Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni? fórum

Mit tegyek ha a fiam 22 évesen nem akar dolgozni? (tudásbázis)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
239. drnéni (válaszként erre: 236. - MelisUK)
2009. jan. 30. 15:49
Azért nem fizetnek mindenhol szép ösztöndíjat. Amikor nekem annak idején 4,8-as átlagom lett (szegedi orvosin), akkor kaptam 11000 Ft-ot- Még az albérletet se takarta be. Igaz, hogy a sógorom viszont 2,6-ra kap 35000-t (Veszprémben).
238. sivilla
2009. jan. 30. 14:33

Nem egy egyszerű eset :((

Az én fiam 3 éves és sok gyerek már ennyi idősen képes elkanászondi......igyekszem persze nem hagyni.

Szívem szerint megvennék neki mindent mert szeretem, de tudom, hogy hova vezetne ez az egész.

Tanácsot sajna nem tudok adni de azt tudom, hogy az én szüleim ezt tuti nem engedték volna meg nekem és valahogy nem is jutott ilyen az eszembe. Talán tényleg megszüntetni a netet , ha nem vagy otthon elzárni a gázt. Aki nem segít fizetni az ne netezzen melegedjen. Főzni se főznék rá , nem hogy süssek neki palacsintááááát

Csak keményen!!!

237. M_Marcsa (válaszként erre: 234. - MelisUK)
2009. jan. 30. 14:23
No, azért ne általánosítsál...
236. MelisUK (válaszként erre: 213. - Esztella100)
2009. jan. 30. 13:26

Mit értessz azon, hogy anyagilag vállalni a nappali továbbtanulást?

Az egyetem csak akkor kerül pénzbe, ha valaki költségtérítéses.

Én államilag finanszírozott voltam (akiknek magas a felvételi pontszámuk, azoknak nem kell tandíjat fizetni). Nagyon jó tanulmányi eredményem végett szép ösztöndíjat is kaptam, amiből minden ruhát, kozmetikumot, fodrászt-kozmetikust, evést saját magamnak elláttam. Tehát a családomnál a ruha mosásával fogyott a víz és az áram, plusz a tusolás miatt a víz.

Ha jól tanul valaki az egyetemen, akkor szép ösztöndíjat kap, amiből a családra is jut, végre olyan pénzből kaptak tőlem ajándékokat, amiket nem ők adtak. :P

235. MelisUK (válaszként erre: 224. - Bucili)
2009. jan. 30. 13:20
Jobb ha tudod, hogy a vizsgaidőszak nem február végéig tart, jövő héten (február első hetében) lesz a beiratkozás az egyetemekre/főiskolákra. +/- egy hét különbség lehet, de egy hónap nem.
234. MelisUK (válaszként erre: 228. - Ff1bad5674)
2009. jan. 30. 13:15
Egyet értek veled. Túl sok meg lett engedve ennek a gyereknek, ez lesz a bibi. Sajnos a mai anyukák ugyanezt csinálják...
2009. jan. 30. 08:38
Na én tudnák szebbet is ettol. Ismerek fiatal családot akik még nemismerik a lakásbérlet fogalmát, sem a villanyszámlát sem a vizszámlát mert egyszeruen kifizeti helyettuk az anyok. Es ez igy megy már évek óta. Jó ez igy ? Nem lessz ebből baj esetleg az anya halála után ?
2009. jan. 30. 08:25
Mindenre van megoldás,csak félni nem szabad tőle.
231. katácskák (válaszként erre: 218. - Moncsi39)
2009. jan. 30. 08:23
Nehéz lehetne fenékbe rúgni-mert azért mégis csak a Gyermeke..
230. M_Marcsa (válaszként erre: 229. - M_Marcsa)
2009. jan. 30. 08:19
Így amiket írtál, azért durva.
229. M_Marcsa (válaszként erre: 224. - Bucili)
2009. jan. 30. 08:18
És ha kipakolod otthonról? Végül is nem vagy a cselédje...
228. ff1bad5674 (válaszként erre: 224. - Bucili)
2009. jan. 30. 08:16

(Én is apa vagyok,ezért háborított fel a gyermeked hozzáállása az élethez.Küld el hozzám maltert hordani,és nem lesz kedve netezni hajnal 4ig.) Mit írtál a leveledben?Egyszerűen le hülyéz?Miért kell kinyalni a seggét egy gyermeknek teljesen?Semmiért sokat adni?Azért hogy utána belesz@rjon a markunkba?Meg kell adni neki minden tőlünk telhetőt,de az abszurdum a szememben hogy le hülyézi a szülő anyát,vagy az édesapját.Lehet hogy a baráti köre befolyásolja,befolyásolta az életét.Illetve mi az hogy nincs jogodban megnézni az indexét?Említsd meg neki,ha nem változtat a viselkedési formáján,akkor kikötteted a netet,és mehet a könyvtárba netezni,250Ft/ó,vagy mehet netkávézóba is,ahol szintén fizetni kell.(Amit természetesen neki kell fizetni)

Túl sokat engedtél meg neki,amit ebben a korban(18-20már nehéz,sőt lehetetlennek tűnő feladat.Nem irígyellek,sok erőt és kitartást a neveléséhez.

227. bucili (válaszként erre: 226. - Pinpilla)
2009. jan. 30. 07:35

Ami volt, az volt, most ez a helyzet, most kellene valamit kitalálni.

Tudom, hogy egy gyermek mentális, szociális jelleme úgy 3 éves korára kialakul. De a felnőttek körében is létezik konfliktuskezelés!

2009. jan. 30. 00:03
Szerintem korábban kellett volna valamit tenni vagy nem tenni.
225. supin
2009. jan. 29. 08:29
Érdekelne mi lett azóta???????????
224. bucili (válaszként erre: 221. - Yulcsy)
2009. jan. 29. 00:48

Fogalmam sincs, mivel tudnám motiválni.

Szereti a palacsintát, sütöttem, megtöltöttem baracklekvárral. Beviszem a szobájába: kérsz palacsintát? Válasz: honnan van? (Mit képzel ez?) Mondom, hogy én sütöttem. Válasz: naná. Elveszi, elkezdi enni, nem állhattam meg, hogy rá ne szóljak: talán köszönöm, vagy mi a franc. Na akkor elmormolt valami köszönöm félét.

Nem adok neki zsebpénzt, ha el akar menni, mondjuk biliárdozni a barátaival, akkor kérnie kell az 1000 Ft-ot. De ha tudja, hogy kérni akar, akkor előtte érdekes módon megcsinálja azokat az 5 perces munkákat, amiket már napok, hetek óta kérek tőle!

Ha éppen nincs főtt étel, akkor követeli a felvágottat, leginkább téliszalámit. Ha rászólok, hogy nem kell 23 fok, nem kell rövidnadrágban 1 szál pólóban ülni, mert nagyon drága a gáz, egyszerűen lehülyéz! Erre én: na fiacskám, eszel májkrém- meg halkonzervet, mert majd akkor veszek felvágottat, ha eltelik legalább 3 nap, amikor nem hülyézel le. Meg különben is, éppen most forgatja a gázóra a szalámi árát. Erre megint lehülyéz. De azt is kilátásba helyezem, hogy eztán majd még kenyér se lesz itthon. Semmi nem hat rá, az ilyen kijelentéseimre közli, hogy akkor meg ő se fog megcsinálni semmit. Mintha olyan nagy erőfeszítés lenne az a heti összesen kb. 1 órai munka, amit elvárnék tőle! Már arra is gondoltam: nem kérek tőle semmit, végül is, én is meg tudnám csinálni a sok kis apró-cseprő dolgot, de az önérzetem folyton berzenkedik ellene.

Most az a legújabb, hogy hajnali 3, 4 óráig netezik, gondolom utána meg délig alszik. Állítólag neki február végéig tart a vizsgaidőszak, és tanul is, mikor én nem látom. Az indexét nem mutatja meg, mert semmi közöm hozzá! Teljesen kificamodott az értékrendje.

Pont úgy viselkedik, mintha ő lenne a háziúr, én meg csak egy cseléd, akinek az a dolga, hogy az ő összkomfortját biztosítsa.

223. sivilla
2009. jan. 24. 12:20
Nálunk a párom olyan, hogy gyűlöl új munkahelyre menni mert nem szeret ismerkedni és nehezen is illeszkedik be. Nem egy haverkodós típus. Viszont erről tudunk mind a ketten és mikor legutóbb is új melója lett , végig tartottam benne a lelket és biztattam. Önbizalom hiány elsősorban az oka ennek a szorongásnak.
222. Zarahell (válaszként erre: 221. - Yulcsy)
2009. jan. 24. 09:56

Egyet értek.. Ne adj neki pénzt!

Vagy ha csak vaj meg kenyér van otthon, ne félj, azonnal menni fog, ha éhes.

Én elég hamar megtanultam, és ha nem volt pénzem, akkor elmentem hajnalban pluszmunkákat vállalni. Nálam más volt a helyzet, mert ha nem dolgozok, kitesznek az albérletből.

221. Yulcsy
2009. jan. 24. 07:10
Ne adj neki pénzt, motiváld valamivel.
2009. jan. 24. 03:58
Amíg megvan mindene minek törje magát? Csak nem leszel mindig ott, hogy segítsd!
2009. jan. 19. 21:57
ne adj neki pénzt meg fedelet, ettől valószínűleg egyre jobban megjön a motiváció.
2009. jan. 19. 21:55
Rúgd fenékbe! ... De félre a tréfát! Sok jó ötlet hangzott itt el, tényleg fel kell rázni azt a gyereket! Az én lányom 18 éves, iskolában jár, délután meg dolgozik.
217. esztella100 (válaszként erre: 216. - M_Marcsa)
2008. jún. 15. 07:15

Talán arra kéne rájönni,hogy milyen jó ha az embernek van pénze,és amit szeretne mellényzsebből megtudja venni!Az a baj,hogy egy ideig dolgozott volt is pénze,de nem becsülte meg,és elszórta!

Tehát ezt sem érzem igazán lelkesítő tényezőnek!!!

216. M_Marcsa (válaszként erre: 215. - Boribakter)
2008. jún. 13. 06:38

Én is csináltam. Jó volt az, hogy volt pénzem.

Más városban jártam egyetemre, mint dolgoztam, 40 km volt a távolság.

215. boribakter (válaszként erre: 212. - M_Marcsa)
2008. jún. 12. 23:18
Nem, én is csináltam, kemény volt, de mégis sikerült valahogy megoldani.
2008. jún. 12. 23:17
Hú, ez kemény. Nekem is furcsa, én gyerekkoromtól kezdve úgy neveltettem, hogy dolgozni kell, amikor az ember már önálló - így teljesen természetes volt, hogy gimisként nyári munkáztam, aztán suli után beálltam dolgozni a szakmámban (szerencsés vagyok, tudom)... Volt persze egy munkanélküli időszakom, de hála Istennek, anyám nem engedte, hogy eltunyuljak, szóval rámszólt, amikor már látta, hogy esetleg kezdek leállni a munkakereséssel, így 1-2 hónapnál tovább nem tartott az otthonülés. Ma is hálás vagyok érte! (Bár ma meg már otthonról dolgozom, illetve most éppen nem, mert nemsokára szülök :D, de utána, remélem!!, amint tudok, állok vissza a munkába, gyerek mellett, de itthonról... ;))
213. esztella100 (válaszként erre: 211. - Bucili)
2008. jún. 12. 07:10
Ha anyagiakban tudod vállalni,akkor tanuljon tovább nappal,de a házimunkából azért ő is vegye ki a részét!Egész nap úgysem kell tanulni!
212. M_Marcsa (válaszként erre: 211. - Bucili)
2008. jún. 12. 06:59
Pedig nem szörnyű egyetem mellett dolgozni.
211. bucili (válaszként erre: 207. - Andita1)
2008. jún. 11. 07:27
Hogyan tudnám érzékeltetni, hogy fölösleges? Akkor érzi jól magát, ha nem szólok hozzá. Ha még azt a kevés házi munkát sem követelem meg tőle, akkor végül is neki kedvezek, magammal meg kiszúrok. Az egyetem még 4-5 év, addig csak nyári munkáról lehet szó. Mert az, amit sokan tesznek, hogy tanulás mellett dolgoznak, azt ő kikéri magának, meg nem is várnám el.
210. bucili (válaszként erre: 206. - 874eb11dfd)
2008. jún. 11. 07:11

A számítógépet sajnos nem lehet kiiktatni, mert az egyetemhez kell. A neten kell vizsgára jelentkezni, ott kell feladatokat beadni, onnan tudja meg az órarendjét, meg az abban történő változásokat. Ma már egy egyetemista sajnos nem létezhet számítógép nélkül.

Túl azon, hogy szerintem függővé vált, baj van az értékrendjével - ezt a mentalitást tapasztalom sok hasonló korú fiatalnál is - : az a természetes, hogy nem dolgozunk, tartsanak el mások, az a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat.

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook