Mosható pelenkák (beszélgetés)
Én nem használok mosódiót, pont ezért! De könnyen ki lehet próbálni, hogy el van-e tömödve, csak öntesz rá egy pohár vizet és ha lepereg róla és nem szívja magába, akkor el van...ilyenkor asszem mosószeres vízbe kell áztatni, akár egy éjszakára is!
Én mosószóda+ecet kombinációt használok! De van aki sima mezei mosósport, és annak sem lesz baja!;)
mi az a még valami?
hallottam olyat aki rendes textil pelust tett egy külső belust rá és így volt a gyerek...ez hülyeség? Ja és amúgy találtunk Anyuval olyan "külső"pelust ami végülis az a fólia vagy zacsi vagy mi amit régen a textilre tettek ár Anyumék :) nem is drága :D persze nem szines meg ilyesmi,de muris volt a múltkor Anyu meghajtogatta a pelust,amit még ránk rakott :D az egyik verziót...persze nem jegyeztem meg :D
ja ezt olvastam egy fórumon:
Fontos hogy a zsebes pelusnak árt a mosódió,
mert a szappan eltömíti a pórusokat,
és így nem vezeti a nedvszívóréteghez a popsival érintkező,
szárazon tartó réteg a folyadékot
szerintetek??
na csajok találtam egy ilyet tök jó program én tuti ellátogatok:
jaj de jó :) na kezdek teljes képet kapni :D jó hogy most olvasom végig :P
bocsesz
:D nekem dettoo...mármint a kínai nyelv :D kivétel hogy nagyjából tudom milyen a külső és belső..
csak a márkákban nem vagyok otthon és hogy az egybe pelusnál most külön betéteket kell venni vagy jár hozzá 1 -gondolom...meg milyet érdemes. Azt már felfogtam ha veszek is ki kell mosni 4-5ször hogy elérje a rendes nedvszívó képességét...
Igazából az eldobható pelenka esetén sem természetes anyag érintkezik a baba bőrével...
Itt legalább van választási lehetőség. :)
Vannak kifejezetten ejszakai pelusok is, azok alt nagyobb csomagot csinalnak, de hihetetlen sokat felszivnak.
Ha nagyon termeszetes anyagot szeretsz, akkor tenyleg a gyapju kulso a legjobb valasztas. Lanolinozni kell, igy valik vizhatlanna, bomba biztos. A naplomban vannak "longies-ok", amik valojaban hosszu kotott gyapju nacik. Ezek kulsokent funkcionalnak, mindamellett nagyon bulis nadragok is. Esos idoben is szuper, nyugodtan ugralhatnak a gyerekek a pocsolyaba, mert visszafele sem engedi a vizet. Ugyanakkor termeszetes anyag es hihetetlenul jol szellozik. Ilyeneket hasznaltak anno, meg mielott feltalaltak volna "gumi bugyi"-t.
Na, akkor én már nem írom le!:)
Azt hozzátenném, hogy nem minden AIO egyméretes! Ezekből is van olyan, amiből lehet méretet kapni, pl a Bg-nek is vannak Xs-S-M-L méretei!
De AIo-ból tény, hogy az egyméretes pelus jobban megérei!;)
Húú, köszi szépen, már jobban e tudom képzelni.
Most tervezzük az 1. babát, de szeretnénk több gyerkőcöt is, úgyhogy megérné befektetni a mosható pelusba.
Az a bajom hogy annyi féle pelenka van... nem igazodom ki. Nekem a legszimpatikusabb az ami külön külső belső pelus, mert itt természetes anyag érintkezik a popsival.
A zsebeseknél (meg gondolom a aio-knál) egy kevésbé természetes anyag, ami jobban elvezeti a nedvességet. Legalábbis ha jól vettem ki azt amit eddig olvastam.
Gondolom egyméretesben jobb gondolkodni, mert nem kell 2x megvenni a kb. 20 pelust.
Vagy érdemes pl. éjszakára venni egyik fajtát, nappalra másikat?
Azt is olvastam hogy a természetes belsők meg a aio-ok nehezebben száradnak. Ez mit jelent, mennyi idő alatt lesz száraz?
Ismered a moshatopelus.blogspot.com-ot?
Akkor a kicsit írok róluk.
Először is.
Vannak mindent az egyben pelusok, az aio-k. Mint pl a pop-in, a bumgenius, a goodmama...Ezek egyméretesek, vagyis patentokkal állítod a megfelelő nagyságra. Születéstől szobatisztaságig használhatod őket.
Ezt mikor megveszed, vannak hozzá betétek. A pop-in-nál úgy kell összepatentolni a rétegeket, szám szerint 3-at. A zsebeseknél egy kis zsebbe tezsed bele piskóta betéteket, pl a bumgenius.
Aztán vannak külön külsők, ezek a nedvességzáró rétegek, amikhez külön kell belsőt venni. Ezek a belsők lehetnek prefold, tetra vagy nadrágpelenkák. A külsőkből is vannak egyméretesek és vannak olyanok amik x-y kg-ig jók.
Egyméretes pl ez econobum, bambinex. "többméretes" pedig pl a bummis, a bumkins...
A babaland például jól van kategorizálva, áttekinthető, de az e-baba is.
Aztán vehetsz külön boostereket, turbó betéteket, plusz betéteket a pelenkákba.
Tehetsz beléjük papírbetétet, ami a kakit fogja fel ésa mivel együtt csak lehúzod a wc-n.
Most más nem jut az eszembe....
Itt sokan vesznek használtan is pelust, ez is megéri. Én eddig csak újonnan vettem és nekem az a tapasztalatom, h. a drágábbak a mosható pelusok esetében ténleg jobbak. Nekem már olyan készletem halmozódott fel, hogy nem igazán kell több pelust vennem.
Sokat lehet spórolni velük, főleg ha több gyereken használod, használtan veszed vagy eladod ha már nem kellenek.
:D Tök jó :D :D :D
Az a baj, hogy teljesen hülye vagyok ehhez a pelenka témához. Kb. olyan mintha kínaiul beszélnél. :D Lehet hogy el kellene mennem megnézni őket a boltba hogy el tudjam képzelni hogy is működik.
Tegnap mikor a páromnak meséltem a mosható pelusról azt mondta hogy azt hitte legalább ezzel nem lesz gond, csak megvesszük a megfelelő pelenkát a boltban és kész. :)
Ezek közül ami nem a legjobb:
ll külső és a pamut belső
Ami nagyon jó:
bg aio és a bummis külső
A bumkins külsőt és goodmamát még nem próbáltam. A goodmama a kistesóra vár.
Nekünk van:
AIO:
pop-in
bumgenius
goodmama
Külső:
bummis
little lamb
bumkins
bambinex
econobum
Belső: