Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Idén még nem láttam egyet sem. Mi társasházban lakunk, de tesómék családiban, ahol én takarítok, nem találtam. Kop-kop...
Az ecet vagy a víz a pusztítóbb a dögöknek ?
Baromi ellenállók egy kis nyomkodás meg se kottyan nekik csak a taposás.
Miattuk regiztem ide több mint 7 éve :)
Lakásban eldugott zugokban ilyenkor pár van nálunk de a virágokat majd megszállják. A csodatölcsér az egyik kedvencük.
Felénk csak a mechanikus védekezés segít. Annyira utálom őket, hogy a rovarirtót is sajnálom tőlük. Egyenként fogdosom (szerencsére nálunk még nem kell seperni) őket, eresztem bele a jól bevált ecetes vízbe, hogy összenyomni se kelljen a rohadékokat.
Nálunk igen. :(
Ahonnan jöttek, ott kis darázs, a petéikbe rakja a sajátjait. Nálunk ezek nincsenek, és nem biztos, hogy jó lenne, ha lennének, mert a "saját" fajokat is elpusztíthatják.
[link]
Ezek szerint a természet által elpusztíthatatlanok.
Undorító egy valamik ezek :)
Csak az erkélyen szoktam paradicsomot nevelni, de most lehet meggondolom, mert ahol a büdös bogár kiszívja, ronda foltok lesznek. És itt sok van belőlük. :(
Igen! Nem csak hogy kellemetlen a közelségük, de lezabálják a paradicsomot körtét ... Meg egy csomó zöldséget gyümölcsöt,egyenlőre nincs ellenszere
Ha le van dermedve, lelassulnak az életfunkciók.
A katicák is áttelelnek, és még sok rovar.
(Sajnos a harlekin katicák is.)
Mint a medve, :) A mezeinek télen amúgy sem lenne kaja.
Kaja nélkül mínuszokban ?
Egy ismerős biológia tanár,tavaly előtt ősszel berakott a fagyóba pár darabot. Tavaly ilyenkor márciusban biosz óra elején kirakta az asztalra, óra végére lassan mozogni kezdtek. :) Vége a kiskerti veteményezésnek,mindent kiszívogatnak!
Nálunk még nagyon gyenge. Állítólag április eleje lesz a csúcs.
Jó neked, hogy így érzed. :D Egyszer voltam óvatlan, hosszú órákig nem ment ki a szag az orromból. Nekem nem hasonlított mandulára távolról se. :( Egyetlen hatásos módszer: összefogdosni, s ecetes/hidegzsír-oldós vízbe dobni. Ehhez elég egy 2-2,5 dl-es csavaros tetejű üvegecske/flakon.
Hehehe! Az önkéntességre kéne kiokítani mindegyiket! :D
Találtam még a fényképalbumok között is a rendesebbek önként beszálltak az ufo lámpába kimúlni.
Mandula szaguk van. :D
Az erkélyen taposom, csak annyira, hogy ne legyen lapos! ;)
Minél kevesebb, annál jobb. Egyelőre nem tudok hatásos irtószert.
Téli álmot aludtak, jó helyeken! ;)
Én lakáson kívül se taposom el őket, hanem gondosan becsomagolva nyomom össze őket, annyira büdösek. De inkább ecetes vízbe fojtom.
Valamelyik nap, már eltapostam egyet. Jönnek már elő.
Sajnos ebben is igazad van. :( A kérdés csak az, hogy megússzák-e napi 1-2 egyeddel? Ha igen, az már Hawaii.
[link]
--------------
gőzöm nincs hogy valós vagy kamu de nem semmi
Majd lesz ott is, idő kérdése! :(
A lányomék tőlünk 3 kilóméterre laknak, kertesben ők is, egy darab poloskájuk nincs. De komolyan. Ha keresnék sem találnék. :)
Melyik városban nincs? :)
Én a 11-en lakok, és sok van!
"A napokban elkészített „poloskatérkép” (az ország tájegységeinek poloskafertőzöttsége) is jól mutatja, hogy legtöbben Budapesten, illetve a vidéki városokban húzzák meg magukat. Pontosabban dehogy húzzák meg, inkább boldogan élik világukat."
[link]
További ajánlott fórumok: