Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!Barbaráék is tanulnak nyelvet,angolt.
Tetszik neki,sokszor hallom,hogy Bencével tárgyalnak 1-1 angol szót,mondatot,sőt már Borka is versel az oviban.
Informatika heti 1 óra.
És ők is kapnak osztályzatot.Sokkal jobb a gyereknek,szülőnek is!
Mi angolt választottunk,Bencének is szimpatikusabb bár tanárnénik a németet ajánlották jobban azt mondják az könnyebb...
ti tudjátok már mennyi lesz a tankönyvcsomag jövőre?kicsit korai kérdés még de nem bánom hogy tudom,nem akkor ér sokkhatásként:)
Sziasztok!Nálunk már most,3.osztályban tanulják a nyelvet.Angolt választott a fiam.Az egész osztályból 4-6-an tanulnak csak németet.
Már jó pár oldal tele van a szótár füzete.
Én úgy látom könnyen megy neki.A nehéz a dologban,hogy én egy szót sem értek belőle.....úgyhogy ebből a tantárgyból itthon nem tudunk segíteni neki....
Egyébként informatikár is most harmadikban kezdték.Mi mindezt felső tagozatban anno....
Sziasztok!
Nálunk most volt szülői értekezlet soron kivül mert le kellett adnunk jövőre milyen nyelvet szeretne tanulni a gyerek(csak 4.től van nálunk) és megtudtuk mennyibe fognak kerülni a tankönyvek,illetve meg kellett rendelni azokat.
Irigyellek!Az én fiam nem szorgalmazza hogy kikérdezzük,hogy reggel felmondja...???
De ő is a múlt 7-en hozzott egy 5-öst és egy 4-est matekból.A 4-es azért lett,mert a szövegeseknél csak számol,és válaszolt,a levezetés hiányzott.....
Igyekszik,azt mondta,egyedül az övé lett ötös:)
Fogalmazásra is tanult ,még reggel is felmondta,erre nem írtak.Bosszankodott egy kicsit,de mondtam,nem baj,ezt akkor is tudni kell!!!
Elfelejtettem köszönni!
Sziasztok!!
Legalább is igyekszünk!!!
Barbara ma ötöst kapott matekból:))
A fiamék is mennek év végén erdei iskolába.
Már szeptembertől törlesztjük elő a rá való pénzt beépítve az osztálypénzbe,így ez havonta 2000 Ft,abból 1500 havonta a kirándulás ára,a többi 500 az oszt.pénz.
Jobb így mint 15 ezret egyben kifizetni.
Hát,eleinte nem tetszett,hogy mi szülők nem mehetünk a gyerekekkel kirándulni velük,de rájöttem,hogy így tan.néni jobban tud fegyelmet tartani,és kivételezés sincs,val.szeg én sem tudtam volna minden kirándulásra vele menni.Ez így jó,így kell lennie.
A sulival kapcs.nem úgy mennek a dolgaink,ahogy mi szeretnénk,jegyek jók,hozza a 4-es,5-ösöket,csak a szorgalma a fiamnak,meg a feledékenysége.....stb.kifogásolható ismét.Ismét nem tudom hol jár a feje.....
Mi kezdünk a kamaszkorba beleballagni rendesen.
Csak lesek időnként mennyi hülyeség ragad a suliban rá.Felesel és flegma.Nagyon bánt,a sok zűrjei.És mi lesz később????
Köszi!
Érdekes kísérletek:-))MAjd várjuk a beszámolót.
Gratulálok,ügyes gyerek!!!
Barbaráék környezetből írtak ma.
Itthon meg kísérletezniük kell.
Babot vattába tenni,de víz nélkül.Szerintetek kicsírázik??
A másiknál meg wc papír gurigára papírtörlő és kék,vagy piros szalvéta,azt üvegbe állítani,2 cm vizet engedni és bele a bab.Hogy ebből mi lesz?
És a gyerekekkel is nehezebb akkor bánni, mert akinek ott vannak a szülei, az azt gondolja, hogy atanárnéni szavát már figyelmen kívül lehet hagyni, és úgyis anyáék döntenek, stb..
A kirándulás az csak legyen a gyerekek és a pedagógus öröme!
Dicsekedhetek kicsit? Három matek ötöst kapott ma Bence, és egy csillagos ötöst magyarból, a honfoglalók esküjét mondta el:-))
Ez így van.
Bencéék kb. 3-ban volta erdei iskolában,az 3 napos volt,de ott sem voltak szülők.Ilyenkor nem hiányzik se apa,se anya.Örül egy kis lazaságnak!!
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...