Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
csak fél év...
tavasszal kirajzanak :D
Csajok!
Eltűntek a poloskáitok, remélem.
Azért néha jó volt dumálni veletek.
Most megint egy évre eltűnünk:)
Mosolygóslány : ha büdös akkor lehet poloska is.
A kép nem olyan éles de nálam hasonló dög flangált
szálldosott ablakon sétálgatott és rohadt büdös volt.A sima mezei poloskánál jóval nagyobb méretü.
Amúgy ma sem találkoztam már poloskával most már
csak darazsak szállnak be..Jön a hideg és kimúlnak.
Na pontosan erről beszélek.
Férjem azt írta előbb e-mailben, hogy jól gondolom, ő megvéd engem, annál is inkább, mert nem akar forró kávét a nyakába:)
Lehet, hogy ez most szemétség, amit írok, de örülök, hogy ilyen sokan vagyunk:))))
férjem csak kedvesen mosolyog amúgy rajtam, szerencsére nem röhög ki, csak mikor már löttyen a kávé a csészémből, és dobom a cigit át a korláton:) akkor már nagyon röhög. Amúgy azt mondja, ő is undorodik tőle, de kénytelen asszonyát megszabadíatni a kínoktól, ha nem akar egy idegbeteg nő mellett élni:)
A cigiről én nem mondok le, hanem ha ki akarok menni, megkérdezem uramtól, akar-e cigizni. Ha éppen nem akar, akkor bemegyek újra, és akkor nagyon elkezd röhögni, hogy "ja, persze a bogarak". Úgy megyek ki az ajtón, hogy szúnyogháló kicsap (mert persze a hálóról is rámrepülhet egy), aztán kirohanás, körülnézés.
Nem is meséltem még, hogy egyik nap férjem csapkodott, én ide-oda mászkáltam, mindig a bűz elől. És egyszer csak lesöpört valamit a hátamról, és rátaposott. Na, gondolhatjátok mit műveltem utána. azt hittem, csak hülyít, de mondta, hogy ilyennel nem hülyítene, mert tényleg átugranék a korláton:) azóta már a hátamat is nézegetem közben.
Tegnap kávézgatunk, cigizgetünk, beszélgetünk, egyszer csak a hajamba repült valamit. Én azt hittem infarktust kapok. Persze kávé fele a földre került, azonnal a fejemhez kaptam. De nem találtam, mi volt az, visítottam uramnak, hogy nézzen át. aztán megtaláltam egy akkora baszott nagy lódarazsat a kávémban, mint a ház. És úszkált a dög.
Ma egyet se láttam szerencsére. Azt vettem észre ha próbálom kizavarászni akkor sokkal büdösebb lesz mintha rögtön levadászom. Vszínü hogy félelmébe pánikba nyomja a bűzt.Szóval a gyors módszer a jobb és szagtalanabb / már amennyire /
Kitartás most már hüvösek az éjszakák előbb-utóbb
kipusztulnak....
Hú, én irigyellek, hogy így tudod felfogni a dolgot:) főleg a képedbe csapódást:) én sem a csípéstől félek, hanem undorodom a kinézetüktől, egyszer rám mászott, hát két hétig sikáltam magam:) illetve a szaguktól is undorodom.
Ha a lakásba jönnek be, a férjem is a zsebkendős összenyomós kukába dobós (pontosabban wc-be) módszert választja, kint kíméletlenül rájuk tapos. Ennél már csak az undorítóbb, mikor kiereszti a belét (bocsi, fúúúúúj)
Sziasztok !
Érdekes a téma... Nálam a padlástérbe is bekódorognak a dögök. Mezei meg vmi hosszabb nagyobb fajta is. A kérdés miért nem maradnak
az udvaron ? Mit keresnek a lakásba ? Személy szerint kíméletlenül kinyírok minden pókot,szúnyogot, poloskát stb más kéretlen vendéget. Csak az enyhe idő miatt hemzseghetnek
a poloskák mert én eddig nem találkoztam velük
naponta a lakásba csak kb 2 hete...
Vadászmódszerem : zsebkendővel befogás összenyomás
kukazacskóba bedobás és kézsikálás.Szívós dögök
a csapkodás gyenge módszer a simán kukába dobásnál meg kimásznak...Ablakfestésnél a festékbe
is becsámpázott nálam egy dög szóval azt is bírják. Csípést eddig nem tapasztaltam.
A kisebbik fiam fél a poloskáktól főleg a nagyobb fajtától a nagyobbik meg panaszkodik hogy fürdés közbe kénytelen vadászni rájuk...Fóbiám ,még nincs
de amikor a reggeli ablaknyitásnál egyből a képembe csapódott egy mezei azt azért zokon vettem....
Ma nálam invázió volt. Csak tudnám, hogy tud bejönni pár perc alatt 3 poloska úgy, hogy ott álltam az ablak mellett, és szinte lyukat néztem a szemembe...
Szellőztetni meg kell. 1 ablakon van szúnyogháló, de alig jön be levegő. Ezek a rovarok meg beszöktek. Rettenetes volt...
Most szerencsére nálunk se volt olyan sok,remélem kezdenek eltűnni :)
Pasi szúnyogot én is láttam egyet a házba és tényleg nem volt sok szúnyog az idén tavalyhoz képest,itt a Balaton parthoz közel...
pasi szúnyogok :)
(érdekes, szúnyog nem volt az idén... pedig alig 150 méterre van a víz)
Nekem is a párom írtja őket,de már ő is unja,én még lecsapni is alig merem őket légycsapóval :DD
gyorsan reggel kiteregetek amíg még nincsenek és hűvös van nekik
az idén mindenfele sok van,én is csak irtózom tőlük,pókokkal pl meg egyáltalán semmi bajom :D
Remélem már eltűnnek...
Bogár mentes napot mindenkinek! :)
ez úgy ír róla, mintha szerelmes lenne beléjük...
én neki adom mind!!! csak vigye!
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?