Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Hát ez az...van aki azt mondja, hogy de jó, hogy megyünk mert, ha ők viszik a gyereket, nekik is pénzbe kerül. Van aki azt mondja, majd ő elviszi.Van akinek nincs rá pénze, van aki többet szeretne. Az sem igazán jó, hogy aki nem fizet ne jöjjön...nem a gyerek dönt róla, de ő marad otthon estleg rossz érzésekkel.Szóval nehéz ügy! Én minél több helyre mennék velük, de ugye minden pénzbe kerül itt Pesten az utazásról nem is beszélve.
A név nélküli kérdőívet jó ötletnek tartom én is, köszönöm! Ki fogom próbálni.
ez a kérdőív névtelenül tényleg jó dolog!
nálunk járnak időnként bábszinházba ha van előadás a művházban szoktak az ovisok,iskolások is menni bár az oviba többnyire a szinház megy hozzájuk:) 250-300ft nem nagyon sok,isiben talán 500 a max azthiszem de nem adja be mindenki pedig jó előre szoktak szolni:(((
kirándulás is a lehető legkevesebb pénzböl szokott zajlani,általában ősszel egy közös iskolai vonat/Hortobágy ami nem kerül nekik pénzbe mármint a gyerekeknek,és egy tavasszal ami osztálykirándulás...vidék vagyunk sok többgyerekes rossz anyagi helyzetü szülővel....szóüval ettöl is függ nagyon,van ahol igénylik a szülők.
szerintem is anyagi lehetőségektől függ én a szülőin egy kérdőívet adnék amit név nélkül kellene kitölteni, hogy ki mit szeretne.
mert bizony sok szülő szégyenli az anyagi helyzetét :-(
Hát, ha már megkérdezted... :))) Szóval, pl az én gyerekeim nem isznak teát egyáltalán, nem is szeretik. Volt, aki felvetette, hogy ásványvizet vegyünk az osztálynak, de mi teljesen jól elvagyunk a csapvízzel is...
Erdei iskola mennyibe kerül? A kirándulás ezen felül lenne? Az belefér a tanévbe? Bábszínházba szvsz teljesen felesleges menni, ugyanígy moziba is. Múzeum az okés. :)
Tudjátok, jó ez a fórum...
Segítsetek nekem! Most akkor menjünk kirándulni,erdei iskolába, múzeumba,bábszínházba vagy ne, mert pénzbe kerül? Szedjünk osztálypénzt és abból legyen minden, vagy ne.(tisztasági cuccok, tea, cukor, citromlé...mert én minden nap teát főzök a gyerekeknek, hogy ne a csapvizet igyák)
Hol a határ? Mire van igény és mi az amit csak azért vállalnak a szülők, mert azt hiszik muszáj??
Kérlek benneteket, írjátok meg a véleményeteket!
Sziasztok, szép napot! Na az első szülőitől én is tartok egy kicsit, mindíg lehúznak anyagilag:-(
Már megvettünk minden felszerelést, csak egy úszósapkát kellene elfogadható áron nézni, mert ahol szinben és méretben volt megfelelő, ott sajnáltam 3600 Forintot kiadni érte.
elmentem a könyvekért 9720 volt, még örültem, hogy nem tizen akár hány ezer..
erre ebben még nincs a nyelvkönyv
és persze az első szülői értekezletes fejés :-(
Épp én is néztem nálatok is frankó a helyzet...
Közben vettünk tegnap tolltartót, de képzeld, nem emeletest, hanem mindenáron cipzáras hosszúkás alakút akart, amibe ömlesztve van a ceruza.
Hát nagy nehezen megvettem neki, mert ő sosem tudta rendben tartani a tolltartót, mindig úgy hozta haza, hogy nem a tartó gumikban voltak a cerkák. Hátha így jobban halad.
fasza, hogy rövid és tömör legyek :-(
olvastam , hogy titeket sem támogat a kedves "apuka", nálunk is ez a helyzet
Sziasztok! Hogy beindult a fórum ;)
A tankönyvek ára az angollal együtt 12930.-
Durva..
Bizony, méghozzá egy alapfokú népművészeti iskola bevonásával. Na nem mondhatom, hogy rajongtak érte a gyerekek. Nem is értem, miért volt kötelező, amikor a két éves tudásukat öt percbe bele lehetett sűríteni, és csak állandó balhékból álltak az órák, mert a kis néptáncos tanárnéni nem tudott fegyelmet tartani köztük.
Év végén azonban vizsgaelőadás volt, csak úgy kaphattak bizonyítványt.
HArmadik-negyedikben pedig heti egy alkalommal úszni mennek.
Néptánc???Ezt még nem is hallottam...
Úszás az volt tavaly,kb két hónapig jártak,az kötelező volt...dehogy néptánc...
Azért ez jó,hogy választhat a gyerek,mi érdekli :)
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...