Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Egy szelfit? ;)
A halott poloska a jó poloska?
Néhány, a lakásunkba betévedt poloskával könnyel „el lehet bánni”, nem kell félni tőlük. Bár bűzmirigyeik védekezésként kilövellt váladéka kellemetlen szagú, ha nem kívánunk közvetlen kontaktusba kerülni velük, húzzunk gumikesztyűt, és úgy szedjük össze őket. Ha pedig egyszerre többet fedeznénk fel egy adott zugban, akkor jöhet a porszívó – tanácsolja Dr. Vétek Gábor. Valóban hatásos lehet, mivel az állatok többen is összegyűlnek egy-egy telelésre alkalmasnak választott búvóhelyen.
Aztán az eldobható porzsák mehet a szemétbe, de nem árt, ha kicsit megtapossuk előtte. No, nem azért, mintha nem szeretnénk az állatokat, hanem mert mégis egy idegenhonos, kellemetlen kártevőről van szó. További terjedését, beleértve a nem szándékos terjesztést is, minden lehetséges módon akadályozni kell.
Ne is igyekezzünk élve megszabadulni tőlük, üssük, lépjünk rájuk, ne legyen kímélet – az újságíró mondhat ilyet, a természettudós nem, és nem is akar. Szakértőnk úgy fogalmaz, hogy a vándorpoloskát vagy az ázsiai márványospoloskát begyűjteni és kidobni az ablakon olyan, mintha valaki patkányt fogna otthon, és élve átdobná a szomszédba…
Piszok jól néznék ki porszívóval az udvaron, ahogy szívogatom őket össze:-)
De azért megfontolandó!
:(
Lásd lejjebb! Porszívóóóóó! Citrompótlóó javaslata
Nem reménykedhetünk! :(
Mit lehet tenni?A problémát várhatóan a természet maga oldja meg. Ugyanis ha kedvező környezeti feltételek miatt egy faj egyedszáma túlnő az eltartóképessége határán, könnyen összeroppanhat az állomány. Termékenységcsökkenés, vagy épp fajon belüli betegségek jelenhetnek meg, ami visszaveheti a számukat.Amíg ez megtörténik, sajnos mindenkinek meg kell küzdenie az otthonában ezzel az alattomos kártevővel. Megnehezíthetjük, hogy befészkelje magát a lakásba szúnyoghálóval és rövid, hajnali szellőztetéssel. Ha mégis bejutottak a legjobb megoldás a rovarok elfogása, mert a vegyszeres irtás nem hatékony.
most nálunk eltűntek, de iszonyat sok volt idén.
a hangyák viszont "előtörtek" rendesen.
Gazdaboltban kérdeztem, hogy van-e valami szerük ellene. Azt mondta az eladó, hogy van, de azt csak kinn a szabadban ajánlatos használni, mert nagyon mérgező. Literes kiszerelésben árulják.
Ezek a "háziasodott" mezei poloskák, amelyek az utóbbi években megjelentek az udvarokban, a lakásban - ellenük nem tudott adni semmit... :-(
Mi is hasonló módon jártunk el.
Férjem szokta befújni végig a falat, repedéseket, a redőny doboza körül, jó alaposan. Mikor először csinálta, egy vödörnyi rovar kipergett onnan. Brrr :S
A konyhában szúnyogháló van, de 1-2 katica így is bejut. Az erkélyajtóra nem tudok mit kitalálni.
2 hete egyfolytában védekezek:), tavaly bevált, reméllem idén is. Repülő és mászó rovarokra egy egy nagyonhatásos vegyszer. /Bábolnai/ Na igen, én találtam a redőnyöm tisztítása közben is mindent. Vittem a gazdaboltba, mik ezek císzó alatt. Aztán vettem darázs írtó srpay-t is. Ugyanis, nem csak a harlekinkaticák, de az afrikai darazsak is egyre többen lesznek. Ami lényeges.
Nekem mindenhol van szúnyog háló. Azt is le kell ezzel a vegyszerrel fújni, a r....poloskának is annyi., nem tud kapaszkodni sokáig. És más rovar sem. Aztán az ablakok melletti falat és a párkány alját is meg priccelem.
/nyaraláskor ugyanez, csak hangya, szúnyog és pók nélkűl/ 1-3 héten egyszer kell csak.
:D
Na azért!
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?