Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok! Kellemes szép hetet mindenkinek! Tegnap Bencének fájt a torka, azt hittem lebetegszik, de szerencsére a homeós golyók segítettek.
Tanulják a harmadikos írásfüzet használatát, mert zgye ebben már szélesebbek a sorok. A tanító néni kitalálta, hogy legyen a kezükben vonalzó, és két betűnként meg kell állni, és lemérni, megflelő nagysággal írtak-e. szerintem nem a legjobb módszer. Itthon úgy csináltuk, hogy "szamárvezetőt" csíkoztam neki, és a füzetlap alá dugtuk.
Megköszönném:)
Hozzád is benéztem.Szurkolok nektek:))
Éppen erre gondoltam,mi van,ha elfelejtik aláírni.
Bekukkantottam a naplóitokba,bejelöltem őket,hátha tanulok tőletek:)
Nekem is 3 gyerekem van:)
szerintem annyira nem így lehet látni ki olvasott biztosra ,,
de pl ha olyannak nincs aláírva aki tuti olvasott azt 5 ször elnézik gyűjtik 5 kis egyes egy nagy!!
nálunk is 3× muszáj,de ha rosszul megy,akkor később újra próbáljuk.Hangosan.
A Vukkot olvasta el és még 1 tündérek,nagy betűs könyvet,az érdekelte is:)
Hangosan,vagy magában olvasnak?
ugye ezt mondom nem egyformák állandó versenyre jár míg a nagy csak kézügyességben jó végülis ő is tehetséges rajzoló!!
ő is nyert országos pályázaton!!
Te igazán szerencsés vagy!!!!
A fiammal alsóban rémálom volt a verstanulás.Hozzá képest Barbara egy csoda:)
Megtanulja egyedül,nem kell sokat segítenem neki.
min.2-szer vagy 3-szor,ha nem túl hosszú...
Kisebb versikéket,meséket is szoktam vele olvastatni a kistesónak.
A Vuk lesz kötelező,el is kezdte,de majd csak második félévben dolgozzák fel.
Mindenkinél ez?
nálunk úgy megy az olvasás hogy hozza olvasnunk kell még ma anya,,,
mivel van egy kicsi fiam időm 3 gyerek mellett elég szoros így csak ő figyelmeztet hogy felmondja a verset szabályt!!
de a nagyobbik lánnyal énis sokat küszködtem!!
Hányszor olvassa el a feladott olvasmányt?
Nyáron volt kötelező olvasmányuk?
Szia!Én nem,ki az író?Utánanézek,tanulhatunk belőle mi is?
Hogy veszed rá,hogy olvasson?
Szia,az én fiacskám se nagyon szeret olvasni,de muszáj.
Egyszerre nem olvastatok sokat,inkább többször,keveset..
hali!miis most kezdtük a 3,-at
hál istennek jól tanul és nemkell soha mellé ülni,,nameg nem kell mondani nek hogy tanuljon!!
két év alatt soha nem kellet könyörögnöm neki!!
pedig tőle tartottunk a legjobban hogy a fejemhez vágja a könyvet,,igen makacs,,
de kellemesen csalódtunk,,
Az olvasás nálunk is mumus. Pedig anno elhatároztam, hogy tűzön-vízen keresztülviszem, hogy sokat olvastatom, dehát feladja nekem a leckét...
Most olvasom a Mars és Vénusz sorozatból a Gyermekek az égből jönnek. -című gyermeknevelési könyvet. Érdekes. Olvasta valamelyikőtök?
Sziasztok!Nálunk a gyerekeknek nincs telefonja.Igaz,hogy helyben járnak suliba,biztosan más lenne a helyzet,ha másik faluban,városban lenne az iskola.
Barbara hazajön és hamar megírja a leckét.Az olvasás már nehezebb eset,sajnos nem nagyon szeret olvasni.Hogy szerettethetném meg vele?Ha erőltetem,annál rosszabb:(
Szerintetek?
Ugye nem baj,ha közben én is írogatok?
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...