Mosható pelenkák (beszélgetés)
Én mindig 60 fokon mosom, még semmi bajuk!
90 fokon azért a Pulosokat nem mosnám én sem!
Én is ezen agonizáltam a múltkor itt a fórumon, de valamelyikünk azt írta, hogy betesz mindent 60fokra.
Azóta én is mindent berakok, eddig nem tapasztaltam, persze ha csak pisis és a széle sem lett kakis akkor csak 40fokra teszem be a ruhákkal együtt.
A 90 fokon mosást én csak most a prefoldokra és a pelusbelsőkre értettem, az aiokat és a zsebeseket 60fokon mosom max, mert gondolom azok műanyagos rétege meg is olvadna a 90fokon.
Én is 60fokon mosom őket.
De akkor átmosom az egészet 90fokon valamelyik nap amikor picit jobb idő lesz, hogy meg is száradjanak. Most azt mondják, hogy napközben 20-23fok is lesz...
Állítólag ilyenkor ki kell mosni jó magas hőfokon és elmúllik a szag!
Vagy mosogatószeres vízben áztatni egy ideig és utána mosni!
Én amúgy szárazon tárolom őket, és azóta nem büdik! Meg mióta 60 fokon mosok mindent!
van a mamamin ilyen fórum,büdi pelusok címmel.
ha magasabb hőfokon átmosod is olyan marad?én ecetes vízben tárolom vagy átöblitve és kicsavarva bár én hamar mosom de nem büdik
Nem tudom nálatok előfordult-e, hogy olyan erőssen szúrós szagú lett a pelus miután belepisilt?
Lehet azért van mert mostanában nem ecetes vízben, hanem szárazon teafa olajjal tároltam?
Nem a pisije olyan szagú, mert eldobhatósban egyáltalán nem büdös illetve bodyn, rugin sem, ha úgy adódik, hogy kifolyik.
Csak a mosható pelusok lesznek ennyire penetráns szagúak...:(
Én CB-t nem mernék fütőtestre tenni! Az pulos, szerintem könnyen ég!:)
Nem találtam megfelelő külsőt a mamablesshez! A Flip is úgy jó rá, hogy be kell törögetni a széleit, meg...szóval nem az igazi! Nem tudom milyen külső illik hozzá! Te találtál?
Elvileg nekem is van elég pelusom de napi 8 kakira nem gondoltam...tudod az elején mielőtt elkezdtem elbíztam magam hogy Adrika csak minden harmadik nap reggelére kakil...most meg sokszor mnaponta és festéket:))legalábbis úgy fog:DD
szóval felvettem a fűtést én is és radiátorközelbe raktam a mamablesseim....egyébként hogy értetted hogy külsőt nem találtál hozzájuk...azótta azon gondolkozok:)
Cb t vajon lehet közel tenni vagy rá egy kicsit nem forró de langyos radiátorra??nem merem,remélem reggelre megszárad egy jó adag pelusom,ép üres a polc,max egy lesz éjjelre...
Nekem ugye az aiok száradnak legnehezebben, de a zsebesek betétjei is legalább annyira nehezen száradnak. Hiába szárad meg hamar a külseje...
Nekem vannak Kushies belsőim és azok hihetetlen,de nagyon hamar megszáradnak és elég sokat bírnak is. Már beruháztam nagyobb méretekre, mert szeretem őket, de már lassan kinövi a leányzóm.
Képzeljétek 4 és fél hósan több mint 7kg és vagy 70cm. Mondjuk én sem vagyok alacsony a 180cm-emmel, de aránylag vékony vagyok még most is.
Hát most ilyen időben nem lesz jóvilág a moshatósokra...:(
Visszasírom még a 36 fokot mikor kitettem a pelusokat, 10 perc múlva szárazak voltak és hófehérek.
Tegnap már bekapcsoltam a kazánt és a törölköző szárítóra teregettem őket.
azért köszönöm a tippet.
az biztos, hogy a külsőt és belsőt külön veszem meg.majd agyalok, hogy mennyit is vegyek...
Nagyon jól összeszedte a lényeget a Zernike!
Szóval én kezdésnek vennék 2 esetleg 3 db külsőt és 5-6 db prefoldot. Ennyivel meglátod tetszik-e a dolog.
Én zsebeseket is beszereztem, de már eladtam őket, mert patentosok voltak és azokat nem lehet olyan precízen beállítani,mint a tépőzárasokat. Van még zsebesem, tépőzáras, de valahogy nem szeretem dugdosni bele a betéteket...
A legegyerűbb az aiot ráadni (bár tényleg nehezen szárad...), és Kushies aio állandóan van használtan eladó 1000-1500-ért. De nagyon egyszerű a prefoldot külsővel is feladni. Nekem a legjobban a BUmmis külső jött be eddig, de van Popolinim is és azzal is nagyon meg vagyok elégedve.
Attól függ mit veszel és milyen gyakran akarsz mosni!
Ha külső plusz prefit, akkor külsőből nem kell sok, mert ha nem lesz nagyon kakis, akkor csak ki kell törölni(meg azok általában gyorsan is száradnak)!
Prefiből kell több attól függően milyen gyakran mosol! Én éjszakára is ugyanezt adom Bendére(még nem pisil olyan sokat, így éjjel nem is pelusozunk), és így használunk kb 3-5 db prefit egy nap(változó)! Újszülött lehet kicsit többet kakil még, így mondjuk 5-6 dbot! De ez is tök változó!
Én mondjuk nem pelusozok minden szopikor!:OO
Ha belsőkkel kombinálod, akkor is ugyanez a mennyiség kb!
Az AIO pelusok ugye a nehezebb ügy, mert ott az egészet mosni kell, tehát több is kell belőle! Meg van ami lassan is szárad(attól függ milyen anyagút veszel)!
Na most sokat segítettem, igaz??:DDD
Én a bambio.hu-n vettem! Ott volt akcióban! De a babamosoly.hu-n, és a babaland.hu-n is szokott lenni akció! Szemfülesnek kell lenni!:D
Meg még biztos sok más helyen is, de én ezeket szoktam nézegetni pelus ügyben!
Végül nem adtam ám a Flipet, amit neked is ajánlgattam! Adtam neki még egy esélyt, és azóta dúl a szerelem! Inkább beszereztem még párat!:D
köszönöm a tanácsokat!
mennyit érdemes kezdő csomagban megvenni?
Ezeket még sokszor akciózzák is, pl. kettőt fizetsz hármat kapsz.
Hol is? Te vettél így Zernike ugye? Most nem ugrik be a holnap címe...
Szia!
Szerintem prefold+külső a tuti kisbabához! Én imádom a Bumgenius Flip külsőjét, de az Econobum is jó!
Köszönöm,szerintem ki fogom a Kushiest próbálni.Én is arra jutottam,hogy a legjobban ajánlottakból beszerzek 1-1 darabot,így remélem megtalálom,ami nekünk a legjobban megfelel.
Szívesen fogadok bármilyen tanácsot :)
Szia!
Én a bummis külsőket nagyon szeretem, de jó még a bumkins is.
Gyapjút köttess magadnak, ha tudsz.