Nem akarok gyereket! (beszélgetés)
szia,:D!jó történet!szép!Gratulálok nektek!az anyai érzéseid is felébredtek igaz?mert sokan akik itt beszélgettünk a fórumon,azt valljuk, hogy belőlünk ez az ösztön hiányzik!Jelenleg egy olyan férfivel vagyok együtt/és remélem vele is maradok,mert nagyon szeretem/,hogy mindketten azt mondjuk"nem akarunk szülők lenni!"
és mikor jön a második?:) hogy tűröd a"na ugye,én megmondtam,hogy lesz gyereked!"-pillantásokat?:)
szia! rengeteg válasz van, nem olvastam őket végig. én most töltöm a 25-öt és kb 14 éves korom óta mondtam mindenkinek, hogy nekem aztán nem kell gyerek!! emlékszem 19 éves voltam mikor az első munkahelyemre kerültem, akkor már 2 éve együtt is éltem az akkori párommal és az ő kérdésükre is azt mondtam, hogy nem soha és később sem!!! annyira meg voltam róla győződve, hogy ez mindig így lesz, hogy fogadni mertem volna rá. aztán úgy adódott, hogy valamivel a 22 születésnapom előtt beleszerettem valaki másba. na még nem voltunk együtt 3 hete, mikor ő előállt azzal, hogy majd szeretne tőlem gyerekeket. magamban arra gondoltam, hogy na azt felejtsd el!... de többször is mondta, hogy szerinte szép gyerekeink lennének, mert a szerelemgyerekek szépek. én nagyon szerelmes voltam és rájöttem, hogy annak ellenére, hogy nem akarok gyereket tök jó érzés, hogy ő annyira szeret engem, hogy szeretne tőlem. mindössze néhány hónap leforgása alatt eljutottam oda, hogy azt gondoltam lesznek majd gyerekeink, de majd csak 30 fölött... aztán menet közben a kapcsolatunk csak mélyült és mélyült, 2008 őszén pedig konkrétan kimondtuk, hogy jó lenne ha összehoznánk az első lurkót. 23 éves voltam ekkor. vagyis valamivel több, mint másfél év leforgása alatt a soha a büdös életbe nem lesz gyerekem állapotból eljutottam oda, hogy őszintén akartam, hogy gyerekem legyen... ha valamit megtanultam hát akkor azt biztos, hogy soha ne mondd, hogy soha! még akkor se ha annyira biztos vagy magadban hogy az életedet is feltennéd. egész egyszerűen arról van szó, hogy az ember változik. és bár te vagy az az ember, aki a legjobban ismered saját magadat, azt mégsem tudod előre megmondani, hogy hogy fogsz gondolkodni 5, 10 vagy akár 40 év múlva. lehet, hogy úgy fogsz gondolkodni, mint most. de lehet, hogy nem....
ui: 7 hós múlt a kisfiam, IMÁDOM!! ha valaki néhány éve azt mondta volna nekem, hogy ez lesz, hát tuti körberöhögöm. azóta is néha megkapom a magamét, hogy soha nem akarsz gyereket, mi????!:)
Persze egyetértek és remélem lesz is valami változtatás,csak félő,hogy egy kalap alá vesznek minden 3-4 gyerekes családot.
Persze mindenkinek magánügye, csak azt nem értem, hogyan tudja valaki előre, hogy nem szeretne gyereket még 10 év múlva sem?:)
Én sem akarok szülni, azért, mert nincs bennem ilyen ösztön... 24 vagyok, de el sem tudnám képzelni... még tíz év múlva sem....
egyáltalán semmi rossz nincs abban,mikor már a gyerek segít a szülőn,vagy ha arra kell a pénz,hogy a gyereknek jobb legyen!ez természetes!ha adnak,vedd el!csak az borzasztó,ha valaki azért szül 4-5 gyereket,hogy majd azt a segélyt szépen megiszogatják!a gyerekkel meg lesz ami lesz!
Nos!Nem tudhatod még,hogy évek múlva milyen helyzetbe kerülhetsz?! Két gyerekkel váltam el, két diplomás fiút kitanitattam(keservesen)Úgy hozta az élet,hogy nagyon vacak állásom lett szinte éhbérért,de nem válogathattam és bizony ,megalázó,méltatlan,de a gyerekem segítségére szorultam,hogy ne csak lekváros kenyér legyen az asztalon.
vagy esetleg azért,hogy a gyerek tartsa el őt!
No igen..Nagyon sokan mondják ,hogy a pénz nem számít,stb.Ó dehogyisnem! Nem egy nem két olyan helyzetet láttam ahol a gyerek egy tábla csokiért ácsingózott de sajnos nem volt rá keret.Persze a pénz nem minden,de azért ne a nyomorúságra szüljön vki gyereket...
;) pontosan erről van szó
szia,teljesen igazad van!az a hülye mondás,hogy"ahol 4 felnőtt felnő az 5. is!"Hát ekkora baromságot!nem arról az egy szelet kenyérről van szó,amivel több kell, hanem mi van a többi dologgal?a ruha,az ISKOLA?az mind pénz!nem kevés!
ott a pont, marhára fel kéne ébredni, és hány olyan hely van még Ma is a világon, ahol a nők nem is dönthetnek abban a kérdésben (sem) hogy hány gyereket szülnek. ám láthatóan mi sem tartunk még ott, h. a családok annyi gyermeket vállalnak, amennyit felelősségteljesen fel tudnak nevelni (nem kevesen annál többet, hisz felnevelni nem egyenlő nem hal éhen és van mit ráadni), illetve hogy elfogadjuk, ha valaki nőként úgy érzi (most, vagy mindig), h ő bizony nem vállal gyermeket. (természetesen akinek nem inge...)
Nő, régi nő, régebbi nő, antik nő ,ősi nő,Első nő,JA capis! Heuréka!!!! Ő ÉVA!!!!!!!!!!!!
Új nő Újabb nő, legújabb nő, Ismerős nő...igen, ez mond ő volt...sejtettem, hogy nincs nála rendben valami..sajnálom:(
Azért mert beteg....rátaláltunk a blogjára..van egy 5 éves gyereke.
Akkor a cigi ellen kampányolós azért volt ilyen zakkant. Az Új nő törölve volt, azt hittem kicsapták (nyilván nem töröltette magát, mert akkor valami lényeges már nevet választott volna, mint az Ismerős nő, és nem tért volna vissza a saját topikjába).
egy idő után ismerős a stilus....meg annyira átlátszó, mindig direkt bosszantó, provokativ, ezt élvezi....
pfff...én biztos nem jöttem volna rá.
Egy másik oldalon botlottunk bele két pár perccel egymás után regisztrált nickbe. Egy topikba tett fel kérdést az egyik, mire a másik jelentkezett a válasszal, majd megpróbáltak provokálni. Miután valakinek feltünt az ismerős stílus és ezt megemlítette, hirtelen mindkettő eltünt. Egyszerűen ez nem lehetett véletlen. Bocs az off-ért.
jesszus mi van? hogyhogy önmagával társalog? ez nagyon kemény. hogy én milyen naiv vagyok.
Sajnos elég sokan vannak ilyen új-, régi-, ismerős- stb. nickekkel játszadozók. Egy másik fórumon kifejtette egy ilyen emberke a lényegét. Színház. Egyszer terhes kismama, egyszer tini, egyszer öreg úr stb. És mindenhol provokál. Van hogy egyszerre két nickel is gazdálkodnak, önmagával társalog.
értem. akkor valszinüleg még lesz folytatása.
ő volt új nő, újabb nő, ismerős nő...nem egyszerre, egymás után...ő ilyen, leginkább provokál....
bocs én még szűz vagyok. :DDDDD
ki az az ismerős nő? és miért regelt be 2 néven?
Ez sportot űz ebből, vagy mi?
Már Ismerős nő sem tagja a portálnak. Ez gyors volt.
Hát igen a mai világban az hogy valakinek van állása az nem szempont mert sajnos olyan világot élünk másnapra már az utcán is vagy és nagyon nehéz másik munkát találni.
Nekem 2 nővérem van. Anyum bevállalt mellé engem is, bár nem élrtek jól, de mindkettőjüknek volt állása, ami régen biztos pont volt egy ember életében. Ha mégsem, akkor mehettek napszámba, de mostanában elég kevesen termelnek már...
További ajánlott fórumok: