Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! fórum

Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
195. unom (válaszként erre: 191. - Amaunet)
2018. aug. 17. 17:11

Aki mind a két háborút átélte igen kevés van.

Aki 45-ben született ma már 73 éves.

194. ariana
2018. aug. 17. 17:10
Sajnos a kombinált hűtőben nem állnak el sokáig a húsok, kifehérednek, nincs olyan jó mint a fagyasztóláda.Sajnos előfordul néha hogy húst dobok ki, és ez irtó nagy pocséklás.
193. ab61752c45 (válaszként erre: 191. - Amaunet)
2018. aug. 17. 17:09
nem tudom.az anyám gyakran mondta,mennyit éheztek.nála pazarlóbb embert nemigen ismerek.kidobjuk,majd veszünk másikat,hát ja.
192. ab61752c45 (válaszként erre: 190. - 12d083b51b)
2018. aug. 17. 17:07
én is így voltam.bespájzoltam a húsokat,aztán nézegettem ez mi.most már nem.veszek egy-két szeletet,az elég.
191. Amaunet (válaszként erre: 189. - Smirnoff)
2018. aug. 17. 17:01
Meg lehet érteni őket is. Sok idős ember mind a két háborút átélte. A zsigereikben van az, hogy spórolni és raktározni kell.
190. 12d083b51b (válaszként erre: 189. - Smirnoff)
2018. aug. 17. 16:55
No nálam azért nem. Nem is olyan nagy a hűtőm, és max. 2-3 hónapig tartok egy-egy húsfélét, de akkor már pánik-szerűen sütöm-főzöm, és addig nem is veszek újabb eresztést, amíg a meglevők el nem fogynak. Minek???
2018. aug. 17. 16:46

Most a pasimmal és az apjával vagyok egy fedél alatt. Az apja is tud halmozni, és hűtőben felejteni. Mikor érkeztem, és az első reggelinel mondta, hogy szolgáljam ki magam nyugodtan a hűtőből, neki elnézést keres mellett hozzátette, hogy bármit megtehetem, csak néztem meg a lejárati dátumát, és hogy jo-e, főleg ha a hűtő hatuljabol veszem ki :D Egy hét ittlet utan, ha már úgyis én foztem, bevont a fagyasztó rendezesbe. Pár hónapot lakott vele a pasim idény amúgy egyedül él régóta, de van 3 fagyasztoja. Amúgy ennek ellenére olyan bazi régi dolgok nincsenek, nem voltak.

Oooo, a régi szép idők, öreganyam, és az 5 éves fagyasztott húsok...

188. 12d083b51b (válaszként erre: 187. - Smirnoff)
2018. aug. 17. 16:45
Egész biztos, hogy a fiatalabb korosztálynak ezek a kaják, főzési technikák a természetesek, nekünk, idősebbeknek "újra kell tanulni a szakmát"! :))
187. Smirnoff (válaszként erre: 186. - 12d083b51b)
2018. aug. 17. 16:28
En legtöbbször husi+zöldség menüt eszek, viszek magammal a munkába. Ha nem nyers salátát készítek, akkor vegyes párolt zöldséget, valamikor kész fagyasztott keverékéből. A raguleveseimmeg olyan "tomenyek" szoktak lenni, hogy egytaletelnek megállják a helyüket. És szeretem a stir-fry kajakat, szóval nekem régóta magától értetődő volt az ilyen "kutyvulek". Meg én a brokkoli, karfiol szarás részét, a gomba szárát, ha nem használom fel becsapom a fagyoba a következő leves fozeseig, és azt is hozzadobom (ezt anyám eltanulta tőlem). Otthon sokan lakunk, és a többiek nem figyelnek a lejárati dátumok rá, hogy mi bontotta mi nem, milyen zöldség bujkál a tartó alján a közös hűtőben. Én szoktam kitakarítani. Ami nem kuka, a zöldségekből mind megy a levesbe, az összes majonéz, lecsap, ilyesmi szoszkent vegzi. Tényleg a romlott étel megy csak a kukába, ami a felügyeletem alatt ritka, de néha 'szok rá, mert nem igaz, hogy 4 értelmes felnőtt ne lenne képes odafigyelni erre. Néha csakazertisbol bent hagyom a romlott kaját a közös hűtőben (nekem van sajatom), ami szem magasságban van az első sorban. 2-3 hétig simán szorosodik. Néha valaki megnézni (kiváltképp a sofőrök és a húgom), és lazán visszateszik.
186. 12d083b51b (válaszként erre: 185. - Smirnoff)
2018. aug. 17. 15:05
Nyuszi-levest (Mindent bele, amit a nyuszi megeszik) én is szoktam készíteni, de ezt a serpenyős egytálast eddig sohasem próbáltam.
185. Smirnoff (válaszként erre: 183. - 12d083b51b)
2018. aug. 17. 13:02

Én úgy ismertem, a 8-at dadogja :)

Nálam ez a BMV (bele minden vacakot) altalos. B verzió a raguleves, C hogy megy a sütőbe az egész.

184. syria
2018. aug. 17. 12:31

Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért utálok főzni, hiszen a publikum mindig hálás volt. :) Életem első zöldbab-főzelékében több volt a rántás, mint a bab. Iszonyat pocsék lett, mert sót meg nem eleget raktam bele. Mondtam a férjemnek: dobjuk ki. Válasz: jó ez, egyed!

Mikor már a fiaimnak is főztem, s egy-egy étel nem sikerült tökéletesre, akkor is megették, s nem mondták, hogy rossz, csupán annyit: anya, ilyet máskor ne csinálj!

2018. aug. 17. 08:20

Nem tudom, hogy itt olvastam, vagy valahol máshol, mindegy, van benne igazság, hogy: sok nagyi még mindig a régi, hagyományos főzési szokások szerint, nyomja a kajába a zsírt...


Fiatalok! Csak egy kicsit kell neki segíteni, csak egy kicsit kell bátorítani, csak 1x kell megmutatni neki, hogy mennyire egyszerű és nagyszerű az u.n. serpenyős egytálételeket elkészíteni! Higgyétek el, úgy "rácuppannak", mint kutyus a csülök-csontra! :))


Másrészt tökéletes módja a több féle maradék zöldség eltüntetésére a hűtőből!!

Bármi mehet bele, és akármilyen maradék hússal, virslivel, kolbásszal fel lehet turbózni. De ha ilyen nincs, 1-2 kockára vágott főtt tojás, vagy egy doboz olajos hal bele (olaj nélkül!). Nincs törvény, csak bátran bele, ami van!


Régóta kerülgettem már én is ezt a témát, tv-ből lestem, meg noszogattam magamat, mindig, mindenféle kifogást kerestem (találtam is!) hogy megpróbáljam.


Tegnap végül nekiálltam, és tökéletes: vajat olvasztottam, bele a fehér káp.-karfiol-z.paprika, fűszerek, egy korty víz és beborít. Majd folytattam a felkockázott cukkini, uborka, paradicsom, és a legvégén egy pár felkarikázott virsli! (vagy éppen sült/főtt hús maradék)

Olyan fincsi lett, hogy 7 nyelven beszél! (A 8.-at most tanulja!)


Ha nyers húsból indítjuk, akkor először azt kell elkezdeni párolni, és majd amikor már az félkész, utána mehetnek bele sorba a zöldségek.

Tovább tart a zöldségek felszelése, mint az egész ahogy elkészül.

Csak bátran, és a zöldség maradékok sem mennek a kukába!

182. syria (válaszként erre: 177. - Cicaaa65)
2018. aug. 15. 09:13
Igen. Viszont a tűzhely tetejének a zománcán maradt egy halványbarna folt mementónak.
181. 12d083b51b (válaszként erre: 180. - 9f9aa0ac88)
2018. aug. 15. 07:08
Halljuk a te kis történetedet is! Biztosan van neked is. :)
2018. aug. 15. 06:54
Ezt a fórumot a humoráért kedvelem.amikor elmeséljük "ballépéseinket" és mégis jól jövünk ki belőle.
179. 12d083b51b (válaszként erre: 175. - Syria)
2018. aug. 15. 06:48
Az a jénai elmondhatta, hogy újjá született! :))
178. Guruljka (válaszként erre: 175. - Syria)
2018. aug. 14. 21:36
A mindenit, még jó, hogy kimentél hajnalban!
177. cicaaa65 (válaszként erre: 175. - Syria)
2018. aug. 14. 20:43

Hűűű !

Hát legalább a tál megmenekült :)

176. Guruljka (válaszként erre: 174. - 12d083b51b)
2018. aug. 14. 20:15

Ezt nálunk a férjem szerette főzni, de nem maradékból, mert kondérszámra fogyott. :D


Nagyon finom tényleg!

175. syria (válaszként erre: 162. - Guruljka)
2018. aug. 14. 19:39

Nekem csak egyszer végezte a főztöm a kukában (eddig). Úgy történt, hogy a fiam rakott krumplit rendelt. El is készítettem rendesen egy ménkű nagy, még a nagymamámtól örökölt igazi jénai tálba. Ám megmaradt 6-8 szem krumpli, 10 cm kolbász, meg egy főtt tojás. Ennyi ételt nem szabad kidobni, főztem hozzá néhány tojást, s egy kisebb jénaiba összeraktam. Sajtot is reszeltem a tetejére, úgy ahogy a fiam szereti. Gyönyörűen megsütöttem, nullára fordítottam a sütő gombját amikor kész lett. Hajnalban felkeltem, kimentem egy pohár vízért. Gyanúsan meleg volt a konyha. A gáz nem volt elzárva! Próbáltam ismét elzárni, akkor sem sikerült. Valahogy megakadt a kapcsoló. Sokadjára sikerült erőszakkal elzárnom. Az étel szénné égett. :(

[link]

De legalább a jénait sikerült megmentem. Jó két hétig ázott a hátsó teraszon egy vödörben. Olyan lett, mint új korában. :D

[link]

2018. aug. 14. 09:15
A legegyszerűbb dolgot kifelejtettem a listából: pörköltmaradékot hordós káposztával összefőzni = húsos káposzta, tejföllel mennyei!
173. Guruljka (válaszként erre: 170. - Smirnoff)
2018. aug. 13. 19:42
Én nem abból, hanem az akkor még picike fiam szépséges kis takarójából...
172. 12d083b51b (válaszként erre: 171. - Smirnoff)
2018. aug. 13. 17:57

Azt hittem, hogy a tojást főzted egy napig, mint a kezdő háziasszony a tojást:

Nem értem, már főzöm kb. egy órája, és még mindig kemény!

171. Smirnoff (válaszként erre: 162. - Guruljka)
2018. aug. 13. 16:50
Nekem azért lett pár kuka kajám, de azt tényleg a kutya se ette volna meg :) Na, meg egyszer egy emlékezetes banatom. Olyan gondosan főztem vagy egy napig a vajlingnyi barna mártást, és egy kicsit kellet volna még redukalni, aztán elmentünk a férjemmel bulizni. Hajnalban sűrű füst fogadott minket, és a nagy fazekat ki kellett dobni, menthetetlen volt a vaskos szén rétegtol.
170. Smirnoff (válaszként erre: 160. - 12d083b51b)
2018. aug. 13. 16:45

Mikor először sütöttem csirkemellet sütőben, nem tettem rá fóliát. Gondolhatod milyen "szaftos" lett... :D

És ki nem csinált maci pulcsit a kedvenc gyapjú puloverebol? :D

169. Smirnoff (válaszként erre: 168. - Smirnoff)
2018. aug. 13. 16:41
Tejtol
168. Smirnoff (válaszként erre: 153. - 12d083b51b)
2018. aug. 13. 16:41
Mi cukor nélkül készítjük. De a tejföl is a cukor tartalma miatt ragad.
167. Guruljka (válaszként erre: 163. - 12d083b51b)
2018. aug. 13. 16:07

Csak nem úgy kóstoltad, mint a videóban:


[link]

166. PöttyösPanka (válaszként erre: 165. - Unom)
2018. aug. 13. 15:40
:D
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook