Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Lehet, hogy most máshol vannak éppen. Reménykedem...
Nálunk még csak néhány volt. Amit láttam, az biztosan nem sokasodik!
Na ugye!
Nem kell minden újtól megijedni. Ráérünk aggódni akkor, mikor megismerjük!😉
😀😀😀
A szamurajdarazs egy szezámmag méretű kis rovar, félelmetes neve ellenére még fullánkja sincs
Nem olvastad el a cikket???
Már rég kiderült, én be is tettem róla már régebben egy cikket! ;)
639.
Ha Svájcig már eljutott, talán hozzánk is egyszer! :)
Svájc déli részén, az Olaszországgal határos Ticino kantonban három különböző helyen található almaültetvényekben fölfedezték az ázsiai márványospoloska természetes ellenségét, a szamuráj darazsat. Ez az első alkalom, hogy Európában észlelték a természetes módon betelepülő rovart, amely reményt ad a veszedelmes, soktápnövényű kártevő megfékezésére.
Hát nem tudom, de már előre félek, mi lesz itt nyáron...
Alig olvadt el a hó, idén már legalább tízzel összefutottam, és még hol van a java.
Engem a hideg ráz, amikor röpkönek ilyen berregő hangon.
Annak az egynek örülök, hogy nem olyan gyorsak, mint a lepkék. Azok nálam a főellenségek, fóbiám van. :D
Most, hogy elolvastam ismét, most látom, hogy csak fél év fagyasztásról írtál, bocs!
Valamiért másfél évet fogott az agyam, pedig nem volt egy bonyolult matek példa. :)
Egy szezont kibírhatnak fagyasztva simán sajnos.
Ezt elég nehéz elhinnem, de belátom, hogy tévedhetek.
Ha ez igaz, akkor mostantól még jobban undorodom ezektől a dögöktől. :)
Egy 2 dl-es csavaros tetejű Graninis üvegbe harmadáig 20%-os ecet, plusz kevés víz, hogy nekem ne legyen nagyon büdös, ha kinyitom. Ami dög ebbe belekerül, nem éli túl. Az üvegecske kis helyen elfér, kézre áll, s a szája éppen, elég széles, hogy könnyű legyen beledobni a rovart. Ecet helyett működik a hidegzsír oldó is. :)
Ezt azért találtam ki, mert elegem lett a nyomkodásból.
Majd fogsz! :(
Elterjednek egyre jobban, sajnos...
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?