Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Mentstruáció után, és ha az esetleg egybeesne a fogyó hold kezdetével az nagyon jó lenne:) Ha nem az se nagy gáz, csak a telihold után való naptól(fogyóhold kezdete)könnyebben fogy az ember.
Kipróbáltam:)
ja és még1 kérdés : Olvastam ,hogy reggel éhgyomorra glaubersós vizet kell meginni, ami meginditja a bélműködést.. :-)))) Tényleg azt kell inni ,vagy nem ?:(
Én is csatlakoznék hozzátok, majdd holnaptól vagy max. jövöhét hétfőn elakarom kezdeni a böjtöt... igazságszerint és SOHA nem böjtöltem még :)szóval kemény dió lesz.. de most rámfér,muszáj.. :(
Pedig eszeveszett sportőrült vagyok, sokat sportolok... (futok,taposok, lábtárogató gépeken vagyok). Imádom futni ,s ha leirnám Nektek, heti hány órát futok, kiakadnátok :-))) :D:D De hiába büszke rám mindenki (Körülöttem levő emberek,fitneszesek, hogy hogy birok ennyit futni) ha emelett eszeveszett tempóval hizok vissza, ugyanis rengeteg szénhidrátot eszek (kisebb féle evés zavarban küzdök...).. és sajnos nemtudom magam rvenni ,hogy NE egyek annyi szénhidrátot.. nem megy :( Attól függetlenül én még nagy örömmel fogyasztok minden mást is:) zöldség,gyümölcs,fehérje...
Anno csak zöldségeken éltem midennap szinte, mostanság hétvégen kerül az asztalomra zöldség :(
És már az édességeket sem vetem meg, amit anno nemis igen szerettem... ránéztem egy csokiszeletre , majd rosszul lettem.. mostmeg... a Balaton falatkákat ezegetem néha :-) (mondjuk Étcsokis) de akkoris:)
Na a lényeg ,hogy azért akarom kiprobálni a böjtöt (mindig diétát akarok irni.. :-) ), hogy tudjam magam türtöztetni, legalábbis megprobáljak...ugy gondoltam , 10napig csinálom, utána Szép, lassan visszatérek a normál ételekhez, persze szénhidrát szinte Nuku.. :)
Na hát boci hogy ennyit irtam :D
Sziasztok :)
sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy juharszirupot még mivel lehet helyettesiteni? azért kérdem, mert ahogy néztem elég borsos áron vannak a szirupok :( esetleg méz lehet helyette? nádcukor? ( Bár valakitől azt hallottam, hogy a nédcukor nem jó, mert lényegében cukor ugyanugy ,s kevesebb a tápanyag benne, mint pl. a juharszirupba.. )
Köszönöm előre is válaszotokat ! :-)
Az ize tőled függ. A szirup maga nagyon édes (hisz az a dolga, hogy a vércukrot szinten tartsa, és ezáltal ne legyéál éhes)
Eredetileg úgy kell összekeverni, hogy 1,5 dl neera, 1,5 dl frissenfacsart citromlé és egy késhegynyi cayene bors.és ezt az egészet feltölteni vizzel 2 literig
Ha kevesebb szirupot és több citromot teszel, akkor savanykásabb. De ez nem nagyon jó, mert éhes leszel. Max több citromot tehetsz bele, de csak egy fél decivel.
Nem igazán hatásos csak vacsora helyett, ugyanis ez a kúra alapvetően méregtelenítő kúra.
Hát 7 nap után (főleg aki nem szereti az édeset, mint én) meg lehet útálni:)
Ha rám gondolsz az ebéd dologgal, akkor én nem mellé ebédeltem, mert 7 napig egyáltalán nem ettem semmit, csak a neerát, de nekem nem ez volt az első kúrám. Az elsőt tavaj végigcsináltam, pontosabban az utolsó nap délután ettem, mert akkor már muszáj volt, ugyanis vendégség volt.
Nem tudom, hogy milyen az a nagyobb kiszerelés. Lehet, hogy juharszirup, ami nem ugyanaz, mint a neera.
Olvastam, hogy volt aki avval csinálta és egész jól birta.
sziasztok
múlt héten végigcsináltam egy négy napos léböjt kúrát (ennél többet elsőre nem javasoltak), azóta is odafigyelek az étkezésemre... most újabb (10napos) böjtbe nem vágnék bele, de szerintetek a neera hatásos, ha pl vacsora helyett használom? milyen az íze amúgy? megundorodom tőle, mint pl egy káposztaleves esetén? :D
bocs ha nem olvasok vissza, de kissé túl sok a hozzászólás és az előző két oldalban erre a kérdésemre nem találtam választ :)
Azt azért el kell mondanom, hogy én reggelire és vacsorára algát iszom, sőt a reggeli algámba teszek ásványi anyagokat, a zöldséglé helyett pedig zöldségkoncentrátumot(lekvár) eszem azt délben.
Ugyanis és 55 éves vagyok, és már illik ügyelnem az egészségemre is
minimum 10 napig. Tegnap reggelre (3 nap után) 2 kg ment le)
Hát attól függ kinek mi a nehéz:)
Én szerencsés vagyok, mert nem kell főznöm.
Tulajdonképpen egy gondom van, néha rámjön a rághatnék, ilyenkor csalok egy kicsit, mert 1-2 szem citromos szőlőcukrot elrágok. Rost nincs benne, és 1 szem 8 kalóriát tartalmaz.
Gratulálok az ÖTÖDIK napodhoz!!! :-)
Mennyi ideig csinálod a kúrát? Mennyit fogytál? Nehezen viselted?
Szép napot!
Eszter
Nem értem, hogy miért nem lehet frissen préselt leveket inni, amikor a a citromlében is van rost...
Oké, hogy nem annyi, mint mondjuk egy pohár sárgalépa lében, de mi az oka annak, hogy rostot nem lehet inni?
Már az ötödi napom töltöm:)
Tegnap délután (valószinú a sok eső miatt) aludtam egy kicsit, reggel meg szédelegtem egy fél órát, de egy jó pohár viztől rendbe jöttem,
Most egy kicsit nehezebbnek tűnik, mint tavaj juniusban.
Bár az is lehet hogy az elmúlt idő szépítette meg az emlékeket:)
Bármilyen LEVET ihatsz, csak rost ne keröljön bele
Hiszen a 2 liter neerán kivül 2 liter zöldséglevet kell (lehet) inni
Sziasztok!
Nekem ma van az első napom. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem a késhegyni cayenne borstól erős lett a levem. :-(
Most felhigítottam egy kis vízzel, így nem annyira erős, de vasárnap kevesebb borssal csinálom. Ez most ilyen faramuci helyzet, a mai nap rászoktató nap, mert holnap vendégségbe vagyunk hivatalosak már több hónapja, de mindenképpen akartam egyébként is hetente egy gyümölcs napot beiktatni, ami ma nem gyümölcs nap lesz, hanem Neera nap. Egyébként azt olvastam a neera honlapján, hogy aki nem érzi magát elég erősnek, az hetente egyszer is csinálhat egy ilyen könnyített böjt napot. Régen volt már, amikor utoljára böjtöltem, rám fért már egy böjt. 6 naposra tervezem (vasárnap-péntekig), de lehet, h még ráhúzok néhány napot. Az lenne a kérdésem azokhoz, akik már gyakorlottabbak ebben, hogy pl. frissen préselt sárgalépa levet, narancs levet, grapefruit levet lehet inni?
Szép napot mindenkinek!
Ma én is igy vagyok (ez a 3. napom), de ez az időjárásnak tudható be, mert nekem tegnap (2. napon) nem voltak ilyen tüneteim. Én is jól alszom:)
Az előző kúránál a 3. napon fájt a fejem, most eddig még nem:)
Most inkább ehetnékem van, de nem vagyok éhes, csak szerintem a megszokás
Ha úgy gondolod, hogy most már nem lesz több ilyen alkalom, szerintem is folytathatod,végül is még az elején vagy.
nekem a 4ik nap, és megjegyzem, baromi nagyokat és mélyen lehet aludni így,hogy nem eszem.
kitartást nektek, és nagyon szép május 1-szombatot :-)
Persze, szerintem folytasd, semmikepp se hagyd abba! velem meg elso nap tortent, hogy a baratomnak csinaltam szorpot, ugyanolyan poharba mint amilyenben a neeram volt, es veletlenul beleittam:)
Par nap utan ezek is kitisztulnak beloled, es legalabb mar jo uton haladsz, hogy minnel elobb tiszta:) legyel.
En megvagyok, kicsit a sosviz elbant velem delelott... eleg sapadt is vagyok azota allitolag, szoval jo az agyban lustizni, de amugy teljesen jol erzem magam, nem is vagyok ehes.
A holnaptol kicsit felek, mert 2 re megyek a szallodaba dolgozni, eskuvo lesz, ugyhogy nem nagyon lesz megallas, remelem azert nem lesz tulzottan megterhelo.
A fázás megvan, főleg este, de mondjuk most is hosszú ujjúban ücsörgök a munkahelyemen rövidnadrágos emberek közt :-)
nagy kísértés lesz, de próbálj ellenállni.
én amikor nem akartam magyarázkodni, és elegem lett, egy ilyen alkalommal azt mondtam, hogy tegnap gyomorrontásom volt, ezért csak vizet iszom. tudom, nem szép hazudni, de megmentett.
nekem 3. nap, meglátjuk, a hétvége könnyebb vagy nehezebb lesz.
mindenkinek kitartást
Szijasztok! Nekem ma van a negyedik napom, és eddig kisebb mélypontokkal ugyan , de nagyon jól bírom.
A baj a ma esti vendégség lesz, amikor szendvicseket kell gyártanom, és valószínűleg egy két pohár bor is meg fog környékezni. Az a baj, hogy a barátaim nem tudnak a tisztítókurámról, mert mindig nagyon leszúrnak, ha drasztikus diétát csinálok. ...:( nem tudom mi lesz
köszönöm, egész jól. nem mondom, hogy úgy pörögtem a munkahelyemen, ahogy szoktam, de nem is baj. és már tervezgetem, hogy holnap este kozmetikus, hétvégén meg infraszauna és sok pihenés.
ha vasárnap estig eljutnék - nekem az az öt nap - akkor nagyon jó lenne.
az előbb végignéztem, ahogy egy barátom előttem isteni vacsit gyárt és eszik, és nem engedtem az unszolásnak :-)
megyek aludni, holnap már a harmadik nap lesz.
Legfeljebb a második 5 napot majd megcsinálod a hazai trakta után :-)
szia!
Hogy vagy? konnyen telt a napod?
ne aggodj, menni fog, nem olyan nehez.:)
nekem azzal a dologgal eddig nem volt gondom, jott magatol, csak nem tudom, mi lesz ezekutan, mert nem hoztam magammal hashajto teat es itt nem talaltam a boltban:D
de ma reggel ragondoltam, es sikerult, ugyhogy remelem ezutan is tudom majd agyammal kontrolallni:D:D
de tudom h ezekutan az mar nehezebb lesz, ugyhogy majd bevetem a sos vizet, ha nem menne magatol.
hat ugy voltam, h nem akartam tologatni mig elkezdem, mert az sosem jo ha halogatsz vmit, de mikor hazamegyek meg normalisan szeretnek enni, itt meg a zodlsegnek sincs hazai ize:)
köszi, értem én ezt, de azokon a bizonyos hashajtótól görcsölő éjszakákon komolyan abban a hitben voltam, hogy nem élem meg a reggelt. ami persze utólag túlzásnak tűnik, de mint kiderült, van akinek erre érzékeny a gyomra.
mivel viszont tényleg fontos, amit írsz, én egy keserűsós béltisztítással kezdtem - iszonyú volt - és ezt megcsinálom egyszer a hétvégén, és egyszer a végén. már ha bírom.
de legyünk pozitívak, bírni fogom :-)