Nem akarok gyereket! (beszélgetés)
Párom nagymamája nekem azt mondta, hogy az ösztön akkor jön mikor már valaki babát vár...és ez egyre erősebbé válik:)
Lehte ezen gondolkodni
Szerintem ha egy kapcsolatban, az egyik fél nem szeretne családot, azt mielőbb közölje a másikkal.
Mert ha a másik fél családra vágyik, ne pazarolják egymás idejét:)
mindenki megtalálja azt az embert, aki azt szeretné amit a másik:)
Én szerintem ha valaki nem akar gyereket, az dönthet, ehhez senkinek semmi köze!
Mindenkinek van oka arra is , hogy szüljön és arra is ha nem szeretne gyereket.
De az ember változhat, és lehet amit most mond, hogy nem szeretne babát, az lehet 5 év múlva azt mondja hogy akarok, mert találtam egy társat akitől szeretnék gyerekeket, és életem végéig vele szeretnék élni..
Én szeretnék, persze félek hisz nagy dolog egy gyerek és sok a feleősség, a gond, de ezer öröm is van egy gyerekben...egy mosoly, az első szavak, ezek mind..mind csodás dolgok...én szeretném ezt átélni:)
Csodás lehet anyának lenni...remélem hamarosan megtapasztalhatom jó magam is:)
Valahol hallottam, hogy aki nem akar gyereket, az egy külön állatfaj. Bocs, ez nem az én véleményem.
Nekem van két szép gyerekem és most várom a 3.-at. Imádom őket. Ha megtehetném szülnék még. Aki nem akar gyereket az az ő magánügye. Jól meg kell gondolni az biztos. Anyagi biztonság, jó apa stb.
Mitől talán attól hogy újra kezdeni ennyi mindent(egyszerűen lehet butaság de lelkileg félek)
Egy kisbaba sok felelősség meg nem tudom..Egyszerűen most épp eszű választ sem tudok adni.Ez így nem jó..
Én is ismerek olyat, akinek egyetlen gyereke van, de az fogta magát és lelécelt külföldre. Pedig állása is volt, de az neki nem felelt meg. Most a diplomájával, nyelvtudásával meg valami szakmunkás papírjával az egyik külföldi Tescoban pakolja a polcokat.
Szóval a gyerek nem garancia arra, hogy öregkorunkra lesz kire számítani...
köszike! :)
nem szeretem, mikor valaki úgy állítja be, hogy az ember csak akkor lehet boldog, ha van gyereke és ha nincs akkor egy önző dög. szerintem az az önző aki azért szül, hogy legyen majd aki gondoskodik róla.
azt viszont fontosnak tartom megjegyezni (mivel én mind a két álláspontot ismerem) hogy amíg nincs az embernek gyereke elképzelni sem tudja milyen az amikor van. úgy értem teljesen más, mint amit elképzelzem és JÓ értelemben. hiszen a gyerekem ÉN vagyok, szó szerint belőlem van. hát tudnám magam nem szeretni??! :D
én abszolút értelek téged és tényleg vannak akiknek soha nem lesz gyerekük, de állítólag ez nagyon ritka. most is sok mindent másképp látsz mint 10 éve, 10 év múlva megint egy csomó mindent másképp fogsz látni. lehet, hogy ezt is. addig is érezd j,ól magad! :)és ne nagyon hangoztasd, hogy nem akarsz gyereket, mert engem mindig hülyének néztek... :D
szia! nos én is azt hittem hiányzik belőlem ez az öszten, de úgy látszik mégsem. :) azt mondjuk meg kell jegyeznem, hogy továbbra sem vagyok úgymond gyerekb.zi. a sajátomat nagyon-nagyon szeretem, de mások gyerekei továbbra is úgymond hidegen hagynak, ha lehet ezt mondani. de azt mondták, ha egyszer sajátom lesz azt biztos imádni fogom és ez tényleg így lett.
ami azt illeti szerencsére nem volt még rosszindulatú beszólás, inkább nagy röhögések közepette szoktam megkapni néha a barátnőimtől meg a páromtól, hogy nem akartam gyereket. én meg ilyenkor szintén röhögök, szóval ezzel nincs gond.
a következővel úgy vagyok, mint sokan mások, szeretném ha nem lenne nagy a korkülönbség, ugyanakkor most annyira el vagyok foglalva a fiammal, hogy eszembe se jut, hogy legyen másik. pedig amúgy úgy vagyok vele, hogy felőlem akár még 2 jöhet. vicces, mi?
a volt párom egyébként nekem is olyan volt, hogy nem akart gyereket, szóval jól elvoltunk együtt.
ami a test változásait illeti mint azt valaki írta régen én is tartottam tőle. aztán amikor terhes lettem érdekes egyáltalán nem zavart, hogy elkezdett nőni a hasam. pedig az volt az a testrészem, amire mindig nagyon büszke voltam, mert szerénység nélkül állíthatom, hogy keveseknek van olyan deszka hasa. persze a dologhoz hozzátartozik, hogy nem híztam sokat, ez szerintem fontos. de meg kell mondjam jelenleg a derakam kerülete mindössze 3,5 centivel nagyobb, mint régen (és kőkemény a hasam, mint terhesség előtt) és ez is csak azért van szerintem, mert rengeteg édességet zabálok. :D egy darab terhességi csíkom sem lett, mert már akkor kentem magam minden este jó zsíros krémmel, mikor még nem is volt pocim.
na és annyit még leírok, hogy régen úgy voltam vele nem kell gyerek, mert: ronda leszek, nem csinálhatom azt amit akarok, nem foglalkozhatom a párommal stb. aha, HÜLYESÉG. lehet, hogy nem tudsz mondjuk fényes nappal a konyhaasztalon nekiesni a másiknak, mert a gyereked épp vígan kukorékol és téged néz, de ennyi. attól még hogy az ember szül, attól még (normál esetben) a párját továbbra is kívánja. sőt én időnként úgy érzem, hogy még jobbakat szexelünk, mint a terhességem előtt. hát erre például nem számítottam.
én boldog vagyok most így, de továbbra is úgy gondolom, hogy gyerek nélük is ugyanolyan boldog lehet az ember. tök más a kettő, felesleges is összehasonlítani.