Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok,
A hajadra nem mondták miért van? Beszélgettem ma egy nagyon jó ismerössel ő is azt mondta hajhullás ha nincs gyulladás rossz fog akkor hormonális próbléma ami lehet a te/mi esetünkbe a Mirena. De ez nagypn jó hír, hogy már nem megy el annyi :))) Jó lesz az, hidd el:)
Nekem péntektől csak pecsételödéseim vannak ma már piroskás de leginkább csak a wc papíron látom de ez is valami már.
Szia kicsi Mouse :) ( azt nem írhatom hogy Mousika mert igen hülyén hangzik, de szeretnélek becézni)
Igen, végre itthon vagyok, kezdődik a két hét pihenőm. :)
Győrben lakom, a nénit pedig Zurndorfban ápolom( hegyeshalmi határ utáni második falu,67 km háztól-házig az út.)
A Férjem épp ma ábrándíott ki telefonon hogy nem biztos hogy hazaér, mert miután Szolnokon oké a helyzet, viszik Őket tovább ahol be kell segíteni az ottani csapatnak.
Volt egyszer mikor 6 hétig nem volt itthon, remélem a mostani nem lesz annyi idő, de két hét simán lehet, és akkor nem látjuk egymást újabb 2 hétre.
Nagyfiú-aki Pesten dolgozik 2 hetente jár haza, Vele fogok találkozni mielőtt visszamegyek.
Este mejd megírom a privit, most még "akklimatizálódni kell", még a levegő is más amikor az ember itthon van....:)
Nagyon örülök neki hogy "hajilag" javult a helyzet, igazad van, ne kiabáld el, de igen jó jel ha már nem csomókban hullik..:)))))
Üdvözöllek: Eszter♥
Szia Anita!
Nekem sajna ugyanez a problémám. Nekem ez már a második Mirenám, de az elsővel nem volt ennyi gond. Azzal is pecsételgettem, de ezzel most elég erős, és hosszú mensim volt. Januárba tették fel, és azóta 2x1 hetem volt tiszta. Most a 10. nap után már nem bírtam és Ergám cseppet szedek. 3x10 cseppel sikerült elállítanom tegnap, remélem, hogy nem jön vissza, de azért amíg teljesen tiszta nem leszek szedni fogom pár napon át. Nekem is türelmesnek kell lennem, mert nekem más megoldás már nem nagyon van a brutálisan erős vérzésre, ami előtte volt. Te fogamzásgátlót nem szedhetsz? Nekem az régen bevált, csak már a korom miatt nem írják fel, de Te még fiatal vagy.
Majd írj, hogy jobban vagy-e, és hogy mivel sikerült csökkentened a vérzést.
Szép, vérzésmentes napot! Piros
Szia Eszterem:)
Csodálatos, hogy itt van végre a tavasz, és te meg még gyönyörűbb napra ébredtél, hiszen mész haza:) Itt is száz ágra süt végre a nap, egyszerűen csak szívom magamba a D-vitamint, már olyan hiányom volt:)
Sajnálom, hogy nem találkozol a férjeddel, de azért nem két hétig lesz ott ugye? És a nagyfiad hazajár? Hol laktok? És hol ápolod a nénit? Mi Kamuton lakunk.(békés megye)
Akkor azért vágod jobban ezeket a nőgyógy dolgokat:) Én még dolgoztam fogászaton is, meg drog-alkohol rehab intézetben is, de csak másfél évet. Mondjuk elég is volt!Szívesen segítek bármiben, a kardiológia a szívem csücske. Persze nem vagyok orvos, de legjobb tudásom szerint fogok válaszolni.Majdnem 10 évet lehúztam ott , még a gyakorlatom is ott töltöttem. imádtam csinálni, de hát másként alakul mostanság az életem. Aztán most itthon vagyok elég régóta a gyerkőcökkel. Mosat kezdetem nem rég dolgozni.
Képzeld ma reggel amikor beletúrtam a hajamba, nem jött csomókban a hajam:) de nem akarom elkiabálni!!!
Gyors kényelmes és kellemes utat kívánok hazafelé:)
Szia Pistusz!
Sajnos ismerős a helyzet, bár mi azért próbáltunk heti 1 együttlétet tartani, de pl amikor menstruáltam volt hogy több is kimaradt, mint 1 hét:( Igazság szerint , ugye 3 kicsi gyermekünk van és mire odajutunk, olyan hulla fáradtak vagyunk...és közben nekem teljesen lecsökkent a libidóm, szóval a mirénás időszak ebből a szempontból is tragikus volt.
Biztosan nagyon aranyosak és szépek a fúk, de igazad van , korban pont jól jönne egy kistesó:) na és persze végre kislány, majd meglátod mennyire más. Én nem is hittem volna (4 fiú után), ég és föld a kettő. Az én lányom csak két éves, de nyávogósabban mondja, hogy neeeeem, babázik, tiszta anyáskodó, bújós, érzékeny, és már közli , ha egyik másik ruha nem teszik neki, na és azt nem is hajlandó felvenni. Fogom is a fejem, mi lesz később:) És a feleséged is szeretne már újra babát? Gondolom ő se szerette meg a mirénás fogamzásgátlást:(
Jó lenne ha nem tűnnél el közülünk:)
Végre tavasz van, szép napot:)
Szia:)
Örülök, hogy jól vagy és drukkolok a baba miatt:) Én jól vagyok köszönöm, bár még nem teljesen szűntek meg a panaszaim, igaz csak március 7- én vették le. Azóta teljesen jól vagyok, újra van életkedvem:) Én feljárogatok ide, hogy hátha tudok segíteni.:)
szép napot!
Szia Mouse, ha pozitívan állsz hozzá akkor még nagyobb eséllyel fog hatni a kezelés!
Igen, holnap végre megyek haza, el se tudom hinni...:))))
Igaz csak fél család van otthon, mert a Nagy Pesten dolgozik, az Uramat meg elvitték a Körösökhöz árvízbe, így frankón "kerülgetjük egymást".
Dolgoztam szülészet-nőgyógyászaton, központi laborban, ODM (csontsűrűség méró) laborban, idősek otthonában, most meg több mint 2 éve a nénit pátyolgatom.
Ha ne adj isten meghal, fogalmam sincsen hogyan tovább, maholnap 50 éves leszek ( ha megérem), bele se merek gondolni komolyabban.
A kardiológia mint "magánembert" is érdekel (sajnos érint), megkereshetlek egy-két kérdéssel privátban valamelyik nap otthonról?
Szia Lexi!!
Komolyan most akkora megnyugvást okoztál, hogy végre nem vagyok egyedül a csomóimmal! Máris szebbé tetted a napom! Köszönöm. Ha leírja nagyon jó lesz. Tényleg sokat segítene.
Igen nagyon bízom, hogy minden rendbe fog jönni a hajam is!
Nagyon drukkolok, hogy összejöjjön a baba. Remelem megírod ha sikerül:) én most szigorúan írogatom mikor jön meg. Most pl 26 napra jött meg, és képzeld kevesebb napig tart mint Mikor fent volt a mirena. Mi most ovszerezunk de utána nem tudom mi lesz. Nagyon vivodunk a megoldáson.
Izgatottan várom nálatok a fejleményeket :)
Szia Néne:)
Nagyon bízom ebben a kezelésben. Csak megint ez a várakozás... Tudod mar ezt unom. :(
Neked ez az utolsó estéd?:) Mész haza a családodhoz. Ahogy leírod milyen rendes a néni meg a család, akkor ez kicsit enyhít azon hogy messze vagy a családtól .
Milyen osztályon dolgoztál? Én belgyógyászat- kardiologia, sebészet. Szerettem ezt csinálni. Most már mást fogok csinálni, kicsit hiányozni fog.
Mouse, de örülök, hogy negatívak lettek az eredményeid!!! :) Én NEM várom a jövő hét pénteket, elvileg akkor jönne meg először, de ugye gyúrunk a babára és eddig szépen alakul a hőm :) Na, de elkiabálni sem akarok semmit, egyelőre az is megelégedettséggel töltene el, ha a ciklusom szép lenne :D
Az egyik barátnőm- szintén Mirenás és ma találkoztunk - szintén csomókról panaszkodik, mint te. Ugyanez...bőr alatt, fájdalmas, nem gyulladt, szín elváltozás nincs, kemény tapintásúak... Szóval, nála kiderült, hogy HORMONÁLIS eredetű és felgyűlt zsírcsomókról van szó nála, amik még nem tokosodtak, ezért nincsenek gyulladásban, nomeg szépen táplálkoznak a környező szövetekből. Ő most akarja kiveteni a Mirenáját e miatt. Megkértem, hogy írja le, milyen vizsgálatokon ment keresztül, hátha segíthet valamit!
Ne keseredj el, a hajszesz segíteni fog, ezer százalék!!! :)
Szia Mouse, ez a hajas dolog részben nagyon szomorú, részben viszont szerencsés vagy hogy az átlagembernél eleve több hajszálad van.
A speciális szesz meg sampon pedig biztosan segíteni fog abban hogy több legyen az "aktív" mint a passzív, ezek a szerek erre lettek kitalálva.
Örülj hogy az immunjaid negatívak, így egy csomó betegség helyből kizárható, amitől a csomóid vannak.
Én arra tippelek, hosszabb idő kell mire eltűnnek, lehet pár hónap is, deeegyszer el kell hogy múljon ha minden egyéb tényező kizárható, olyan nincs hogy a "semmiből" csomók nőjenek az ember bőre alatt!
Hasznalhatok. És kaptam egy nagyon drága hajszeszt. Ezt most fel évig kell használni . Aztán kiderül mi van. Amúgy normálisan 70% kell lenni az aktív szálaknak és 30 % a telogen nek. Fél év múlva derül ki használ e a kúra vagy váltani kell!:( kicsit kiakadtam.:(
Viszont megjöttek az autoimmun eredmenyeim és minden NEGATÍV! :))) még hormonokra kell elmennem...
A csomók megvannak . Lehet ezzel kell élnem most mar?:( van egy ismerősöm akinek szinten vannak ilyen csomoi ő fogamzasgatlot szed...
Nem tudom kicsit elbizonytalanodtam :(
Amúgy meg nagyon jól érzem magam amióta nincs spirál de kiakadok, ha most sem múlnak el a csomók! És akkor mitől mástól lenne ???
Sziasztok!
Bocsánat hogy csak most írok , de csütörtök este már nem volt kedvem írni a foki után, azóta meg vendégek voltak!
Szóval el vagyok keseredve, a hajam 65 % a telogen ( pihenő haldokló) stádiumban van és csak 35 % aktív azaz egészséges. És vannak amik mar kipusztultak. Az a szerencse hogy amúgy kétszer annyi a hajam mint az átlag embernek. Nekem kb. 700 szál volt negzetcentimeterenkent, az átlag embernek csAk 350 szál. Mar annyi elpusztult, hogy most 555 szál van és az mar nem nő vissza. Szednem kell revalidot, koffeines sampont
Szia!
Hat hónapot mondanak "türelmi időnek", ettől Te még messze vagy, bár tapasztalatból tudom milyen érzés mikor az embernek egyetlen nyugodt (tiszta) napja sincsen.:(
Hogy utána--ha leveteted-- mi várható az teljesen egyénfüggő, ha kicsit visszaolvasol láthatod a sok "verziót".
A jelzőszálat nem mindig lehet érezni, (főleg ha rövidre van hagyva), a méh ugyanis nem ugyanabban a pozicióban van állandóan, ilyenkor pedig a benne lévő Mirena is "mozdul vele".
Ez tehát nem probléma.
Üdv: Eszter
Sziasztok!
Még mindig türelmes vagyok(1.5hó) igaz már csak pecsételek, de idegtépő. Jó lenne ha nyárra már tiszta lennék mert ha nem leszedetem. Ha leszedik utánna mi várható? Várható mensi, a pecsételés már nem lesz? Mokor jönn meg?
Ja, és ezzel a jelszőszállal kapcsolatban én hol érzem hol nem. Ez hogy van? Ti mindig érzitek? Mikor nem érzem hol van? Nem érte!? Köszi Anita
Szia, ne várd hogy pár nap alatt minden Mirena okozott tüneted elmúlik, ehhez sajnos több idő kell.
Elhsiszm hogy nehéz egyedül, főleg hogy a Te gyerkőceid még kicsik, mellette Rád marad a sok megoldandó probléma, amire szintén magad vagy.
Mi tudjuk hogy nem olyan "isteni főnyeremény" az,hogy euróban jön az egyik fél keresete, aztán hébe-hóba meg a Társ maga---nem tudom van-e skype lehetőséged, nekem azóta kicsit könnyebb mióta tudok velük beszélgetni meg látom őket. ( egy hónapja van ilyen modemem, nem volt eget rengetően drága, és kincset ér).
Ahol én lakom ( Nyugat-Dunántúl) is sok a bunkó és nyers modorú nővér, én sose voltam ilyen, más a természetem, ha akarnék se tudnék egy beteg és kiszolgáltatott emberre "ráripakodni" vagy bunkóskodni vele.
Szerettek az idősek nagyon, csak rettenbetes munka volt, 37 ágyban felvő nénit-bácsit láttunk el ketten (!) tizenkét órás műszakban, nyolcvanezerért.
Lett egy gerincsérvem meg egy teniszkönyökem,amit meg kellett műttetni.így abba kellett hagynom ha nem akartam lerokkanni.
Ezután kerültem ide---sokszor ez se egy kifejezett szanatórium, de mégis más hogy egy nénim van, aki ráadáasul sose zsörtölődik hanem nagyon szeret, meg én is őt, mindig mindent szép nyugodtan megbeszélünk.
Mikor otthnon vagyok akkor az első hetem azzal telik hogy rendbekapom a lakást meg a mosást, a másodikon már pihenek ,muszáj is,,különben nem lehetne csinálni.
Bocsánat mindenkitől amiért nagyon elkanyarodtam a Mirenás témától.
Igen másfél éve van kint (Németországba) ezért sem bántam meg a Mirenát ennek ellenére nekünk ez volt a legjobb megoldás a védekezésbe és a levételt sem bántam meg akkor sem ha nem ez lesz a bajaim forrása. Ma örültem, mert nem voltak fájdalmak a lábamba ésa derekamba erre estére elöjöttek, nem pánikoltam be hiszen tegnap vették le :)A közérzetem jobb.
Azt én is hallottam már, hogy "persze neked könnyű" "milyen jó" azért, mert kint van a párom, én soha senkitől nem sajnáltam semmit, így szoktam mondani amit te is jöjjön és csinálja nem olyan könnyű két kicsivel egyedül úgy, hogy több, mint két éve nem volt talán csak 10 átaludt éjszakám, és több, mint egy évig két óránként keltünk, ehhez a napi teendők, de tudjátok ti is mi mivel jár szóval sok az irigy, pedig nekünk sem könnyű, akiknek be kell vállalni, hogy külön van a párjától!!!! Nekem sok segítségem nincs így minden marad rám.
Én már találkoztam elég sok nyers nővérkével :( Én is borsodi vagyok, mint a váltótársad, és itt ritka a kedves, normális ápolónő, növérke, sajnos :(( Mikor otthon vagy azért tudsz piheni? A párod, hogy boldogul a fiúkkal?
Szia!
A Nagy már két éve Pesten él és dolgozik, a másik kettő még velünk lakik, tanulnak.
Igen, ahogy írod, ennek a munkának nagyon sok előnye, de legalább annyi hátránya is van, aki irigyel érte ( többektől hallom hogy de jó nekem) azoknak azt szoktam mondani, gyere és próbáld meg, utána nyilatkozz.:)
Ma már a 14.itteni napom estéje van, elfáradtam, nem is annyira fizikailag mint inkább szellemileg.
Nagyon türelmesnek és készségesnek kell lenni, szerencsére nem esik nehezemre egyik sem, résznem alaptermészet, részben meg mert nővérként (is) dolgoztam, ezt tanultam az iskolában, ezt szoktam meg az idősek otthonában ( otthon).
Írod hogy máris jobban érzed magadat, ennek őszintén örülök!
Meglátod hamarosan kiürül a szervezetedből a Mirena hormonja és remélhetőleg minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Olvasom hogy csak 4-5 hetente találkozol a Férjeddel, ezek szerint Ő is külföldön dolgozik?
Ha jól tudom itt aki aktívan van csak egy embernek voltak csomói, de én nem mentem vissza sokat így nem tudom vannak e még többen. Te is le szeretnéd vetetni, vagy le is vetetted?
Én tegnap szabadultam meg tőle egyenlőre csak annyit tudok mondani, hogy a derekam kevésbé fáj, nekem ez volt próbléma ez átjött a lábakra is mármint a fájdalom de azok sem fájnak már úgy.... Nálam voltak más tűnetek is.
Egyenlőre csak valami halvány szinű váladékom van nem mondanám menzesznek.
Elkötettni még nem akarom magam, mert félek, hogy lelkiekbe nem tudnám feldolgozni meg azért hagyok kis kaput bármi történhet még az életbe, az elkövetkező 10 évbe, én elég sokszor negatív vagyok és e miatt sem szeretnék kizárni bármi lehetőséget semmire sem, ezért mondtam, hogy 40 megvárom :)Egyenlőre van még 4 hetem mire haza jön a párom addig is pihen a szervezetem.
Sziasztok!
Van remény arra, hogy a levételt követően a csomók(göbök)eltűnnek? Nekem is elég elképesztő helyeken jött elő. Képtelenség ezt "házilag" eltüntetni olyan mélyen van. Először szőrtüsző gyulladásra gondoltam, de hozzászólásaitokat olvasva eléggé elkeseredtem. Ti mit tapasztaltatok, csökkent a méretük?
Szia Mouse, mit mondott a hajas doktorbácsi?
És hogy vagy, éreztető már némi változás a szervezetedben?
Szia Ani-Lea!
A Fiúk 27-24-22 évesek, felnőttek.
A Párom eleinte nagyon nehezen viselte hogy csak 2 hetente lát, de mostanra megszokta ( nem nagyon volt más választása)
Nem, még nem vagyok otthon, mindig hétfői napon van a "csere---váltársam vonata 11-kor jön be, az enyém meg pont akkor indul, rendes az örökös csaj mert vállalta a fuvarozásunkat. ( elég messze lenne gyalog, falun kívül van az állomás).
A munkát úgy találtam hogy szólt egy itt dolgozó ismerősöm, egy néni bejárónőt keres, megpróbálom-e.
Ennek több mint 2 éve volt, azóta járok ide- a néni nagyon aranyos és hálás mindnért, csak testileg-szellemileg is egyre jobban le van épülve.
Ha biztosan nem akartok több gyereket, én a Helyetekben már most elgondolkoznék a sterilizációs műtéten....lehet hogy menstruálsz ötven éves korodig, minek olyan hoaszan tablettát szedni előtte----persze Ti tudjátok, nem szeretnék beleszólni senkinek a magánéletébe és döntéseibe még véletlenül sem!
Igen két éves volt februárba :) A nagy 6 éves most megy Iskolábaen. Kíváncsi leszek nálam milyen gyorsan fog kiürülni. Igyekszem sokat inni amit Pistusz tanácsolt mozgásba pedig sokat mozgok a lányok miatt igaz nem izasztó.. Pecsételödőm egyenlőre de nem leszek elkeseredve ha egyből nem lesz vérzésem, a gyógyszerrel meg valóban várok addig meg marad az ovszer, babát többet nem szeretnék egyenlőre így érzem, de a férjem sem ezért is szeretnék gyógyszert egyszer szedtem 2 évig ezt sem örökké szeretném szedni lehet 40 évesen az-az 10 év múlva elkötettem magam, de még most nem érzem idejét :)
A gyerekeid mennyi idősek? A párod, hogy viseli, hogy nem vagy vele? Ezt a munkát merre találtad? Akkor már most otthon vagy?
Akinek gombóca volt mennyi idő után kezdte el nem érezni?
Szia, nem tilos az emelgetés, csak arra szerettelek volna inteni hogy ne vigyél cementes-zsákokat,--- a kislányodat egészen nyugodtan vedd az öledbe.:)
Mennyi idős?
Ha 13 kiló a súlya akkor másfél-két év körüli lehet.
Biztosan nagyon aranyos, legyen sok örömed Benne.:)
A Mirena utáni hormonváltozások egyéniek, úgy értem van akinek hamar kiürül a szervezetéből és visszaáll a ciklusa, van akinek meg több időbe telik mindez.
Jól gondolod, a fog.gátlóval érdemes legalább 3 hónapot várni, hogy "észhez tudjon térni" a hormonrendszered meg a méhnyálkahártyád.
Tényleg? A lányom 13kg már emelgettem ezt senki nem mondta és mióta haza jöttem meg se állok :((( Linit nem lehet nem ölbe venni mert nagyon hisztis ha nincs az ölembe ráadásul ma alig voltam vele.
Ja a pszhihologusnál is voltam szerintem amint lesz havim minden panaszom elmúlik erre kíváncsi leszek :) Egyáltalán nem volt vészes :)
Vagyok is hajnalba elmentem sorszámért, első voltam így kaptam persze hárman voltunk ott és már a 16-ból valahogy csak kettő maradt... na mindegy nem számít a lényeg túl vagyok rajta. Levették a citólogiámat és olyan gyorsan kivette a doki a hurkomat, hogy mire kimondtam, hogy au már kint is volt (bocsánatot kért pedig ő nem csinált semmit) Görcsölésem az van, de nem vészes a derekam nagyon fáj :( A dokim szeirnt még mindig kizárt, hogy ettől lenne bajom szerinte két három hét és kiürülök elvileg az első menzesznél lehetne szedni gyógyszert, de ezt nem vállaltam be és ő sem javasolta annyira szerinte három havit várjak meg és ha múlnak a panaszaim akkor meglátjuk szerinte nem biztos, hogy aa fogamzásgátlótól nem lesz ilyen bajom... Most pecsételödöm egy kicsit kíváncsi leszek rá mi lesz és várok, hogy mi mikor mulik majd, a lényeg túl vagyok rajta és nem volt vészes sőt egy perc sem volt nekem a feltétel is ennyi volt :) Nekem nem volt bajom a hordása alatt a libidommal igaz nekem 5-6 hetente jár haza a párom és "kiéhezek" addigra most kicsit rossz lesz de alakul majd ez is.
Pistusz remélem maguknál is minnél hamarabb pont kerül erre az I-re, kívánom maguknak, hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretné :)
Ja vérzés kérdeztem a dokimat mire számíthatók mi a normális mivel itt olvastam a darabos vérzés erre is rákérdeztem szerinte nem kellene annak lennie nem szokványos, de ő ebbe se nagyon hitt, nem tudom, pedig nagyon jó szakorvos....
SZUPER!!!!!! Nagyon örülök neki :))))
Ugye hogy nem volt nagyon kellemetlen a levétel?
Azért ma semmiképpen ne emelj nehezet, illetve ha van rá lehetőséged, pihenj sokat.
Várjuk a részletesebb beszámolódat, addig is szia:
Eszter
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?