Mit riasztja el a mezei poloskát? (tudásbázis)
lehet, hogy hatásos. ki fogom próbálni, ha tovább csesztetnek.
ma jelentem: 1 sincs.
csúcs!
ezt találtam most.
Végy elő egy kézi permetezőt, amibe legalább fél liter folyadék belefér. Tekerd le a tetejét, majd engedd fel félig langyos csapvízzel.
Ezután tedd bele a következőket:
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• fél kávéskanál ecet
Látom nemcsak én kínlódok velük,még éjszaka is felébredtem mert repked mint egy repülő.
Megerősítettem a szúnyoghálót 5perc múlva volt rajta 6 persze belülről vááá
Van rá vmi szer vagy módszer?? :(
Sziasztok!
Nagyon örülök ennek a fórumnak, a párom szerint nem vagyok normális, hogy ennyire irtózom ezektől a rohadt dögöktől! Szerinte nem bántanak és nem érti mi a bajom velük, és hogy másnak nincs ilyen problémája ... félre ne értsetek nem más bajának örülök, csak hogy ezek szerint mégsem vagyok egyedül ezzel a "fóbiámmal" a világon. Egyszerűen nem tudom őket elviselni a közelemben, az összes szőrszálam feláll tőlük, de szó szerint, ahogy össze vissza repkednek, nagyok, büdösek, és az a hang ... wááááááááá. De a hideg talán tényleg megoldja majd a dolgot, mi Pestszentlőrincen élünk a "zöld" részen, hát igen volt olyan reggel, hogy 7-et nyírtam ki, pedig van szunyogháló az ablakon, egyszerűen nem tudom hol jönnek be ... és persze, hogy miért ...
Mindenkinek kellemes bogártalan napokat!!!
ez lehet az... én tuti nem fújnám ruhára meg függönyre, falra a lakásban
a teraszon talán kipróbálnám a falrafújni, hátha elvenném a kedvüket a napozástól
Kispesten lakom, évek óta utálom a szeptembert, mert tudom, hogy ezek a dögök akkor jelennek meg tucatjával. Persze idén sem maradtak távol.
Pár éve olvastam egy hozzászólást, ahol azt írta valaki, hogy egyszerű folyékony szappant kever össze vízzel egy virágpermetezőbe és a lakásba bejutott egyedeket ezzel spricceli. Kipróbáltam, működött. Azóta is ezt a koktélt használom ellenük. Próbáljátok ki. De ne spóroljatok a szappannal.
Látom, hogy itt is mindenki panaszkodik csak miattuk, megoldást senki sem írt:( Gondolom azért, mert ellenszert senki nem talált.:( A kérdésem: próbálta-e valaki a káliszappanos permetezést? Hatott-e valamelyest? (Egy gazdaoldalon olvastam)
A maradék paradicsomunkat tönkretették, de legalább a paprikát, karalábét szeretném megmenteni...
Nálunk nincs ilyen, hanem csak ez a randa barna, de jó sok!
További ajánlott fórumok:
- Segitsetek, mezei cickányt lehet-e tartani és hogyan?
- Utálom ezt a sok poloskát! Mindenhol be tudnak mászni a házba.
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Miért keservesebb egy mezei bútor csere, mint egy költözés?
- Mi a különbség a katángkóró és a mezei katáng között?
- Zalaegerszegen ki készít sima mezei 2D-s ultrahangot?