Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!
A savanyú tejes módszerben a túrót meg lehet spórolni.
Mármint lehetett, mert mai tejek már nem savanyodnak.
Ezt a diós változatot feltétlenül kipróbálom azért! :D
Fura madár vagyok, az aludttej nálam nem ment, csak a bolti kefir, joghurt. Nem tudom, miért.
Végül is meg se altattam rendesen a gombóchoz, elég volt, ha savanyú volt, melegítés közben össze is kapott.
A gyerekek persze imádták a hamis túróst. Ugyanúgy, pici xóval, egy kanál cukorral sűrű tejbegrízt kell főzni (elvileg az aludttejből), és ahogy elhűlt, lehet vizes kézzel gombócolni. Főzni már nem kell, mehet a prézlibe.
Az bizony előfordult a meleg évszakban, hogy a tej megsavanyodott. Ilyenkor boldogan vettem még egyet, és hamis túrógombóc lett a vacsora.
Azárt savanyodott meg, mert Pesten a szálíltók a rekeszeket hajnalban a bolt előtt hagyták. Mire a bolti dolgozók nyitás előtt odaáértek, már rég nem volt hideg az a tej. Igazi rendes tejhűtők meg sokáig nem léteztek még a boltban sem. .
Bocsánat, nem jól kattintottam!
Szóval úgy legyen!
Én régen a hamis túrógombócot túró nélkül csináltam. Igaz, akkor még a bolti tej képes volt megsavanyodni.
Barátnőm a gombócba mazsolát rakott, így hidegen is jó kis csemege volt.
Most készül vacsorára a hamis túrógombócom, amit már eleve úgy kezdek, hogy tejbegrízt főzök, majd abba kavarom bele a túrót-tejfölt.
Nem szoktam pirított zsemlemorzsát csinálni hozzá, sokkal finomabb őrölt dióval megszórni, vagy cukrozott fahéjjal/kakaóval. Pont.
Ha kisgyermekes családoknál kimarad a tejbegríz, akkor ezzel a módszerrel még apró kis golyókká formázva, nasiként elfogyhat. :))
Más helységben semmi bajom a távolsággal.
Itt szívesebben teszem meg ezt is biciklivel.
Nem szeretem a falu látványát egyik részében sem. És nincs az az élelmiszer, amiért hajlandó lennék a minimálisnál tovább nézni.
:)
Én is ennyit gyalogoltam, 8 évig.
Megvédjük a magyar vállalkozókat!
Ja, mégsem! :(
Ahol a jól menőket támogatják minden téren, ott ez van.
Az embereknek megfelel...
További ajánlott fórumok:
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Szakítás után - Miért kell teljesen elválni?
- Szerintetek Teljesen közel kell magunkhoz engedni az embereket?
- Mi kellene még, hogy teljesen boldog legyél?
- Fütyikérdés: kell tornáztatni? Mikor fog feljönni teljesen?
- Fagyasztott hekkfilét ha kirántva szeretném elkészíteni ki kell olvasztani teljesen?