Nem akarok gyereket! (beszélgetés)
Beláttuk, hogy ez van. És felismertük, hogy ÉLNI szeretnénk, nem görcsölni és orvostól orvosig járni.
A környezetemben is van, aki ténylegesen beleőrült a sikertelenségbe, de akad olyan is, akik elváltak mire végre megfogant a pici. Nos, mi egyik táborba sem szerettünk volna tartozni. Ehhez a döntéshez is fel kell nőni, azt hiszem. És hiszem, hogy jól döntöttünk!
Sziasztok!
Eddig csak olvastalak titeket, és figyeltem, hogyan gondolkodtok.
Nos, én egy olyan nő vagyok, akinek nem lehet gyermeke, de nem görcsölök erősen miatta. Meghúztam (férjemmel meghúztuk) azt a határt, amikor már nem járok orvoshoz, nem akarom, hogy orvos mondja meg, mit tegyek és mikor, mert nem kell feltétlen beleőrülni a gondolatba, hogy nem lehet babánk. Elfogadtuk a tényt, no nem első hallásra, sok idő kellett, de jobb belátni, gyermek nélkül is van élet, teljes és boldog élet. Ahhoz, hogy 50-60 évesen ne maradjunk egyedül, ahhoz úgy kell az emberi kapcsolatokat alakítani, nem feltétlen a saját gyermek a megoldás. Ha valaki erre gondol, amikor gyermeket vállal, az nagyon nem oké.
Én nagyon szeretnék (szerettem volna) kisbabát, ugyanakkor teljesen meg tudom érteni, ha valaki szándékosan a gyermektelenséget választja. Nagyon sok oka lehet ennek. Gyermek nélkül is lehet teljes és boldog életet élni, meg lehet találni az életcélokat.
A mai világban nagyobb gond az, amikor valaki felelőtlenül, meggondolatlanul vállal gyermeket, mintha kimondja, nem szeretne szülni.
Az én helyzetem úgy gondolom sajátos, mégis mindkét oldalt meg tudom érteni.
Persze én könnyen beszélek vagy az akinek simán jön a baba..
Én azért beleképzelem néha magam a szituba gáz érzés lehet..ha közlik nem lehet gyereked simán...
Nem tudom..talán lehetséges...sok nő mániákusan ragaszkodik egy elképzeléshez...
Az a baj sok nő nem áll le hanem lohalja magát a reménytelen semmibe..
Mivé?
Ezt nem értem fejtsd ki nekem bővebben, hogy értsem...
Köszi:)
Bocsi egy okot mondj, miért nem szeretnél gyermeket?
Én nem bántani akarlak csak kíváncsi vagyok véleményedre..
Szerintem nem kötelező az anyaság...tedd azt ami téged boldoggá tesz!
Számomra az a megdöbbentő a fórumokban, hogy egyre fiatalabban derül ki már, hogy nem lehet valami oknál fogva egy nőnek gyereke...de elgondolkodtató, mi lehet ennek az oka?
én csak nézek...de lehet sok nő picit túlzásokba esik ha nem jön a baba amikor ő akarja...
És ha nem jön amikor ő eldönti akkor rögtön..rohan a meddőségibe...
Nem értem ezeket...
Vagy valóban ennyi nő van ma Magyarországon akinek nem lehet gyereke???
Nem létezik...
Görcsösen én sem vágyok gyerekre!
Én egy gyereket szeretnék, de nem erőltetem....
Vágyom rá ennyi...de ha kiderülne nem lehet, nem csinálnék ebből nagy ügyet...elfogadnám...
A gyerek témák kényes dolgokról szólnak, és nehéz ebben vitázni, hisz mindenkinek más a véleménye...és mindenki más nevelésben részesült...minden családban más elvárások vannak..
De tény ma sok dolog befolyásolja ezt, a kérdést...
Mert, az élet egyre nehezebb...és át kell gondolni, hogy mit hogyan csináljunk...a mi generációnknak igen nehéz a dolga..
Régen támogatva volt a gyerek vállalás ma már ...bizony nehezebb..a feladat..
Én úgy vagyok,vele, hogy mindenki maga tudja az életét.
Mindenki eldöntheti , hogy az ő kis életkéjébe mi a legjobb!
Attól, hogy egy nő nem akar gyermeket nem jelenti azt, hogy egy rossz ember....de az legalább átgondolja.
Sok nő sokszor azért szül, mert ez egy fajta társadalmi elvárás.
Csak az a gond, hogy öregszünk..és talán amit 23 évesen így gondoltunk lehet 60 évesen másképp fogjuk gondolni....
tehát ebben a kérdésben ez a nem mindegy...mikor döbbenünk rá, hogy késő bánat...
Kedves fórumnyitó!
Én két ilyen fórumban is aktívan részt vettem már, rengeteg hozzászólás volt, és el is hatalmasodtak az indulatok.
Ez több dolog miatt is lehet.
Egyrészt ez egy női fórum, ahol legnagyobb részben az anyák tagok, ezért rengeteg támadást kaphatsz itt, bár ezen a fórumon eddig nagyrészt kulturált megnyilvánulásokat olvastam.
A másik, hogy bár nagyon sokan gondolkodnak úgy, hogy nem akarnak gyereket, kevesen mondják ki ezt.
Pedig biztosan nem véletlen. Valószínűleg a természet sem véletlenül teremt ennyi meddő nőt a világba.
Én 28éves vagyok és sosem akartam gyereket.
Ezt már egy másik fórumon próbáltam elmagyarázni, nem sok sikerrel, hogy vannak olyan nők akik egész életében tudják, hogy majd akarnak valamikor gyereket. Én is tudom, az ellenkezőjét. Mindig is úgy éreztem, hogy nem akarok.
A barátnőm kislánya pár hónapos. Minden egyes találkozáskor eljátszuk, hogy megkérdezi, hogy tényleg nem akarok gyereket? Én mindig mondom, hogy nem. De sajnos párszor már kikényszerült belőlem a bunkó, amikor folytatódott a beszélgetés: de nézd meg, milyen édes kisbaba? Biztos nem akarsz egy ilyet?
Igen, teljesen. Miért kell ezt az elutasító kérdést-választ kicsikarni?
Mindegy, elkanyarodtam a témától.
Szóval igenis vagyunk olyanok, akik nem akarnak gyereket. Egyre többen.......