Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Általában jómagam irtom. Korábban, minden reggel és este végigjártam a kertet egy befőttes üveggel, amibe 2 ujjnyi vizet tettem és csótányirtót fújtam bele. Ebbe a lébe "kényszerítettem" őket beleugrani. Jó pár százat sikerült így likvidálnom.
Amúgy mindenhol megtalálható a lakásban, autóban. Utálom őket, tönkre tesznek minden növényt.
Rossz hírem van.
Hiába rázogatta ki a barátnőm a mosott ruhákat (ahogy én is meg szoktam tenni mostani helyzettől függetlenül is). Zseb csücskében benn maradt egy dög, ami megcsípte férfi nemes részét. :(
A hidegzsír-oldós víztől? Garantáltan. Ez egy 14 cm magas, 3-4 cm átmérőjű, JÓL ZÁRÓDÓ, csinos üveg. Mivel csak tegnap „üzemeltem be”, még csak 5 tetem van az alján. Majd ha félig lesz, lehúzom a WC-n. Kertbe semmiképp, mert netán belelép a cica, ásni meg fogok miattuk.
A gumikesztyű csak annyiban segít, hogy a kezünkön nem érezzük a bűzüket, de az orrunkkal igen. Hacsak nem húzunk gázálarcot. :)
És megdöglik? És ha több van benne hová öntöd? Wc, kert?
Szerintem sem szabad kesztyűskézzel bánni ezekkel:)
Ha beleesnek, kimásznak, akárhogy is. Egyetlen biztos módszer: egyenként elkapni és megölni őket. Elegem lett, hogy agyonnyomjam őket, mert borzasztó büdösek; mást eszeltem ki.
Találtam egy 1,5-2 dl-es, csavaros tetejű üveget („Sió” dombornyomott), öntöttem az aljába úgy 1 cm magasan hidegzsír-oldós vizet. A megszokott kupakos módszerrel elkapom a rohadékot, lecsavarom az üveg tetejét, a kis kartont (kb. bankkártya nagyságú) amin a kupak alatt van a dög, ráillesztem az üveg szájára, elhúzom a kartont, a rovar belepottyan, visszacsavarom a tetőt és kész. Jöhet a következő áldozat.
Azt mondta egy szakértő, hogy még a madarak sem eszik meg, nincs ellenszere, a telet is simán átvészelik.
Érzik a hideget azért keresnek a házban, lakásban menedéket.
Van, akinél bevált csótány ellen:
Szeretik a nyirkosat, de nem tudnak úszni. Félig teli vödör víz, a szélére felmosórongyot kell teríteni. Állítólag beleesnek a vízbe.
De ha nem végeznek irtást azon a helyen, ahonnan jönnek, semmi nem segít. (Nálunk régen az alattunk levő nagy, elhagyott asztalosműhely volt a forrás, onnan jöttek fel az emeletre.)
Nem tudom, mennyire jók az ötletei...
Állítólag sütőpor és porcukor keveréke.
Hangyákra is jó, a királynő is kidurran tőle.
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?