Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! fórum

Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
1152. virgilius (válaszként erre: 1151. - 1fb0dcbfc6)
2010. febr. 1. 16:33
Eddig nálunk sem volt még ottalvós kirándulás. De az egy naposra sem mentek szülők. Igaziból nem is annyira azokat a gyerekeket zavarja szerintem, akiknek nem megy a mamája, hanem pont azt, akié igen. Egy harmadikosnál ez már akár égőnek is számíthat, hogy a kiránduláson is nyomában az anyukája.
2010. febr. 1. 16:30

Nálunk csak 1 napos kirándulások vannak.

Akkor felszabadult igazán,ha nem azt nézi,hol jár az anyja,hanem a barátnőivel fecserészik:)

1150. danama (válaszként erre: 1149. - Virgilius)
2010. febr. 1. 16:26
sajnos nálunk...
1149. virgilius
2010. febr. 1. 16:23
Őszintén nem is hallottam még olyanról, hogy szülők is mennének osztálykirándulásra. Van, ahol tényleg ez a divat?
1148. danama (válaszként erre: 1147. - 1fb0dcbfc6)
2010. febr. 1. 16:13

nekem is ez a véleményem :-)

most őszintén mint csinál egy 9 éves gyerek?

max kuncognak és örülnek, hogy esetleg este 10-ig fent lehetnek

2010. febr. 1. 15:05

Sziasztok!Osztálykirándulásra nálunk sem szokott szülő menni!Általában 2 osztály megy együtt és a 2 oszt.főnök mellé még 1-2 tanár.

Szerintem ha a szülő kirándulni akar,akkor menjenek együtt a család!

Ez az én véleményem,de bocs,ha másé nem!

1146. gyöngyi (válaszként erre: 1143. - Danama)
2010. febr. 1. 13:10
Én nem szoktam egy szülőt sem vinni, mert ilyenkor mindig elkeseredik az, akinek nincs ott a mamája.
1145. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1143. - Danama)
2010. febr. 1. 09:45
Nálunk pont fordítva van. 3-4 szülőnél több soha nincs ott semmilyen rendezvényen. A nemtörődömség az, ami ide vezet. És még tudjátok mi nagyon furcsa nekem? Amikor azt mondja több osztálytárs anyukája is, ha valami téma felmerül, hogy : Nekem ezt nem is mondta a gyerek! vagy: Otthon soha semmit nem mond el! Nem a szülő felelősége ez is valahol? Hogy várja majd el később is, hogy a gyerek őszinte legyen vele, hogy merjen hozzá fordulni a problémájával, ha nem természetes az, hogy beszélgetünk, kitárgyaljuk esténként a nap történéseit, örömeit, problémáit. Vagy én látom hülyén?
1144. danama (válaszként erre: 1140. - Gyöngyi)
2010. febr. 1. 09:29

igen sajnos ez a mai helyzet és bírom, hogy a legtöbb problémás gyereket hiperaktivnak nyilvánítanak, majd gyógyszert szedetnek velük.

Pedig szerintem a szülőnek kellene jobban törődnie velük, egyből nem lenne gond

1143. danama
2010. febr. 1. 09:25

jaj csajok nálunk a szülőin én is kiakadtam, 48 személyes busszal mennek kirándulni a gyerekek és tele lesz sőt még 1 vagy 2 kocsi is megy majd a busz után mert annyi szülő megy az osztály kirándulásra a gyerekek 26-an vannak.

be is szóltam, hogy ez már szülő kirándulás.

és ezek a gyerekek tényleg nem rosszak, kb 2 olyan fiú van aki talán problémás

2010. jan. 31. 21:23
Úgy látom azért, hogy mindenhol vannak gondok rendesen, akár szülő, akár pedagógus beszél róluk. Elég sok a szegény, vagy éppen roma csládból jött gyerek nálunk, s ennél fogva az agresszió is. Ahogy Gyöngyi is mondja, vannak vezéregyéniségek, akikről már elsőben is úgy nyilatkozott az akkori tanárnő, nem tud mit tenni, próbáljunk meg valahogy jó viszonyt kialakítani velük, kerüljön kicsit közelebb hozzájuk Bence. Most úgy tűnik, hogy az osztály legnagyobb bikájával jóban van(etnikum)Nem is árt, mert Béla rászól ha látja, valaki piszkálja Bencét, és már nem eszi meg a gyerekem uzsonnáját, ami nagy szó. Bence már tavaly is hordta a kaját, és bizony Béla gyakran megkóstolta. A csúcs az volt, amikor megüzente, hogy azt a sonkát Ő nem szereti, ami a szendvicsben volt!!!NA ehhez szóljatok hozzá:-))
1141. Sicike
2010. jan. 31. 19:04

Sajnos szülőin nálunk is elhangzott hogy tömeges az agresszivítás a gyerekek között.Név nélkül,összességében.Sok a vita,félreértés,nézeteltérés,akár verekedés is.

Sajnos tehetetlenül nézem mit hoz haza a fiam a suliból és elkeseredetten próbáljuk orvosolni.A normák nálunk is megvannak,tán'még szigorúbban is egy picit,csakhogy ezt más szülőknek is be kellene tartatniuk.....

1140. gyöngyi
2010. jan. 31. 18:51

Amikor nagyon elkeseredem, akkor(is) szoktalak titeket olvasni, mert jó tudni, hogy ilyen szülők és ilyen gyerekek is vannak még.

25 éve tanítok és nem szoktam(régebben) panaszkodni a gyerekekre, mert ez a dolgom, én választottam...De mostanában azt hiszem fenekestül fordult fel a világ. 27 gyerek jér az sztályomba, ebből 19 fiú. A fiúk között van 8 aki mindenáron "falkavezér " akar lenni és ennek érdekében bárkit, bármikor eltapos, félrelök, megver. Egy percre nem lehet őket egyedül hagyni, mert egymásnak esnek. Trágárul beszélnek egymással, sőt az MSN-en keresztül is. A szülők gyakran összevesznek egymással a gyerekeik miatt. Mindegyik védi a magáét és el nem ismerné, hogy az ő gyereke nem tökéletes.A gyerekek egyik nap összevesznek, másik nap kibékülnek, de a szülők tartják a haragot. Hihetetlen szexuális érdeklődés van bennük és hála az internetnek sok mindenről tudnak már és ezt meg is osztják azokkal is akik még igazán csak "harmadikos kisgyerekek". Persze a családok is nagyon vegyesek, bár meg kell mondanom az osztály egyetlen cigány kisfiújával van a legkevesebb baj.

A 27 családból talán 6-nál van rendben az otthoni családi élet.Ez elkeserítő...

Ezért jó nekem, hogy Ti itt vagytok és látom, hogy van még olyan anyuka is, mint amilyenek ti vagytok.Köszönöm!

1139. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1138. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 31. 16:11
Igen, sajnos a szülőkben kell elsősorban a hibát keresni szerintem is. Nem akarom fényezni magunkat, de nálunk-mint gondolom nálatok is mindenhol-vannak bizonyos normák, szabályok, magatartás és illemtani dolgok, amiket már egészen kis kora óta súlykolunk Bencébe, így természetes neki, hogy pl. nem bámul meg egy mozgássérltet, mert tudja, hogy élnek ilyen emberek is,vagy köszön mindenkinek, ha bemegyünk valahová, stb...
2010. jan. 31. 16:09
Köszi, aranyosak vagytok. Ezért jó ez a fórum, hogy olyanokkal lehet megosztani a dolgokat, akik hasonló korú gyerekeket nevelnek.
1137. Sicike
2010. jan. 31. 13:22
Kitartás Gyöngyskorpió! :)
2010. jan. 31. 07:17

Sziasztok!Timi,olvastam a naplód!Elkeserítő,hogy már 1 harmadikos gyerek is ilyen.Jól tette Bence,hogy nem hagyta magát!!

Sajnos az ilyeneknek a szüleiben van a hiba leginkább!!

2010. jan. 30. 23:06
Köszi lányok!
1134. Sicike (válaszként erre: 1132. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 30. 21:49
Én megnéztem.Supi volt-lehetett.Ötletes jelmez volt.
2010. jan. 29. 22:08
Sziasztok!Timi,ötletes volt a jelmez és nyerő is:))
2010. jan. 29. 19:46
Túl vagyunk a farsangon, tűrhető volt. Képes beszámoló a naplómban:-)
1131. Sicike
2010. jan. 29. 16:13

A farsang febr.10.-én lesz,konkrétumok még nincsenek,csak ötletek.

Szép napot mindenkinek!

1130. Sicike
2010. jan. 29. 16:09

Sziasztok!

Én kellemeset csalódtam a félévi bizin.Örültem neki,jó lett.De tanultunk is...

és nincs lazsálás,adogatják rendesen a tanulni valókat....

1129. danama (válaszként erre: 1128. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 28. 12:02

jaj ez ismerős..

nálunk is mindig mondja a tanár néni, hogy mindenki reggelizzen otthon és van egy duci kislány aki állandóan majszol, ott volt az anyja a szülőin, nem tudom miért nem beszéli meg vele az of személyesen.

2010. jan. 28. 11:01
Sajnos a dolgokhoz hozzátartozik, hogy a társaság zöme tényleg nagyon trehány. De szerintem akit nem érdekel a dolog, az a kezére írva sem töptrengett otthon a mai fogalmazáson:-)Bár szülőin direkt elmondta a másik tanárnő, hogy környezetre aki másnapra (egy hét haladék után) nem visz időjárásjelentést, annak egyest ad. Nem baj, ha nincs internet vagy újság, halgassák meg este a tévében, és írják le. Persze olyan gyerek sem vitt tegnap ilyet, akinek az anyukája ott ült a tanárnő előtt.
1127. danama (válaszként erre: 1126. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 28. 10:06

az!

szerencsére miénk nem ilyen, de szólt, hogy hozzanak a gyerekek leckefüzetet, mert mindig elfelejtik felírni a dolgokat

1126. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1125. - Danama)
2010. jan. 28. 10:04
Ugye?
1125. danama (válaszként erre: 1124. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 28. 09:49
hülye ez a tanár!
1124. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1123. - Danama)
2010. jan. 28. 09:29

Köszike! A farsang első részében holnap csoportosan öltöznek be, a két tanárnénivel 13 gyerek. Az iskola rabjai lesznek, csíkos felsőben, farmerban, összekötött kézzel és táncolni fognak. Erre gyakorolnak már két napja. Aztán lehet majd átöltözni az egyéni jelmezbe.

Tegnap kicsit kiakadtam. Jön haza a gyerek a suliból, és látom, hogy a bal kézfején egy nagy felirat van tollal. Kérdem, mi az. MUtatja, hogy az van ráírva: Édesanyám megdícsért. Ma fogalmazást kell írni ebben a témában, és a magyaros tanárnéni feliratta a kezükre, hogy ne felejtsenek el gyakorolni, gondolkodni a dolgon. Mondván, hogy fürdéskor úgyis lejön. Na mondanom sem kell, baromian nem jött le! Mondtam Bencének, hogyha legközelebb ilyen ötlete lesz Éva néninek, nyugodtan mondja meg, hogy any nem engedi a kézfirkát, azért vana füzet.

1123. danama (válaszként erre: 1120. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 28. 09:21
Nagyon jó lett Bence jelmeze :-)
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook