Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Üdvözlet a fórum egyetlen Férfi tagjának (legalábbis azok közül aki írni is mer nem csak suttyomban olvas), kérem ne menjen el, nagyon jó hogy itt van velünk és Ön által a "másik fél" szemszögéből is láthatjuk ezt a "csodakütyüs őrületet".
Ne veszítse el a türelmét, ha ez az utolsó hónapjuk "hármasban", azt már fél lábon is ki lehet bírni....:)
Üdvözlöm: Eszter
Szia Judit!
Megvagyok,csak nem sűrűn netezek, "leszokóban " vagyok :)
Igen,baba miatt vetettem le. Érdekes amig nekem fent volt,mindig pontosan megjött minimális mennyiségű,de nagyon fájdalmas, most meg rengeteg,darabos fájdalom nélküli. Remélem aztán 9 hónapig nem lesz:) Te hogy vagy nélküle?
Szia, jó éjt!
Szia Anita, Judit jól írja, semmi okod az aggodalomra, annyi történt hogy most már nem vékonyítja le a Mirena a nyálkaháryát, és mivel vastagabb, innen a darabos vérzés.
Bízznk benne hogy pár napnál nem tart tovább, ha igen, akkor jobb lenne orvossal megnézetni Magadat.
( ha jó helyen volt a Mirena, a terhesség kizárt, kivéve ha utána nem védekeztetek, ez esetben ugyanis lehet.)
Üdv: Eszter
Szia Ani-Lea, valóban nem könnyű, de mivel otthon másfél év alatt se találtam munkát, kényszerből szántam rá magamat erre a lehetőségre.
Hogy mennyire éri meg az viszonylagos, itt a fél hónapnyi melóval keresek annyit mint otthon egy hónap alatt az eü-ben, de ezért éjjel-nappal itt kell lennem, és igen, ahogy írod, mindent meg kell csinálnunk, még a kertet is mi gondozzuk.
A Fiaim már felnőttek, de meg kell vallanom nagyon hiányoznak, a férjemmel egyetemben, akivel bármilyen furán is hangzik 30 éve--mióta együtt élünk-- szeretjük egymást.:)
Drukkolni fogok Neked hogy holnap ilyenkorra már "Mirénátlan" légy, ne félj a levételtől, egyáltalán nem olyan kellemetlen mint a felhelyezés.
Hogy a vérzéseddel mi lesz azt senki meg nem tudja mondani, ez mindenkinél máshogyan alakul. van aki azonnal a levétel után elkezd vérezni, van aki meg hónapokig sem menstruál, de olyan szerencsés is akad akinek menetrendszerűvé válik a ciklusa, mintha semmi nem történt volna.
Mindenképpen jelentkezz ha túl vagy rajta, érdekel hogy ment és hogy viselted.
Aludj jól,és NE szorongj, hidd el semmi okod rá, majd meglátod!:)
Üdvözöllek: Eszter
Szia Judit!
Szerintem ebben a hónapban fogunk megszabadulni a kis dögtől, öt hónapos kínlódás után. Én is örülnék az újbóli életkedvnek és libidónak, mert az most gyakorlatilag nulla körül van, ebben a hónapban még nem voltunk együtt, mert soha nem volt alkalmas.
A fiúk hét és négy lesznek nemsokára, már nagyon kellene, hogy jöjjön a kislány, én már jó ideje tervezem.
Egészen véletlenül találtam rá erre a fórumra, Gugli barát dobta ki, én meg végig olvastam és egyre kevésbé értem a nőket...
A feleségem nem olvasott utána különösebben, vakon bízott a dokiban, aki azt is mondta neki, ne olvasson a témával kapcsolatban fórumokat, mert az ilyen helyeken csak locsognak össze-vissza. Én amúgy egyáltalán nem fórumoztam eddig, egy női portálon meg végképpen nem akartam hozzászólni... Már nem tudom pontosan, hogy történt, de szeretném nagyon, ha már túl lennénk az egészen, és azt is elfelejthetném van ilyen méhbe nem való eszköz a világon!
Egyszer már elhatároztam, hogy lelépek a fórumról, de két hete benéztem és láttam, hogy te, Ani_Lea és mások milyen problémával küszködtök, gondoltam javaslom nektek a megnövelt folyadék fogyasztást és izzasztó dolgokat, mert szerencsés esetben ezek valóságos csodát tehetnek, talán egy kicsit hamarabb rendben lesz minden. Szerintem nálad már elindult a jó folyamat. A többieknél is minden jól fog alakulni. :)
Közben a nap is lement, jó éjszakát! Üdvözlöm a családot! István
Ez nagyon nehéznek hangzik :( A gyerekek nélkül, hogy bírod? A váltó társad lesz most 15 napig a nénivel? Ne haragudj, hogy ezt kérdem ne vedd tolakodsnak de megéri ezt csinálni? Nehéz lehet a mamával főleg így, azért az örökösök benéznek néha? Teljes ellátást csinálsz, főzés mosás minden?
Nekem szurkoljatok, hogy holnap leegyen sorszámom és végre KIKERÜLJÖN a kütyüm!!!! Már most izgulok gyomoridegem van de bizakodok :) Nagyon kíváncsi leszek, hogy nekem mi lesz utána főleg, hogy most lett volna menzeszem, meg menyir efog fájni a dokim nagyon "finoman" csinálja a vizsgálatokat remélem ebbe is ügyes lesz!
A hajas vizsgálatnál mikorra lesz eredményed? Azért nagyon durván hullhat a hajad, nekem csak mosás után megy el jóval több, a fenekemen lévő görcsről megkérdetem a kozmetikusomat (ma voltam hozzá) szeirnte egy besült pattanás megkönnyebbültem viszont a derekam már jó ideje fáj huzzamos ideje :(
Szia Anita !
Rég voltál itt:) sztem nem gond, ha darabos hiszen elvileg most ujra van rendes mehnyalkahartya , ami ugye eddig el volt vekonyodva. Elvileg. Úgyhogy sztem ez nem gond, csak ujra normálisan menstrualsz.
Baba miatt vetetted le? Neked nem volt gondod vele? ( mar nem emlékszem)
Üdv Judit
Sziasztok!
Nekem 3év után március 1.-én vették le a mirenát,akkor megvolt a menzeszem, most megjött és nagyon sok,darabos vérzésem van. Szerencsére semmi fájdalmam. Ez gond lehet? vagy így tisztulok, esetleg lehettem terhes(szeretnék)?
Anita
Szia Judit!
Igen, valóban durván sok a 15 nap egyhuzamban, de sajnos nem tujuk máshogy megoldani, a váltótársam ugyanis Miskolcon lakik, az ide 450 km, úgyhogy nem bír hetente utazgatni,( nekem pedig úgy jobb volna.)
A nénim az a fajta demens aki nonstop az, nappal és éjjel is zavart, de nem agresszív és semmi más gond nincs mint hogy mindent el kell zárni Előle és azzal telnek a napok hogy folyamatosan keresünk valamit amit "jó helyre" eltett---minap a protkóját nem lelte, ne tudd meg,már a szemetest is feltúrtam, mígnem a csepegtetőtálcáról vigyorgott rám, mikor mosogatnmi készültem.
Elég dermesztő látvány volt, mit ne mondjak nem tudtam viszonozni a vigyorát.:(
A család annyiban segít hogy ha dokihoz kell vinni vagy komolyabb kezelésre, azt az örököse intézi, a többi a mi reszortunk.
Családom megszokta, kénytelenek voltak, szerencsére a Fiúk már nagyok, férjem meg szeret délutánonként bóbiskolni...bár most éppen elvitték a Tiszához árvízvédekezni, nem lesz otthon mire hazamegyek, pedig nagyon hiányzik mert szeretem.
Drukkolok hogy a " hajas bácsi" tudjon bíztatót mondani vagy szert javasolni, bár szerintem majdnem biztos hogy a Mirenában lévő progeszteron hormontól volt a hajhullásod.
Itt is süt a nap,ne küldj köszi, csak a szél is fúj és hozza a felhőket, az a baj.
Hétfőn már megyek haza, alig várom, úgy számolom a napokat visszafelé mint egy kisgyerek.
Szia Eszter !
Jelentem itt süt a nap, úgyhogy csak siekrült küldeni.
Egy hónapban 15 nap egyhuzamban, na azért az durva. Mi mindig váltásban csináltuk az ilyet és a család is besegített. Nekem parkinsonos nénim , meg egy daganatos bácsim volt. A demenseket jól ismerem, sok volt az osztályunkon. Ők a veszélyesen cuki fejűek, nappal tiszta cukik, éjszakára meg bezavarodnak. Annyi sztorim van nekem is. :) A családod ezt hogy bírja? És mellette mást is dolgozol?
Ma megyek a hajas prof bácsihoz ...gondolj rám!
Ott is süt a nap? Ha nem én most már tudok küldeni!:)
Üdv Judit
Szia Ani-Lea!
A hajvizsgálat amire én megyek az egy számítógépes hajvizsgálat. Szombaton kellett hajat mosni. Hétfőn bementem, az asszisztensnő egy kis foltban levágta a hajam majdnem hogy kopaszra (ez vissza nő) és ma kell mennem magára a vizsgálatra. befestik a kis foltot festékkel, hogy jobban elkülönüljön a gép számára. Azt nézik meg, hogy mennyi az a haj, ami amúgy is kihullott volna, és mennyi aminek nem szabadott volna, és ebből valahogy kiszámítják, hogy most normális a hajhullásom (genetikai, vagy tavaszi hajvesztés) vagy valami kóros dolog, betegség miatt. Ez a prof, aki csinálja még kért egy csomó vizsgálatot, mármint várvételt, autoimmunra meg hormonokra ami még nem volt levéve eddig. Amúgy eddig egy csomó vérvételem volt. És minden negatív:) Egy lány írta, hogy neki is hullott a haja a miréna alatt és már neki is szóltak az ismerősei, hogy majdnem "kopasz". Neki már 4 éve volt fent és akkor kezdett javulni, gondolom már kiürült a hormon a hurokból.Azt mondta, hogy 4-5 hónap alatt kezdett láthatóan javulni. 4 hónap után már nem négyszer hanem már csak háromszor kellett a gumit megtekerni a haján. Jelzem régen én is kétszer háromszor tekertem csak meg a gumit a copfomon, most 4-5 ször is:( szóval nagyon durva számomra. Még mindig hullik a hajam:( de még csak egy hónap telt el a levételtől. Még szeretnék elmenni iriszdiagnosztikára is, mert azt mondják tényleg megmondja hol van a bajod, úgy hogy nem mondasz semmit. Már kíváncsiságból is elmegyek. Eggyel több vagy kevesebb vizsgálat. Csak még várok vele, mert kicsit azért besokalltam, minden héten valamilyen orvos, van hogy két vizsgákat is, és már elegem van ebből. Szóval most minden hétre csak egy vizsgálatot szervezek, mert közben iskola család, angol....
A dühkitörések el fognak múlni, ha leveszik, ezen ne aggódj.
Drukkolok holnapra:)
Szia!
Örülök, hogy neked bevált.
Az én göbeim nem hiszem, hogy egy kozmetikus el tudná tüntetni, hiszen nem is láthatók , nem pirosak, nagyon a bőr alatt vannak. Ha egy sima kozmetikus megoldhatná, hidd el már megtettem volna. Nekem a miréna előtt semmi ilyen gondom nem volt. Volt amikor gyógyszert is szedtem....úgyhogy én csak ennek a számlájára írom. Vannak akiknek komoly problémát okoz, sajnos nem csak én vagyok az egyetlen. Szerencsére a problémáim fele már meg is szűnt amióta levetettem.
Szia István!
Az én csomóim nem láthatóak a bőrön és nem is pirosak, csak kitapintani lehet őket. Emiatt kicsit aggódom, mert mindenkinek látható piros pattanásszerű a göbe:( Az enyém teljesen más. Félek, hogy valami más betegség lehet:( Sztem is szabadulnotok kel tőle, mert a szervezet nem hiába jelez, ha valami nem jó neki. Ezeket mindig komolyan kell venni. Mikorra tervezitek a likvidálást? A derék fájása szinte azonnal meg szűnni. Az idegesség és dührohamok lassabban szűnnek, de én már jól haladok...Nekem egy hónapja nincs meg a kis dög és visszajött az életkedvem, sokkal jobban érzem magam és a csomókon és hajhulláson kiviül minden elmúlt, jah és újra van libidóm is:) (ennek nem csak én örülök)
A fiúk mennyi idősek? Nekem van egy 6, egy 3 éves fiam, és egy 2 éves lányom:) Sztem a lányommal lett teljes a család. Akkor nem mostanság tervezitek a kislányt, nyilván hiszen van miréna:(
Örülök, hogy újra köztünk vagy:) Tényleg hogyhogy te kerested fel a fórumot és nem a feleséged...ez azért nagyon ritka...
Kellemes és napsütéses perceket!
Judit
Köszi a bíztatást. Ma voltam dokinál mindent rendben talált, intett legyek türelmes. Igyekszem nyugi maradni és bízom hogy minden rendben lesz. Örülnék ha tényleg bevállna mert nem szeretnék megint az erős vérzések miatt (ami előtte volt) kínlódni, na és persze több kórházat sem.
Üdv: Anita
Sziasztok! Lassan már le kell venni a Mirenámat, úgyhogy a tapasztalataimról pár szót:
a feltevés nem volt piskóta, de azóta semmi gondom vele. Az első pár héten volt pecsételés, aztán semmi. :) Nagyon meg vagyok elégedve, mert megúszom a havi tortúrát, betétvásárlást és egyebeket, ami a menstruációval jár.
A bőrön levő göbökről: van az ilyen olyannak is, akinek nincs Mirenája, max. más fogamzásgátlója - vagy még az se. Kozmetikus tudja. Nekem is volt már, de nem írnám a spirál számlájára. Ezek olyan pattanásfélék, amik a bőr mélyebb rétegében vannak, és a szakember tűvel szúrja ki, aztán kiürül belőle valami folyadék, utána elmúlik.
Szia Judit!
Kérdéseidre a válaszok sorban, nekem nem igazi pattanásnak tűnik, csak olyasmi, mintha mélyebben lenne a bőr alatt és pirosas a színe, biztosan fáj is. A dereka az nagyon fáj időnként, elsősorban ezért akar szabadulni a kütyütől, a többi mellékhatást egészen jól tűri, azoktól inkább és én akadok ki... A dühkitöréseket én a két kisfiammal tűröm, amíg tűrhetem. Előtt soha nem voltak ilyen esetek.
Ez a hormon tényleg méreg, mert szintetikus vacak, amit az egészséges szervezet nem tud normálisan felismerni és kezelni, igyekszik szabadulni tőle, ahogy tud. Szerintem annak is baja lesz tőle, aki azt hiszi neki jó és bevált...
Két fiúnál tartunk és egy kislányt akarok még, de amíg van a kütyü nagyon rosszak az esélyek. :(
Szép napsütéses délutánt neked! :)
István
Ezek a dühkitörések nálam is meg vannak, főleg mostanába ismét szerintem ahogy ürül ki a nyugtató a szervezetemből úgy jön elő minden ezzel tudom összekötni, de valahol azért is tettem le, mert így kiderül pontosan, hogy ha lekerül a hurok akkor is meg lesz e a tünetem. :( A gombóckámat ismét egyre erősebben érzem már nem csak este és a fenekemen észre vettem egy hatalmas pattanás jellegű valamit olyan nagy fáj és nekem piros is, és látni lehet, de lehet elkapartam valamit.
Sikerült ma beszélnem a dokimal is, aki egész nap tegnap a műtőbe volt és kérte, hogy maradjunk a szakrendelésnél, mert sajnos nem tudja a napjait a kórházba és nem akar feleslegesen behívni, mert lehet nem tud fogadni, és ezt ő jobban szereti ezzel az a baj, hogy ha pénteken nem tudom elkapni (nem jut sorszám) akkor már csak két hét múlva tudok kérni időpontot talán akkor lesz de pénteken is már 3/4 6 kor lent kell lennem az egyik közeli kórházba, hogy tutira legyen sorszámom, akkor kell visszamennem is a pszhihologushoz, mert visszarendelt kontrollra a lányokat sikerült megoldanom így már minden csak a szerencsémen múlik!!!! Jó hoszsú napom lesz de ha ezen múlik, hogy kivegyék akkor legyen! Az én dokim sem hitte, hogy ez lenne a bajom forrása de, mint mondtam inkább szeretnék rendesen mestruálni, így ha nem is ez a baj akkor is szeretném ha nem lenne már Mirenám! Gyógyszert én sem szedtem sokáig talán egyszer két évig de egyenlőre nekem ez lenne majd a legjobb. De remélem erről is kapok felvilágosítást :)
A hajvizsgálaton mit csinálnak? Még mindig olyan erősen hullik? Neked már csak az van? Vagy menned kell még valamerre?
Szia Judit, köszi a kérdésedet megvagyok én is és a néni is.
Igen, olyasminek is lehet nevezni, házi betegápolás ( elvileg), de mellette a házimunkát is mi végezzük, azaz amolyan "mindenesek" vagyunk.
A nénim nem ágyban fekvő beteg, csak gyenge és demens, állandóan figyelni kell rá mint egy kisgyerekre, mert mindent elkever meg elfelejt.
Amúgy igen jóindulatú és aranyos, úgy szeretem mint a volt nagymamámat, csak 15 napot egyben lehúzni Vele ( pluszban a család nélkül) nem könnyű dolog.
Napsütést küldenék de nem tudok, ki-kibukkan ugyan,de mire "elcsípném" addigra eltűnik a a felhők mögé.
Legyen szép napod, meg a többieknek is: Eszter
szia Eszter!
Hogy vagy? A néni akit ápolsz? Házi betegápolás? Én is mennyit jártam, szinte napokig nem aludtam..két másodállásom volt:( Remélem azért jól vagy. Küldhetnél egy kis napsütést!
Szia István!
Sajnálom, hogy a feleségednek sem vált be:( A dudorai bőr alatt vannak, vagy látszanak is, mármint piros és látszik vagy csak tapintás alapján érezhető? Fájnak neki? Nekem a hátam fájt iszonyatosan, de ez már elmúlt szinte rögtön a levétel után....A dührohamok ismerősek, sajnos még sokszor néha most is idegesebb vagyok a kelleténél, de már enyhébb volt..a férjem és a gyerekek elég nehezen viselték...sajnos még nem teljesen ürült ki a hormon, vagyis én már csak méregnek hívom:(
Most hány gyerköcnél tartotok?:)
Mindenképp jelentkezem:)
szép délutánt...napsütésre vágyom, úgyhogy azt is kívánok:)
Judit
Szia Judit!
Gratulálok a három gyerekhez, én is éppen annyit szeretnék! Remélem használni fog amit ajánlottam! :)
A feleségemnek is van minden baja, rendszertelen össze-vissza vérzések, egy hónapja már azt gondolta bevált, mert volt két hét vérzés nélkül. Fáj a dereka, dühkitörései vannak semmiségekért és most újabban neki is kezdenek mindenhol pattanásszerű dudorai nőni, ami azelőtt sohasem volt. Néha váratlan szívdobogásai is előfordulnak, már ő is megbánta, hogy belevágott az egészbe, sokkal több panaszt okoz, mint ami jó van benne. Öt hónapja van meg, úgy néz ki nem jött be, hiába volt a jó propaganda...
Körülbelül ennyi, röviden összefoglalva a történetünk.
Azért, ha rendeződnek a dolgaid te se felejts el beszámolni róla! Szép napot neked is!
István
Szia Lex!
Én amúgy nem sokáig szedtem összességében gyógyszert- Egyszer 3-4 évig, aztán utána 4-5 év kihagyás után kb. 2 évig. Akkor nem volt semmi problémám. De mégis úgy érzem bajban vagyok az "ezutáni megoldással". Mindenképp jelentkezem! Holnap megyek hajvizsgálatra...már úgy unok orvosról-orvosra járni:(
Szia!
Ha szerintem már megszűnt az erős vérzés, akkor még adj időt neki, hiszen fél évet mondanak arra, hogy beáll. Bár itt volt olyan is akinek egy másfél év után szűnt meg a menstruációja ,addig menstruált. Nekem két évig volt fent és végig menstruáltam. Azért ajánlom figyelmedbe ( és mindenkinek, aki felrakatja), hogy jó olvassa el a mellékhatásokat és vegye is komolyan őket. Mert amint több probléma van vele, mint haszna, akkor nem érdemes erőltetni, mert a szervezet megbosszulja magát:(
Sztem még adj neki időt!
Üdv Judit
Szervusz István!
Igen igazából tisztában vagyok nagyon sok dologgal (ápolónő vagyok), csak tudod, ha akasztják a hóhért az egészen más. És igazából az dühít a legjobban, hogy nem is igazán tájékoztatják az embert. Én kardiológián dolgoztam, ergo nem ismerem a nőgyógyászati dolgokat annyira, csak felszínesen. Amikor kijöttek a problémák még akkor is mondta a doki ettől nem lehet semmi ilyen bajom...meg majdnem hogy mérges volt , hogy levetetem, mert hogy ez sokba kerül és 20 x megkérdezte hogy le akarom vetetni??? És hogy most terhes lehetek védekeznem kell! Mint valami hülyének! + gyerekem van és ápoló vagyok, de nem ismerhetek minden gyógyszermellékhatást kívülről, meg rtg szemem sincs, hogy meg tudjam mondani mi bajom van. Amúgy ez nem a dokim, mert az kiment külföldre és hát ez tűnt a legjobbnak, de már nem így látom és keresek egy másikat.
Persze, ha másnak van baja akkor olyan okos tudok lenni, csak magamon nehéz néha alkalmazni...de iszom most sokat.
Tényleg nem semmi, hogy mennyire ki vagy művelve ebből.:) Minden elismerés, no meg azért is hogy idejössz velünk beszélgetni, nem minden pasi tenné meg, és hogy ilyen normálisan állsz a dolgokhoz:)
Gondolom azóta sem rendeződtek a dolgok a feleségednek, mert látom máshol írtad, hogy megy a kukába...Mi újság van azóta veletek?
(én még csak akkor olvasója voltam a fórumnak amikor te is írogattál) Mindenképp örülünk, hogy itt vagy, jelentkezz! Szép napot!
Judit
Megcsinálják a rákszűrést is, nekem is úgy volt és a barátnőimnek is (annak is megcsinálta a dokija, aki még benne volt az egy évben..). Vettek kenetet bacira, és minden egyébre, és csak a legvégén "Mirenáztunk" :)
Nálunk az a szerencse, hogy az összes dokit (na jó, kettő kivételével) ismerem az osztályról, így nagy meglepetés nem szokott érni. Két különbözőnél szültem, gondozásra is máshoz (kijött a körzeti), jó kis csapat :) Ha megvan a bevált orvosod, akkor tényleg célszerű mindenféle okból nála maradnod :) Csak kiszorítja neked az idejét végre :) Majd szorítok!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?