Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Bence június 1-én lesz tíz éves, 150 cm magas és 40 kg.Ő viszont nagyon jó evő, de elég magas is.
Volt egy időszak ovis korban, amikor teljesen megállt jó másfél évre a súlyfejlődése. Nem is nagyon evett, és mindig azon aggódtam, vajon mitől működik még ez a gyerek:-))
Nálunk nagy a hangsúly az iskolai kaján.
A suli honlapján én is megszoktam nézni az aktuális étlapot,és tök jók szoktak lenni ebédre is.....
Én tízórait és uzsit is fizetek-ünk,az ebéd felett,épp tegnap kellett befizetni,9.500-at.
Na,mondtuk is,ha kell a tan.nénit naponta felhívom megette-e,mert ennyi pénzért nincs válogatást,főként hogy másodikból minden nap ebédnél kettő féléből lehet választani.
A másik ami lényeges,Daninak minden nap van tesi,(torna tagozatos),csüt.-ön du. 2 órás tesi plussz-edzés,és mellette heti kétszer néptánc.
Tehát mozog állandóan,akkor meg kajálni kell....
Amúgy is olyan,mint a kisujjam....
Hát én bánom...de nem tehetek ellene. Az még nem lenne baj, ha az otthonról hozott szendvicset, joghurtot ennék, de legtöbbször "fornettis" szemetet hoznak, többnyire 20-30 dekát!
Nálunk egy héten legalább négyszer van gyümölcs, azt is kevesen eszik meg. Már a banán sem sláger, az almáról nem is beszélve.
Bence is éppen tegnap mondta, hogy nagyon finom tejszines almaleves volt az ebéd, de sok gyerek már akkor fujjogott, amikor a tanárnő mondta, mit fognak enni. A főzelékeket szinte csak egy-két gyerek eszi meg, de van, aki rendszeresen csak ül az ebédlőbe, de nem eszik az osztályból. Én már pici kora óta megpróbáltam vegyes étkezéshez szoktatni a gyereket, így nálunk nem gond egy sóska vagy krumplifőzelék sem. Persze van olyan, amit Bence sem eszik meg, de elég ritka:-)
Annak örülök, hogy büfébe nem járhatnak, mert egyik vinné magával a másikat. A dolgot valahol elsőben a tanítónéni szúrta el,(bár persze nem akarom őt hibáztatni)de az első szülőin azt mondta, hogy Ő nem bánja, ha tízórai után a gyerek még megeszi az otthonról hozott nasit vagy kakaós csigát. Innen aztán eléggé elharapózott a dolog egyeseknél.
Sajnos nálunk nem ez a helyzet, még azt sem mondhatom, hogy nagyon rossz lenne a kaja. Ma például milánói volt, de van olyan gyerek aki ezt sem szereti.Máskor meg tömegével nemszeretik azt ami éppen ebédre van. Próbélom őket rábeszélni, hogy legalább kóstolják meg, de délelőtt megeszik az otthonról hozott, vagy útközben vett nasikat és isszák a rengeteg cukros üdítőt.Sajnos a gyümölcslevek is ez a kategória, igen sok cukor van bennük, még a 100%-osban is!
Voltam ősszel egy előadáson, ahol a cukrokat és az ételszínezékeket tették a felelőssé a gyerekek koncentrációs-zavarai miatt.
Én nem csomagolok,annyira nincs későn a tízórai,meg az én fiam reggel korán még nem tud enni.
Így is ezerrel rágjuk a szájába,egye meg a sulis kaját,ha nem muszály ne válogasson,mert nagyon sokba van.
Még nem ért haza,de nagyon görcsölök mennyi lecke van 7 végére.....
Este 9-ig tanult tegnap.
Párommal fújták a nyelvtani szabályokat órákon át,aztán szövegértése is volt,meg nyelvtanból két feladat,-tegnap.
Ma mennyit adtak fel még nem tom'....
És folyt.köv. most minden nap,annyia a lecke alig győzzük,mellette most jönnek a fél évi dogák....
Mi hullák vagyunk.....
Holnap szövegértés soga lesz,meg nyelvtani szabályok.
A héten megkapták a főnevek,tul.nevek mellé a Földrajzi helyeket,Márka neveket stb.....
Pár soros szabályok (de sok kicsi sokra megy),pl-kal.
Sziasztok! Mi újság az iskolában?
Bencéék ma hímezni fognak, kellett anyagot, tűt, cérnát és varrófonalat vinni.
szisztok!
nálunk is megvolt az első nap idén, szerencsére nem sok leckét kaptak mára.
sziasztok!
Irigykedve olvasom,hogy nektek nem volt annyi lecótok.
Hát,mi 2 napja csak tanultunk.
Reggeltől estig.
Voltak nyelvtani szabályok,főnév,tul.név,köznév,egyes-és többes szám......
Akkor mellé gyakorló feladatok ebből 6 oldal.
Matek gyakorlóban 4 oldal,egyenlőtlenségek.
A tk.-ben 1 oldal,kivonás 3 jegyűekkel,írásban.
Olvasás:Móra Ferenc: A szánkó + a ehhez kapcs.téma a mf.-ben.
Fogalmazás,tollbamondás.
Nagyvonalakban,de már én is zsibbadtam.
És drága fiam sumákolt végig a szünetben,alig van lecke,1 oldal-aha,tegnap mikor ezeket láttam,miután kipakoltam a tásit.....
Mérges voltam,mert beoszthattuk volna,nem maradt volna megint utolsó napra,és pihenhetett volna...
Meg mi is inkább kirándultunk volna......
Sziasztok.
Sziasztok!Holnap kezdődik a suli.
Nem kaptak sok leckét,nem is törték magukat a tanulással!!
Barbara minden nap olvasott,a karácsonyra kapott könyv bejött neki nagyon:))
Sziasztok!
Ma egész nap tanultunk (szó szerint az eggész család)..... ugyanis kicsi fiam elsumákolta a lecó jó 1 részét mamáéknál.......ezért utolsó napokra maradt.....
Mindig eljátsza,olyan pipa vagyok!
És még tegnap pöröltem párommal,majd holnap.....stb.
És mi lett,ma nézem....... és holnap u.ez ,mert 1 halom nyelvatni szabályt adtak fel,de persze nem 1-szerre,és még tollbamondás is van.....
Szóval,mi nem untuk magunkat szét......
Jól kezdődött az idei évünk......
Ti hogy álltok a sulival????
Sziasztok!
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
(Nekünk van lecke bőven...... :( , )
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...