Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! fórum

Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
1062. virgilius (válaszként erre: 1061. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 8. 16:18
Igen, tudom, hogy Bence jóval nagyobb gyerek. Azért is direkt megnézettem ezt a percentil-dolgot, és bár az alja felé, de a mi méreteink is okésak egy majdnem 10 éveshez. Igazság szerint az ő apja nagyon magas, viszont sovány. Még a gyerek is megnyúlhat kamaszkorában. :))) Egyébként Rohangya Ricsije, aki ugye 1 évvel fiatalabb, szintén magasabb és testesebb is nála.
1061. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1059. - Virgilius)
2010. jan. 8. 16:14

Bence június 1-én lesz tíz éves, 150 cm magas és 40 kg.Ő viszont nagyon jó evő, de elég magas is.

Volt egy időszak ovis korban, amikor teljesen megállt jó másfél évre a súlyfejlődése. Nem is nagyon evett, és mindig azon aggódtam, vajon mitől működik még ez a gyerek:-))

1060. virgilius (válaszként erre: 1058. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 8. 16:12
Á, ne is mondd.
1059. virgilius (válaszként erre: 1057. - Virgilius)
2010. jan. 8. 16:12
Csak hogy konkrétan írjam, márciusban lesz 10 éves, 136 cm és talán épphogy elérte a 30 kg-t. Ez a percentil-táblázatok szerint teljesen benne van a normálisban.
1058. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1057. - Virgilius)
2010. jan. 8. 16:10
Az Ő szervezete kevesebbel is tökéletesen tud működni. Csak a szülőnek furcsa, hogy ennyivel beéri a gyerek:-)
1057. virgilius
2010. jan. 8. 16:09
Nálunk csak ebédet lehet befizetni, úgyhogy valamit muszáj csomagolni, de tényleg nem szoktam sokat, sőt inkább nagyon is keveset, és arra is volr már eset nem egyszer, hogy még azt is visszahozta, na és az ebédet is rendszeresen otthagyja. :( De az én fiam speciális eset ebből a szempontból, csecsemő kora óta a kajálással szenvedünk, hiába a szoktatás, hiába a jó példa, hiszen tényleg semmi nasi meg műkaja nincs a táskájában. :( Az oviban is alig evett, és ezt azóta is folytatja. Kérdeztem már orvost is, de mivel mindezek ellenére még nem fújja el a szél, azt mondták, túllaggódom. :X
1056. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1054. - 3ed4c04bf4)
2010. jan. 8. 16:09
Bencének csak az ebédet fizetjük, az 5600 Forint volt tegnap. Ahogy elmondja, mit ebédelnek nap mint nap, nem rossz itt sem a menü. Tegnap pl. tejszines almaleves, rizs és hal volt tartármártással.
1055. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1053. - Gyöngyi)
2010. jan. 8. 16:07
Egyértelműen a szülők rontják el ezt a dolgot. Nem akarom magam fényezni, félre ne értsétek. De tudom, hogy mivel én is nagydarab vagyok, a gyerekemben is meg van a hajlam a hízásra, így nem azt mondom, hogy nem kap nasit, de próbálok az iskolai csomagjába joghurtot, két decis tejitalt, rudit, mandarint betenni.
2010. jan. 8. 16:06

Nálunk nagy a hangsúly az iskolai kaján.

A suli honlapján én is megszoktam nézni az aktuális étlapot,és tök jók szoktak lenni ebédre is.....

Én tízórait és uzsit is fizetek-ünk,az ebéd felett,épp tegnap kellett befizetni,9.500-at.

Na,mondtuk is,ha kell a tan.nénit naponta felhívom megette-e,mert ennyi pénzért nincs válogatást,főként hogy másodikból minden nap ebédnél kettő féléből lehet választani.

A másik ami lényeges,Daninak minden nap van tesi,(torna tagozatos),csüt.-ön du. 2 órás tesi plussz-edzés,és mellette heti kétszer néptánc.

Tehát mozog állandóan,akkor meg kajálni kell....

Amúgy is olyan,mint a kisujjam....

1053. gyöngyi (válaszként erre: 1052. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 8. 16:05

Hát én bánom...de nem tehetek ellene. Az még nem lenne baj, ha az otthonról hozott szendvicset, joghurtot ennék, de legtöbbször "fornettis" szemetet hoznak, többnyire 20-30 dekát!

Nálunk egy héten legalább négyszer van gyümölcs, azt is kevesen eszik meg. Már a banán sem sláger, az almáról nem is beszélve.

1052. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1050. - Gyöngyi)
2010. jan. 8. 16:01

Bence is éppen tegnap mondta, hogy nagyon finom tejszines almaleves volt az ebéd, de sok gyerek már akkor fujjogott, amikor a tanárnő mondta, mit fognak enni. A főzelékeket szinte csak egy-két gyerek eszi meg, de van, aki rendszeresen csak ül az ebédlőbe, de nem eszik az osztályból. Én már pici kora óta megpróbáltam vegyes étkezéshez szoktatni a gyereket, így nálunk nem gond egy sóska vagy krumplifőzelék sem. Persze van olyan, amit Bence sem eszik meg, de elég ritka:-)

Annak örülök, hogy büfébe nem járhatnak, mert egyik vinné magával a másikat. A dolgot valahol elsőben a tanítónéni szúrta el,(bár persze nem akarom őt hibáztatni)de az első szülőin azt mondta, hogy Ő nem bánja, ha tízórai után a gyerek még megeszi az otthonról hozott nasit vagy kakaós csigát. Innen aztán eléggé elharapózott a dolog egyeseknél.

1051. danama
2010. jan. 8. 15:59
én csomagolok, de nálunk nem napközis reggel is eszik itthon + csomagolok is, sokszor haza hozza :-(
1050. gyöngyi
2010. jan. 8. 15:53

Sajnos nálunk nem ez a helyzet, még azt sem mondhatom, hogy nagyon rossz lenne a kaja. Ma például milánói volt, de van olyan gyerek aki ezt sem szereti.Máskor meg tömegével nemszeretik azt ami éppen ebédre van. Próbélom őket rábeszélni, hogy legalább kóstolják meg, de délelőtt megeszik az otthonról hozott, vagy útközben vett nasikat és isszák a rengeteg cukros üdítőt.Sajnos a gyümölcslevek is ez a kategória, igen sok cukor van bennük, még a 100%-osban is!

Voltam ősszel egy előadáson, ahol a cukrokat és az ételszínezékeket tették a felelőssé a gyerekek koncentrációs-zavarai miatt.

1049. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1045. - Gyöngyi)
2010. jan. 8. 15:43
Nálunk Bencének csak ebédet fizetünk a suliban, mert mindig éhesen jött haza. Gyakran volt rozskenyér vagy hasonló a menüben, amit nem eszik meg, hiába itthon is tartunk teljes kiörlésű dolgokat. Inkább éhezik, de nem eszi meg. Így már második éve csomagolom nkei a tízórait és az uzsonnát. Egy-egy zsemlés vagy kiflis szendvicset, valami innivalóval, gyümölccsel, esetleg egy nasi rudival. Nem viszem túlzásba, hiszen akkor sem kapna többet, ha a sulikaját enné. De látom az osztálytársakat, és megértelek Gyöngyi, mert némely gyerek egész büfét hord magával, holott kapja a tízórait és az uzsonnát is. Valahol nálunk ezt annak rovom fel, hogy a 22 gyerekből nyolcan fizetnek, fizetünk csak az étkezésért, a többi ilyen-olyan ok miatt mentes. És aki nem fizet, annak az sem lényeges, hogy a gyereke megeszi, vagy otthagyja a kaját.
2010. jan. 8. 15:30

Én nem csomagolok,annyira nincs későn a tízórai,meg az én fiam reggel korán még nem tud enni.

Így is ezerrel rágjuk a szájába,egye meg a sulis kaját,ha nem muszály ne válogasson,mert nagyon sokba van.

Még nem ért haza,de nagyon görcsölök mennyi lecke van 7 végére.....

Este 9-ig tanult tegnap.

Párommal fújták a nyelvtani szabályokat órákon át,aztán szövegértése is volt,meg nyelvtanból két feladat,-tegnap.

Ma mennyit adtak fel még nem tom'....

1047. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 1045. - Gyöngyi)
2010. jan. 8. 14:26
Szia!Én 1-1 zsemlét,vagy kiflit csomagolok,persze töltelékkel és 1 üveg üdítő,tea.Ezt megeszik,kibírják ,míg hazaérnek,legalább megeszik az ebédet.Soha nem mondták még,hogy éhesek lennének,kevés a tízórai:)
1046. virgilius
2010. jan. 8. 14:26
Egyáltalán nem mondanám, és ennek ellenére sem eszik meg a sulis kaját, mert annyira pocsék. :(((
1045. gyöngyi
2010. jan. 8. 13:58
Mondjátok, ti is annyi uzsonnát csomagoltok a gyreknek, hogy aztán nem eszi meg amit a suliban kap? nem győzök veszekedni velük, közben meg a táskájuk tele van édességgel, kakós csigával, meg pogácsával.
2010. jan. 7. 16:19

És folyt.köv. most minden nap,annyia a lecke alig győzzük,mellette most jönnek a fél évi dogák....

Mi hullák vagyunk.....

Holnap szövegértés soga lesz,meg nyelvtani szabályok.

A héten megkapták a főnevek,tul.nevek mellé a Földrajzi helyeket,Márka neveket stb.....

Pár soros szabályok (de sok kicsi sokra megy),pl-kal.

1043. danama (válaszként erre: 1042. - 7a8b421bcf)
2010. jan. 7. 09:59
szia, nálunk pénteken van rajz és technika is, ilyenkor rosszabb felsőt szoktam rá adni, mert sokszor temperásen stb jön haza
2010. jan. 7. 09:57

Sziasztok! Mi újság az iskolában?

Bencéék ma hímezni fognak, kellett anyagot, tűt, cérnát és varrófonalat vinni.

1041. danama
2010. jan. 4. 15:41

szisztok!

nálunk is megvolt az első nap idén, szerencsére nem sok leckét kaptak mára.

1040. 7a8b421bcf (válaszként erre: 1038. - 3ed4c04bf4)
2010. jan. 4. 08:33
Azért ez jó nagy kitolás volt a gyerekekkel szemben. Pont téli szünetre kellett ennyi házit feladni?
2010. jan. 4. 08:30
Sziasztok!Elcsendesedett a ház!!Az összes gyerek iskolában,óvodában.Ezt még meg kell szoknom!!
2010. jan. 4. 01:18

sziasztok!

Irigykedve olvasom,hogy nektek nem volt annyi lecótok.

Hát,mi 2 napja csak tanultunk.

Reggeltől estig.

Voltak nyelvtani szabályok,főnév,tul.név,köznév,egyes-és többes szám......

Akkor mellé gyakorló feladatok ebből 6 oldal.

Matek gyakorlóban 4 oldal,egyenlőtlenségek.

A tk.-ben 1 oldal,kivonás 3 jegyűekkel,írásban.

Olvasás:Móra Ferenc: A szánkó + a ehhez kapcs.téma a mf.-ben.

Fogalmazás,tollbamondás.

Nagyvonalakban,de már én is zsibbadtam.

És drága fiam sumákolt végig a szünetben,alig van lecke,1 oldal-aha,tegnap mikor ezeket láttam,miután kipakoltam a tásit.....

Mérges voltam,mert beoszthattuk volna,nem maradt volna megint utolsó napra,és pihenhetett volna...

Meg mi is inkább kirándultunk volna......

Sziasztok.

2010. jan. 3. 18:56
Sziasztok! Délután rendbe tettük a táskát és a tartalmát. Feltöltöttük a tolltartót, rendbe raktuk az elszakadt füzetborítókat. Nagy tanulást nem csináltunk, csak a matek 15 összeadást.
1036. gyöngyi
2010. jan. 3. 18:23
Bizony vége a szünetnek! Holnap suli.(Én nem szoktam szünetre leckét adni, ha nekem kell a pihenés, akkor nekik is!)
2010. jan. 3. 14:38

Sziasztok!Holnap kezdődik a suli.

Nem kaptak sok leckét,nem is törték magukat a tanulással!!

Barbara minden nap olvasott,a karácsonyra kapott könyv bejött neki nagyon:))

2010. jan. 2. 23:04

Sziasztok!

Ma egész nap tanultunk (szó szerint az eggész család)..... ugyanis kicsi fiam elsumákolta a lecó jó 1 részét mamáéknál.......ezért utolsó napokra maradt.....

Mindig eljátsza,olyan pipa vagyok!

És még tegnap pöröltem párommal,majd holnap.....stb.

És mi lett,ma nézem....... és holnap u.ez ,mert 1 halom nyelvatni szabályt adtak fel,de persze nem 1-szerre,és még tollbamondás is van.....

Szóval,mi nem untuk magunkat szét......

Jól kezdődött az idei évünk......

Ti hogy álltok a sulival????

2009. dec. 26. 08:19

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

(Nekünk van lecke bőven...... :( , )

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook