Mert lassan fél éve,hogy nem szedek,és nem hullik a hajam.

Pharmatex gyógyszert néztem,mert az hormon mentes,hogy ki próbálom de először utána néztem és nem sok jót írnak róla....

A gumiban nem bízok mert már volt rá példa,hogy kiszakadt...szóval most nem tudom,mivel védekezzek,jelenlegi barátommal 2éve vagyunk együtt:) De még nem volt semmi gond,nem estem teherbe.

2011. máj. 20. 07:45
Én szekrényben tárolom már a kezdetektől. Eddig nem volt semmi gond.
1647. anitram001 (válaszként erre: 1644. - Sysy66)
2011. máj. 20. 07:14
A dobozon fel van tüntetve a szavidő! Addig lehet használni. Hűtőben kell tárolni, de volt, hogy szekrényben tartottam otthon és nem volt semmi baj!
1646. szöszipanna (válaszként erre: 1644. - Sysy66)
2011. máj. 19. 23:16
szigorúan hűtőben kell tárolni, hiszen a gyógyszertárban is ott tartják. Én nem merném felhasználni, de te tudod.
1645. 2a44b32e51 (válaszként erre: 1644. - Sysy66)
2011. máj. 19. 12:43

Igen ugyanúgy mit a gyógyszernél....a mensi első napján kell felhelyezni....majd 21 nap után levenni....

hát azt nem tudom, hogy kidobhatod-e vagy sem...

1644. sysy66
2011. máj. 19. 12:35
CSAJOK. TUD VKI SEGITENI? A KÉRDÉSEM AZ LENNE HOGY MEG KELL VÁRNI A MENSTRUÁCIOT A FELHELYEZÉS ELOTT? MERT LASSAN HOGY HÁROM HONAPJA SZULTEM ÉS MÉG NEM IGEN VOLT MEG RENDESEN KÉTSZER EGY NAPIG TARTOTT. SZOVAL ÉN MEG MÁR RÉG KIVÁLTOTTAM A HÁROM HAVI GYŰRŰT- ÉS A PAPIRON AZ VAN HOGY NÉGY HONAP UTÁN MÁR NE HASZNÁLJUK FEL. AKKOR AZ UTOLSO GYURUT ÉN MÁR DOBJAM KI?, MERT AZ MÁR KIESIK A NÉGY HONAPBOL. IGAZ SAJNA NEM HUTOBE TÁROLTAM HANEM AZ ÉLELMISZER RAKTÁRUNKBAN
2011. máj. 18. 11:05

Sziasztok,

tegnap este úgy döntöttem, hogy leveszem, így csak egy napot csúsztattam. Nem tudom mire vélni ezt a pecsételő vérzést, most majd kiderül... vagy nem.

Azért ha szedhetnék szájon át alkalmazható foggátlót, azt hiszem átállnék valami másra, mint a nuvaring. Habár nekem főleg a libidom megváltozása zavaró :-S

2011. máj. 18. 08:07

Sziasztok,

hat tegnap énis végeztem a Nuvaringel... Rosszul voltam és a hasam annyira gorcsolt hogy alig éltem. Inkabb kivetem és azota mar annyira nem faj de még mindég nem a legjobb. Elso fogamzásgátló és máris nem jot be :(

De azért szoritok mindenkinek hogy bejojon.

1641. FLili
2011. máj. 17. 21:32
Meg egy informacio felhasznalhato: 2013.05.-ig
2011. máj. 17. 18:43

Sziasztok!

Tegnap este kellett volna levennem a gyűrűt, nem vettem le, ahogy írtam. Csütörtökön szerettem volna levenni. (Természetesen nem 4 hét telt volna le tegnap, csak 3)

Erre ma elkezdtem vérezgetni :-( nem tudom, hogy összefüggésben van- e a gyűrűvel, de most nem tudom mit csináljak. Lehet ma este leveszem, habár a tájékoztatóban azt olvatsam, hogy előfordulhat és a pecsételő vérezgetéstől függetlenükl ugyanúgy kell tovább használni, ahogy használnám. Vélemény?

1639. Lisana
2011. máj. 17. 17:49
*máról... =)
1638. Lisana
2011. máj. 17. 17:48
Hmm, én holnapról tolom majd csütörtökre, szintén a hétvége elkerülése végett ;P
1637. genia
2011. máj. 17. 16:39
a fogkrem nincs hatassal a gyurure..
1636. viktoria1601 (válaszként erre: 1635. - Sirel)
2011. máj. 17. 16:14
Szia, nekem ez eszembe sem jutot... pedig énis sensodyn-t használok :)
1635. sirel
2011. máj. 17. 12:48

sziasztok!

a sensodyne fogkrém szerintetek hatással lehet a nuvaringre? érzékeny fogíny miatt ajánlották nekem, de kicsit félek elkezdeni

1634. viktoria1601 (válaszként erre: 1633. - Rosszcsillag)
2011. máj. 17. 11:19

Szia,

majd ird meg hogy hogy sikerult :) én csak vasarnap ota óta használom... De nekem is odéb kéne rakni egy par nappal, habar még azt sem tudom hogy mikor fog meg jonni :D szoritok hogy beváljon :)))

2011. máj. 16. 22:59

Sziasztok!

kicsit tolni fogom a mensimet, korábban már írtam... ma este kellett volna kivennem a gyűrűt, de hagyom még csütörtök estig, hogy ne hétvégén jöjjön meg a havivérzésem. Remélem beválik így :-)

1632. athyna
2011. máj. 15. 11:08

Helló!

Hiánycikk a Nuvaring!

Nekem van 2 db friss, fölösleges - áron alul!!!!!

Utánvét megoldható!

2011. máj. 15. 08:24

Sziasztok,

koszonom szépen a válaszotokat :) ma este fogom meg kezdeni. Hát remélem nem lesz semmi gáz vele és hogy nekem is be fog válni :)

1630. Lisana
2011. máj. 14. 18:04

Szia Viki!

Én a 2-5. nap közti időszakot javasolnám mindenkinek gyűrű felhelyezésére. Én először a 4. nap tettem fel és utána pár nap múlva el is múlt a vérzés. Utána mindig tartsd a "3 hét gyűrű-1 hét szünet" időszakokat.

Az első felhelyezése után 7 napig lehetséges teherbe esni, szóval felhelyezés után 7 napig használjatok valamilyen kiegészítő módszert, pl. óvszer.

Utána már a következő gyűrűknél a gyűrűmentes időszakokban is védve vagy (már az első gyűrű után is!). Olynakor elvileg menstruálsz, azaz amúgy is minimális a teherbe esés lehetősége. De a gyűrűmentes napot sose told tovább, mint 7 nap, ha mégis véletlenül sikerült, akkor betegtájékoztató!!

Bármilyen kérdésed van, szerintem abban olvasgass. Minden annyira szépen le van benne írva, és őszintén én leginkább annak vagyok hajlandó hinni, mégha elvileg ugyebár a nőgyógyásznak is tisztában kell lennie a dolgokkal.

Remélem, mindenre sikerült válazsolnom =)

1629. Vikinca (válaszként erre: 1628. - Viktoria1601)
2011. máj. 14. 17:57

Szia, én az első napon raktam föl és nem volt gondom (nem maszatoltam), ha gondolod később is felrakhatod, de lehet, hogy akkor is lesz pecsételésed, mert a szervezetednek hozzá kell szoknia.

A gyűrűmentes időszakban is védve vagy, csak az a fontos, hogy 7 napnál ne legyen hosszabb,tehát ha vasárnap veszed le este akkor (én az időt is figyelem pl.9 óra)akkor megint vasárnap este rakd fel a következőt!

100%-os fogamzásgátló nincs!tehát van aki belesik (vagyis megesik), de nekem, és még nagyon sok használónak bevált, aki a betegtájékoztatóban leírtakhoz tartja magát!

Szóval én csak jót tudok írni róla, de mindenképp legyél az elején türelmes, a szervezeteden múlik, hogy hogy reagál rá!

2011. máj. 14. 15:08

Sziasztok,

olvasgatam a hozza szolasokat de nemigazan tudok most a dolgokbol kimenni :S most iratam eloszor elo a nuvaringot és azt mondta az orvos hogy elso nap kell fell rakni ahogy meg jon. Utana kérdeztem hogy fontos-e elso nap és mondta hogy amugy meg lehet kezdeni minden nap. A papirban az ál hogy 1-5 napig. Én szerdan kaptam meg és ugy dontotem hogy vasarnap rakom fell az elso mivel olvastam hogy lehetcséges hogy az elso vérzés akkor tovabb fog tartani, valaki irta hogy 10 napig is pecsételt. Ezt szeretem volna elkerulni és ezért gondoltam hogy vasarnap rakom fell az elsot... De most meg azt olvasom hogy elso nap kell fell rakni... Nemigazan tudok most igy embol ki menni :S Most akkor rosszul csinaltam? :(

És még azt szeretném kérdezni hogy ha fell rakom, most mar vasarnap, akkor 3 hét mulva vasarnap ki is veszem az okés értem. De az alat a hét alat is védve vagyok? De megint csak olvastam hogy van aki akkor eset teherbe. Akkor most jobb ha védekezunk akkor is amikor nincs mar bent? Szoval akkor az azt jelenti hogy mar péntektok védekezni kéne mert kb. 3napig lehetcséges a teherbe esés az utan ahogy egyut voltunk a páromal... Egyaltalan nincs tapasztalatom a hormonalis antikoncepcioval :( ezért fordulok hozzatok. Sokat vagyok kulfoldon és igy nem tudok mindég az orvoshoz bekerulni azért probalok tanacsot kérni itt...

Elore is koszonom a valaszt :)

2011. máj. 14. 14:28
köszönöm a választ!
1626. Vikinca (válaszként erre: 1625. - New aurora)
2011. máj. 13. 11:53
Én inkább nem próbálnám ki, csak ha jó okom van a csúsztatásra, és akkor is csak egy szünetet hagynék ki.Volt aki írta a fórumon, hogy ez is bekavarta és szinte végig pecsételő vérzése volt a második gyűrűnél.
2011. máj. 13. 09:13

Én külföldön élek, itt azt mondja a nőgyógyászom, hogy egymás után közvetlenül is használhatom a gyűrűket, vagyis amikor leveszem az előzőt, azonnal fel is lehet rakni a következőt.

Elég 3 gyűrű egymás utáni használata után kihagyni a szokásos 1 hetes szünetet (kvázi csak 3 havonta van menstruáció).

Bár a doki nagyon határozottan mondja, hogy ez teljesen normális, én még nem mertem kipróbálni. Esetleg - aki mostanában megy a nőgyógyászához Magyarországon -, rákérdezne a dokijánál, hogy ez veszélyes lehet-e, vagy valóban lehet egymás után közvetlenül használni 3 gyűrűt?? Köszi

❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook