Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Hát, ha jó az ecet, én festék helyett azzal fogom lekenni a falat:)
Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen fóbiás, már azt hittem, ez betegség.
Előbb bejöttem a melóba, és akkorát ugrottam ültő helyemből, hogy a kolleganőm csak lesett. Kirohantam az ajtóig. azt mondja, neked meg mi bajod van? Mondom nem hallottad ezt a zümmögő hangot? Hát, hogy reggel óta a neon körül van beszorulva egy darázs. Mondom baszki, a szívbaj jött rám:)
Az öblítőre biztosan tényleg jönnek, mert én ilyenkor, mikor kiteregetek, a ruhák beszedését a férjemre bízom. Instrukciókat kap, hogy szedje le egyesével, hatszor forgassa át, rázza ki és utána tegye a kosárba. Nem kell semmi mást csinálnia, a többit én megcsinálom.
sziasztok. ismerösöm mondta hogy állítólag jó az ecet...ki kell próbálni. rakok ki kis poharakba a teraszra...hátha :) bogármentes jóéjszakát mindenkinek! :-))
Képesek a legkisebb résen beosonni, sajnos. Ellenben viszont úgy tudom elriasztani nem nagyon lehet. De illatokra nagyon reagálnak, öblítő illatára rajokban jönnek. legalábbis nálam így volt.
én is fóbiás vagyok....másról sem tudok beszélni....velük álmodok...irtózom tőlük!!!!!teszek fel 1 képet, most csináltam a tetőtéri ablakon...ááááá
Nekem a takaró alatt a lábamon mászott. Gondolhatjátok, hogy mekkorát ugrottam, pedig több hónapos terhes voltam.
Szerencsére azóta cseréltünk ablakokat és a műanyagon nem tudnak átjönni, de szellőztetéskoz még minidg beosonnak.
Nagoyn utálom őket, szó szerint rosszul vagyok ha meglátok egyet. Úgyhogy én is minden ötletet nagyon szívesen veszek.
Jesszusom, ne is mondd, egyszer én is arra keltem, mintha egy repülő zúgott volna el a fülem mellett:) Szerintem nálam már kóros a büdösbogár iszony, olyan szinten visítok és dobok el mindent, ha meglátok egyet. Ma reggel például a kávéspoharat:)
sziasztok. nahh nálunk borzasztó a helyzet...ma már rentgetegen vaannak. kapásból 35-40 körül a teraszon, a korláton, falon, ablakon, szunyoghálón. tetőtéri szobánk van, éjjel mindig nyitva, persze van rajta szunyogháló, éjjel arra keltem hogy a fejem felett berreg. ma is bejött a szunyogháló fenntartotta. se tavaly se tavaly előtt nem volt ennyi mint most. 3 éve lakunk itt akkor volt borzasztó sok. valami invázió volt, azthiszem most is igy van. nálatok ma mi a helyzet?
Hát, kb úgy néztem ki, hogy fogtam a partvis végét, és több méterről piszkáltam:)))) k..vára nem bírom a szagukat, és szerintem én már előre ráparázok arra, mit fogok érezni
agyoncsaptad? nem volt irtó büdös?
Kár volt elkiabálnom.
Kimentem a teraszra, békésen kávézgatok, olvasok, egyszer csak jön az ismerős zúgó hang és lepottyan mellém a földre egy zöld undormány. hátra esett, vergődött, de nem tudtam sajnálni:) agyoncsaptam a seprűvel. hogy rohadnának meg, a kifejlett példány negyede volt az egész bogár és már szálldos összevissza. én azt hiszem, őszre el fogok bujdokolni
Na igen, persze, hogy ilyen kéne, csak ilyet még nem találtak fel:) az a bajom velük, hogy semmi hasznuk nincs, csak bosszúság van velük. Igaz, a legyeknek sincs hasznuk...
én kettővel találkoztam a múlt héten, egyik a leanderemen ült, elővettem azt a szert, amit ráfújtam,mikor takácsatkát láttam rajta. Örömmel léáttam, hogy poloskára is hatásos.
ez engem is érdekelne, hogy mi ez a biokill....az a baj, hogy jó persze jó dolgog, hogy megdöglenek, de engem az zavar, hogy tele van velük az erkély, ki sem lehet menni.....olyan kéne, hogy ide abszolut ne jöjjenek fel :-)))
Sziasztok!
Hozzánk még nem érkeztek meg, de már parázok előre:)
Ez a biokill egyébként micsoda? rovarölő? mert akkor lehet, hogy beruházok én is, ha a falra fújva még 2 hét múlva is megdöglenek tőle:)
azt hiszem, veszek egy tucat légycsapót, mert én félelmemben akkorát szoktam rájuk csapni, hogy röpül a teteje:)
sziasztok! hát ismét itt vagyok...és a büdös poloskák megérkeztek....kint voltam az erkélyen amikor hallom, hogy berreg...nahh tudtam hogy megérkezett...10 perc múlva lefújtam egyet raid-el de nem ért semmit, ugyhogy készitem a szappanos vizet....nálatok?
no, ha nem is elriasztja, de nagyon hatásos:
BIOKILL
befújtuk a falat... nah, ez szvrt sem ér! ugyanúgy szaladgálnak rajta... aztán estére a földön feküdtek vagy 30an a hátukon... és még 2 héttel utána is reggelente napi 5-10 db ott fekszik, ha még nem is döglött, de már csak vergődik :)
igen, de szerintem csak az undok idő
lányok, kb 3-4 napja nincsenek büdösbogarak. Lehet, hogy lecsaptuk mindet?
És valakinek eszében jutott,hogy lefényképezze?Mert ezzel a színekkel a poloska most fordul elő eddig nem láttam.
Át tudom érezni, én ugyanezt csinálom:) Bogár meglát, mosott-száraz ruha eldob, és még kétszer kimosom:)
Előbb teregettem a szobában, de aztán azt mondtam, hogy muszáj kivinnem, mert kint süt a nap. A szobában pedig megint akkora a pára, hogy csak na. Ma lehoztuk a padlásról a páramentesítőt, 78 %-os páratartalom van a hálónkban.
sziasztok.képzeljétek, reggel behoztam egy szárítót ami kinnt van a lépcsőházban mert mi legfölül lakunk és van egy nagy tér oda teszem ki a szárítókat. behoztam, hajtogattam egyszer csak a pizsamanadrágomon rajta mászott a büdösbogár...ááá még most is ráz a hideg. eldobtam, kiszaladtam papírért,mire kiszenvedtem a vécéig büzlött a szobam, és a nadrágomat moshatom mégegyszer de remélem kijön a szaga......UUUUTTTÁÁÁLLLOOOMMM ŐŐŐKKKEEETT!!!!!!!!
Nálunk ugyan ez megy. Milyen rovarölőt használsz?
Nálunk is van poloska,de a lakást nem lepik el hisz a zöldre mennek.A paprikán és a paradicsomon sárga foltok lesznek mert szívhatják a nedvét így ehetetlen.Eddig rovarölő párnapra távol tartotta nem értem a lakásba miért mennek még az udvaromba se láttam őket.Nálunk 2 éve hogy rengetegen vannak.
Sziasztok. nemrég értünk haza a kertből de holnap nem megyünk mert mosnom , vasalnom kell meg még főzni is itthon.tegnap a férjem nyitotta ki a postaládát és benne figyeltek a poloskák...pedig én mondtam neki hogy tavaly is telivolt...fujj...fujj...fujj
basszus:) ez a kép:)
bár ennél a képnél gusztustalanabb,mikor felülről látod, a barna testét, fúj. És elterülve a házfalon
kis helyes :) igen, ő az :p
Sziasztok! Jó reggelt. Látom nálatok is zajlik az élet. Mi kimenekülünk a kertbe korán kreggel és este haza, a keresztanyuméknál meg csótányok vannak igy ők is jönnek. reggel sehol semmi, behúzódnak a hideg elől de ahogy kezd kisütni a nap. ellepik a házat. husztustalan. teszek fel képet az adastlapomra, tegnapelőtt a tetőtéri ablakomon sétáltak többen is.....áááááá
jó reggelt!
láttam már tv-ben is... de most a sp@ros újságban volt:
pestreject univerzális rovar és rágcsálóriasztó...
ez vajon milyen lehet?
a konnektorba kell bedugni, és a reklámja szerint végig az elektromos hálózat mentén (tehát kvázi a falak felületének mentén) riaszt mindenféle dögöt...
csak hát lutrizni kissé drága :/
eddig én sem tudtam,hogy kárt is tesz,mert eddig nem volt ilyen feltünően sok. Tavaly kezdődött,először azt hittem,hogy beteg a paradicsom,mert érdes és száraz lett a tapintása,aztán szép lassan rájöttem,hogy a bogaraktól van. Remélem használ valamit ez a permet. Ha érdekel,csinálok egy képet a pusztításról...
További ajánlott fórumok: