Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
Aki mind a két háborút átélte igen kevés van.
Aki 45-ben született ma már 73 éves.
Most a pasimmal és az apjával vagyok egy fedél alatt. Az apja is tud halmozni, és hűtőben felejteni. Mikor érkeztem, és az első reggelinel mondta, hogy szolgáljam ki magam nyugodtan a hűtőből, neki elnézést keres mellett hozzátette, hogy bármit megtehetem, csak néztem meg a lejárati dátumát, és hogy jo-e, főleg ha a hűtő hatuljabol veszem ki :D Egy hét ittlet utan, ha már úgyis én foztem, bevont a fagyasztó rendezesbe. Pár hónapot lakott vele a pasim idény amúgy egyedül él régóta, de van 3 fagyasztoja. Amúgy ennek ellenére olyan bazi régi dolgok nincsenek, nem voltak.
Oooo, a régi szép idők, öreganyam, és az 5 éves fagyasztott húsok...
Én úgy ismertem, a 8-at dadogja :)
Nálam ez a BMV (bele minden vacakot) altalos. B verzió a raguleves, C hogy megy a sütőbe az egész.
Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért utálok főzni, hiszen a publikum mindig hálás volt. :) Életem első zöldbab-főzelékében több volt a rántás, mint a bab. Iszonyat pocsék lett, mert sót meg nem eleget raktam bele. Mondtam a férjemnek: dobjuk ki. Válasz: jó ez, egyed!
Mikor már a fiaimnak is főztem, s egy-egy étel nem sikerült tökéletesre, akkor is megették, s nem mondták, hogy rossz, csupán annyit: anya, ilyet máskor ne csinálj!
Nem tudom, hogy itt olvastam, vagy valahol máshol, mindegy, van benne igazság, hogy: sok nagyi még mindig a régi, hagyományos főzési szokások szerint, nyomja a kajába a zsírt...
Fiatalok! Csak egy kicsit kell neki segíteni, csak egy kicsit kell bátorítani, csak 1x kell megmutatni neki, hogy mennyire egyszerű és nagyszerű az u.n. serpenyős egytálételeket elkészíteni! Higgyétek el, úgy "rácuppannak", mint kutyus a csülök-csontra! :))
Másrészt tökéletes módja a több féle maradék zöldség eltüntetésére a hűtőből!!
Bármi mehet bele, és akármilyen maradék hússal, virslivel, kolbásszal fel lehet turbózni. De ha ilyen nincs, 1-2 kockára vágott főtt tojás, vagy egy doboz olajos hal bele (olaj nélkül!). Nincs törvény, csak bátran bele, ami van!
Régóta kerülgettem már én is ezt a témát, tv-ből lestem, meg noszogattam magamat, mindig, mindenféle kifogást kerestem (találtam is!) hogy megpróbáljam.
Tegnap végül nekiálltam, és tökéletes: vajat olvasztottam, bele a fehér káp.-karfiol-z.paprika, fűszerek, egy korty víz és beborít. Majd folytattam a felkockázott cukkini, uborka, paradicsom, és a legvégén egy pár felkarikázott virsli! (vagy éppen sült/főtt hús maradék)
Olyan fincsi lett, hogy 7 nyelven beszél! (A 8.-at most tanulja!)
Ha nyers húsból indítjuk, akkor először azt kell elkezdeni párolni, és majd amikor már az félkész, utána mehetnek bele sorba a zöldségek.
Tovább tart a zöldségek felszelése, mint az egész ahogy elkészül.
Csak bátran, és a zöldség maradékok sem mennek a kukába!
Hűűű !
Hát legalább a tál megmenekült :)
Ezt nálunk a férjem szerette főzni, de nem maradékból, mert kondérszámra fogyott. :D
Nagyon finom tényleg!
Nekem csak egyszer végezte a főztöm a kukában (eddig). Úgy történt, hogy a fiam rakott krumplit rendelt. El is készítettem rendesen egy ménkű nagy, még a nagymamámtól örökölt igazi jénai tálba. Ám megmaradt 6-8 szem krumpli, 10 cm kolbász, meg egy főtt tojás. Ennyi ételt nem szabad kidobni, főztem hozzá néhány tojást, s egy kisebb jénaiba összeraktam. Sajtot is reszeltem a tetejére, úgy ahogy a fiam szereti. Gyönyörűen megsütöttem, nullára fordítottam a sütő gombját amikor kész lett. Hajnalban felkeltem, kimentem egy pohár vízért. Gyanúsan meleg volt a konyha. A gáz nem volt elzárva! Próbáltam ismét elzárni, akkor sem sikerült. Valahogy megakadt a kapcsoló. Sokadjára sikerült erőszakkal elzárnom. Az étel szénné égett. :(
De legalább a jénait sikerült megmentem. Jó két hétig ázott a hátsó teraszon egy vödörben. Olyan lett, mint új korában. :D
Azt hittem, hogy a tojást főzted egy napig, mint a kezdő háziasszony a tojást:
Nem értem, már főzöm kb. egy órája, és még mindig kemény!
Mikor először sütöttem csirkemellet sütőben, nem tettem rá fóliát. Gondolhatod milyen "szaftos" lett... :D
És ki nem csinált maci pulcsit a kedvenc gyapjú puloverebol? :D
További ajánlott fórumok:
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Szakítás után - Miért kell teljesen elválni?
- Szerintetek Teljesen közel kell magunkhoz engedni az embereket?
- Mi kellene még, hogy teljesen boldog legyél?
- Fütyikérdés: kell tornáztatni? Mikor fog feljönni teljesen?
- Fagyasztott hekkfilét ha kirántva szeretném elkészíteni ki kell olvasztani teljesen?