Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
Na ugye!
Nem kell minden újtól megijedni. Ráérünk aggódni akkor, mikor megismerjük!😉
😀😀😀
A szamurajdarazs egy szezámmag méretű kis rovar, félelmetes neve ellenére még fullánkja sincs
Nem olvastad el a cikket???
Már rég kiderült, én be is tettem róla már régebben egy cikket! ;)
639.
Ha Svájcig már eljutott, talán hozzánk is egyszer! :)
Svájc déli részén, az Olaszországgal határos Ticino kantonban három különböző helyen található almaültetvényekben fölfedezték az ázsiai márványospoloska természetes ellenségét, a szamuráj darazsat. Ez az első alkalom, hogy Európában észlelték a természetes módon betelepülő rovart, amely reményt ad a veszedelmes, soktápnövényű kártevő megfékezésére.
Hát nem tudom, de már előre félek, mi lesz itt nyáron...
Alig olvadt el a hó, idén már legalább tízzel összefutottam, és még hol van a java.
Engem a hideg ráz, amikor röpkönek ilyen berregő hangon.
Annak az egynek örülök, hogy nem olyan gyorsak, mint a lepkék. Azok nálam a főellenségek, fóbiám van. :D
Most, hogy elolvastam ismét, most látom, hogy csak fél év fagyasztásról írtál, bocs!
Valamiért másfél évet fogott az agyam, pedig nem volt egy bonyolult matek példa. :)
Egy szezont kibírhatnak fagyasztva simán sajnos.
Ezt elég nehéz elhinnem, de belátom, hogy tévedhetek.
Ha ez igaz, akkor mostantól még jobban undorodom ezektől a dögöktől. :)
Egy 2 dl-es csavaros tetejű Graninis üvegbe harmadáig 20%-os ecet, plusz kevés víz, hogy nekem ne legyen nagyon büdös, ha kinyitom. Ami dög ebbe belekerül, nem éli túl. Az üvegecske kis helyen elfér, kézre áll, s a szája éppen, elég széles, hogy könnyű legyen beledobni a rovart. Ecet helyett működik a hidegzsír oldó is. :)
Ezt azért találtam ki, mert elegem lett a nyomkodásból.
Majd fogsz! :(
Elterjednek egyre jobban, sajnos...
Az ecet vagy a víz a pusztítóbb a dögöknek ?
Baromi ellenállók egy kis nyomkodás meg se kottyan nekik csak a taposás.
Miattuk regiztem ide több mint 7 éve :)
Lakásban eldugott zugokban ilyenkor pár van nálunk de a virágokat majd megszállják. A csodatölcsér az egyik kedvencük.
Nálunk igen. :(
Ahonnan jöttek, ott kis darázs, a petéikbe rakja a sajátjait. Nálunk ezek nincsenek, és nem biztos, hogy jó lenne, ha lennének, mert a "saját" fajokat is elpusztíthatják.
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?