Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Sziasztok fóbiás társak!
Ennyi szemétláda bogarat,mint az idén,még sosem láttam.Nem kaptam Mortein kültéri irtószert,így más módszert kerestem.20%os ecettel körbefújtam az egész erkélyt,egy óra múlva pedig Protect rovarírtó permettel.Ezt 3-4 naponta ismétlem,potyognak,mint ősszel a legyek.Természetesen a nappaliban teregetek,mióta az első szörny megjelent,és alaposan körbenézek,mielőtt kimennék cigizni az erkélyre. :))
Nem mindig viszi le, pedig dobálok fölé jó sok papírt, hogy tuszkolja lefelé :) Képzeld el, ha legközelebb leülsz, rád veti magát!
Nem akarom, eddig egy pár napig mintha kevesebb lett volna, erre ma nálunk is ott "figyelt" kettő a konyhában belül az ablakon :( Meg ez a rengeteg katica, nem, nem, nem :(
Sziasztok! Nálam is invázió van. Nagyon szeretik a naposabb ablakomat... tegnap délután kipróbáltam a Karate nevű permetszert kézi spricnivel az ablak körül. Befújtam a keretet, a redőnysínt, a párkányt. Plusz a párkányon a virágokat, mert ott is lapulnak. Reggelre sok hanyattfekvő példányt találtam! Plusz az a tömeg, ami volt az ablaknál, az megszűnt. Nem gyors a szer, de mintha hatásos lenne.
büdösek, ezért büdösmargitok:))) nekem sem jön le a szaga a kezemről, bármivel mosom, pfuj!
Én napi 10et szedek össze alsó hangon már rosszul vagyok ha meglátom.Főleg hogy múltkor is adtam neki a légycsapóval,felporszívóztam és másnap kimászott a porszívóból.Én nem tudom miből vannak,de ha szétgyilkolom olyan büdös hogy még a szappan sem szedi le rólam :(
most már a face-n is írják, hogy tényleg iszonyat sok van belőlük.
Egyre több a mezei poloska is és egyre több jut a lakásba is..
Udvaron taposok lakásban a zsebkendőbe begyűjtős szétnyomós megoldást ajánlom.Muszáj rendesen kinyírni mert baromi szívósak egy kis pöckölés meg se kottyan nekik. A mezeiek büdösebbek mint a vándorok.
hajlakkal is ki lehet nyírni őket.
Pont ma olvastam, hogy nem érdemes őket lehúzni a wc-n, mert képesek visszamászni.
Ma itt is megjelentek, remek!
Eddig egyet se láttam.
Jó, de a lerúgás nem igazán hatékony és végleges mert visszajönnek ezek a DÖGÖK:)
Ezért nem taposom én őket, azt nem én ajánlottam :)
Marad a lerúgás, és közben szitok rájuk, de eddig az nem hatott. Nagyon szeretnék télen JÓ HIDEGET, hogy fagynának el !
Jó de széttaposva büdösek és hát a papucsom és az erkély kövezete...ugyebár. Lehet, hogy ezt a szappanos vizet kipróbálom.
Én is rúgom le őket, csak az a baj, hogy azok ismét jöhetnek :(
Nálam van szúnyogháló, néha mégis megjelenik egy-egy...belülről. A "jóóóóku.rvavanyátokat" szoktam volt mondani, fogok egy papírzsepit és lehúzom a retyóba:) Az erkélyről meg lerugdosom őket.
Behoztam egyet a ruhával, pedig ki is ráztam az erkélyen. Egyet lepöcköltem róla, ez a sunyi valahogy belemászott :( A szomszéd befújta a lépcsőházat, valamit irtószerrel. Ő bement, azt hitte kimúltak, erre másztak vissza az ablakra :( Utálatos dögök, én nem taposom össze őket, nincs annyi papucsom :)
Épp most küzdöttem meg eggyel.. a szappanos víz beválik. :-D Lefújtam, szépen végignéztem, ahogy haldoklik, szenved, aztán kitessékeltem. :-D
jön a hideg, majd eltűnnek, bár pont ezért menekülnek a lakásba.
ja, és hétvégén megint 30 fok lesz???????????
Én Protect-tel fújom, megdöglik. Lehet, attól is kinyiffan, amivel Te fújod, csak nem azonnal, hanem pár perc múlva
Sajnos,ellenszer nincs :( Rögzített szúnyogháló a megoldás és a jó hideg tél.
Mint korábban is írtam, én a hangya és csótányirtó spray-vel irtom őket. Hatásos!
Sajnos, országosan elterjedtek.
Én azt hallottam, hogy nincs ellenszere. Talán ha kemény hideg telünk lenne, mert már évek óta nincs igazi tél és így ezek sem pusztulnak el. Át telelik még a szűzmáriát is.
Azt is olvastam h egy aluminium talcaba kell mosogatoszer,megvilágítani egy lampaval es belerepulnek.
Én ma fujkaltam őket és meg se érezték.Csapkodom azt is képes túlélni!!
Utálom az összes bogarat de ma még egy pucer csiga is volt a fürdőben!! Márcsak az idei egér hiányzik,tiszta állatkert:(
Baromi szaporák :( Na és nem válogatósak...
További ajánlott fórumok: