Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Most már tényleg azt mondom, megérte szombatonként suliba járni. Pedig akkor morogtam miatta. Most meg viháncolunk!! :-)))
Csak lenne jó idő jövő héten!!
Sziasztok!Ma nagy nehezen én is megtudtam,hogy mikor lesz a tavaszi szünet.Hát nem hosszú!!
2-6-ig.
aranyos :-)))
viszont sajnálom Tádét :-(
Kamasszáj:
Mondom Bencének, hogy szeretném, ha a szobájában az íróasztalon rendet rakna. Erre a szemtelen kiskamasz így reagál:
Istenem, istenem miért nem adtál szárnyat, hogy utolérhessem az anyai vágyat...
Mondtam neki, hogy ne várja meg míg én őt utolérem egy nyaklevessel!:-))
Én megnéztem a suli honlapján délelőtt,mert az üzenőt nm hozta tegnap meg,nálunk ápr.2-6-ig lesz a szünet.
A héten gyűjtő munkájuk is van,csoportokban.
Csoportonként 1 tavaszi védett növényt kell kielemezni,feldolgozni,jellegzettessége,élőhelye....stb.+képeket róla.Az én fiamnak a tavaszi csillagvirág a feladat,de. bújtam is a netet infókat gyűjtögettem......de a képeket hogy nyomtatom ki?És akinek nincs nyomtatója vagy nete...???Mert így adták ki.....állítólag.
Akkor megérdemelt a hosszú pihenő:-))
Szép napot mindenkinek!
Nálunk 2-11-ig tart a szünet. Az még (nekem) nem világos, hogy pénteken (2.-án) kell-e még menni.
Nektek kell, vagy a péntek már szünet?
nálunk nincs.
nektek meddig tart a szünet? nekünk csak április 2-6 ig
Sziasztok.
Szombaton van nálatok tanítás? (Nálunk van.)
És egyáltalán, az rendes munkanap, vagy csak suli van, vagy netán az se?
Én néztem a műsort, helyenként ki is akadtam egy-két hozzászóláson. Pl: Nincs olyan gyerek, akit ne lehetne tanítani, szintre hozni, csak a pedagógus munkája nem megfelelő, és semmi szükség a buktatásra.
Nálunk is mindig történik valami, amitől ketté áll a fülem:-)
Bence éppen másol,a magyar könyv végén lévő igét ismertető résznél vannak részletek könyvekből,azokat kell bemásolni a füzetbe. Szegény gyerek már a negyedik oldalt írja! Hogy ennek megint mi értelme? Csak kitolás az egész!
Elképesztő mik vannak.
Rémes.
A héten felvettem a Házon kívül-t de időm még nem volt megnézni,sulis témáról volt szó.....
De én minden nap kiakadok mik működnak a suliban,na meg a mai világban,pedig nem vagyok 1 ókori lelet.
Na ezeknél már csak az jobb, amit egy ismerősöm mesélt: A másodikos lányának a következő beírás volt az ellenörzőjében:
Megmutatom otthon a beírást, lássa anyukám, milyen hülye gyereke vagyok, mert nem tudom, hogy a hélya nem pontos jé!
A csaj örjöngött, a fél szülői közösség felment a suliba, a tanárnéni valami megrovást vagy mi a szöszt kapott!Nem pontos j? Na ez egy magyar tanár!
Tök kiakadtam pénteken.
A hármas matekot beírták,de a dogát nem láttam....érdekes módra.
De tollbamondásból is írtak,az 5-ös lett,azt nem írták be......
Nem tom' hogy van ez.......
Úgyhogy nekünk matekból kéne erősíteni,vagyis pontosan odafigyelni,mert megy neki csak figyelmetlenségből adódó hibái vannak,ami 1 matekdogánál épp elég.....
Most azon gondolkodtunk, beiratjuk színjátszó szakkörre,ott kell figyelni,meg pontosan szöveget tanulni.....de nem tetszik az uraságnak,mert az lányos és ciki.De egyébként a legutóbbi verset is olyan szépen megtanulta.....
Mivel erősíthetném az odafigyelő képességét?
Az apja közölte,Ő ugyan alá nem írja!!
Mondtam ,én aláírom,de szóljon.
Szólt és elnézést kért Barbarától,hozzátette viccből,hogy ezért hozzáír 1 pontot,akkor már 5-s is:))
De hát maradtunk a 4-nél,a hiba,az hiba!!
Tök jó....!!!!!
És alá is kellett írni?
Én biztos odaírtam volna,hogy pontatlan a számolás,mínusz 1 jegy tan.néninek.
Röhej....
Az én gyerekeimnek sincs,pedig Bence már 7-es!
Nem egy fontos dolog nálunk,viszont,hogy az eszük ott legyen,ahol kell,annál jobban:))
Sziasztok!Barbara ma hazahozta a matek felmérőjét,hogy nézzük mg.A szöveges feladatot rontotta el.Összeszámoltam a pontjait,éppen 10-el kevesebbet számolt a tanítónéni.Ettől függetlenül 4-es,ha egyel több,már 5-t kapott volna.Persze,ha figyelt volna,vagy értette volna a feladatot,akkor biztosan.
Apja most elmagyarázta neki:)
Telefonnal a matek számolást lehet elvégezni.Gondolom én:)
Na,nálunk ezért sincs telcsije.....így kénytelen a házit is fejben megoldani,úgy mint órán.
Volt idő mikor puffogott ezért,de megszokta,és nagyon jól megy neki.Csak néha ellazul és nem ott jár.Nálunk ma volt matek felmérő.Remélem figyelt.
Tegnap írtam neki gyakorlást,két oldalt,seperc alatt megoldotta hibátlanul.Csak lestem.Na,mondtam neki,ottben mért nem megy így???
Hol jár az eszem...????szindróma.
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...