Nem akarok gyereket! (beszélgetés)
...amúgy is definiálhatatlan a sok.
Mi sokan vagyunk testvérek mai magyar szemmel nézve. De a szüleim rendesen neveltek/nek minket. Tudták mit csinálnak. Valaki egybe is beleszakad, 3 gyerekes már "nagycsaládos", de a sok gyerek nem ott kezdődik.
Az tényleg ennyire hihetetlen hogy valaki 5 gyermeket nevel, tisztességesen, becsületesen?
Múltkor volt a fókuszban, h asszem 7-en vannak testvérek azok az ikrek akik néptáncoltak a csillag születikben. Esküszöm jó volt őket nézni!!!! És mindkét szülő tisztességesen dolgozik. Nem hiszem h a családi pótlékra játszottak volna.... Persze vannak olyanok is, de ott az értelmi szinttel is gondok vannak sajnos....
Ha kiszámolod akár 10-11 havonta jöhet a következő. Így még akár 6-8 is összejöhet. :-))
Vas egy ismerősöm akinek a két gyerek között nincs 10 hónap!!
sajnos ez inkább elkesereít!
De van magvas háttere a dolgokank amiért ezt írtam, persze nem részletezem...
ha te boldog vagy én is az vagyok...nem tudnék ennyi gyereket elképzelni magamnak...
Igaz már 32 évesen tuti nem lesz 5 gyerekem...de ha ikrek lesznek talán útól érlek:) Vagy meg is előzlek:)
Párom apja lassan 60 és most jön a babájuk...persze fiatal zsenge a feleség...
Szegény gyerek a temetőben beszélgethett az apucival sajnos:(
DURVA!!!!!
Ez meg marhaság!!!!
Felelőtlenség biztonsági őv bekötése nélkül autót vezetni, de nem (akár SOK )gyereket szülni.
Ebben az évben tuti nem akarok én sem...
2011-ben....de most nem, de ha jönne örülnék:)
Az anyám 40 éves kora körül szülte a legkisebb testvéremet. Az gáz, mert nem sokára nagyinak nézhetik akár? Az ilyen gyerek szégyellje a szüleit? Mégis mi a jófrancért kell ezt lépten nyomon hangoztatni?! El kellett volna vetetni a tesómat, meg az összes későn szült gyereket csak hogy az anyjukat ne nézzék nagyinak? Eszedbe jutott már, hogy egy gyerek, ha abba nő bele, hogy annyi idős az anyja amennyi, akkor az lesz a természetes?
Ha valakinek kövér az anyja, azt szégyelnie kellene? És ha korán őszül? És ha csúnya, mert olyan is van? Vagy ha szegények a szülei? Egy csomó mindent lehetne még sorolni. De ha jól neveli valaki a gyerekét, akkor sehogy sem fogja szégyelni őket. Akit meg azért dugná el az anyját az osztálytársai elől, mert öreg, az nem is tiszteli, de magára vessen az anyuka.
Értem én,ha a barátnőm érzett volna magában kellő anyai ösztönt valószínűleg tojt volna a testére.Őbenne majdnem 40 évesen alakult ki a baba utáni vágy.
Lehet,hogy benned is kialakul majd pár év múlva lehet,hogy nem.De ez nem akkora katasztrófa.Nem kell mindenkinek anyává válni,mint ahogy férjhez sem kell mennie mindenkinek ahhoz,hogy boldog legyen.Ez a Te életed úgy éled,ahogy Te akarod.
A sok gyerek felelőtlenség!
Ennyi..akit mélyen érintett a kijelentésem BOCSIKA!!!!
Sziasztok
Sajat velemenyem kovetkezik errol a temarol..akit zavar bele se kezdjen az olvasasba.
Szerintem nem elet az elet gyermek nelkul..mindket is akartak a szuleink(gondolom)...megszult anyank, nevelt, oktatott.Biztos vagyok benne, hogy voltak nagyon nehez pillanatok, evek..de amit egy gyermek tud adni az soha senki mas...a mosolya, a jokedve, ahogy edesanyamnak szolit..ahogy bujik..ahogy olel, ahogy puszil...ahogy teljesen radbizza a kis eletet.Ezt semmi de semmi nem potolhatja.
Valaki emlitette az oregkort....hat szerintem annal szebb nincs amikor nyugdijasan varod a gyermekeidet, unokaidat..karacsonyra, husvetra..gyerekek akik a hangos szajacskajukkal bezengik a lakast.Nem is lehet szavakkal leirni mindezt.DE...ES ITT A DE.....akit ez sem gyoz meg, akit zavar a gyermekzaj, akit zavar, hogy a mellei lognak majd(ez se feltetlenul ugy kell legyen), elhizik, megcsunyul, elveszti topmodell alakjat....az ne vallaljon gyermeket..mert tenyleg nem neki valo.A gyermekvallalas hihetetlen nagy aldozatot kovetel..feleloseggel jar..de GYONYORU!
Ajanlom a most megjelent cikket..."Nezem ot" a cime!
Persze van sok példa ilyen is.....
A gyerek kérdés az kényes téma...mindenki érzi..mikor jött el a család alapítás ideje.
Vannak akik később, vannak akik korábban és vannak akik úgy érzik nem akarnak családot.
Mindenki maga tudja, hogy mit, miért tesz???
Az ilyen érzelésekben azt nem bírom, hogy azzal a középkori riogató módszert használják, mint a Biblia.
Csináljunk gyereket, mert öregen, egyedül de szar lesz, meg azért, hogy a férjünk ne hagyjon el, meg később amúgy is bánni fogjuk :P Ha ennyit érne egy gyerek, akkor 100%-ra ki merném mondani, hogy soha az életnem nem lesz gyerekem.
Lehet, hogy nincs mit ragozni azon, hogy "bearanyozza az életet", meg "a legjobb dolog" a világon", de róluk elhiszem, hogy szeretik azt a gyereket, és tényleg egy pluszt adott, ami olyan gyönyörű, hogy leírni sem lehet.
De félelemből szülni :P Az nem való anyának.
Ez nem nevelés kérdése szerintem.
Nevelni gyereket lehet, felnőttet már nem. Az emberek pedig a körülmények hatására változnak.
Egy jólneveltből is lehet mással nem törődő alkoholista vagy drogos... Ez csak példa volt.