Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Sziasztok!
Csatlakoznék a fóbiásokhoz. :-)
Bár ugyanígy viselkedek, mint ti, mégis jókat nevettem a sztorikon. :)
Az ecetes pohárról van-e híretek?
Bejött-e valakinek?
Én nem csapom, le, mert szándékosan nem veszem el az életét, de seprűvel próbáltam kipiszkálni, ott ahol bejött, de az ájulás kerülgetett. Így is büdös amikor megijed. Védekezik szerencsétlen. Sajnálom őt, de magamat is. Wáááh rusnya szegény.
Olvastam egy cikket, valami rovarkutatótól, aki oda van értük és hogy kellemes az illata... Na mondom.. ennek is fura ízlése van. :))
Nálam a szaga miatt van, meg az egész, ahogy kinéz, a sok lába, meg az a barna gusztustalanság, fúúúúúj.
Nekem onnantól ered, hogy mindig hallottam, hogy mondják, hogy büdösbogár. Mondom, most már nagyon kíváncsi vagyok, mitől büdös ez a bogár. Ez kb 7 éve volt. Aztán telt múlt az idő, és egyszer megéreztem egy agyoncsapottnak a szagát. Én azóta csak úgy merem lecsapni, vagy lecsapatni a férjemmel, hogy közben fogom be az orromat, de már majd megfulladok, mindig kérdezgetem az uramat, hogy "érezni még?"
Nálam na szó, ha lemondok a cigiről. Utoljára a mínusz 20 fokban mondtam le este 10-kor decemberben:)
Ma reggel a férjem nem volt már otthon, nem volt aki csapkodjon. Szívtam a cigit én farkasszemet néztem a bogárral, aztán berohantam az ajtón:) hihetetlen, milyen fóbiám van
Az hagyján, jött a délutáni teregetés, száraz ruha beszedés. Mondtam a férjemnek, ha visítok jöjjön segíteni. Elkezdtem szedni a ruhákat. Gondolhatjátok, hogyan. Kb négyszer körüljártam mire le mertem szedni. Aztán még hatszor kiráztam, utána mertem összehajtani. Na, és a harmadik pólónál a belsejéből repült ki egy rohadék.
Aztán jött a férjem segíteni. Képzeljétek el, hogy a nadrágok zsebeiben, szárában, a zoknik belsejében, stb. Mindenhol a dögök voltak.
Már ott tartok, hogy este lefeküdtem az utolsó esti cigim nélkül. Velem ilyen nem történik. Még a férjemmel lefekvés előtt el szoktunk szívni egyet a teraszon. Úgy nézett ki a terasz kb 7 órától, mintha fekete pöttyök lennének a falon. Férjem csapkodta, én meg mentem ide-oda, természetesen befogott orral:)
Hát, mandulaszagúnak szokták mondani, azért mondtam gy én is. De új hírem van lányok.
Férjem hamarabb ért haza nálam, és azzal fogadott, hogy "húúú, anya, marha nagy szerencséd van, hogy én értem haza"
Kiderült, hogy a bejárati ajtónál, ahol csücsülni szoktak, éppen ezért én kirobbanok mindig az ajtón, hogy még véletlenül se szálljanak rám, na szóval az ajtófélfa szélén felül csokorban kb 30 40 db csücsült egymás hegyén hátán. Azt mondata a férjem, hogy fogalma nem volt, hogy kezdjen hozzá az irtáshoz:)
mandula???
ammónia! már bocs a kifejezésért, de kifejezetten erős húgyszagú!
(a mandula ciánszagú)
fene tudja... rászárad. de nyom nélkül. nyáron a függönyöket is ezzel fújtam le ott, ahol nincs szúnyogháló. bő 1 hétig minden reggel söpörni lehetett a párkányról az apró kis szárnyasokat.
darazsaknak ezzel megyek neki - jó messziről :D
Mi 4 éve költöztünk be, de előtte egy lakótelepen laktunk elég erdős környezetben. Ott volt olyan, hogy már nem mertem elhúzni a sötétítőfüggönyt, mert nappal kihúztam két oldalra, este pedig mikor behúztam, mindkét felé minimum kétszer 10 bogár csücsült. Volt nálunk egy ismerős kislánya, levette a polcról a hengeres tolltartót. Mondtam, válogasson mivel akar rajzolni.Rajzottak a tollakon a bogarak. Na, nekem akkor lett elegem belőlük.
Ja, és még egy adalék. Én először nem tudtam miért hívják büdösbogárnak. Nem mondom, hogy kíváncsi voltam rá, tehát direkt nem taposgattam agyon őket. Aztán mikor először megéreztem, felfordult a gyomrom. Férjem azt mondja erre, hogy ezt szerinte csak beképzelem magamnak, mert tulajdonképpen mandula szaga van, azt meg szeretjük. Szerintem ez hülyeség. Semmi köze a mandulához.
sziasztok!
tegnap ide is megérkeztek :/
biokill:
sima pumpás rovarirtó, falat kell befújni vele, és hullik minden napokig, ami nem odavaló (nálunk a kis keresztes barátom simán dobta tőle a hátast a hibiszkusz ágai közül)
emberre, gerincesre nem veszélyes.
Hát, ezen nem veszünk össze, ki kin röhögne:) de hogy nálam szerencsétlenebb nem sok van büdösbogár téren, az is tuti. Gondoljátok el mi lenne, ha mi együtt laknánk? Ki menne ki a teraszra körülnézni:)
Tegnap is csuktam be az ablakot, és láttam egy bogarat a kereten. Én bizony becsuktam úgy ahogy volt. Tudtam, hogy nem nyomódik össze. Gondoltam, majd apa elintézi. Ma pedig azzal fogadott uram, hogy megmentette a dobhártyáját egy oroszlányüvöltéstől, mert bogarat talált az ablakban, és összeszedte. Mondom köszi édes, azt már én is láttam:)
Milyen jó, hogy vannak ezek a férjek, nem?
Tényleg azt hittem, hogy én vagyok csak ilyen hisztis, és szégyelltem magam, hogy 36 évesen ilyen hisztit vágok le a büdösbogár láttán
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?