Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Szia! Mara eleg jol megszoktam hogy nem eszek, de attol kozbe tornek ram ehseg rohamok..de jol vagyok. Holnap mar felidobe leszunk. En 1 nap ittam a keseru sos vizet, kellett mennem a 00ba, de nem volt veszes. Szerintem ma ujra iszom, mert nekem a tea nem hoz semmi eredmenyt. Hianyzik a ragas es az izleles, de ez normalis szerintem.
Ez is szokas kerdese, de 10 naponal tovabb tuti nem egeszseges..
Kitartást mindenkinek a kúrához! Én tegnap este fejeztem be az enyémet a 8. napon. Nagyon-nagyon szívesen folytattam volna tovább is, bár eredetileg csak 7 napra terveztem, de eddigre elfogyott a löttyöm, és itt Svédországban nem tudtam pótolni:(
Az elmúlt pár hónapban rettenetesen fáradékony és levert voltam, ehhez képest a kúra alatti időszakban olyan szinten voltam tele energiával, mint még soha. Az elején meglehetősen kívántam mindenféle ételt, de aztán ez elmúlt, éhes meg sosem voltam. Az 5. napra annyira belejöttem, hogy egy gálavacsorát is mosolyogva végigültem, és tényleg nem zavart, hogy mindenki eszik körülöttem.
Azt hittem,majd nagyon nagy élmény lesz újra rendes ételeket enni, de őszintén szólva nagyon hiányzik a neera, úgy megszoktam, és nekem nagyon ízlett! Én mindig facsartam bele 1-2 narancsot is a megadott mennyiségű citrom mellé, így szuper fincsi volt! Mellé kamilla meg borsmenta teát iszogattam, meg néha egy kis salaktalanító teát, de ez utóbbit nem nagyon vittem túlzásba, mert tapasztalataim szerint ezzel inkább csak ártani szoktam magamnak.
Talán ennek a ténynek is köszönhető, hogy "csak" 3 kg-t fogytam, bár személyes tapasztalatom szerint nekem a rövid határidős fogyás sosem ment jól.
A fejem csak a 2. nap fájt egy picit, ennél alapból sokkal többet szokott. A nyelvemen a lepedéket viszont szívesen kihagytam volna.
A legjobb folyománya a kúrának, hogy az 5. napon észrevettem, narancsbőröm, ami 20 éve hű kutyaként ragaszkodik hozzám, többé-kevésbé elhagyott. Mondjuk úgy, 90%-ban. Nekem már ezért vastagon megérte volna a kúra, de emellett hatalmas mennyiségű energiát is adott, plusz egy időre kiszabadított az étel-függőségből, ami emocionálisan is igen érdekes megtapasztalás volt!
Hogy vagy? En most estere jo ehes es kedvetlen lettem..mintha buntetve lennek ugy erzem :) na meg a parom o egyaltalan nem tamogat, jol leszidott, hogy miert nem eszem..
Nem erti a lenyeget ennek a kuranak. De ettol meg kitartobb lettem, meg azert is. Ahhoz kepest eleg pozitiv vagyok, altalaban az ilyen beszolas jobban kiakaszt. De ma nem tudtam annyit inni a limonadebol, alig tudom lekuldeni, epp hogy nem jon vissza, de igyekszem. Te hogy vagy vele? Mind megittad? Aliga varom jovo szerdat, utolso napunk lesz :D
Na nekem a parom nem dietazik, o nagy pizzafalo, meg minden egeszsegtelen kajat megeszik, o szerencses..
Csak en csinalom. Hat a mergetelenites is, meg a fogyas is, de en is ugy gondoltam, hogy egy ilyen bojt utan, jobban fogok ertekelni minden kis energia tartalmu taplalekot. Annyiszor nekikezdtem mar az eletmodvaltasnak, felig sikerult de megis visszaestem..olyan az eletunk is, rendszertelen.
Meg nincs tervem hogy mit csinaljak a dieta utan, lehet hogy igy veled en is nekugrok a 90 naposnak.
Gyerekkorom ota van sulyproblemam, soha nem volt veszelyes, de nagyon kuzdok hogy ne hizzak el. Amugy az egesz csaladom szeret enni, engem is igy neveltek, de en probalok nem elhizni..
Amiota a parommal elek, 6 eve azota meg igy is felszedtem 10kg-ot, attol nagyon megkene szabaduljak...mert 6 evig aludtam..:( Jovore vagy legkesobb jovo utan szeretnenk babat, gondoltam ha meg erre a 10kg-ra rahizzok, akkor mar nem biztos hogy megtudom csinalni. Most itt az ido, hogy figyeljek magamra!
Milyen program a 90 napos? Te keszited magadnak? vagy lesz segitseged?
En amugy heti 3-szor edzem, kickboxra jarok a parommal, tiszta ferfi edzes, egyedul vagyok lany, nyomom kemenyen :) de ajanlom barkinek, mert feler 2 ora gyors szaladassal az 1 ora edzes.
:) En is szeretek enni, persze valogatok, probalok egeszsegesen eldegelni, de van amikor olyan nehez:) Elottem sult csirkek lebegnek, es sajtra ehezem.. erdekes hogy nem a szenhidratra ehezem, pedig altalaban annak a legnehezebb nemet mondani.
Most keszitettem egy menta teat, sultcsirke helyett:)
Remenykedem hogy az elso napok a legnehezebbek..mert ki kell hogy birjuk, ha mar egyszer raszantuk magunkat! 1 es fel nap mar megvan!
egyszer meg lebojtoltem, de akkor zoldseg es gyumolcs level, 3 nap utan mult el az ehsegerzet...
En a Hunyadi Janos gyogyvizet hasznalom, es abbol kene igyak 2 dcl-t, de az ize..huu, kegyetlen. Remenykedem hogy nem fogok percenkent ki rohangalni. En is kene vasaroljak salaktalanito teat..
A neten szerintem nezz utanna a sos cucnak, en ott talaltam volt a receptet, de mar nem emlekszem.
A mai nap konnyebbnek tunik mint a tegnapi, de az etel izet kivanom, olyan eteleket ami maskor eszembe se jut :) te hogy vagy ezzel?
Amugy szedsz valami vitamint? vagy szigoruan betartod?
Ma egesz jol vagyok, jol kialudtam magam, es boldog vagyok, hogy a tegnapot megcsinaltam. Ehseget nem erzek. Te keserusos vizet ittal, vagy hashajtoteat? En egyiket sem, es gondolkozom hogy kellene. Mert ugye az is benne van a dietaba..
Fejem nekem se faj:) szep napot! Remelem nagyon jol fogjuk erezni magunkat a 10 nap utan!
Többször csináltam ezt a kúrát!
És leemelem a kalapom azelőtt, aki megcsinálja!!!
Voltam egy profi méregtelenítő kúrán tavaly. Képtelen lennék azóta rá..
Szóval drukkolok MINDENKINEK!!!
Nem semmi, amit megcsinálunk ezzel!!!!
Nagyon jó a végső hatása! De már nem lenne erőm hozzá..
Iszonyú kitartást igényel, de zer százalékig megéri!! Drukkolok mindenkinek, és főt hajtok annak aki akár egy napig is bírja!!! :)))))
Sziasztok!
Látom pár napja senki nem írt. Csinálja most valaki a kúrát? Én most kezdem és jól jönne egy kis támogatás, bíztatás. :)
Sziasztok!
Szeretném én is elkezdeni a kúrát, de kicsit tartok tőle. Biztos, hogy nem hízom vissza a leadott kilókat és leszek 2x annyi? Elsősorban méregteleníteni szeretnék vele, de azért ha már lehet fogyni is. :) Mik a tapasztalatok a kúra megtörésével? Olvastam, hogy több nap alatt kell visszavezetni a rendes evést, de utána mennyit szabad enni?
Nem eszem most se sokat, 1000kcal/nap körülbelül, vegyesen mindenfélét. Ugye sikerül majd tartani a súlyom?
Előre is köszi!
Ja, és mivel a bőr a legnagyobb méregtelenítő szerve az embernek, ezért a kúra alatt (is!) fokozottabban figyeljünk rá! Lehetőleg ne kenjünk rá semmilyen iparilag előállított kencét, hagyjuk a bőrünket is fellélegezni, valamint ne felejtsük el a kúra alatt minden nap tusoláskor gyengéden ledörzsölni a bőrt, meg fogja hálálni!
Belegondoltunk már abba, hogy hány féle kemikáliával érintkezik nap mint nap a bőrünk?Egy teljesen átlagos fogyasztó bőre a kutatások szerint legalább napi 6-7 féle egészségre káros vegyi anyaggal érintkezik. Ugye reggel felkelünk, fogat mosunk, letusolunk valami színes-illatos tusfürdővel, hajat mosunk egy kis Sodium Laureth Sulphate-tal, megtörölközünk a pihe-piha, frissen öblített, virágillatú törölközőnkkel és esetleg teszünk egy enyhe sminket...és ez még csak a reggel!!!
Egy éve tértem át a természetes bőrápolásra, ég és föld a különbség! Csak is természetes anyagokból készült házi szappant használok, finomítatlan shea vajat, jó minőségű természetes olajakat, illóolajakat kenek a bőrömre. Az összes kemikáliát, ami a kád szélén és a fürdőszobapolcon sorakozott, kidobtam és soha többé nem vagyok hajlandó egy fillért sem kiadni azért, hogy mérgezzem magam!:) Egyszer kell csak elhatározni, és egyszer kell "befektetni". Nekem 1 kiló shea vaj pl. egy évig elég szokott lenni, pedig minden nap használom. Véleményem szerint a természetes bőrápolás minden téren kifizetődőbb, de az egészség persze már önmagában egy megfizethetetlen dolog!