Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5045. lexperfecta76 (válaszként erre: 5044. - 099c0bed40)
2013. márc. 22. 12:16
Pedig egy három-négy havonta elő-előforduló kisebb pecsételésen kívül semmi nem volt :( Akkor most vagy rosszul írták rá a leletre vagy én vagyok rosszul összerakva :( Azt hiszem, kérek időpontot mihamarabbra :( Köszönöm szépen a gyors választ, jól esik, hogy itt legalább választ kapok a kérdéseimre :) Szép napot!
5044. 099c0bed40 (válaszként erre: 5043. - Lexperfecta76)
2013. márc. 22. 06:37

Szia, a 7 mm-es endometrium az egyáltalán nem vékony, sőt, teljesen normál vastagságúnak számít, ami mellett rendes ciklusok ( vérzéssel) szoktak lenni.

Abszolút nem értem azt sem hogyan nem véreztél , és azt sem hogyan fúródhatott az eszköz a méhfalba ha egyszer ilyen vastag endometriumod volt.

A híg folyadék a Douglasban az esetek 99 %.ban attól van amit írsz: az ovuláció során a petesejtből kiszabadult folyadék látható itt, ezek szerint abban a ciklusban kellett hogy legyen ovulációd is.

Igen, ez teljesen normális esetben is előfordulhat Mirena mellet is, hiszen az eszköz magát a peteérést és tüszőrepedést nem akadályozza, nekem inkább az a megfoghatatlan rejtély, hogyan nem véreztél 4 éven át a 7 mm-s nyálkahártyával?????

( nem vérző mirenásoknak egy mm alatt szokott lenni az endometriuma, azaz gyakorlatilag "nem mérhető a vastagság", ezt is szoktál a leleletre ráírni).

2013. márc. 21. 11:54
Még egy kérdésem lenne :) Hiába nézegetem a netet, a témában elég "sötét" vagyok. Az endometrium 7mm volt múlt csütörtökön az uh szerint, továbbá van egy sor, ami teljesen homályos számomra (a dokim akartam megkérdezni, de a "műtét" után teljesen k.o. voltam és a nevemet nem tudtam volna kinyögni, nemhogy egy kérdést...). Szóval, mit jelent, hogy "Douglasban 7mm vastagságban híg folyadék??"...ez előfordulhat mirena mellett? Ugyanis akkor ugye még megvolt a kicsike. Nem ovuláció után marad vissza folyadék?? Nekem 4 ÉVE még jele sem volt sem menstruációnak, sem ovulációnak, se semmi egyébnek...
5042. lexperfecta76 (válaszként erre: 5040. - 099c0bed40)
2013. márc. 21. 08:15

Köszi szépen, annyira megnyugtató, amiket írsz! :) Igen, sajnos a méhfalba ágyazódott be a kütyü, megkínlódom rendesen :/ Sajnos a méhnyálkahártya vastagságára nem emlékszem, de majd előbányászom a papírt és megnézem..

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot!!! Szép napot mindenkinek! :)

5041. lexperfecta76 (válaszként erre: 5039. - Vedo75)
2013. márc. 21. 08:09
Köszi szépen, igyekszem :) Azt hittem, mára kicsit jobb lesz, de úgy látszik bejátszik ez a rossz idő is :S
5040. 099c0bed40 (válaszként erre: 5038. - Lexperfecta76)
2013. márc. 21. 06:17

Szia, nagyon durva lehetett amit leírsz, sajnálom hogy ennyire megkínoztak a levétellel...:(

Én igazából nem is értem ezt,hogy ha évekig nem volt vérzésed, akkor hogyan és hova tudott az a kis francos Mirena olyen mélyen beágyazódni?

Hisz ha valaki nem vérzik, az elviekben azt jelenti hogy az illetőnek nincs méhnyálkahártyája ami leválhatna, erre hivatott a Mirenából felszabaduló minimális progeszteron, ami jó esetben ( Nálad is) nullára levékonyítja a nyálkahártyát.

Nem emlékszel arra, hogy mikor az UH-ot csinálták, hány millisnek mérték a nyálkahártyádat? ( latinul endometrium, lehet így szerepel a papíron)

Lehet hogy nem is abba, hanem magába a méhfalba ágyazódott be, azért fájt előtte annyit a derekad, és ilyenkor a levétel is egy borzalom, a méhfalban ugyanis vannak érző idegek, amit a lidokain nem tud elézsibbasztani mert azt a méhszájba fecskendezik....

A jó hír az, hogy a női méh egy olyan szerv, ami nagyon gyors és teljes regenerálódásra képes, ( a szülések miatt muszáj is neki így tenni) úgyhogy én azt gondolom, ha nem lesz semmilyen gyulladásos szövődményed ( nagyon jó ötlet volt Tőled a cataflam!) akkor egy-két hónap és rendben leszel,aztán pedig jöhet a kistesó. :)

5039. Vedo75 (válaszként erre: 5038. - Lexperfecta76)
2013. márc. 20. 14:45

Szia, sajnálom, h ez történt. Remélem lesz petérés meg egyebek rövid időn belül. Én már nem szeretnék több babát. Ill. igen csak hát 4-5 év múlva 40 felett..elég ez a kettő. Úgy tűnik mindig adódik vmi a kütyű körül..és a jó is átfordulhat rosszba hirtelen.,,

Jó egészséget, és türelemt kívánok. És gyógyteák!!

E.

2013. márc. 20. 13:33

Sziasztok!

Még zöldfülű vagyok a fórumon :) Nekiálltam becsülettel végigolvasni, hogy idevág e a kérdésem, történetem, de sajnos cirka 70%-nál feladtam (az utóbbi év megvan :))

Tegnap léptem ki a négy és fél év mirenás szimbiózisból... A panaszmentes barátnőim ajánlására tetettem fel még anno, bízva a legjobbakban. Előtte két fiam született, két éves volt a kisebbik, mikor a mirena mellett döntöttem. Mindig is feledékeny voltam, így a tabletta szóba sem jöhetett, így belevágtam a barátnők unszolására. Az első hat hónap maga volt a klimax. A vérzésem elmaradozott, majd csak pecsételés lett belőle, hat hónap után TELJESEN megszűnt. Állandóan hőhullámaim, hangulat-ingadozásaim, depis rohamaim voltak. A hetedik hónaptól storno... Ami maradt, az állandó derék és fejfájás. Persze ez másnak is betudható, de különösebben nem foglalkoztam vele, hiszen mindenre van gyógyszer. Négy évnyi kényelem következett, bevált a mirena (gondoltam én). Pár hete a párommal úgy döntöttünk, jöhet a következő gyerkőc, mielőtt kifutok az időből - 37 leszek idén. Pár napra rá kezdődő kismedencei gyulladást diagnosztizáltak, az uh nem mutatta a jelzőszálat. A gyulladásra nem kaptam antibigyót, a kenet is csak minimális eltérést mutatott, így paracetamol+ibuprofen kombóval "megúsztam" a gyógyszerelést. Tegnapra rendben is voltam, így, mivel ambulánsan nem lehetett eltávolítani a drágát (jelzőszál ohne, a spirált pedig nem is érezte a szerkentyűvel), mehettem a műtőbe. Lokál érzéstelenítéssel (100mili lidocain) feltárt, majd cirka negyed óra üvöltözős (szó szerint!) kín után sikerült eltávolítani a teljesen beágyazódott kütyüt. Azóta fekszem itthon, mert mást nemigen tudok :( A kérdésemre, hogy mikortól lehet próbálkozni, azt mondta, az első normális ciklus után bármikor... Tegnap óta semmi vérzés, pisilés után halvány barna cseppek, de az is csak 1x-2x naponta. Talán később... Jó lenne sejteni, mikor fog megjönni, de így, hogy 4 évig semmi jele nem volt, nehéz lenne :(

Persze örülnék annak is, ha tudhatnám előre, mikortól teperhetem le újra a férjem, mert úgy meggyimáltak tegnap, hogy parázok, lassú lesz a gyógyulás :( Nekem nem ajánlott semmilyen gyógyszert vagy vitamint, saját ötlettől vezérelve szedem a Cataflamot most cirka 5 napig, nehogy gyulladás lépjen fel, ha meg van minimális, a 2x1 jó rá, illetve beruházok egy 100-as Elevitre...sure for sure :)

Problémamentes szerda délutánt mindenkinek!

5037. mhajnal
2013. márc. 20. 10:26

Sziasztok!

Nekem már 8 hónapja van mirenám,eddig minden rendben volt.Most egy rutin vérvételnél derült ki,hogy magas a süllyedésem,a CRP,és fehérvérsejt,görcsölgeta a hasam,vérzés nincs.Voltam orvosnál)nem a sajátomnál,mert szabin volt).Megnézett ultrahanggal,mindent rendben talált,jó helyzetben van a spirál,megvan a jelzőszál.3 napig szedtem 2x1 cataflamot.Még mindig görcsöl a hasam,úgyhogy megyek vissza a saját dokimhoz)már szerencsére lesz).Remélem minden rendben lesz?

Szép napot mindenkinek!!!

5036. Vedo75 (válaszként erre: 5033. - Katalinbota)
2013. márc. 17. 11:54

Szia, Én örülök, h írtál ilyet, ez biztató nagyon. Mert valljuk be mindenki ezt szeretné, h ígylegyen. De mint oly sokan írták minden szervezet más, hiszen a gumira is allergiás vki, más meg a tbl...de vhogy meg kell oldani a nem teherbe esést. És mindennek van kockázata, de kellenek a pozitiv pl.is. és ha én is folyton véreznék, görcsölnék én is depis lennék...ki nem?

Nekem most 1 hét is sok volt, már a 3 nap untam, 4 nap kétségbe estem most ez a 7 napom és lecsendesedett, remélem h legalább 20 napig eszembe se jut.

A gyógyteákat megjegzem:-)

Szép napot!

5035. 099c0bed40 (válaszként erre: 5031. - Mouse1980)
2013. márc. 15. 19:29
Köszi, naná hogy szorítunk Neked,:) remélem jó híreket kapsz és én azt már otthonról fogom olvasni.
2013. márc. 15. 13:07
Még szeretnék említeni valami számomra fontosat. Kúraszerűen érdemes inni palástfűből, és pásztortáskából készült teát, ezek nagyon kedvező hatásúak menstruációs zavarokra, erős vérzésekre. És persze az elmaradhatatlan cickafarkfű tea ki ne maradjon egy nő életéből sem! Nőgyógyászati eredetű vagy felfázásos panaszok megelőzésére kiválóan alkalmas. Fűben, fában, vízben van az orvosság! A nagy bajban már nehezen segítenek, de a megelőzésben nagy hasznukat láthatjuk.
2013. márc. 15. 12:19
Nekem 37 éves koromba helyezték fel a Mirenát. Már szültem, tehát ezt tartottuk a legjobb megoldásnak a férjemmel és a nőgyógyászommal együtt. A felhelyezés egy picit kellemetlen volt, minimális fájdalommal járt, az is kb. 10 másodpercig. Hét évig volt fent. Két hete vetettem le. Egy kicsit tartottam tőle, mert nem éreztem a jelzőszálat, de az ultrahangon megnézték, jó helyzetben volt. Ennek ellenére úgy levette a doktor úr, hogy semmit, de tényleg semmit nem éreztem. A felhelyezést követően kb. egy-két hónapig volt pecsételésszerű vérezgetésem, aztán teljesen megszűnt. Azóta nem volt menstruációm. Felhelyezéskor volt egy 4 cm-es subserosus myomám, ezt sem nőtt egy picit sem az idő alatt, amíg fent volt a Mirena. Panaszom egyáltalán nem volt semmilyen téren. A levételt követően 10 napig volt enyhe, mindennapos vérzésem (1-2 eü. betétet használtam naponta, de az sem volt teljesen átázva). Most pihentetem a szervezetem egy kis ideig (meglátom, hogyan lesz menstruációm), és ha minden rendben, akkor újból a Mirena mellett döntök. Számomra ez volt a legtökéletesebb fogamzásgátlási módszer. Persze minden évben elmentem rákszűrésre és ultrahangra megnézetni, hogy rendben van-e vele minden. Én csak ajánlani tudom.
5032. jooeva
2013. márc. 15. 11:03

Sajnálom, hogy ennyi rémes dolgot képes művelni ez a kütyü!

Nekem lassan 2 hetes lesz, problémám egyelőre nulla.

Pedig volt kockázat, ugyanis 22 éve vérzékeny (ITP) vagyok, bár csak az elején szorultam kezelésre, azóta (kb. 20 éve) gyógyszermentes vagyok és egész jó a vérlemezke-számom magamhoz képest.

5031. mouse1980 (válaszként erre: 5030. - 099c0bed40)
2013. márc. 15. 08:23
Nagyon várjuk a hétfőt:) amugy akkor telefonálok ujra a kórházba a hormon eredmények miatt! Szoritsatok!!!!
5030. 099c0bed40 (válaszként erre: 5029. - Mouse1980)
2013. márc. 15. 07:08

Én is örülök hogy lehetek, sziasztok, mobil netem van pár napja.

csupán csak az vele a bajom hogy részben sokat "zabál" a Gigabájtjaimból minden egyes használatkor, részben meg egyáltalán nem megbízható, ha szar az idő vagy nem kap elég jelet akkor egyszerűen kivág az egész netről és hiába szeretnék, nem tudok viszamászni míg Ő is úgy nem akarja.:((((

Ki vagyok szolgáltatva a kénye kedvének, és ez nem jó érzés.

Hétfőn viszont megyek haza, onnantól nem lesz gond a jó kis kábeles netünkkel itt lennem amíg csak akarom---már alig várom! :)

5029. mouse1980 (válaszként erre: 5026. - 099c0bed40)
2013. márc. 14. 23:18

Hat igen, én is nagyon hittem benne, hogy milyen jó lesz, de senkinek nem kívánom,amin 8 hónapja végigmentem. Jah és persze rólam sem készült statisztika, mert senkit nem érdekel az én esetem:( amugy a tájékoztatóban így utólag olvasva 100ból több mint 10 nőn elő jövő panasz... Na ez nekem túl gyakori és amit nem is regisztráltak !!!

Örülök hogy Nénje megis köztünk vagy:)

Jó éjt!

5028. mouse1980 (válaszként erre: 5023. - Teva65)
2013. márc. 14. 23:14
Őszintén örülök , hogy neked bevált legalább van értelme, mert legalább van aki tudja használni is!
5027. mouse1980 (válaszként erre: 5024. - Nyukibaba)
2013. márc. 14. 23:12
Szia! Én pont egy hete vetettem le... Szinten sok problémám volt/van. Remelem meggyogyulok! Amugy én is menstrualtam mellette, 2 évig volt fent. A vérzés nem volt kevesebb vagy erősebb, de több napig elhúzódott mint előtte. Nekem nem, hogy mirenacskam nem lesz, de semmilyen spirálom se. Azert annak örülök , ha valakinek bejött!
5026. 099c0bed40 (válaszként erre: 5024. - Nyukibaba)
2013. márc. 14. 23:02

Szia, no igen, erről beszélek.

nekem is benne volt jó sok pénzem no meg rendesen meg is szaggatta az idegeimet hogy vagy véreztem vagy görcsöltem vagy mindkettő egyszerre---szerettem volna bírni és hinni benne, de nem lehetett.:(

5025. 099c0bed40 (válaszként erre: 5023. - Teva65)
2013. márc. 14. 22:59

Szia, akkor én vagyok az ellenpélda: szintén darabos és hosszan tartó vérzésre ajánlották, de csak rosszabb lett tőle minden: hat hetes vérzések, eü küretek sora, aztán kis pihenő után a második kísérlet, aminek az vetett véget hogy az eszköz önállósította magát és megszületett.

Nagyon szerencsés akinek semmi gondja vele, de hogy ki lehessen jelenteni amit írsz hogy minden baja megszűnik tőle az embernek, azt azért enyhe túlzásnak érzem.

Nem én vagyok az egyedüli akinek nem jött össze hiába akarta és hitt benne. :(

5024. Nyukibaba
2013. márc. 14. 22:19
Új vagyok itt, de gondoltam, muszáj megosztanom a saját tapasztalatomat a Mirenaról. Másfél éve szültem és a szülés után 4 hónappal választottam a Mirenát, orvosi javaslatra, erős vérzés kezelésére és fogamzásgátlásra. Hát azóta nem lettem terhes, de ez minden pozitívum, amit el tudok mondani. A felhelyezést követően fél évig szinte folyamatosan volt több kevesebb vérzésem, de mivel akkor még szoptattam, az orvosom azzal vigasztalt, hogy majd jobb is lesz. Hát nem lett, pedig már fél éve nem szoptatok. Azóta a ciklusom 22-35 nap, a vérzés 10-15 nap, a mennyiség mondjuk tolerálható, de gyakorlatilag többet vérzek, mint amennyit nem (Mirena előtt teljesen normálisan működtem). Híztam is egy keveset, a szinte makulátlan bőröm pattanásossá vált és időközben közepes depressziót is diagnosztizáltak nálam. Sajnos anno hiába olvastam utána, kérdeztem meg orvosokat, erre senki nem készített fel. Végül több mint egy év küzdelem és kb. 100 ezer forint (kütyü + felhelyezés + vizsgálatok előtte és azóta) után 3 napja leszedettem. Szóval mindenki úgy mérlegeljen, hogy az is megtörténhet vele, ami velem. A statisztikáknak ne dőljetek be, az én esetemet pl. senki sem regisztrálta sehol. Mondjuk ha anno az egész kálváriának csak az elvi lehetőségét megemlíti valaki, biztos, hogy nem megyek bele. Én mindenkit lebeszélnék a Mirenáról!
5023. teva65
2013. márc. 14. 16:36
Sziasztok.Nekem 5 éve van fent semmi problémám nem volt.Egy ismerös ajánlotta neki is van, semmi gondja nincs vele.Én most 48éves vagyok.Most kell cserélni,újra Mirenám lessz.Évente egyszer elmentem ellenörzésre és kész.Egy ismerösnek az orvos javasolta a Mirenát vagy kipakolják nögyögyászati problámák miatt.Sok esetben használják az orvosok pl.darabos vérzés ami eltart 10-15 napig a Mirena felhelyezésével minden megszünik .Szép napot mindenkinek
5022. Vedo75 (válaszként erre: 5021. - Mouse1980)
2013. márc. 14. 16:01

köszi, ma már jobb, csak várnám, h még jobb legyen.Telhetetlen nem vagyok de hátha..

köszi

5021. mouse1980 (válaszként erre: 5020. - Vedo75)
2013. márc. 13. 21:54

Szia!

Nem akarlak elkeseriteni, de nekem 2 évig volt fent és minden hónapban rendesen menstrualtam. Az elején én is pecsetelgettem aztán szépen beállt rendesen menstrualtam minden hónapban és azt sem mondhatnám hogy kevesebbet mint annak előtte... Lehet te is ilyen vagy, de ettől függetlenül "hatott", mert nem lettem terhes! Azonban ha ez megnyugtat a dokid meg tudja nézni UH- gal és akkor megnyugszol:) amugy meg 6 hónapot mondanak, hogy beáll, úgyhogy még van 1-2 hónapod:)

5020. Vedo75
2013. márc. 13. 15:04

Sziasztok!

Én nov.2án rakattam fel a mirenát, hosszú gondolkodási idő után, ez tűnt a legjobb megoldásnak.Már akartam írni, h én is a másik csoportba tartozom, hiszen ilyen is van szerencsére. Eddig extra nagy gondom nem volt vele.

Itt olvasgattam mindenkinek van ez az,szóval túlvagyok kb5hónapon most utóbbi kettő már23napra jött meg. De amiért írok, most mintha több vér jönne belőlem. Nem jegyzetelek mikor mennyi, tudom kéne, de nem akarok mindennap erre koncentrálni és figyelni magam, szóval most aggódom talán elmozdult volna? Dokim szerint, ugyan ez el nem mozdul a helyéről -felrakáskor mondta-, de itt olvastam én 1év alatt hol ezt hol azt, van itt minden, bocsi...

Én logikám szerint se mozdulhat el, de ezt honnan tudjam biztosan? Nem szoktam a jelzőszálat keresni, meg semmit se, nem is érzünk semminek jelenlétet, nagyon jó volt eddig -volt vérzés, pecsételés amit elfogadtam- most már a 2 mensi közt semmi, csak most ez a 4.napom és vhogy nem csökken a mennyisége, nem vérzek annyira mint a mirena előtt, de vhogy gyanús..

Vkinek van ez irányú tapasztalalta?

Én ezt most leszámítva meg vagyok elégedve, nagyon jó nem aggódni, nem számolni, nem védekezni..és tudni, h nem lesz nemkívánt édesdrágababuska.

Szép napot,

5019. 099c0bed40 (válaszként erre: 5018. - Mouse1980)
2013. márc. 13. 13:39

Eddig még sikerült, de sose tudni mikor dob le a netről, kár hogy tök analfabéta vagyok az informatikához.

A Mirenával kapcsolatosan csak annyit, valóban sokféle egyéni és egyedi tünetet produkálhat, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy utólag van amikor kiderül,hogy nem az eszköz volt a ludas hanem valami más okozta a bajokat.

Az a helyzet hogy minden egyes Nő szervezete egyedi: vannak többen is akiknek az égvilágon semmi gondjuk nincs a Mirenával, míg másoknál csak a bajok jönnek elő miután felteték, és hogy ki melyik csoportba tartozik, az sajna mindig csak utólag derül ki. :(

5018. mouse1980
2013. márc. 13. 11:17

Kepezeljetek tegnap beszélgettem egy ismerősömmel és azt mondta hogy a környezetében csak rossz tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban, van akinek a pajzs mirigy hormonjait tette tönkre...és hasonló szörnyűségek persze egy esetben sem a spiralt tették felelőssé, egy csomó idö volt mire megtalálták a baját addigra már minden betegséget bemeselt magának, hú de ismerős:(

Öreg nénje, remelem azert sikerül néha netezned!

Szép napot!!!

5017. 099c0bed40 (válaszként erre: 5013. - Mouse1980)
2013. márc. 12. 23:23

Szia, nem nyaralás, munka, de ma lett netem, igaz olyan mint a kutya vacsorája, 2 perc alatt képes elszállni ha olyan kedve van. :(

( Ha reggeltől nem vagyok, akkor megint elvesztem az éterben, nagyon nem szeretném de benne van a pakliban.)

A vérzésed normálisnak vehető ha nem túl darabos és göcseid sincsenek...sajnos a csomóknak idő kell míg elmúlnak, előbb a hormonjaidnak kell visszarendeződni, utána várható a testi panaszaidban is javulás.

Jó éjt: Eszter

5016. mouse1980 (válaszként erre: 5015. - Nnaagyrépa)
2013. márc. 12. 18:24
Köszi, épp utána számoltam hogy talán megis mostanság kellett volna megjönni csak a nagy kavarodásban már nem is tudom ... Néha ugy érzem sosem lesz vége:(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook