Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5285. mouse1980 (válaszként erre: 5282. - 099c0bed40)
2013. ápr. 22. 06:48

Szia Eszterem:)

Tegnap akartam neked írni privátban , de elaludtam a lányom mellett amikor altattam. Szerencsére már nem húzza a lábát. Igen van ugye még a Clexane, meg a Fragmin. Megnéztem, mind a három más hatóanyag, de azt mondták, hogy Fragminjuk nincs, de megpróbálnak Clexane-t szerezni. Ma mindenképp irok.

Ma megyek nőgyógyászhoz, kiíratni a hormonokat.

Férjed? remény , hogy hazajön? Vasárnap mész vissza? A két kisebb fiad még tanulnak?

5284. mouse1980 (válaszként erre: 5272. - Könyvbarát)
2013. ápr. 22. 06:42

Szia!

Nagyon nehéz ilyenkor türelmesnek lenni. Nekem 8 hónapnyi kálváriába került, mire ÉN (és nem az orvosok) jöttem rá, hogy a miréna lehet a bajom. Ez azért szomorú. Nekem a mai napig azt mondja az új nőgyógyászom (sajnos a régi külföldre ment:( ) hogy nem lehetnek a spiráltól a panaszaim. A belgyógyász-endokrinologus főorvos azt mondta, hogy 3 hónap legalább amíg kiürül, és csak utána várjam a gyógyulás elkezdődését.. És fél évig ne is szedjek semmi más gyógyszert. Hidd el én is nagyon unom:( Nekem lassan két hónapja vették le. Egy csomó panaszom megszűnt teljesen. (sajnos sok mindent okozott nálam). Van ami még megvan. De kitartás:)

5283. Ani-Lea
2013. ápr. 21. 22:11

Csajok én "buta" visszaolvasgattam pr oldalt össze vissza, de nem kellett volna...:( Találtam egy olyan részt mikor azt bezsélték, hogy levétel után meg kellene jönnie de nekem levétel előtt volt pecsételödésem és miután levették nem volt még meg, és csak pecsételödöm semmio vérzés nyoma ez most baj? Valami daganatot is írtak?? Mondjuk ha lenne daganat azt a márciusi vérvétel mutatta volna.

Akkor neked sem volt könnyű öregnéneőzikéje sokszor a magunkról van szó nem vagyunk olyan rálátóak :(Na és a másik fiad? Ő nem fog haza menni? Nekik van már külön családjuk? Még haza mehet a párod, már a meleg szárít ki mindent :)

Mouse hidd el az lesz a baj forrása ez az érzés bennem is bennem van de igyekszem ezt átlépni. Előtte nem volt bajom és neked sem így csak ez maradt ha más lenne akkor hidd el az elöző vérképek mutattak volna már valamit! Nem nézzel könnyű napok elé te sem.

Jó éjt csajok. Nekem a hétvégém volt borzasztó a kicsi beverte a fejét ügyeleten voltam vele tegnap este, de szerencsére semmi komoly van pukli és kész, ma meg a nagy lányomat vittem fogásazti ügyeletre, mert bedagadt az arca... De minden rendben van szerencsére!!!

2013. ápr. 21. 21:47

Szia, lényeg hogy megvagy, köszi hogy jelentkeztél!

Nem csak Fraxiparin van, hanem egy csomó más vérhigító is, remélhetőleg megtalálják a Férjednél is azt amire nem allergiás ( én pl Clexane-t kaptam legutóbb).

Igen, tudom milyen ócska dolog a várakozás meg a bizonytalanság, volt benne részem elég, de hidd el hogy már látszik az alagút végén a fény!!!!!

Jó éjt : Eszter

5281. mouse1980 (válaszként erre: 5278. - Ani-Lea)
2013. ápr. 21. 21:42

Szia Ani és Néne!!!

Kicsit sok minden történt a héten, össze vissza rohangáltam. Ma vittem be a férjem kórházba, holnap műtik sérvvel. :( Soha nem volt még kórházban....és pasi...képzelhetitek, de azért nagyon ideges vagyok emiatt, Erre ma este megyek be és a Fraxi után kiütéses lett. nem tudják mivel fogják a vérhígítást megcsinálni (azért írtam így hogy mindenki értse)

A hangulatom hullámzó.Hol meggyőzöm magam, hogy minden rendben , még alig telt el idő...és sok idő a kitisztulás. Utána meg elfog a félelem, mi van ha nem is a miréna, mert ugye anno a mandulámra is ezt mondták....de tudom, hogy ez okozza!!! Csak néha már úgy utálok várni!!!

jah és ma este a kislányom elkezdte hozni az egyik lábát, nem tudjuk miért, remélem csak belerúgott valamibe...

5280. 099c0bed40 (válaszként erre: 5277. - Ani-Lea)
2013. ápr. 21. 21:41

Szia, ajjaj, de még milyen komoly gondjaim voltak!

Az elsővel egyfolytában véreztem hat hétig, akkor elájultam a vérveszteségtől és meg kellett kaparni,egyúttal kivették belőlem, meg vért is kaptam.

Én címeres marha nem sokkal ez után hagytam magam egy második kísérletre is rábeszélni, azzal 11 hónapot "hősiesen küzdöttem", egyfolytában vérezgetés, görcsölés meg minden rossz jött ami jöhetett, mígnem egy szép napon magától "megszületett".( pont egy húsboltban álltam sorba, gondolhatod!)

Na akkor mondtam hogy ezt nem tovább, de ennek már lassan 5 éve ( vagy négy?) pár hét alatt rendbe jöttem és azóta kutya bajom.( lekopogom)

Jövő héten még itthon vagyok, a Nagyfiam pénteken jön, Férjem még mindig "árvizezik", nem tudom látjuk-e egymást mielőtt nekem mennem kell.

Mouse-ról nem tudok, szerintem nagyon lefoglalják a lurkók remélhetőleg csak ezért nem ír.

Köszönöm az érdeklődést, mihamarabbi gyógyulást Neked és jó éjt: Eszter

5279. mouse1980
2013. ápr. 21. 21:35

Sziasztok!!

Itt vagyok és élek! Bocsánat, hogy igy eltüntem, de sok minden összejött.Azért figyeltelek titeket telefonról. Irok mindenkinek szépen sorban...)

5278. Ani-Lea
2013. ápr. 21. 21:27
Tudom, hogy mindenhez idő kell és azt is próbálom megérteni, hogy ez nem egy napos történet és ez is idővel alakult ki csak engem az ijeszt meg, hogy ismét elöjöttek és eddig nem voltak ilyen "rohamok" pedig fejbe tudom, hogy tisztulok és most ezért van ismét olyan bajom ami alatta is volt de ha benne vagy olyan ijesztő minden de ezt ti is tudjátok akkor minden olyan lassunak tünik :(
5277. Ani-Lea (válaszként erre: 5276. - 099c0bed40)
2013. ápr. 21. 21:14

Te annak idején miért vetetted le? Neked is voltak gondjaid?

Hogy telik a pihenő? Mikmor kellesz visszamenned? a fiúk haza jöttek?

Mouse nem tudsz valamit? Jól van?

2013. ápr. 21. 20:55

Sziasztok, én itt vagyok és jól vagyok,de nekem már évek óta nincs Mirenám, úgyhogy csak olvasom a rovatot, illetve akkor írok ha valaki olyasmit kérdez amire tudok választ írni mert saját tapasztalaton alapszik vagy mert olvastam róla valahol.

Az egészen biztos hogy nagyon sokunknak nem ez a Mirena nevű "csodahurok" a legoptimálisabb megoldás, hiába isteníti a nőgyógyászok majdnem mindegyike.

Igen, minimum 3 hónap míg a szervezet az eszköz kivétele után "magára talál", ettől persze lehetnek elég komoly egyéni időbeli eltérések is, hisz mindig írom hogy minden Nő szervezete egyedi, így egyéni módon reagál teljesen ugyanarra a dologra is.

Jobbulást, türelmet és kitartást Mindenkinek aki még nincs teljesen jól: Eszter

5275. Ani-Lea (válaszként erre: 5274. - Vimi2)
2013. ápr. 21. 20:38

Mit takar a rosszullét? Szédülsz? Hőség önt el? Neked minden napos? Vannak jó napok? Mármint nem minden nap vagy rosszul?

Engem vérvételre küldtek de nem hormonosra. :( Te szedsz amúgy valamit?

5274. Vimi2
2013. ápr. 21. 19:10

Sziasztok! Itt a szép idő, és én nagyon vacakul voltam tegnap is, ma elkapott egy olyan 1 órás durva rosszullét. Elegem van komolyan nagyon, jó lenne tudni most már mi van velem. Csüt-ön lesz a hasi Uh, felhívtam a nőgyógyászt, hogy ki kellene derítenie mi történik velem, mert készen vagyok.Pénteken ad egy komplett vérvételre beutalót, hormonra meg belgyógyászatira. Magától ezt nem tudta volna már előbb? Kínlódjon itt az ember, mert szerinte a spiráltól nem lehet. Durva, na. Viszont addig 2 gyerekkel ki kell bírnom a rosszulléteket, és én is egyedül vagyok velül hétköznep. :(

3 hónap még utána, az durva. Istenem az előzőtől semmi bajom nem volt, és negyedébe nem került. Jó erős volt a menzesz, de rosszullétek nem voltak. Erre rádumáltak erre. ÁÁÁ! Na mind1 kijövünk belőle, igaz? Mindenkinek panaszmentes napokat kívánok!

5273. Ani-Lea (válaszként erre: 5272. - Könyvbarát)
2013. ápr. 21. 18:03

Itt a csajok körlbelül 3 hónapot mondanak :) De Pistusz szerint ha sok folyadékot iszunk és izzadunk akkor ez hamarabb végbe megy nekem másfél liter a csúcsom több nem megy le, sajnos most me gelég pörgös napjaim is voltak így az sincs meg. Nekem is piroskás a pecsételödésem néha nagyon néha barna, de szerintem ez még nem a havi, legalábbis én nem veszem annak. Neked gyulladásid vannak "csak"? Pedig ennél ahuroknál ez volt az ami "kicsi esélyes" bár anynira dicsérték és már most kezdem bánni, hogy feltettem, eddig ezt nem éreztem de ahogy jönnek ismét a pánikaim eygre jobban bánom, nekem sokan modnták, hogy nem lesz jó, mert kell az a havi vérzés, fiatal vagyok ahhoz, hogy elfolytsam igazából nekem is össze vissza jött meg de nem tartottam ezt olyan fontosnak akkor lehet hamarabb kellett volna meghoznom ezt a döntést és ezt a sok rosszat nem kell átélnem, de remélem ennek is hamar vége lesz és csak egy rossz emlék lesz de azt tudom, hogy vagy így, vagy úgy de ki fogok ebből mászni ha kell keresek egy másik pszhihologust de ki kell ebből mennem!!!!!!

Eszter, Judit ti, hogy vagytok?

5272. könyvbarát (válaszként erre: 5270. - Ani-Lea)
2013. ápr. 21. 17:27
Szia! Lehet, hogy én is türelmetlen vagyok, mert már annyira várom a pozitív változást. Még csak pár napja nincs Mirénám. Azóta vérezgetek, de legalább nem ronda, barna maszat, hanem szép piros, normális állagú. A vérzésről nem is tudom, hogy ez a havi-e vagy csak a spirál levétele okozza? Én nagyon remélem, hogy a problémáimat a spirál miatt állandóan fennálló gyulladás okozta. Úgy tűnik, hogy ez később fog kiderülni nálad is és nálam is. De vajon mikor????
5271. Ani-Lea (válaszként erre: 5267. - Tintilla)
2013. ápr. 21. 16:59
Én is úgy emlékszem mikor itt jártam anno másfél éve akkor csak anyni negatív volt, hogy sok a pecsételödés és idő mire beáll. Sőt a téjokztatót is röptibe átolvastam és le sem esett, hogy mik vannak benne engem az motivált, hogy ennél nagyon ritka a terhesség!!!! Védekezésbe is ez volt a praktikus, mert a párom 5-6 hetente jár haza, ha nem így lett volna szerintem simán gyógyszert íratok fel szoptatás után, addig meg megoldottuk volna máshogy. Mikor visszajöttem ide mikor kerestük mi lehet a bajom ámultam nagyokat, és miután mindenem negatív lett így eldöntöttem, hoyg levetettem és várok mi lesz. Hát most még várok :)
5270. Ani-Lea (válaszként erre: 5269. - Könyvbarát)
2013. ápr. 21. 16:54

Sziasztok,

Én is visszatérő vagyok, régen voltam itt, most egy ideje ismét aktívan olvasok és kommnetálok. Nekem másfél évig volt fent nálam pszhihés dolgokat váltott ki illetve pici hajhullást, derékfájdalamt, ami átment a lábamba. egy hete volt pénteken mikor levették annyit tapsztalok, hogy nincs derék és lábfájdalmam, viszont a pánikos, szédüléses és gombócérzetem még hibe hoba van, előfordul azóta volt kisebb rohamom, de mivel én voltam pszhihologusnál ő azt mondta addig lesznek szorongásaim amíg rendesen meg nem fog jönni a havim, na nekem azóta csak maszatok vannak annyi, hogy piros nem barna színű. De a közérzetem alapból jobb és nem vagyok olyan ingerült kiabálos. Itt is azt mondták, hogy ne ijedjek meg midenhez idő kell és még nagyon az elején vagyok ebbe igazuk van, de néha azért megijedek, hogy mi van ha nem a Mirenámtól volt, pedig tudom, hogy igen és biztos próbál helyre állni a szervezetem és az nem egy könnyű folyamat neki! Neked mióta vették le? Változás nálad van?

2013. ápr. 21. 15:59

Sziasztok!

Rég jártam már itt, akkor amikor feltették a Mirénámat. Mostanra le kellett vetetnem. Sok problémát okozott, össze-vissza vérzéseket, kellemetlen folyásokat és úgy tűnik egy gyulladásos góc is kialakult. Pedig türelmes voltam, három és fél évig bírtam. Nekem sem vált be.

Most az a kérdésem, hogy aki szintén így járt, mint én, annak mennyi idő múlva állt vissza a szervezete, mennyi idő után és milyen pozitív változásokat tapasztalt? Észreveszi-e egyáltalán a szervezet, hogy már nem irritálja semmi?

Köszi a választ előre is!

5268. 099c0bed40 (válaszként erre: 5267. - Tintilla)
2013. ápr. 20. 20:16

Szia, valóban úgy van ahogy írod, teljes mértékben egyénfüggő hogy kinél mennyire válik be, és mindez csak utólag derül ki.

Sajnálom hogy Te is az "akiknek nem jött be" csapatot gyarapítod. :(

5267. Tintilla
2013. ápr. 20. 19:53

Sziasztok,

Legutóbb tavaly nyár végén olvasgattam a fórumot. Úgy emlékszem, hogy akkor nem olvastam ennyi negatív tapasztalatot. Vagy csak a pozitív dolgokra figyeltem, mert akkor döntöttem én is a Mirena mellett. Elsősorban a vérzés normalizálása volt a cél. Gondoltam, hogy én is megszabadulok a hosszan elhúzódó és elég erős menzestől. Tavaly szeptemberben tette fel a doki, de sajnos az én esetemben nem vált be. Elég türelmes voltam, de a mennyiség a mai napig nem csökkent. Viszont a ciklus felborult és össze-vissza kiszámíthatatlanul jön meg.( van amikor egy hét után )Így összességében többet vérzek mint előtte. Ezek miatt a a vashiányos anémia sem rendeződött. Viszont, felszedtem én is kb. 5-6 kg-ot az eltelt idő alatt. Eddig a koromnak tudtam be, de így utólag már összeáll a kép, hogy az időpontok teljesen egybe esnek. Úgy látszik ez teljesen egyedi, a szervezettől függ. Van aki szerencsés és beválik neki, a többieknek pedig mindenféle problémát okoz. Azt, hogy kire hogy hat, csak akkor tudjuk meg, ha kipróbáljuk. Kipróbáltam, nem jött össze. Hamarosan megyek a dokihoz, és levetetem.

2013. ápr. 20. 07:21
Mauzika és Többiek, ki hogy van?
5265. 099c0bed40 (válaszként erre: 5264. - Ani-Lea)
2013. ápr. 20. 07:21

Szia, látod ez a vérezgetés is a tisztulás jele, a méhednek is hozzá kell szokni hogy már nincs benne a hurok ami hormont bocsát ki, hanem magának kell a nyálkahártyát növelni illetve lelökni a saját hormonjaid segítségével.

Jó lesz ez, csak időbe telik mire minden visszarendeződik.

Én nagyon jól vagyok, köszi, már rendbekaptam a lakást meg a kertet is, most jön a a "pihenős hetem" mielőtt megyek vissza.

A Férjem még nem jött haza, sajnos a Tisza meg a Körösök környéke továbbra is zűrös, az is megeshet hogy elkerüljük egymást...nem szeretném pedig, mert nagyon-nagyon hiányzik már minden értelemben,de ezt az érzést neked nyilván nem kell bemutatni.

Szép napsütéses hétvégét, szia: E

5264. Ani-Lea (válaszként erre: 5263. - 099c0bed40)
2013. ápr. 19. 21:54

Köszönöm gyors válaszodat :) Remélem valóban ez van mögötte,mármint, hogy tisztulok! Igyekszem magam nyugtatni nem szeretnék nyugtatón élni! Attól félek, hogy rászokom....Amíg tudom korlátozni magam addig az marad a szekrénybe :) Most voltam wc és erős piros vérzésem volt meg a wc papír is olyan volt de szerintem nekem még mindig nem a havim lesz. Hogy telik az otthon lét? Párod haza ment már?

Mouse te, hogy vagy?

5263. 099c0bed40 (válaszként erre: 5262. - Ani-Lea)
2013. ápr. 19. 20:23

Szia Ani, szerintem igen, mármint a tüneteid jórészt a hormonjaid újrarendeződéséből fakadhatnak.

Ne ijedj meg, helyre fog billeni előbb-utóbb a régi rendszer, csak időbe telik míg akklimazizálódik minden szerved a mostani állapothoz.

A vérnyomásod még éppen a normál tartományban van, a második érték ami egy hangyányival magasabb,( annál 90 a normál felső határa) de mindenkinál van napi ingadozás, ez tehát egyáltalán nem kóros, ahogy a szédülés sem.

Semmiképpen nem szabad hagyni eluralkodni Magadon a pánikot, nagyon ügyes vagy hogy nem nyugtatóhoz nyúlsz, hanem önszuggerálással próbálod lenyugtatni Magadat.

Renben lesz minden, majd meglátod!:)

Üdvözöllek: Eszter♥

5262. Ani-Lea
2013. ápr. 19. 19:50
Csajok nekem ma ismét volt olyan "pánikos" rosszullétem kicsit meg vagyok ijedve, hogy miért lett ilyen erősebb :( Nyugtatót nem vettem be igykeszem urrá lenni rajta és csak azt hajtogattom, hogy ez normális addig amíg meg nem jön ismét a havim, szerintetek?
5261. Ani-Lea
2013. ápr. 19. 15:26

Sziasztok,

Valakinél jelentkezett szédülés? Nekem tegnaptól folymatosan van ha lehajtom a fejemet, illetve a gombóckámat is éreztem már ma, viszont ma tiszta vagyok teljesen nincs pecsételődésem, egy ismerős szerint tisztulhatok attól is szédülhetek a vérnyomásom 138/92 az jó nem?

2013. ápr. 18. 14:33

Igen, igaza van Aninak Mauzika, idő kell a hajadnak meg az egész szervezetednek is ahhoz hogy regenerálódjon...tudom hogy nehéz mindig csak ezt hallani, de hidd el hogy így van.

Köszi megvagyok egy-egy extrám meg "pulzushohanásom" akad, de ki lehet bírni.

A levélre várok ameddig csak kell, tudod, türelmes csajszi ( banyesz) vagyok. :)))))

5259. Ani-Lea (válaszként erre: 5256. - Mouse1980)
2013. ápr. 18. 10:19
Igen megérdemled és meg is fogod kapni hidd el csak bízz benne annyira kevés a hajad már, hogy a kopaszságot említed? Nem lehet, hogy már az ideg is rátesz, mer tgonodlom kattogsz ezen legalábbis magamból kiindulva tuti én azt tenném de hidd el minden oké lesz :) Majd megnézem neked :)
5258. Ani-Lea (válaszként erre: 5257. - Vimi2)
2013. ápr. 18. 10:17
Nekem hulláokba jött. voltak nagyon rossz napjaim az 1 hétig letartott nálam szinte délután voltak csak aztán 2-3 nap oké aztán ismét :(( Én gyógynövényes nyugtatót szedtem mert a Fro..n nevűt meltetni akarták velem azt nem akartam mivel kicsivel vagyok itthon egyedül.Nekem addig volt fent és körülbelül 2-3 hónapja kezdödött minden de egyik napról a másikra az idegesség kiabálás nekem is meg volt ma már minden jobb és nem kiabálok a lányokkal annyit :) Szegény férjem fel is mondott, mer túgy megijedt mikor már sirógörcseim is voltak nappal...
5257. Vimi2
2013. ápr. 18. 10:02

Ani-Lea! Nálad is folyamatos rosszullétek voltak? Én 2 hétig nagyon pocsékul voltam, kicsit jobb volt visszamentem dolgozni, de akkor sem voltam jól. Aztán mielőtt megjött, mert most kicsit vérezgetek, na akkor kapott el ismét, de nagyon. 2 napig nem bírtam felkelni, most kicsit jobb, de fáj a derekam, és B6-al kezdem a napot, meg egy gyógynövényes bogyival. A Magne B6-ot bevettem, utána nagyon rosszul voltam, lehet semmi köze hozzá, de most azt sem merem bevenni, így maradt a sima B6. Nem tudom így hogy megyek melózni, meg mitől lenne jobb. 1,5 évig ezt, hogy lehetett bírni? Én a 4 hónappól 1 hónapja kínlódok, de már kivagyok. Reggel is leüvöltöttem a gyereket, mert nem fogadott szót. :(

mouse1980! A hajhullás is a Mirenától van? Biztos annak is idő kell míg a szerek használnak. Kitartás! Sajnos nekem is hullik, de az már évek óta. Hol jobban hol kevésbé. Én már mindennel bekentem, beszedtem, de még arra sem találtam meg a tutit.

5256. mouse1980 (válaszként erre: 5255. - Ani-Lea)
2013. ápr. 18. 09:58

Szia!

Tudom, hogy igazad van, de annyi idő és szenvedés után, már annyira úgy érzem , hogy végre megérdemlem a javulást.És már a csomóimmal meg is békéltem, hogy az majd nagyon sokára múlik, de ez a hajhullás rémisztő. Nem akarok kopasz lenni:(((((

Minden érdekel, ami a gyógyulásomhoz hozzásegít, úgyhogy szívesen veszem ,ha elmondod mi van a könyvben:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook