Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Az a baj, hogy amire kellene arra nem jut idő ezek miatt. Nálunk egy héten két óra telik el csak képességfejlesztéssel.zókincsbővítéssel, ritmusgyakorlatokkal, azzal, hogy megtanuljanak koncentrálni és megtanulják, hogyan kell tanulni.
Van egy könyv, Oroszlány Péter:Tanulásmódszertan című könyve, ami tele van efféle játékos gyakorlatokkal.Naponta csinálunk ilyeneket, a tanítás végén levezetésnek.
Sokkal fontosabbak ezek, mint, hogy ki volt Mátyás anyja...
Mi már kis két lábon járó lexikonokat nevelünk!!
Én se tudom mire jó ez a töménytelen mennyiségű tanulnivaló. Szabályok, versek, fogalmak, stb., stb!
Bence tegnap este el is mondta, milyen kérdések lesznek, mert tanárnéni felolvasta, hogy készülni tudjanak rá:
- Kik voltak Mátyás szülei
- Milyen uralkodó volt, mik voltak az érdemei?
(ehhez egy olvasmányból kellett válaszolni)
- Mik a Corvinák?
- Mi látható a Hunyadi címeren?
- Hogy hívták Mátyás seregét?
Ennyi jut most eszembe, de szerintem is döbbenet!
Igen.Én azt sem értem mért nem elég harmadik osztályban megértetni a nyelvtant és mért nem elég ha alkalmazza.
Annyi nyelvtani szabályt kell megtanulnia,mint nekem középiskolában anno.Csak 1 középiskolás már érti mit hova kell a magyar nyelvben redszerezni és miért.
A töire ugyanez vonatkozik:az nem baj,ha tágítják az ismereteit,de azt én is túlzásnak tartom ennyire most harmadikban belemerülni.Felsőben gondolom úgy si kezdik az ókorral és fokozatosan haladnak majd és fokozatosan mélyüljenek majd akkor el a magyar történelmen.Nem baj,ha ismereteiket bővítik,de ami most megy,ahogyan most tanulnak és amennyit,amekkora elvárásokkal és követelményekkel azt nem tartom egészségesnek.
NEm is csoda,ha zsibbadt fejjel jön haza és még a szabályok a kötelező versekkel cseszegetjük őket,mert muszáj.......
A lányomnak majd gyököt kell majd elsőben vonnia????
Tudjátok én olvaslak titeket és időnként szólok csak bele, de néha tényleg meg vagyok döbbenve...
Mátyásból dolgozat??!!!Nem történelmet tanítunk, hanem olvasást-szövegértést! A gyerekek majd felső tagozatban megtanulják a magyar történelmet, ezek az olvasmányok nem arra vannak, hogy évszámokat meg helyszíneket kelljen szegényeknek megtanulni, arra majd ott lesz a történelem-óra. Itt a szövegértés, a szövegkiemelés, a fogalmazás-tanítása kellene, hogy fontos legyen.Ha lexikális tudással tömik őket alsó tagozatban, akkor nem marad idő a készségek és képességek fejlesztésére. Erre rengeteg játékos, érdekes feladat van ahelyett, hogy történelemmel meg földrajzzal tömnék a fejüket. Ha alsóban nem történik meg a képességfejlesztés, felsőben nem fog tudni egyedül tanulni.
Azt sem értem, az hogy lehet, hogy a nyelvtant tanulják többet, hiszen kevesebb nyelvtan óra van, mint olvasás.Tudom ti megtanítjátok nekik amit a tanító néni felad....de ez, hogy dolgozat történelemből....ez őrület!!
Szegénykém!Én biztos elmondanám a tan.néninek,hogy otthon megy,akkor járjon utánna a suliba hogy folynak ezek a dolgok.
Egyébként ez nálunk is így megy,csak fordítva....
Ebben tökéletesen egyet értek veled.
Minek kell variálni?
Nálunk is évek óta az ünneplő honol.
És minden évben ellátogatnak a helyi Petőfi szobor elé.
Ezzel csak annyi a bajom,hogy leesett a hó és vékony ünneplő naciban baktatnak majd át a városon?
Mire visszaérnek csurom vizesek lesznek....
Be is írták az üzenőbe,ünneplő ruci és meleg ruciba menjen pénteken.Azért a farmert sem árt váltónak odatenni....és a lányok szoknyában fagyják át az utat???
Igen,még ennyi gyerekre még akciót is kapnának a póló vásárlásnál,meg előbb is kideríthették volna,így nehéz lesz egységes színűnek lenni.....
Hát,én most megnéztem.
Magyarból Apáczaisból tanulnak.
Környezetből Mozaikosból.
A matek is mozaikos.
Egyébként még mindig vannak kérdéseim három év elteltével még mindig tudnak meglepit okozni a tan.nénik,vagy a gyermekeink?
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...