Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! fórum

Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2202. virgilius (válaszként erre: 2201. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 15:52
Na igen, ezt direkt kérték, hogy ha átvisszük hozzájuk, akkor ne vigyük el majd egy év után, egyrészt az iskolának is kell a fejkvóta, de a gyereknek se lenne jó, ha évente rángatnánk új helyre. Persze ha nagyon nem működik a dolog, akkor nyilván elmehet, nem kell semmit aláírni, hogy biztos marad ott 8-ig (hallottam ilyenről is, igaz, az fizetős suli volt!).
2201. bmwkraft (válaszként erre: 2198. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 15:30

Szerintem a fiadnak lehet hogy tényleg kevés de azt is bele kell számolni lehet ha berakod egy olyan "versnyistállóba" akkor még azért sok év tanulás vár rá és egy idő után ő is besokallhat, attól hogy most kicsit kevesebbet tanul ő még jó tanuló marad és ugyan úgy elmehet 8. után egy jó gimibe. Bár ahogy írod nagyon csábítoak a hatosztályosok Én se nagyon tudnám most mi legyen.


Az hülyeség ugye ha mondjuk most átíratod a hugához mert azt nagyon szeretné és ha tényleg unatkozna meg kevés lenne neki akkor meg mehet a 6 osztályosba. Ja írtad, hogy akkor viszont 8.-ig ott kellene maradnia, akkor ez törölve.

2200. bmwkraft (válaszként erre: 2199. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 15:20
:))
2199. virgilius (válaszként erre: 2198. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 15:04
Annyi "végül is"-t írtam, hogy az már sok. :DDD
2198. virgilius (válaszként erre: 2197. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 15:03
Köszi, nagyon aranyos vagy, hogy így törődsz a lelkünkkel, tényleg nagyon jólesik. :) Így van, ahogy írod, a Montessori-jellegű suliba menne, ahova a hugi is jár. Igaziból a tananyag ott is ugyanaz, annyira nem más, mint egy Waldorf iskola például, csak a módszerek mások. A szívünk ebbe a suliba húz, csak rokonok, barátok mondják, akik ismerik a fiamat, hogy neki ez kevés lenne, és menjen inkább hatosztályosba, de nem biztos, hogy az tényleg olyan jó lenne neki. Itt a közelben több hatosztályos is van, az egyik nagyon jó hírű, állítólag ugyanakkor családias, csak oda nagyon nehéz bekerülni, kitűnők közül válogatnak. Végül is a fiam is megfelel ennek, de nem akarunk neki versenyistállót. A másik közeli hatosztályos nem ennyire erős, viszont itt indul angol tagozatos osztály, ami elég jól hangzik végül is. De ennek a második sulinak van négyosztályos gimije is, végül is akkor is megpróbálhatja majd.
2197. bmwkraft (válaszként erre: 2196. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 14:51

Jaa értem vagyis azt hiszem le esett, ha jól értem a fiad a huga sulijába menne, a 6 osztályos gimivel mi a helyzet oda nem szeretne menni?


Mert szerintem ha a huga sulijába akar menni és még a külön órákra is több idő jutna és még tovább élvezheti a gyerekkort szerintem akkor vállajátok be annak ellenére hogy más iskolákhoz képest úgymond levannak maradva, mert szerintem az lényegtelen ki hol tart mellettünk van egy falu közel sem ott tartanak a gyerekek ahol a mi sulinkban és senkit nem érdekel a lényeg hogy majd egyszer azt az anyagot úgyis megtanulják, legalább neked is egy helyre kellene csak járnod így én már nem sokat gondolkodnék jövőre át is íratnám a helyedben. De egyébként is a Montessori sulikban nem máshogy haladnak az anyaggal?


A lányomnál én is gondolkodtam a 6 osztályoson de az miatt vetettem el, hogy nem kell még neki gimisek közt lenni így is olyan gyorsan felnőnek még maadjon csak álltalános iskolás majd annak is eljön az ideje amikor oda kell járnia.


Mondjuk sokat számít mit akar a gyerek de nálattok ha a huga sulijába akar menni szerintem az anyaggal ne törődj, ha meg elég jó tanuló akkor egy kicsit legalább megpihen:)

2196. virgilius (válaszként erre: 2195. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 13:31

No, az én lányom se egy hercegnő-típus, csak az állatok érdeklik őt is. :)


Elég kuszán írtam, szóval a fiammal az van, hogy a jelenlegi sulija kemény, tanulásilag is, de főleg a légkör, Ő át szeretne menni oda, ahová a huga jár, ahol tovább lehetne gyerek, több ideje lenne mindenre, viszont ott vannak tanulásilag eléggé lemaradva. Ha oda átmegy, akkor nyolcadikig maradna ott, ha a jelenlegiben marad, akkor hatosztályosba menne hetedikben.

A hegedűt meg a néptáncot nagyon szereti, semmiképp se hagyja abba.

2195. bmwkraft (válaszként erre: 2194. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 13:16

Ha ő szeretne menni akkor lehet, hogy jobb lenne, igaz, fontos, hogy sokáig gyerek legyen, de viszont ha marad és ő nem szereti akkor az lehet jobban kihat a lelkére és a tanulmányára. Nagyon nehéz ügy az biztos. A hegedűt és a néptáncot abba kellene hagynia vagy csak kevesebb idő jutna rá?


Igen a vidéknek is megvan a maga szépsége a lányom csak a lovaknak él középsős kor óta állat orvos akar lenni. Soha nem babázott nem egy lányos típus annak ellenére hogy kis törékeny alkata van szép hoszú haja ha valaki ránéz azt mondja mindig hogy olyan kis művész lélek hát az is de inkább mindig a fiús dolgok érdekelték. Én voltam mindig megveszve a lovakért de soha nem volt a szüleimnek pénze elvinni lovagolni, így a férjemmel megegyeztünk ha gyerekünk lesz mivel nem vet fel a pénz minket, sőt, így nem is ejtünk szót a lóról a gyereknek. Hát mikor megszületett ez a kis béka utána egyszer a t.scoban voltunk és épp megtanult járni oda ment a polchoz és egy bazi nagy plüss lovat vett le mai napig meg van de onnatól kezdve akárhogy nem is ejtettünk szót a lovakról ez ahogy nőt mindig csak a lovak érdekelték csak lovakat rajzolt és mindig karácsonyra és szüli napra is lovas dolgot kért a téma csak a lovak voltak ahogy nőt a falon lovas poszterek csak lovas könyvek stb..


Így van nálunk egy Nomád Lovas hagyomány örző egyesület és oda beírattuk már kb 3 éve jár de nagyon szereti az íjászatot és a lovaglást is.


Laktunk egy évet Bp-en mikor a férjem ott dolgozott akkor a Jázmin 3 éves volt és én meg terhes voltam de nagyon sokáig emlegette, hogy szeretne vissza menni mert ott olyan jó:)

2194. virgilius (válaszként erre: 2193. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 12:54

Ő menni szeretne, mert rosszul viseli a drillt. Agyilag bírná a hatosztályost, de itt tovább maradhatna gyerek. :) És több ideje lenne a hegedűre meg a néptáncra. :)

Lovaglás szuper lehet, na ez itt Bp-en nehéz ügy, pedig főleg a lányom rajong az állatokért.

2193. bmwkraft (válaszként erre: 2192. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 12:51

Igen néha az sem tudom kit hova is viszek külön órára és ki megy önállóan. Ez még nem annyira gáz hanem amikor valaki megy fellépésre és a másiknak is az nap van valamilyen megjelenése valahol na az gáz Pl szombaton reggel a kicsinek anyáknapja az oviban de 10-re a nagyobb fiam megy ministráns gyűlésre a lányom meg néptánc fellépésre de hogy mikor azt még nem közölték, du 2-kor meg kellene vinnem őket íjász edzésre meg lovagolni mert az hétfőn elmaradt a rossz idő miatt és persze egyik sem akar lemaradni róla:)


Hát nem tudom szerintem ha van egy hatosztályos gimi ami tuti megfelel és a legjobb akkor én várnék egy évet ha viszont nincs akkor lehet hogy át mennék a jobb légkörűbe, bár azt te tudod, hogy a fiad ha ennyire ügyes és gyors akkor mennyire bírná a lassabb nyugis tempót. Ő mit szeretne?

2192. virgilius (válaszként erre: 2191. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 12:38

Persze, hogy megkérdezheted. :) A lányom is ott kezdte az elsőt, de azzal az osztállyal sok probléma volt, így sulit váltottunk. Nem kell mondanom, milyen macerás kétfelé járni. :S

Igen, enyémek is tanulnak zenét, ez is plusz hurcolás, na meg az úszás.

A fiam a gyorsak között van az osztályban, ezért nem tudom, mi legyen, lassítsuk be a jobb légkörű iskolában, vagy húzzon ki még egy évet, és keressünk egy jó kis hatosztályost.

Rémesen tanácstalan vagyok. :S

2191. bmwkraft (válaszként erre: 2190. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 12:20

És hogy-hogy külön suliba járnak, ha megkérdezhetem?


Mikor Kecskeméten laktunk 2 évet akkor volt hogy megy a lányom elsőbe és mi is gondolkodtunk Montessorin, meg Waldorfon de akkor vezették be a suli körzetesítést és ahol laktunk egy nagyon rossz suli volt így haza költöztünk és inkább itthon jár ebbe a suliba. Sajna itt az isten háta mögött nincs lehetőség bár most tőlünk 30km-re lévő városban elkezdődött egy Waldorf suli, de ki az aki ilyen üzemanyag ár mellett át tudja vinni a gyereket, na meg 5éve néptáncol, 3 éve dobol , 1éve gitározik és sem én sem ő nem szeretnénk ha abba hagyná:)


Bár szerintem az sem jó ha nagyon haladnak és az osztály fele lemarad és aztán te meg győzd össze szedni a gyereket.

2190. virgilius (válaszként erre: 2189. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 12:11
A fiam sulija is egy katolikus suli, van még egy 3-os kislányom, ő nem oda jár, hanem egy Montessori-jellegű suliba, nagyon szereti. Igaziból felmerült, hogy a fiam is átmenne oda, de ott még jobban le vannak maradva, töriből a görögöknél tartanak még mindig. Azért is kérdeztem, ki hol tart, hogy kb el tudjam helyezni ezeket a dolgokat.
2189. bmwkraft (válaszként erre: 2188. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 12:07

Nálunk sem szint szerint vannak összeválogatva a mi angol tanárunk tart szakkört elsőtől és aki járt hozzá azt oda vette az ő csoportjába az igazgató helyettes meg kiválogatott magának pár fiút mert a lányokat nem szereti azt mondta nem lehet velük dolgozni mert a lányok kényesek Ő is nő no comment.


Az erősebb gyengébb csoport egyébként logikus a gyerekeknek sokkal jobb lenne.


Mi vidékiek vagyunk Szeged mellett lakunk egy kisebb városban a lányom ide jár meg a másodikos fiam ez egy Katolikus suli. A kisebbik fiam most középsős ennek a sulinak az ovijában a legkisebb fiam pedig 9,5 hónapos. Nálad hány gyerkőc van?


Van még itt egy suli de ott 90% a roma tanulók száma, nem mintha diszkriminatív lennék de ott állandóak a verések és a lopások:( Nem sok suli választási lehetőség van:( Bár a gyerekeim nagyon szeretik a sulit:)

2188. virgilius (válaszként erre: 2187. - Bmwkraft)
2012. ápr. 25. 11:23

Nagyon szuper angoltanárotok lehet! :) Nálunk is két csoport van, de nem szint, hanem névsor szerint, sajnos. Így is ez a mienk a jobb csoport, de a gyengébbek miatt nem lehet annyira haladni, ők meg szegények jól lemaradnak, sokkal értelmesebb lenne az erősebb és gyengébb csoport, mindenki többet profitálna belőle.

Hova jár egyébként a kislányod, bp-iek vagytok? Mi Bp 2. kerület.

2187. bmwkraft (válaszként erre: 2186. - Virgilius)
2012. ápr. 25. 10:27

Szerintem igazából nagyon nem is vagytok le maradva irodalomból csak az a pár vers van amit mi már vettünk.


Angolból nem is tudom a lányomék vették-e már a múlt időt mert nem nagyon követem , mert hála az égnek szereti és tanulja is az angolt egyedül. Náluk 2 csoportra vannak osztva a gyerekek és ott már akkora a tudás szint különbség hogy csak úgy ordít.


A mi csoportunkat egy olyan tanárnő tanítja aki csak angolul beszél hozzájuk órán és láss csodát itt is aki nem olyan jó tanuló annak is nagyon jól megy( nyilt napon láttam)A másik csoportot az igazgatóhelyettes tanítja és ők kb a negyedikesek szintjén vannak. Szoktam kérdezni a lányom osztálytársait hogy mit csinálnak erre ők azt mondják játszanak a gépen(de nem angol nyelvű játékkal) meg kézműveskednek meg ilyenek. Nagyon nem szeretik szegény gyerekek:(


A lányom angol tanárnője azt mondta hogy ő szereti a gyerekeket felkészíteni egy középfokúra akinek nem olyan jól megy az meg egy alapfokút tesz le, azt mondja így már nem kell a középiskolában ezzel foglalkozni:)

2186. virgilius (válaszként erre: 2185. - Bmwkraft)
2012. ápr. 24. 23:06

Az ő magyartanáruk is nagyon szigorú, gimis tanár, és gimis szinten is tanít, fejből felad mindig egy csomó definíciót, viszont nagyon lassan haladnak.


Angolt tanul, de abból a könyvtől függ minden, hogy hol tartanak, ráadásul minden könyv más szavakat tanít. Nyelvtanból nem vettek még múlt időt, de ezzel együtt szerintem elég jól haladnak.

2185. bmwkraft (válaszként erre: 2184. - Virgilius)
2012. ápr. 24. 21:44

Magyarból, nyelvtanból és tánc és drámából egy olyan tanárt kaptak aki aztán nagyon szigorú odáigvan a versekért színházért, színjátszó kört is tart nekik irodalom órán a legszigorúbb tanár és nagyon sokat követel meg az óráin, de még a legbutább és még a legrosszabb gyerek is imádja ezt a tanárt és úgy pedálozik neki mindegyik gyerek, úgy tanulnak mint a kis angyal,nagyon imádják, szerintem is jó tanár. Rengetek szituációs gyakorlatot csinálnak órán, meg sok szerepet ad nekik és azt itt-ott előadják:))


Ti milyen nyelvet tanultok? Abból hol tartotok?

2184. virgilius (válaszként erre: 2182. - Bmwkraft)
2012. ápr. 24. 19:59
Aha, a matek nem vészes, de a magyar nem semmi. :S
2183. bmwkraft
2012. ápr. 24. 19:45
Hát ha van még kérdésed nyugodtan tedd fel válaszolok csak közben koordinálom a 4 gyerekemnek az estéjét:))
2182. bmwkraft (válaszként erre: 2181. - Virgilius)
2012. ápr. 24. 19:16

Hát magyarból már régebben vették a János Vitézt megírták belőle az olvasó naplót, azóta azt mondta a lányom, hogy vették Petőfitől az Egy estém otthon-t,Az Alföldet, A négy ökrös szekeret, meg a Tintásüveget. Arany Jánostól a Családi kör-t és a Rege a csodaszarvasrólt vették már, erről ki is kapták a jegyeket az olvasó naplóra. Most meg van ugye az Odüsszeusz.

Akkor matekból nem is vagytok annyira lemaradva mert a tizedes törtekből mult héten írtak tz-t ma meg ketdték az egész számokat.

2181. virgilius (válaszként erre: 2180. - Bmwkraft)
2012. ápr. 24. 18:50
Köszi! :) Akkor magyarból már rég túl vannak a János Vitézen, ugye? Matekból ők a tizedes törteknél járnak.
2180. bmwkraft (válaszként erre: 2179. - Virgilius)
2012. ápr. 24. 18:46

Szia!

A lányom ötödikes töriből az Ókori Róma témáját fejezték be és most ínak belőle.

Matekból a negatív egész számokat vették ma.

Magyarból pedig Odüsszeusz harca az egyszemű óriással-t vették.

2179. virgilius
2012. ápr. 24. 17:31

Sziasztok!

Eléggé kihalt a fórum, de hátha olvastok még. :)

Azt szeretném kérdezni, hogy ki hol tart a tananyagban töriből, matekból, magyarból, mert nem tudom eldönteni, hogy a fiamék le vannak-e maradva. Köszi, ha írtok!

V.

2178. danama (válaszként erre: 2175. - Virgilius)
2011. szept. 9. 15:34
remélem a mi gyerekeink nem esnek bele
2177. virgilius (válaszként erre: 2176. - Mosoly30)
2011. szept. 9. 14:28
Mintha még variálnának vele, legutóbb visszadobták a javaslatot, nem?
2176. Mosoly30
2011. szept. 9. 14:16
Én úgy tudom, hogy 2013-tól már így lesz. Bár addig még annyi minden történhet.
2175. virgilius (válaszként erre: 2174. - Andi6020)
2011. szept. 9. 14:15
Szerencsére egyelőre csak terv.
2174. andi6020 (válaszként erre: 2172. - Mosoly30)
2011. szept. 9. 14:10
De ez még csak terv, nem?
2173. virgilius (válaszként erre: 2172. - Mosoly30)
2011. szept. 9. 13:56
Nagy kiszúrás azokkal szemben, akiknek iskolán kívüli különóráik vannak, mert így mindent 5 utánra kell majd rakni. Pl a zenetanárok 5-től este 9-ig fogják őket beosztani a mostani 2-6-ig helyett?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook