Mosható pelenkák (beszélgetés)
Kaptam most egy olajos receptet, kipróbálom azt, meg a neogranormont, aztán meglátjuk!
Annyira régóta nincs!
Meg tegnap este hirtelen felindulásból tettem rá éjszakára hintőport(most kezdtem meg, eddig hozzá sem nyúltam:)), gondoltam az majd kicsit szív a nedvességből, ha az lenne a gond! Reggelre mondjuk kicsit szebb volt...meglátjuk!
Tegnap napközben lett neki ennyire csúnya, úgyhogy annyira még nem régi a dolog!
Előtte csak egy picike folt volt, de ilyen már volt neki, és azt simán elmulasztották a kencék!
Csak én meg olyan türelmetlen vagyok! Szeretném ha minél hamarabb elmúlna neki, pedig tudom hogy egy krémmel kéne kennem, nem váltogatni...
Ahha! Kezdetektől!
De nem nagyon használtuk eddig! Mással kentem, ha kentem!:)
no gugliztam egyet amit én irok az Nystatin és gombára való ....nem lehet hogy nektek is olyasmi?csak mert el kellene múlni sima popsikenőcstöl azért...nekünk nem múlt el hanem egyre csúnyább lett de már régen"picikekorában":)
Bencének meg piros lett az egyik gyógyszeráti kenőcstöl...én nem tudom melyiknek mi a neve de nálunk volt egy fehér tejszinü sűrű ami nagyon ragadós volt alig tudtuk lemosni a másik meg olyan sárgás világos áttetszős zsírszerü...jól körbeirtam:))szóval a fehértől szinte eleven lett a másik hozta rendbe:)
Én nagyon ritkám kenem,így hogy még mindig hasmenős hetek óta, olyan kétnaponta egyszer nagyon vékonyan,de nem feltétlenül,van hogy még ritkábban.Mindig lemosom pelusozáskor,ha pisis van hogy csak megtörlöm nedves mármint vizes frottir fürdőkesztyűvel ami csak erre van ha lehet akkor párszor úgy hagyom míg megszárad és csak akkor adok rá újra pelust.
Ha kenem akkor egy gyógyszertári valamivel amit akkor kapott mikor a Liberótol piros lett a combija...tényleg Ági nekünk akkor azt mondta dokinéni hogy az gomba nem jó rá a sima kenőcs....próbálom leolvasni...nystalinos kenőcs vagy ilyesmi,kézzel van ráfirkantva....szóval ezzel kenem néha.
Hát szerintem a 10 az enyhe túlzás, nekem három lányom van, de egyiken sem cseréltem ilyen sűrűn...
Én kb. 15-tel indultam el, de elég volt, főleg hogy nyár volt és meleg.
De én sem használtam rögtön, csak miután leesett a köldökcsonkja.
Én csak néha kenem, mondjuk kb 3 naponta 1x és Sudocremmel.
Egyszer a nyáron nekünk is pelenkakiütéses lett, akkor kentem rá többször a Sudocremet és meg is gyógyult.
Sárga???
Nem! Nekünk tök fehér, amit felírt! Jó zsíros mondjuk ez is, de szerintem a pirosságon nem segítene! Nekem amúgy annyira nem szimpi krém!
De gyors szereztettem be apával neogranormont, kipróbáljuk!
Az mi az a csukamájolajos???
Neogranormon, eszembe sem jutott! Köszi!
Shea vajam van,de az nem tudom, hogy leviszi-e!? Meg utálom a szagát!:pp
én vagy a gyógyszertári csukamájolajasat kenem, de ha nagyon csúnya akkor neogranormont
de nagyon ritkán kenem, mert nem kell, csak ha nem szól h kaki és én sem veszem észre, akkor kimarja a popsit-most volt egy ilyen tortúránk
Nekem is mindenki ezt mondta, aztán a kórházban is csak napi 5 pelust adtak, hogy annyival ki kell húzni egész nap!:)
Nekünk még maradt is a kórházi tartozkodásunk végére végére....:D
Szerintem attól függ mennyit kakil a baba, ha kakilt én mindig átpelusoztam!
Bende ált kaja közben mindig rotyizott, de Ő amióta hazajöttünk 3-4 óránként evett kb. tehát nem sűrűn! Éjjel is csak egyszer kétszer ébredt!
Az első perctől kezdve moshatózni szeretnétek? Vagy a köldökcsonk után?
Mert ha az után csak, akkor szerintem addigra nagyjából beáll a kaki, kitisztul teljesen a magzatszurok a pocakjukból, és látni fogod mennyit kell kb cserélned pelust, és még akkor is ráérsz beszerezni pluszot ha kell!
Otthon vagytok már?:)
Sziasztok! Kicsit elmaradtam, de igyekszem pótolni a lemaradást...:-)
Újszülöttre is elég szerintetek a 20-25db pelus? Mert sokan riogatnak vele, hogy napi 10-szer cseréltek pelust a babájukon az elején...
Ez nem teljesen idevaló, de azért talán mégis:
Ti kentek valamit a Kicsik popójára? Én múltkor egy napig eldobhatót adtam Bendőre, és nagyon durván kipirosodott a bőre...eldobhatóban kentem rá popsikrémet is, moshatóban kezdek leszokni róla!
Szóval van valami jó receptetek pirosodásra? MErt azóta nem jön neki helyre és úgy sajnálom szegénykémet!
Hát... előttem a férjem arca, amint megkérem, hogy vasaljon már egy kicsit.:)
Lehet megkérdezné, hogy mit? az ingjeit?, na és akkor én kijelenteném, hogy nem a pelusokat.
Na nem tudom mit mondana... de inkább nem írom le, mert cenzúrázná a hoxa.:))
Azért én kipróbálom hátha bejön, bár nálunk is, gondolhatjátok, 3 gyerkőcre mennyi a vasalnivaló, de szerintem ez az egy-két pelus már nem oszt nem szoroz... vagy majd meglátjuk, lehet hamar leszokom róla.
Vasalnivaló így is halomban áll...
Büdösség ellen nekem az jött be, hogy visszatértem a száraz tárolásról az ecetes vizesre... Na most legyetek okosak...
A mosódió tényleg nem jónekik a szappantartalma miatt, de szerintem ez is túl van kicsit gondolva!
Én mondjuk nem használok diót!
Én simán teszem a mosógépbe, nem használok semmilyem zsákot!
Én is mosószer ellenes vagyok, de már több helyen is olvastam, hogy a mosódiótól büdösödik egy idő után a pelus és elveszíti a jó nedvszívó képességét is. Vannak jó kis bio mosószerek, alacsony szappantartalommal, azt ajánlgatják...de én is csak kaptam az infót, már megvannak a pelusok, csak a kicsike még a pociban figyel, így nem próbáltam még a mosást.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a pelusokat ilyen speckó mosótáskában rakjátok be a mosógépbe, vagy csak úgy simán?
Fogalmam sincs! Nem vállalok érte felelősséget, én is csak a mamami büdi pelus topikjában olvastam!
Mire kipróbáltam volna a szag miatt, addigra megijedtek a pelusok, és elmúlt a szaguk!:DD
Viszont a szag nem ment el, de ezt a mosogatószeres áztatás kipróbálom, bár nagyon vegyszer ellenes vagyok, ezért is mosok mosódióval és mosószódával illetve fehérítővel.
NEm tudom a mosogatószer mennyire marad benne a mosás után?