Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Csatlakozom.Mindenkinek esemény mentes,vagy pozitív eseményekkel dús szép hetet kívánok!
Na ezt jól megfogalmaztam.....
Ha nem esne az eső,mert itt reggel óta szakad....még vidámabb is lehetne......
Köszi:)
Nagyon örült,hogy a "nagyokat" is felülmúlta:))
Sziasztok!Barbara 2. lett a szavalóversenyen!!
A 31 gyerekből,az első egy 8-os!
Nekünk semmi támogatás nem jár, az egy főre esőnk meghaladja azt az összeget, amivel még kapható lenne. Nem sokkal, csak pár száz forinttal, de már ez is kizáró ok:-(
Igen, ennyibe csak az ebédje kerül, a tízórait-uzsonnát viszi itthonról. Bár ettől függetlenül az éhalállal küszködve ér haza minden délután. Az első két évben nagyon rossz volt a kaja a konyhán. Az idén átvette őket egy új cég, és azóta a gyerek maga is érzi a minőségi változást. Gyakrabban vannak olyan krémlevesek pl. amiről korábban nem is hallottak, Bence kedvence a zellerkrémleves levesgyönggyel:-)
Két féle másodikból lehet választani, ez is újdonság náluk.
A kaja pénz mellé még jön az úszáspénz is, ami heti 600 Forint, csak az uszodai belépő árát kell kifizetni, az oktatás ingyenes. Az oszutálypénzt pedig félévente egyszerre szoktam betenni a kasszába(én vagyok az egyik szmk-s anyuka:-))
Nálunk a sok plussz kiadást a versenyekre való nevezés jelenti. Míg régebben ezt az iskola állta, most már magunknak kell fizetni, ami ha megnézem, hogy már a 12. versenyre neveztünk vele ebben a tanévben, nem kis összeg. De ezt vállaltuk, ezért nem is panaszkodom, még mielőtt félreértené valaki...
És a csemete csak ebédet eszik 5 ezerért?
Nálunk ebben benne van a tízórai,ebéd és sz uzsi.
De ált.mikor hazaér még kér enni itthon,mert 1 kiflivel,vagy 1 szelet vajas kenyérrel elintézik az uzsit.Igaz az ebéd jó szokott lenni,az iskola honlapján megszoktam nézni az aktuális étlapot.
Bár mire odaérnek az egyik féle el szokott fogyni,mert az elsősök mennek először,aztán a másodikasok...... vagy pedig nincs rá elegendő idő,mert vagy elnyámnyogja,vagy dumál közben....
De gondolkodtam rajta kérünk rá támogatást.Már intéztetem Apával a kereseti igazolást az önkormányzathoz,oda kell beadni a támogatásra az igényt.Most 9 ezer pár száz volt ma csak a kaja.
A múlt hónapban 11 ezer.Ugye ez a napok számától is függ.Most nem tom mennyi napra ez lebontva.Nem rég írták be az üzenőbe,hogy márc.1-gyel felemelték a kajapénzt.
Az oszt.pénz szeptembertől ennyi,mert májusban mennek erdei iskolába,és megszavazták,hogy részletekebn fizessük ki,mint egybe 15 ezer forintot.Így 1500 havonta az erdei iskola részlete,a valós oszt.pénz csak 500,ami nem sok,csak sok kicsi......és mellé járatjuk a Tudorkát,amit szeret is,mert van benne időnként foci,ajándék naptár,rejtvény,sulis dolog stb.
A Szivárvány magazin ami kötelező és muszáj fizetni,nekünk nem jön be,de az iskola minden hónapban rész vesz a tanulmányi pályázatokon,ezért kötelező.Ezt fél évente fizetjük.
Most mennem kell.
Nálunk az osztálypénz fél évre 2000.
Szövegértésből szintén nemrég írtak, fiam szerint potya könnyű volt. :)
Sziasztok!
Ma írnak szövegértésből.
Ja és ma volt ebédbefizetés is,osztálypénzzel együtt 11 ezer,a múlt hónapban ugyanígy 13 ezer.
Az oszt.pénz:2000-ebből a májusi tábor havonta 1500,részletekben.
És beírták az üzenőbe már most,hogy lehet nyáron kül. táborokba menni szép összegekért......
Sziasztok!A suliban ma délután volt a szavalóverseny.Barbara is verselt.
Petőfi :Arany Lacinak c. versét mondta el,ügyesen:)
Az eredményt majd megtudjuk,lehet már holnap.
Nálunk ugyanez,detto.
De a java már kész,de ehhez egész nap nyomtuk az igát,mert azért pihenni is kéne,kirándulni,és a papáékhoz is megy,úgyhogy ma a javát megcsinálta.
Én még nem tudom lesz-e h.f.
De bizti lesz.Mindig szokott lenni.....
Kicsit fáradt vagyok,annyira nem mennek gördülékenyen a dolgaim......de ez hosszú és nem idevaló.
Remélem azért a szünetben pihenni is tudunk majd...
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...