Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! fórum

Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást! (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Nem kell hogy a szemetesben landoljon, főzz ki valami teljesen mást!

105. cicaaa65 (válaszként erre: 102. - Guruljka)
2018. aug. 12. 14:29
De itt nem javítani kell rajta különösebben, hanem csak egyszerűen felhasználná, mivel már megvette a kérdező.
104. cicaaa65 (válaszként erre: 103. - Guruljka)
2018. aug. 12. 14:27
Azért kell alája olaj, de ettől még pirítható :)
103. Guruljka (válaszként erre: 100. - Cicaaa65)
2018. aug. 12. 14:25
A szalonnából csak kiserceg valami saját zsírocska... D
102. Guruljka (válaszként erre: 100. - Cicaaa65)
2018. aug. 12. 14:24
Azt még lehet, de jelentősen nem javít rajta. Préselt műdolog, kevés sonkaízzel. Pizzára, szendvicsre még elmegy, de tojást nem ütnék rá.
101. 12d083b51b (válaszként erre: 97. - Guruljka)
2018. aug. 12. 14:24
Szerintem is megpirul az: kockákra darabolva, kevés zsíron/olajon átforgatva, szépen pirosra lehet sütni
100. cicaaa65 (válaszként erre: 97. - Guruljka)
2018. aug. 12. 14:22
Nem szalonnaként, csak megpirítom olajon, miért ne lehetne?
99. Guruljka (válaszként erre: 95. - Ariana)
2018. aug. 12. 14:21

No akkor ha vettél egy csomag szalámit, de úgy kenyérrel nem ízlik igazán, akkor kidobás helyett el lehet használni azt is melegszendvicsre. Nem szeletben, hanem a krémbe keverve, apróra vágva.

De raktam már ilyet babfőzelékbe is, apróra kockázva, hogy szétfőjön, ne is látszódjon.

98. 12d083b51b (válaszként erre: 95. - Ariana)
2018. aug. 12. 14:20

nevezheted így is, de egy főre képtelenség olyan keveset készíteni, hogy ne legyen maradék.

Tehát ha már tudom azt előre, hogy a maradékot a következő napon hogyan fogom hasznosítani, akkor azzal már eleve elértem azt, hogy egy kanálnyi, vagy fél bögrényi maradékot ne dobjak ki.

97. Guruljka (válaszként erre: 93. - Cicaaa65)
2018. aug. 12. 14:17

Technikai kérdés: a pizzasonkát hogy a viharba pirítod meg szalonnaként?

Talán ledarálnám valami rakottas ételbe akár más darált hússal keverve. Vagy simán ledarálva melegszendvics-krémbe, sajtkrémmel vagy ömlesztett sajttal kombinálva.

96. 12d083b51b (válaszként erre: 87. - Martini64)
2018. aug. 12. 14:17

Jó amit cicaa írt,

- vagy hideg-tálba,

- serpenyős zöldségek közé,

- esetleg ham&eggs-nek tojássa

- Spencer hagymás-babja is símán benyelné! :))

95. ariana (válaszként erre: 89. - 12d083b51b)
2018. aug. 12. 14:15
Végül is amit te csinálsz az nem a felvetett témáról szól, hogy ne legyen felesleges kaja amit kidobunk, hanem arról, h eleve többet főzöl, hogy azt egy másik ételhez felhasználd másnap, így gyorsabban elkészül az étel.
94. ariana (válaszként erre: 89. - 12d083b51b)
2018. aug. 12. 14:15
Végül is amit te csinálsz az nem a felvetett témáról szól, hogy ne legyen felesleges kaja amit kidobunk, hanem arról, h eleve többet főzöl, hogy azt egy másik ételhez felhasználd másnap, így gyorsabban elkészül az étel.
93. cicaaa65 (válaszként erre: 92. - Cicaaa65)
2018. aug. 12. 14:11
Ugyanúgy felkockázva, kicsit megpirítva, mint a baconszalonnát.
92. cicaaa65 (válaszként erre: 87. - Martini64)
2018. aug. 12. 14:09

Valamilyen rakott egytálételben nagyon el tudom képzeli, én például simán beletenném a Francia rakott krumpliba. (A receptek között megtalálod )


Vagy rakott karfiol, rakott brokkoli, amit csak szerettek.

2018. aug. 12. 14:01

- Sült hús maradékból brassóit (oldalas, vagy tarja, tehát ha valami szaftos hús)

- Főtt hús maradék jó tartáros hideg salátába, mint pl. az orosz hússaláta, hasonlók, de ide jó pl. egy db-ka főtt virsli is, vagy éppen egy megmaradt főtt/sült lecsó kolbász

90. Guruljka (válaszként erre: 89. - 12d083b51b)
2018. aug. 12. 13:56

:D A süket disznó azért zabálja a búzát, mert nem hallja, hogy hatan közelednek ordítozva, hogy kihajtsák?


Múltkor megmaradt egy adag resztelt csirkemáj, rizzsel. Egybe szedtem, lefagyasztottam.

Van nekem külön gomba, nyersen fagyasztva. Pár fejet kiszedek belőle, hagymán megpárolom, rárakom a májas rizst. Szerintem elég jó vacsora lesz, habár talán szokatlan a párosítás, én nem találom bizarrnak. Vannak májas-gombás receptek.

2018. aug. 12. 13:48

Tegnapról maradt nokedli. Abból ma este vacsora lesz, ha ismét felmelegítem, egy pici olajon átforgatva vagy sajtos-tejfölös lesz, vagy tojást ütök rá, majd még kiderül.


Ma-holnapi ebédre a currya-fokhagymás sült máj mellé petrezselymes rizsből készítettem valamivel többet, a maradék jó lesz még egy vacsorára sült kolbász/virsli mellé.


De volt, hogy a "mindent bele zöldségleves" már a könyökömön jött ki, leszűrtem, a rengeteg vegyes zöldséget össze aprítottam, és zöldség-fasírtnak sütöttem meg.


Palacsintának egyik felébe raktam a párolt hordós káposztát, négyrét hajtottam, bepaníroztam, és hagymás krumpli-körettel, cékla-salátával úgy zabáltam, mint süket disznó a búzát. Most hirtelen ennyi.

88. martini64 (válaszként erre: 83. - Guruljka)
2018. aug. 12. 13:45
A kenyeret hűtőben tartom. Nagyon sokáig eltartható penészedés nélkül.
87. martini64 (válaszként erre: 86. - 12d083b51b)
2018. aug. 12. 13:44
Vettem egy 70 dekás pizzasonka kockát, de végül nem az került a pizzára. Kenyérre nem szeretjük. Mit főznél belőle?
86. 12d083b51b (válaszként erre: 78. - 124637ff9b)
2018. aug. 12. 13:40

Rendben van, de milyen kajára gondolsz?

Nokedli, vagy pörkölt maradék, vagy fasírozott, esetleg sült tarja, vagy főtt csirke, vagy mi a búbánatról írjak?

85. Guruljka (válaszként erre: 84. - Alessandro)
2018. aug. 12. 13:32

Igazad van. Az is megforult a fejemben, hogy talán a háztartási ismeretekre lehetne pár tanórát szánni.

Nem kellene egész tanévre kiterjedően, talán be lehetne építeni valamelyik tantárgyba, de legyen kötelező és legyen osztályozva.

Ne hívjuk spórolásnak, hívjuk családi gazdálkodásnak.

2018. aug. 12. 13:26

Főzni tudó férfiként szeretnék egy-két gondolatot megosztani veletek:

Alapjában véve azért egy dolgot világosan kell látni, hogy a pazarlás az egyenesen arányos az életszínvonallal.

Mert igaz, hogy a szegényeknél alig van pazarlás, de a gazdagabbak már megengedhetik maguknak, hogy ha nem tetszik valami vagy megmarad, akkor azt kidobják, mert nincs szükségük arra, hogy spóroljanak és kell a hely a frissen vásárolt dolgoknak.

Ezen lehet sopánkodni, hogy így helytelen, meg úgy helytelen, de tudomásul kell venni, hogy a spórolás a szegényebbek lételeme.

Sajnos, az én véleményem is hasonló a mai fiatalokról, mint a cikkíróé. Elenyésző köztük azok száma, akiket érdekel a főzés, és egyáltalán főzni tudnának. A takarékosságról és a spórolásról nem is beszélve. Sokuk azt sem tudja, hogy mi az. Igaz, ez is nagymértékben összefügg az életszínvonallal, melyben élnek. Persze köztük is akadnak azért kivételek.

De szerintem a cikk azokról és azoknak szól, akik szerényebb anyagi lehetőségeik ellenére sem tudnak spórolni vagy különböző ötletekkel a megmaradt élelmiszereket újrahasznosítani.

Ezért nem kéne az örök fanyalgóknak (szándékosan nem írok neveket, mert talán magukra ismernek) a cikk íróját támadni és semmitmondónak titulálni a témát, amiről írt.

83. Guruljka (válaszként erre: 81. - Amaunet)
2018. aug. 12. 12:48

Nincs mikróm, de ha felenged, akkor is olyan, mint a tegnapi.

Pláne ha eszembe jut, hogy papír között engedjem fel.


(Mármint a kenyér.) - Mostanában a felét eleve lefagyasztom, mert többször penászes lett a kilós kenyér vége.

82. malacbefőtt (válaszként erre: 80. - Guruljka)
2018. aug. 12. 12:48
Én manapság a toast kenyérrel kísérletezek. Valahogyan más az állaga. De ebből sem mindig friss kerül ki a polcra és ugyanolyan árban. Legalább ha kiteszik a polcra akkor valamennyivel olcsóbban adhatnák, legalább ezzel nem kellene átverni az embereket.
81. Amaunet (válaszként erre: 80. - Guruljka)
2018. aug. 12. 12:44

Le is lehet fagyasztani. Nekem néha a fél kiló is sok, így néhány szeletet mindig lefagyasztok.

Mikrózva olyan, mint a friss.

80. Guruljka (válaszként erre: 77. - Malacbefőtt)
2018. aug. 12. 12:39

Egyébként az igazi kereskedő ad kóstolót.

Én azt is hiányolom, hogy krémekből nincs ingyenes próba-adag. Megveszi az ember több ezerért esetleg és kicsapja a bőrét...?


A régebbi maszek hentes is adott kóstolót a kolbászokból. Ő azt mondta, a leendő vevőt ezzel lehet megfogni, bőven megéri.


Én egy külön szekrény-részben tartom a kenyeret. Mivel szeleteltet szoktunk venni, nejlonban.


Ha marad, akkor kiveszem, hogy ne penészedjen meg. Alaposan megszárítom a napon, és lereszelem prézlinek.


(Eleve vannak kutyáim, néha kapnak egy-egy darab kenyeret, ha sok van. Szóval én se szárítom meg mindig.)

79. 124637ff9b (válaszként erre: 74. - Cicaaa65)
2018. aug. 12. 12:21
Reméltem is :)
78. 124637ff9b (válaszként erre: 73. - 12d083b51b)
2018. aug. 12. 12:20

Elég, ha egy példát írsz :)

Más meg majd egy másikat :)

77. malacbefőtt (válaszként erre: 67. - Guruljka)
2018. aug. 12. 12:03
Egy kis félreértés van. Nem szándékom minden új terméket kipróbálni, nyilván a pénztárcám sem engedné. De ha látok valami újat és megkívánom megveszem. Amúgy erre jó megoldás lenne, ha az üzletekben erre a célra lenne mondjuk egy kostoló pult) Sok esetben persze kivitelezhetetlen, de néhányban nagyon is kivitelezhető lenne. Csak szegény üzletek így csődbe mennének és talán kevesebb is fogyna az adott termékből. Egyszerűbb nekik kitenni a polcra, aztán vagy elfogy vagy nem. Kenyérért meg akkor megyek ha elfogy. Általában naponta, ha marad másnapra az sem gond elfogy. De a háromnapos száraz kenyér ment a kukába.
76. tumbo (válaszként erre: 73. - 12d083b51b)
2018. aug. 12. 11:55
lánckoszt,Bacher Iván.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook