Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) fórum

NuvaRing hüvelygyűrű (fogamzásgátló) (beszélgetés)

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
2011. júl. 20. 21:22

Sziasztok!!

Köszönöm, hogy írtatok!! Igazából nem tudom, hogy mit csináljak, de a doki csak nem mond hülyeséget??!! Azt írta a papíromra, hogy az 5. ciklusnaptól... de úgylátom, hogy a betegtájékoztatón is rajta van, hogy a 2-5 nap között is fel lehet tenni! Bajom csak nem lesz belőle, vagy mégis?

1743. lindooo (válaszként erre: 1736. - Majmocza10)
2011. júl. 19. 15:46
én érdeklődnék, ha megvan még... :)
1742. Vikinca (válaszként erre: 1737. - Sysy66)
2011. júl. 15. 09:02
Én is a canestent javasolom!nyugodtan használd!én is így jártam az első 2 gyűrűnél, de a gyógyszertáros biztatott, hogy ne adjam föl, és igaza lett, azóta (közel 1 éve) semmi gondom!ja és vegyél krémet is (lehet egy csomagban kapni), az egyből enyhíti a tüneteket!
1741. Ephemerid (válaszként erre: 1738. - Makimami)
2011. júl. 15. 07:08
Szia! A 0 libidóval nekem is volt gondom... az előző tabimmal. A Nuvaringel nincs ilyen problémám. A barátnőm fél éve hagyta abba - baba miatt - semmi extra változás nincs, de neki sem voltak ilyen gondjai. Amikor a tabit abba hagytam nekem 1 év kellett, hogy helyre rázódjon a libidóm... :(
1740. sysy66 (válaszként erre: 1739. - Makimami)
2011. júl. 14. 17:59
már felraktam a canesten kupot, de hát abban is csak három db van. remélem ez elég lesz.. vagy meddig várjak??? szoval mikor mondjam azt hogy jol van leszedem aztán áttérek a szájon át szedheto bogyora?
1739. makimami (válaszként erre: 1737. - Sysy66)
2011. júl. 14. 14:08
Szia! A viszketés miatt érdemes lenne kezelned a dolgot, de a folyás az nekem is erősebb volt az első pár gyűrűnél, azután beállt normálisra. Meg kell szoknia a szervezetnek az idegen tárgyat odalent. :) Úgy tudom, hogy nem befolyásolják a kúpok a hatását a gyűrűnek, de a gyógyszertárban is biztos választ adnak neked erre.
1738. makimami
2011. júl. 14. 14:05

Sziasztok!

Érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a Nuvaring abbahagyásával kapcsolatban. Igazából nekem egy panaszom van, h libidóm az szinte nulla, és már 10 éve használok hormonális fogamzásgátlót (szünet nélkül). Korábban azt hittem, h velem van a probléma, én vagyok az egyetlen nő a földön, aki így van ezzel, de láttam sokan szenvednek ezzel a problémával.

1737. sysy66
2011. júl. 14. 08:15
CSAJOK VKI JÁRT IGY MÁR? AMIOTA FENNVAN VISZKETEK ÉS EROS FOLYÁSOM VAN. MEGORULOK. SZERINTEM GOMBA. BENNE VAN A MELLÉKHATÁSOK KOZOTT. MA MEGYEK GYOGYSZERTÁRBA. VEGYKEK CANESTEN KUPOT? ÉS A KETTOT EGYUTT LEHET HASZNÁLNI? VAGY TÁVOLITSAM EL GYROSAN? AKKOR MEGJON A MENSTRUÁCIO? EGY HETE VAN FENN
2011. júl. 14. 08:00
sziasztok!
1735. Vikinca
2011. júl. 13. 09:59
Kedves 20Anna20!Legyél türelmes, valószínű, hogy megszokja a szervezeted és beáll rendesen, mindenki máshogy reagál. Én az első napon raktam föl és nem volt gondom, de sokaknak itt a fórumon igen.Az első 2 gyűrűnél nekem is voltak problémáim (ingerültség,gombásodás), de a gyógyszertáros tanácsára nem adtam föl, azóta semmi gondom vele, és lassan 1 éve használom!
1734. 20Anna20
2011. júl. 12. 17:50

Sziasztok!

Július harmadikán jött meg a mensesem, aznap fel is helyeztem a Nuvaring gyűrűt.Három napig közepes vérézésem volt,a negyedik naptól egészen tegnapig pecsételő vérzés volt. Ma megint közepes mennyiségű vérzés. Kicsit visszaolvastam és voltak olyanok közületek, akik panaszkodtak, hogy az első hónapban ez megszokott. Ez túlérzékenységet jelent? Vagy csak több idő megszokni?

Ez az első gyűrűm, még kezdő vagyok.

1733. kitekat24 (válaszként erre: 1732. - Vikinca)
2011. júl. 11. 20:03
igazad van én olvastam férre:) kicsit elnéztem a dolgot de még jó hogy megkérdeztem. köszönöm a választ:)
1732. Vikinca (válaszként erre: 1731. - Kitekat24)
2011. júl. 11. 18:01
Bocsi, hogy megkérdezem, de hol olvastad, hogy a gyűrűmentes időben is védekezni kellene máshogy?? a betegtájékoztatóban benne van világosan, hogy akkor már véd (csak az első gyűrűnél kell más védekezés)!az a lényeg hogy nem szabad a gyűrűmentes időt hosszabbra hagyni mint 7 nap, és így folyamatos a védelem!itt a forumon már régebben kérdezték és akkor volt olyan aki végig levezette "tudományosan", hogyhogy is működik, ha van kedved bogarászni akkor uccu neki, de ha nem vagy benne biztos kérdezd meg a nőgyászodat!
1731. kitekat24
2011. júl. 11. 16:05
sziasztok. Most kedztem el használni a nuvaringet ez még az első, és holnap kell kivennem miután ugye kezdődik a gyűrűmentes időszak és azt olvastam hogy akkor védekezni kellene tehát erre az időszakra elveszti a hatását. A kérdésem végülis annyi lenne hogy miután felhelyezem az újat megint kell várnom vele 10napot? vagy az már ugyanúgy véd? választ előre is köszönöm :)
1730. mdzso (válaszként erre: 1726. - Ephemerid)
2011. júl. 11. 11:40
Köszönöm :)
1729. 20Anna20 (válaszként erre: 1728. - Genia)
2011. júl. 11. 11:04
Köszönöm a válaszod!!!
1728. genia (válaszként erre: 1727. - 20Anna20)
2011. júl. 11. 08:16

Szia!

Semmi gond nem lessz!! Mar mindjart 1eve hasznalom...

1727. 20Anna20
2011. júl. 11. 07:18

Lányok! Tegnap strandon voltam a gyűrűvel. Ma van fent nyolcadik napja, elvileg már védne, de most félek, hogy kioldódtak a hatóanyagok.

Ez az első gyűrűm és "strand témával" kapcsolatos kérdésekről nem ír a tájékoztató. Légyszi segítsetek!

1726. Ephemerid (válaszként erre: 1725. - Mdzso)
2011. júl. 8. 07:39
Szia! 1 max 2 óra eltérésből még nem lehet baj. A betegtájékoztató is ezt írja... és nekem sem mindig sikerül percre pontosan ugyanakkor.
1725. mdzso
2011. júl. 7. 00:44
Sziasztok ! Véleményeteket kérném. Ebben a hónapban sajnos a szokásos negyed8 helyett feltenni fél10kor és levenni 9kor jutott eszembe a gyűrűt. A következőt szokásos fél8kor tegyem fel újra ? Ugye ebből nem lehet semmi baj ? :*
1724. kristanna (válaszként erre: 1723. - Ephemerid)
2011. júl. 6. 20:40

Volt egy elég részletes vérvizsgálatom márciusban, mivel az apámnak volt trombózisa, és kiderült, hogy én is enyhén hajlamos vagyok rá. Azért csak enyhén, mert az anyám nem örökölt semmi ilyesmit, az apám viszont 100%-ban, mindkét szülőjétől. Dohányozni nem dohányzom, elég aktívan sportolok és egészséges életet élek, szóval igyekszem megtenni mindent, hogy a trombózist elkerüljem.

A részletes választ mindenesetre köszönöm :)

1723. Ephemerid (válaszként erre: 1722. - Kristanna)
2011. júl. 5. 16:41

Ez a veszély sajnos, bármilyen hormonális fogamzásgátlónál fennáll. Ha a nőgyógyászod rábólint akkor nyugodtan használd. Ha már volt trombózis a családodban - esetleg több embernél is - akkor kérj Leiden-mutáció és más fokozott trombózishajlammal járó örökletes eltéréshez vizsgálatához. A Leiden-mutáció (más néven APC rezisztencia) például önmagában nem jelent túl nagy veszélyt a trombózis kialakulása szempontjából. Jelentőségét az adja, hogy viszonylag gyakran előfordul, és hogy fogamzásgátló gyógyszer szedése mellett - főleg ha az illető még dohányzik is - a trombózis előfordulásának valószínűsége akár több tízszeresére is növekedhet.

Ebbe kicsit belemerültem. :) Sorry. Szerintem nem kell ilyesmitől tartanod, ha a nőgyógyász rábólint. :)

1722. kristanna (válaszként erre: 1717. - Ephemerid)
2011. júl. 5. 14:29
Én eddig inkább jókat mint rosszakat hallottam erről a nuvaringről, és éppen ezért gondoltam h nem rossz ötlet, csak nem akarom, hogy trombózist kapjak tőle :-S
1721. Petruss89 (válaszként erre: 1720. - Ephemerid)
2011. júl. 5. 11:51
Köszönöm:)
1720. Ephemerid (válaszként erre: 1719. - Petruss89)
2011. júl. 5. 11:28
Szia! Ez velem is előfordult, hogy eleinte kimaradt 1-2 mensi. Olyan is volt, hogy kedd reggel jött meg, este meg már fel kellett tennem a gyűrűt. Én minden esetben beszéltem az orvosommal és megnyugtatott.
1719. Petruss89
2011. júl. 5. 11:03

Sziasztok.. nekem olyan problémám lenne, hogy letelt az egy hét gyűrű mentes időszak de nem jött meg, és ma már görcsöltem de felkelett ma raknom!..Akkor így hogy felraktam már meg se jöhet?..valakivel történt már hasonló?

Köszi előre is a választ!

1718. uff-uff
2011. júl. 4. 10:56
Esetleg valakinek olyan tapasztalata hogy befolyásolta-e a Novaring hatását a természetes vízben (tenger, tó, folyó) gyógyvízi fürdőzés (habár én úgy gondolom hogy ez nem de hátha van már valakinek tapasztalata.....
1717. Ephemerid (válaszként erre: 1716. - Kristanna)
2011. júl. 4. 09:22
Én már használom pár éve, és nagyon megvagyok elégedve vele. De ha itt egy kicsit visszaolvasol láthatod, hogy nem reagálunk rá egyformán. Nekem sokat segített. Amit előtte használtam tabit attól híztam 30 kg-ot és ekcémás lettem. Ezzel semmi ilyesmi problémám nincs, nem hízok, nincs ekcémám. Mivel igen alacsony a vérnyomásom a doki tartott, kicsit tőle, hogy lehetnek problémák az erekkel - a vérnyomásomnak pedig semmi köze nincs hozzájuk - de semmi bajom. Nem felejtem el bevenni, nem hányom ki, és a páromat sem zavarja. Szerintem kényelmes megoldás. Nekem bejött. :)
1716. kristanna (válaszként erre: 1714. - Ephemerid)
2011. júl. 3. 22:45
ő ajánlotta ezt, mivel jelenleg egy csak progeszteron-tartalmú tablettát szedek, de folyton vérzésem van tőle. Az orvosom azt mondta, ha nem múlik el, akkor muszáj lesz olyanra váltanom, amiben van egy kis ösztrogén, és ez a nuvaring elvileg alacsony dózisban tartalmazza csak. Már nagyon elegem van a folytonos vérzésből, és ezért gondolkozom rajta, hogy kipróbálom.
1715. Gdori (válaszként erre: 1686. - Honka)
2011. júl. 1. 21:20

Szia !

Én azt olvastam a tájékoztatóban, ha szeretné valaki eltolni a mensest, akkor az a biztos, ha pár nappal hamarabb veszi le és úgy tartja meg a 7 nap szünetet, ez a biztos , mert így véd . Ha tovább fent hagyod, akkor már nem olyan hatékony, inkább ha egyből egy új gyűrűt teszel fel és akkor kimarad egy menses .

❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook