Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok, nekem a fiam megy harmadikba, a lányom elsőbe. :)
Nyelvet majd csak negyedikben kezdenek tanulni nálunk is.
Mondtam, én egyáltalán nem vagyok híve a korai nyelvtanulásnak.Már bocsánat de csak a szülők zsebéből"épneklik" ki a pénz, mert, ahogy te is írtad egyik sem akar lemaradni....hogy mi jó a gyereknek az már mellékes. Az a fontos némelyik családban-tisztelet a kivételnek-hogy a gyerek el tudja mondani a család előtt azt a néhány tucat szót, amit megtanultak.Ez nem nyelvtudás...ez csak játék.
Én azt mondom legyen a magyar nyelvtannal tisztáőban, amikor elkezd idegen nyelvet tanulni.Akkor pedig hajrá, minél több órában kicsoportban tanuljon, mert az a hatékony!
Kisiskolás korban hagyni kéne még sokat a levegőn játszani, sportolni, táncolni hadd fejlődjön testileg is. Sajnos ezzel az állásponttal nem sokan értenek egyet és a szülők között szinte verseny folyik, hogy ki tudja jobban túlterhelni azt a szegény gyereket...
hát igen...
a barátnőm is tanító néni, Kecskeméten lakik most állást keres
Sziasztok!
Megjöttem a nyaralásból, mostmár itt leszek naponta.
Úgy látom nemcsak én mentem el..?
teljesen egyetértek veled a nyelv terén...
láttad volna elsőben hogy nézett rám a tanító néni meg a többi szülő...
indult egy nyelvi fizetős fakultáció a gyerekeknek...
most nem csak a pénz miatt hanem mert a lányommal lassabban haladtunk nem járattam, nem fizettem be...
az osztályból csak a lányom meg még egy kislány nem járt..
és megkérdeztem, hogy az a tanár fogja őket tanítani majd nyelvre is a válasz NEM..
akik nem járnak eleve hátrányból indulnak, hát be lehet íratattni, jött a válasz...
szóval furcsa volt még én éreztem magamat hülyén mert nem akarom a lassabban haladó gyerekemet még jobban leterhelni..
a másik meg az, hogy a nyelvi tanár sem fog szerintem örülni annak a "hozott" anyagnak...
Hali, kicsit későn találtam ma ide, mert holnap reggel nyaralni megyünk, de utána jövök megint.
A harmadik szerintem a legnehezebb az alsóban, nem azért, hogy riogassalak benneteket. Eddig csak "tanulgattunk", de most már komolyodik a tananyag matekból és nyelvtanból is.Kicsit elvontabb a tanulnivaló, mint eddig. Több a szabály. Több a képlet stb.
Más a munkatempó és egy kicsit a módszerek is. Eddig-én legalábbis-sok-sok játékkal lassan haladtunk, mindenre volt bőven időnk begyakorolni. Én iskolaotthonban tanítok, nálunk hét közben nem kell tanulni, csak hétvégén.Hát rz most már csak a jóknak lesz így továbbra is, a gyengéknek többet kell otthon gyakorolni, azért is mert bejön a rengeteg különóra, amiről persze nem akarnak lemaradni.Kevesebb idő jut a tanulásra.
Ha nyelvet kedtek akkor az is nagy változás-szerencsére nálunk csak 4.-től van. Azértmondom, hogy szerencsére mert én nem vagyok híve annak, hogy egy kisgyerek nyelvtantudás nélkül tanuljon nyelvet.Addig az csak játék, nem nyelvtanulás. Ráér negyedikben elkezdeni,de akkor intenzíven heti 5 órában, max 12 fős csoportban. Nálunk ez így megy.Ez persze csak az én egyéni véleményem...
Röviden ennyi, de ha van konkrét kérdésetek írjtok!
Szia! Nekem a matekot mondták, hogy nagyon sok új dolgot tanulnak majd...Pontosan mik várhatók?
Jó iskolád van, hogy elsőtől viszed őket negyedikig!!! Bárcsak a mienk is ilyen lenne.
Sziasztok!
Az én csemetém nem megy harmadikba...hanem én magam.Tanítónéni vagyok, most lesz harmadikos az osztályom akiket első óta tanítok. ha van kérdésetek szívesen válaszolok!
jaj azt nekünk is kell venni, azt se tudom mekkora a lába már a csajomnak...
nekünk ég 3 vonalas füzetet kell venni, négyzetrácsos van itthon bőven, meg a többi is..
No megkukksolom majd :D
Tegnap megtörtént a bevásárlás.
21.000 Ft könyvek nélkül. Még tornafelszerelést kell venni, mert azt is kinőtte.
én is és minden kozmetikumot....
pedig nem sminkelek naponta, a férjem nem szereti..:-(
avonozok meg oriflamezek is , ezért főleg...
Köszi :) Imádom a sminkeket!!
Ha újra választhatnék sminkes lennék.
:S Végülis ez a jobbik eset...a 2.ossal már nem tudnál mit kezdeni.
Kinéztem egy sulitáskát, nagyon profi, és a minőségéhez képest tuti áron találtam! El se akartam hinni!
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...