Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
Amíg nézed,legalább nem hízol tőle:))
Én eszem is!!!
egy nagyobbik gyereket játékosan be lehet vonni a kisbaba körüli dolgokba, így nem érzi, hogy ő kimaradt a dolgokból
nálunk a lányom játék babája is kapott újszülött pelust és a lányom pelusozta a babáját, volt, hogy egyszerre kellett tisztába tenni a "babáinkat" :-)
Szeretni talán nem.
De imádni, azt igen!!! :-))
Minden gyermek egy csoda!
Vágj bele! Ha ilyen aggodalmaid vannak, akkor semmi gond nem lesz! Látszik, hogy felelősségteljes, jó anya vagy! A nagyobbal is simán mehet az összeszokás. Mi a fiammal együtt vártuk a hugit. Ahogy nőtt a hasam, hétről hétre együtt néztük a terhes könyvet, hogy mi e helyzet "odabennt". Minden hétfőn új adattal ment az oviba, hogy a tesó éppen hány milli, vagy centiméteres. Bevontam Őt mindenbe, így semmi gondot nem okozott a hozzászokás. Sőt, mennyire érezte, hogy Ő most a nagyfiú, akire rettenetesen fontos dolgokat is rá lehet bízni.
Sok szerencsét!!
Melyik része a kemény? A nem alvás vagy az új helyzet megszokása?
Mikor kezdi a nagyobbik játszótársnak tekinteni a kisebbiket?
Nem jelent dupla gondot! Bár az első pár hónap biztos kemény lesz, de az úgyis gyorsan elszáll:)))Összeszoktok.
Utána viszont nagyon jó!!!!:))))
Szia!
Dupla gond, és munka? Szerintem egyáltalán nem.
Dupla felelősség, az igen. Viszont százszoros öröm, és ezerszeres boldogság. A mint a nagyobbnak, mint neked! Ha csak ezek az aggodalmaid, akkor nyugodt szívvel mondom, vágj bele!! Hidd el, a nagyobbik rengeteget fog segíteni. Kell egy tesó!!
Sziasztok!
Nem tudom rászánni magam még egy gyerekre. Igaz, hogy két gyerek dupla gond, dupla munka? Nem a munka mennyiség riaszt, hanem, hogy esetleg elhanyagolom a nagyobbikat. Nincs nagymama a közelben, a férjem nem segít túl sokat. Illetve segít, de a gyerekkel nem tud úgy foglalkozni, ahogy én szeretném...
De ha tovább gondolkodom, kifutok az időből. Így is necces... 40 fölött vagyok.
szia! ez sajnos a szülők felelőssége is.
Danci ma ír matekból, de a lelkére kötöttem, hogy csak akkor adja be, ha már mindent megcsinált és utána át is nézte
Sziasztok!
Azt mondta a lányom, hogy ő csak heti 3 órában szeretne angolt tanulni, így szerintem ezt választjuk.
Sziasztok!Nálunk nincsenek tagozatok(falusi iskola,egy osztály),viszont tanulnak angolt.Ma írtak belőle éppen!!
Azt mondta Barbara,hogy jól sikerült,hát,majd kiderül:))
Igen, olyat már én is láttam, hogy véletlenül melléhúztak. Nem is csodálom, szegény tanítónénik mire végighuzigálják az egész osztályét, már azt se látják, hol a vonal.
Tagozat: nálunk rajz van ének, angol majd csak gimiben. (12 osztályos a suli.)
Tegnap hozott haza Danci egy papírt, hogy választani kell mert negyediktől lehet angol tagozatos az heti 5 angol óra vagy sima az heti 3 óra angol.
Mielőtt döntök beszélek a tanár nénikkel , mert tud a gyerek de néha leenged mint egy lufi.
nálatok is lesznek tagozatok?
Sziasztok.
Hát,ez a szöveges értékelés nekem sem tetszik.
A félévin is tök kiakadtam.
Volt pl. két tantárgy is amiben sz.tem teljesen félreértékelték.
Az egyikből pl. szín 5-ösei voltak,mégsem a legjobbat húzták alá.
A másik sem fedte az igazságot.
Odalapoztam az adott tantárgy oldalára,ahol igazán jó jegyei voltak,és hátul a szöveges értékelésnél nem azt húzták be.
A tesit nem is értékelték,mert a tesitanárok síelni voltak.........(és nálunk fontos a tesi,a suliban).
Igen,anno a jegyek sokkal jobbak voltak.
Ott tudták anyámék kerek perec,hogy 4-est kaptam,vagy 5-öst,vagy netán hármast és akkor rá kellett hajtani.....stb.
Így meg jó is a gyerek meg nem is?
Kicsit jók az eredményei,nagyon jók az eredményei.......bla-bla az egész.
Szép napot nektek!
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...