Nem akarok gyereket! (beszélgetés)
Régen akinek nem volt gyereke megszólták, mára már lehet dönteni ki mit szeretne..
De én azt gondolom, akik nem szültek azok idős korukra megbánják ezt a döntésüket!
Ez tetszett.
Nagyon tanulságos történet,és milyen igaz.
Elmesélek egy történetet:
Vagy egy évvel ezelőtt a párommal utaztunk debrecenbe...és felszállt egy nénike, jót beszélgettünk és szóba jött a gyerek...a néni kb 74 volt...és mondja 50 évig élt a férjével és valahogy mindég tologatták a gyerek vállalást, és ugye megöregedtek...nincs gyerekük, a néni férje meghalt..és bizony egyedül van...
Annyit mondott nekünk kedveskéim nem kel félni, ety gyerek sokszorosát adja avissza...
És mi gyakran gondolunk erre a mamára...úgy hívták Piri néni...
Szóval megfogadtuk a néni tanácsát...és azok is gondolkozzzanak el akik csak a mában élnek, egyszer bizony megöregszünk...
Szia!
Nálunk is ez a helyzet...sajnos. Mi is félünk..
az ösztön működött sok ezer évig de igazság szerint már baromira túlnépesítettük a bolygót, szerintem nem lehet véletlen, hogy ilyen sokan képzelik már el gyerek nélkül az életüket.
Megjegyzem, én imádom a gyerekeket, legalább 3-mat szeretnénk, de nem gondolom, hogy mindenkinek így kell gondolkodni. Nagyon sok ember volt és lesz ezen a világon akinek más a feladata.
Mondtam,hogy mielőtt válaszolsz ,gondolkodj!
Nem fontos most mindenáron válasolni,mert akár feleselésnek is tűnhet.
Csakazért is megmutatom,hogy nekem van véleményem ,és nem érdekel senki másé,igaz én tettem fel akérdést :"mi a véleményetek"
Gondold meg minden szavam amit írtam!
Gondolj a születésed előtti percekre!
Ha nem teszed marad a fürdőszobád a tükörrel,ahol lefényképezted magad,mintaegy kiírva :ez vagyok ÉN a legfontosabb .és nincs és nem is lesz senki ás a földön CSAK ÉN!
Szia!
Igazuk van a többieknek,ha nem akarsz akkor nem kell szülnöd, ez sok nőnek furcsa,mert a többség gyerek párti,de vannak kivételek és te hozzájuk tartozol.
Egy kérdésem azért lenne,ha nem gond,hogy miért nem szeretnél?
A jövőtől!
nem szeretném ha a gyerekem éhezne, vagy egy olyan világban élne ami nem jó...és sajnos valóban ne jó....
Én konkrétan attól félek, hogy nem tudom megadni neki azt ami kel egy ember felneveléséhez..anyagiakra gondolok....
Mert ok ..most megtudnánk adni neki ami kell, de az a gyerek nem mindig csak pár hónapos..az növöget...és nem mindegy mi faragunk belőle...egy hajléktalant, vagy egy normális embert..én ezektől félek...
te még fiatal vagy!
Eljön mindennek az ideje..
ne gondolj még te gyerekre...éld ki magad aztán jöhet a baba...
Szerintem ezt nem lehet kijelenteni, hisz az életünk során változunk és változhat a véleményünk..
Én szeretnék gyereket...de félek valamitől...de tudom idővel változni fog, és nem fogok félni...ettől..
Sok ember azért, nem akar babát mert félti a saját függetlenségét!