Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni? (tudásbázis)
Sokat gondolkodtam a hozzászólásodon, de akárhogy is forgattam a dolgot nem tudnám megtenni a gyerekemmel, hogy magára hagyjam, hiszen amikor megszültem felelősséget is vállaltam érte, jóban és rosszban is.
A másik dolog, hogy nem tudjuk, hogy a sztella mit tud a feneke alá tolni, mert nem ismerjük, hogy milyen anyagi lehetőségei vannak erre.
Tudod faramuci egy dolog ez, mert eggyik gyerek sem akar megszületni, mi akarjuk őket.
Szia !
Másold be a linket. Amit írtam kijelölöd és ctr c billentyűk, majd oda föl (kis kéz jelenik meg) a http-t kijelölve (1 kattintás) és ctr v billentyűk. Nekem így sikerült !
amíg mindent a feneke alá tolsz, honnan legyen motivációja arra, hogy bármit is csináljon?
való igaz megszakad az anyai szív, de ezzel a hozzáállással ártasz neki a legtöbbet.
Nem tudom tudjátok-e de drogosok szüleinél végzett terápiás foglalkozásnál a szakemberek külön tanácsolják, hogy zárják ki a gyereket otthonról, ha nincs már az tuolsó mentsvár, az utolsó valaki aki támogatja, akkor kénytelen lesz számbavenni azt a lehetőséget, hogy saját életéért neki kell tennie.
Ha anyu mindig mögöttem áll, ez sosem lesz meg, halálodig te tartod el, aztán az állam, és utóbbi azért nem kecsegtet túl jó kilátással.
Próbáld flretenni azt, hogy így rossz lesz neki, pont így teszel jót vele.
Én úgy gondolom, hogy szóval is lehet nagyot ütni, hát még kézzel.
Szerintem, ha valaki egészséges, nem tudja megjátszani, hogy beteg, mert viszi az élet, vannak tervei, tenni akar eszébe sem jut, hogy leálljon.
Én megértem 53 évet, de még lusta emberrel nem találkoztam, olyannal igen, hogy húzta a belét és még mindíg dolgozott.
Sztella vannak a fiadnak betegség tünetei, pl. magas vérnyomás, szívdobogás, alvászavar, stb.?
Nehogy megüsd nem lusta. A depresszió alaptünete a cselekvésképtelenség. Vannnak napok amikor tud csinálni bármit is, van amikor nem. És nem hiszem, hogy ezt bármilyen mai munkahely tolerálná. Ha otthon tud valamit csinálni már az is eredmény.
Szia!
Nem képtelenségről van szó, és nem lustaságról! Ezzel a betegséggel nagyon vissza tudja magát vágni minden téren. Ha képtelennek látod bármire is, akkor még nincs betegségtudata. Ha lessz akkor fel tudja dolgozni és átgondolni mindent. Onnantól kezdve már csak elég erős akarattal menni fog neki!
Szia!Köszi utána fogok nézni,és elolvasom!
A gyermek belátja a betegséget,csak lépni képtelen,vagy inkább csak lusta?Nem tudom!!
Szia ! Fontosnak tartom, hogy a fiad lássa be a betegségét. Egyszer rá fog jönni, hogy saját magának kell kimásznia valahogy ebből az állapotból. Nagyon nagy akarat kell a talpra álláshoz, kivel a gyógyszer ehhez csak egy segédeszköz. Lehet, hogy valamelyest segítenek a bogyók, de olyan függőséget is okoznak mint a kábitószer. Aki egyszer elkezdi szedni, nehezen szabadul tőlük. Íme a saját tapasztalat !! (másfél hónap alatt épültem fel teljesen!!?)
Az itt szereplő írások mindegyike való igaz, a fenti is az én engedélyemmel jelent meg, érdemes elgondolkodni rajtuk.
Hát, van egy olyan érzésem, hogy ezt nem kellett volna, elküldeni.
Sztella úgy gondolom, hogy neked nem csak a fiad gondjával kell megküzdened, hanem a férjed hozzáállásával is, aki nem ismeri el a gyemek problémáját.
Elment már szakemberhez,de ő csak gyógyszert írt fel neki,amitől egy kicsit jobb a kedve,nyugodtabb,de a fő probléma még mindig nem oldódott meg.
Nagyon kedvesek vagytok,hogy próbáltok nekem segíteni.Mindenkinek köszönöm.
Ha egyszer a fiam révbe jut,és megoldódnak a problémák,én leszek a legboldogabb ember a világon!
Kedves Dony! Csak gratulálni tudok a felfogásodhoz, a tisztánlátásodhoz!Sok psychológusnak nincs ilyen megértő,rábeszélő képessége.
A kérdést feltevőnek csak azt tudom ajánlani, hogy fogadja meg a tanácsod! Üdv.:Cilus
További ajánlott fórumok:
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- A fiam nem akarja vizet lenyelni. Mit tegyek?
- Kisfiam (2.5 éves) nem akarja bevenni a kanalas orvosságot. Mit tegyek?
- Mit tegyek, ha nem veszik fel a területileg illetékes bölcsibe a gyerekemet és nekem vissza kell mennem dolgozni? Nagyszülők távol...
- A fiam nem akar suliba járni az osztálytársa miatt.Mit tegyek?
- Hét éves fiam nem akar szótfogadni, rendet rakni. Mit tegyek?