Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5255. Ani-Lea (válaszként erre: 5253. - Mouse1980)
2013. ápr. 18. 09:39

Sziasztok,

Tudom most ezt a legkönyebb mondani de csak pár napja szeded a gyóygszert és használod a szeszt, gondolj csak bele mennyi idő volt mire idáig jutottál? Sajnos semmi nem fog menni egyik napról amásikra és főleg akkor nem ha már jobban benne vagy valamibe :( A férjed miért nem szeretne ez egy rossz időszak lesz számodra de hidd el túl leszel rajta!!!!!! Legfeljebb egy rémálomként fogsz rá emlékezni. Én ezt vittem maganak feszt ebből ki fogok menni és csak emlék lesz, hidd el a pozitív hozzá állás is nagyon sokat segít többet, mint hinnéd!! Én elolvastam a pánikaim alatt mivel magamba kerestem a próblémát Éld az Életed cimű könyvet nekem több mindenbe segített, ő azt mondja minden betegségnek lelki baja is van nem tudom ki mennyire hisz benne, de minden betegségnél vagy egy mondat ami arra való, hogy átvészeld azt a heylzetet vagy kigyogyísd magad belőle, kölcsön adtam a könyvemet de ha érdekel elkérem, hogy ezt megnézem neked, tudom a mirena a legfőbb hibás de lehet tudat alatt már magadat is "becsméreled" de ez csak egy ötlet tőlem :)

5254. mouse1980 (válaszként erre: 5250. - 099c0bed40)
2013. ápr. 18. 07:02

Eszterem:)

Nyugodt körülményekre várok hogy írhassak mert nem akarlak egy két mondattal elintézni. Hogy vagy amúgy ?

5253. mouse1980 (válaszként erre: 5248. - Ani-Lea)
2013. ápr. 18. 07:01

Szia! Én végig rendesen menstrualtam végig a két évig amíg fent volt. A megjövés elott vettek le pont és a levétele után pár napra meg is jött úgy ahogy kell. Azóta mar menstrualtam mégegyszer 26 napra jött meg. Ezzel semmi bajom.

Még mindig hullik a hajam, ma megint egy csomó kihullott. Teljesen ki vagyok borulva, pedig mar azt hittem minden rendben :( szedem a gyógyszert meg fújom azt a szeszt is hajamra. Mondta a doki hogy ne varjak gyors reakciót. De a mire át mar lassan két hónapja levették :( én most megyek majd petefeszek Uh ra is meg megnézik megint a hormonjaim. Ma Megkérdeztem reggel a férjem hogy kopaszon is fog szeretni?

5252. Ani-Lea (válaszként erre: 5251. - Ani-Lea)
2013. ápr. 17. 22:30
Bocsi elment még nem fejeztem be :) Kitartást hidd el mindened rendben lesz meg látod :) Nekem ha nem is ez lett volna én akkor is levetettem volna mert menzeszelni szeretnék inkább illetve annyi rosszat olvastam amiket nem mondtak, hogy jobbank láttam így :)
5251. Ani-Lea (válaszként erre: 5249. - Vimi2)
2013. ápr. 17. 22:28
Az én dokim is csak azt vitte nem ez a baj forrása de mivel kérem leveszi, a papíromon rajta van, hogy pszhihologus tanácsára kérem az eltávolítást, és nem akarta vagy nem értette meg, hogy a baj nem a kevés hormonnal volt, mert ő ezek után megkérdőjelezi a fog.gátlót pedig aM bajom azzal volt vagy lehetett, hogy nem jött meg rendesen. Már az életemet kiveséztem a barátnőmmel de nem éreztem semmit mármint ami ezeket kiválthatja, nagyon pocsékul éreztem magam és ez látszott is rajtam!! Mára már nyoma sincs ennek az énemnek életvidám vagyok és kisimult mindenki mondja akik akkor látott meg most :)
5250. 099c0bed40 (válaszként erre: 5242. - Mouse1980)
2013. ápr. 17. 21:23

Egérke, tudom hogy mostanában nagyon sűrű az életed, én meg egy türelmes emberke vagyok, várok a levélre bármeddig..:)))

Puszi: E

5249. Vimi2 (válaszként erre: 5244. - Ani-Lea)
2013. ápr. 17. 20:13

Szia!

Nagyon köszönöm, hogy leírtad. Én is írhattam volna komolyan, annyira hasonlóak a tüneteim. Hasi Uh-on még nem voltam, de a többi rendben van. Munkatársaim már kikiáltottak pánikbetegnek, ne gondoljak rá. Annyira brutálul rosszul voltam ma is, hogy fogalmuk sincs mit élek át. Persze honnét is tudnák, még én sem tudtam, hogy mi történik velem. Lehet hülyén hangzik, de kicsit megnyugodtam, mert már mindenre gondoltam. A végén mindig a Mirenánál kötök ki. Hasi Uh rendben lesz, én egyből levetettem az biztos. Ez a szenvedés mindennél rosszabb. Amúgy nagyon jó dolog, akinek a szervezete bírja, nem vitatom, de vannak kivételek. A dokim meg csak jót mondott, semmit az égvilágon semmit arról, hogy mik lehetnek a tünetei. Ami a tájékotatójában áll az is kevésnél jelentkezik. Ahogy olvasgatom a fórumot, egyre jobban csak a Mirenára tudok gondolni. Előtte miért nem volt semmi ilyen gondom? Nálam is a gombóccal kezdődött, és akkor amikor nem jött meg rendesen. Én még csak -3 kg-nál tartok, de nem javulok fogyok még tuti. Nőgyógyim erre: fogyokúrás Mirena, bizti extrás. :( Jaj bizti hosszú lettem, még egyszer köszi. Remélem nálad is teljesen rendeződnek a dolgok. Már amit leírtál az is nagyon jó. Vágyom a Mirena előtti állapotomra nagyon, egészségileg, mentálisan is. Gyógynövényes bogyi nélkül nekem sem megy az élet.

5248. Ani-Lea
2013. ápr. 17. 17:46
DE KÖRÜLBELÜL MENYNI IDŐRE A LEVÉTELTŐL? NEKED A HUROK MELLETT VOLT HAVID? NEKEM MÉG MINDIG CSAK PIROSAS PECSÉTEM VAN GONDOLOM NEM MA HOLNAP FOG MEGJÖNNI DE OLYAN ROSSZ ÍGY FESZT BETÉT VAN ALATTAM...TAMPONT LEHET HAZSNÁLNI EZ LEHET H.LYE KÉRDÉS CSAK ÉN A HUROK MELLETT NEM HASZNÁLTAM MERT NEM JAVASOLTÁK.. VISZONT ELŐTTE MEG SZINTE CSAK AZT HASZNÁLTAM.
5247. mouse1980 (válaszként erre: 5246. - Ani-Lea)
2013. ápr. 17. 17:39

Szia!

Nekem azóta mar megjött, semmi extra, igaz 26 napra és sztem rövidebb ideig van most meg, mint hurokkal. Azzal mindig elhúzódott a pecseteles volt hogy majdnem egy heti is megvolt. Most mar 2 x megjött azóta és csak 4 napig volt meg !:)

5246. Ani-Lea (válaszként erre: 5236. - Samoni)
2013. ápr. 17. 13:52

Ügyes vagy :) Mit modnott neked a doki? Menyni idő mire számíthatsz az első havira? Mikorra tisztulsz ki? Neked meddig volt fent?

Az én dokim 2-3 hetet mondott de itt a csajok többet, én is többre gondolok. Nekem másfél évig volt fent csak és egyenlőre csak piros pecsételödésem van.. Aki levetette valakinek volt már rendes meszije? Ha igen milyen, mármit ötbb kevesebb, fájdalamasabb?

Akkor nem csak én hagyok kis kaput, és gondolok ilyen őssejtes dologra, megnyugodtam :)

5245. Ani-Lea (válaszként erre: 5237. - 099c0bed40)
2013. ápr. 17. 13:49
Látod én meg arról nem hallottam jót van egy barátnőm ők használták, de egyiküknek sem volt jó "házasélet" alatt bár ez is egyén függő szerintem egy próbát megér :) Vannak gélek és hüvelytabletták, de nekem ez zaért nem szimpi, mert előtte fel kell tenni 20-30 perccel én nem szeretem időhöz kötni :P
5244. Ani-Lea (válaszként erre: 5243. - Vimi2)
2013. ápr. 17. 13:47

Szia,

Nekem gombóccal kezdödött minden aztán egyik napról a másikra durván jött a többi, mint egy csapás :((( Nekem is sok vizsgálatom volt az elején egyáltalán nem gondoltam a hurokra, sőt!!! Voltam vérvételen, hasi uh, gasztro, pajzsmirigy uh, mert én is étvágytalan voltam 6 kg ment le egy hónap alatt, pánik zavarra gondoltunk így pszhihohoz is mennem kellett mindenbe negatív lettem még lélekmasszásra is mentem, mert ajánlották, hogy jó, két kezelésen voltam 5 írt elő a másodiknál azt mondta a Hölgy sok blokkot oldott a lába ezt éreztem is kérdeztem ez mit jelent azt mondta azt, hogy tudom a megoldást csak nem léptem még meg és előtte már beszéltük a barátnőmmel a hurkot de azt mondtam amíg minden leletem nem lesz jó addog marad :( Hát addig maradt.... Nehezen de megszabadultam tőle maga a levétel 1 másodperc pici görcs és ennyi csak a dokimat volt nehéz "elkapni" az én bajaim akkor kezödtek ahogy kezdett elmaradni a menzeszem, de hasonló tüneteim voltak menekültem itthonról. Gyorsan vert a szívem, hőség öntött el vele félelem, szédülés hányinger, étvágytalanság, derék fájdalom majd láb erek pattantak meg az csak 3. Elkezdett hullani a hajam nem vészesen de hullott sokat találok porszívozás után is a tartályba. Ingerült lettem nagyon olyan lelkiismeret furdolásom volt a lányok miatt, mert kiabáltam velük minden apróságért, semmi életkedvem nem volt. Már kezdtem jobban lenni, mikor eldöntöttem levetettem maga az egy nagy lépés volt mikor jöttek a rosszulléteim már kezeltem őket, tudtam miért van, egy hónapig gyógynövényes nyugtatókat szedtem, mert alkalmanként alvászavarom is volt így kellett meg ahhoz is, hogy nem kiabáljak feszt a lányokkal ahogy ezt letettem mert kiváncsi voltam vissza jön e a gombóc és a feszültség a nélkül és elmulik e ha nem lesz hurok.. Hát minden így lett. Gombóc jött még hibe hóba van de nagyon gyengén rövid ideig érzem de a pszhiho szerint addig így lesz még nem menzeszelek utána minden rendben lesz viszont nem vagyok ideges, derekam másnap jobb volt sőt már most nem fáj lábaim sem! Én így jártam és itt tartok röviden :)

5243. Vimi2 (válaszként erre: 5241. - Mouse1980)
2013. ápr. 17. 12:43

Szia!

Köszönöm a gyors választ, vérvételen voltam, az rendben. Hasi Uh-ra elő vagyok jegyezve, de az még több mint 2 hét, azt meg szeretném várni. Jó lenne tudni mitől vannak ezek a tünetek, mert ez így egy kínlódás. :(

5242. mouse1980
2013. ápr. 17. 11:20

Eszterem!!!

Nem tűntem el, írok neked is mindenképp ma sok puszi

5241. mouse1980 (válaszként erre: 5238. - Vimi2)
2013. ápr. 17. 11:19

Szia!

Én azért tanácsolnám, hogy menj el egy vérvételre és esetleg egy hasi UH-ra. És ha negatív , csak akkor vetesd le. Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy valószínű , hogy a miréna okozza ezeket. Én egy hónapja szabadultam meg tőle. A hormonzavar ugyanúgy okozhat emésztési panaszokat is (jól tudom Eszter?) Én már lassan két hónapja szabadultam meg tőle, de újra jól érzem magam. Depis voltam, rossz volt legtöbbször a közérzetem. nekem egy csomó más bajt is okozott. Én ezt tanácsolom. Majd jelentkezz, mi újság!

Üdv Judit

5240. mouse1980 (válaszként erre: 5236. - Samoni)
2013. ápr. 17. 11:15

Szia!

Örülök, hogy megszabadultál tőle, hidd el nemsokára jó lesz. Én már nagyon élvezem, mert sokkal szebb lett a világ miréna nélkül:)

Mi is óvszerrel védekezünk....egy fél évig, de lehet egyenlőre utána is....még nem döntöttük el.

5239. mouse1980 (válaszként erre: 5215. - Lexperfecta76)
2013. ápr. 17. 11:13
Lexi, mi van veled? rég jelentkeztél?
5238. Vimi2
2013. ápr. 17. 11:05

Kedves fórumozók!

Örülök, hogy ráakadtam erre az oldalra, de sajnos képtelenség mindent visszaolvasni. Tapasztalataitok vegyesek a Mirenával kapcsolatban, ez így van rendben. Valakinek bevált valakinek nem. Eddig sajnos az utóbbiak táborát gyarapítom. Azért írom, hogy eddig, mert 4 hónapja van fent, és dokim szerint 6 hónapot ki kellene várni.Nekem nem a pecsételő vérzéssel van problémám, mert 2 hónapig megjött kicsit, 1 hónap kimaradt, és most megjött kicsit. Semmi zavaró nem lenne, ha nem lennék folyamatosan rosszul kb. azóta mióta kínlódik, hogy megjönne, de a spiráltól nem tud. Haspuffadás, hányinger, ami nagyon brutál, emiatt nem tudok enni, hasgörcseim voltak 3 hétig folyamatosa, szívdobogásom stb. Az általános közérzetem rossz, nagyon rossz, fogytam is, mivel enni nem tudok. 2 hét táppénzen voltam, és most ismét. Nőgyógyászom szerint szépen a helyén van, semmi gyulladás, ettől nem lehetnek ezek a panaszok. Persze az én döntésem, szóéjak, és lehúzza.

Kérem írjatok, hogy másnál is voltak ilyen panaszok? Addig is próbálok visszaolvasni. Előre is köszönöm!

2013. ápr. 17. 06:57

Örülök hogy megszabadultál tőle és hogy nem is volt vészes. :)

A hüvelygyűrűről sok jót olvastam, nem rossz megoldás, az is jó benne hogy "magad kezeled", nem kell doki csak a feírásához.

A tablettánál pedig azért jobb megoldás, mert a belőle felszabaduló hormon nagyrészben helyileg hat, csak kis része kerül a véráramba, ráadáasul időnként le is lehet venni úgy tudom, nem beszélve róla hogy rém egyszerű a használata.

Nekem sose volt, amiket írtam azt olvastam róla cikkekben illetve fórumokban.

5236. samoni
2013. ápr. 16. 22:12

Sziasztok!

Igen túl vagyok rajta!!! :)Jól esett, hogy ennyien gondoltatok rám! Bár eléggé féltem jól elbújt, de a orvoson nagyon ügyes volt.Tényleg nem fájt rosszabbra számítottam. Egyenlőre mi is az óvszeres megoldást választjuk. Ma be is vásároltam, bízva abban ,hogy a libidóm újra a régi lesz. 3000 Ft-ért 18 db-ot kaptam a "M" (német) drogériában akcióban az annyira nem vészes főleg, hogy a legismertebb márka.Nagyon végleges a másik két megoldás.Nekem is az őssejt mint alternatíva megfordult a fejemben.Nem szeretnék már többször szülni, de ha segítene valamelyik lurkon egy pillanatig sem gondolkodnék.

Sajnos az orvosom sem tudott már megoldást ajánlani a védekezésre esetlegesen a hüvelygyűrűt említette, mint újdonság. De hát a Mirena is 5 évvel ezelőtt az volt. Nála sok paciensnek van- volt én voltam a 3-dik akinek panasza volt vele...

És mivel családi jó barát biztosan így van. Ez van... Most várok hogyan alakulnak a tüneteim amit a rovására írtam.:)

5235. bd5e718401 (válaszként erre: 5234. - Ani-Lea)
2013. ápr. 16. 12:46
Patikában lehet olcsóbb óvszereket venni.
5234. Ani-Lea (válaszként erre: 5230. - Samoni)
2013. ápr. 16. 12:42

Sziasztok,

Sikerült levetetni?

Védekezéssel úgy állunk, hogy egyenlőre az óvszer aminek az árain dobtam egy hátast..... Nem szeretnénk több babát egy fiú jó lenne de nem kockáztatók egyenlőre bőven elég a ét lány utána pedig a korkülönbség az ami miatt nem szülnék. Gyógyszer mellett vagyok eddig a fréjemet nem szeretném kérni, hogy ő kötesse el magát mert most meg eddig is jól meg voltunk (9 éve vagyunk egy pár) de nem tudhatom nekem nem lesz e bajom vagy valamiért nem e vállunk el és ha ott is akarnak majd közös gyereket akkor nem lehetne, ne értsetek félre csak ilyenkor minden átfut az agyamon és ezeket sem zárhatom ki, azt sem, hogy valami oknál fogva az őssejt miatt lehet vállalnék hamradik babát, hogy a másikon segítsek...Én ezekért az okokért nem szeretném ezeket a végleges művelteket!

A ciklusom egyenlőre nullán van de még egy hete sincs, hogy levetét, de pecsételödök folymatosan....

5233. 099c0bed40 (válaszként erre: 5232. - Mouse1980)
2013. ápr. 16. 08:13

Szia, így van, és még egy hátulütője van a dolognak: a mői sterilizálás hosszabalmasabb és bonyolultabb beavatkozás ami kórházi megfigyelést igényel ( ha jól tudom csak 24 ótát), a férfiaknál ellenben max. 25-30 perc az egész, és utána saját lábon hazamehetnek és élhetik tovább a megszokott életüket.

A női meddővé tétel utáni terhesség elhanyagolhatóan kis százalékban fordul elő, és csak abban az esetben ha a doktor kontár munkát végzett, nem jól kauterezte( égette el) a petevezetéket, azaz nem hagyott elég helyet szabadon, majd utána nem varra össze annyira tökéletesen --(bár újabban ezt is roncsolásssal égetik) hogy azon a petesejt semmiképpen ne tudjon átjutni semmilyen módon.

Vazektomiánál csak arra kell ügyelni hogy kivárni az időt, míg leadott ondóváladékban egyetlen szál spermium is van, mert ennyitől is teherb lehet esni. (úgy tudom ez az idő hat hét-két hónap között mozog, egymást követő 2 negatív spermakép után mondható ki az, hogy minden veszély nélkül "szabad a pálya" :)

5232. mouse1980 (válaszként erre: 5230. - Samoni)
2013. ápr. 16. 06:12

Szia!

Gondolok rad holnap. Semmiség a levétele , de tényleg. Hidd el, hogy minden panasz megszűnik. Van ami azonnal, van ami csak hónapokra. De a levétele mar az első lépés.

Igaza van Eszternek, a legjobb két megoldás a nő vagy a férfi sterilizalasa. A szülésznő barátnőm szerint a legtutibb a pasi, mert a nőknél ritka esetben lehet mehenkivuli terhesség. Mindezek ellenére én nagy gondban vagyok, mert a férjem egyiket sem akarja. Úgyhogy mi még nem tudjuk mi lesz:( majd írj hogy mi volt:)

Üdv Judit

5231. 099c0bed40 (válaszként erre: 5230. - Samoni)
2013. ápr. 15. 23:00

Szia, véleményem szerint ha rá tudnád beszélni a Párodat a vazektomiára az lenne a lehető legideálisabb megoldás.

(Van itt ilyen fórum is, olvasson bele ha hajlik rá, csupa pozitív tapasztalat)

Ha nem, akkor Te is sterilizáltathatod Magadat, ez is véleges megoldás és nem is nagy műtét, ha negyven körül vagy, még nagyon megéri megcsináltatni, odébb a klimax.

Ennek a fajta avédekezésnek semmilyen negatív utóhatása nincsen.

5230. samoni
2013. ápr. 15. 22:49

Sziasztok!

Én holnap megyek a dokihoz levetetni.Bízom benne hogy idővel jobban leszek, és megszabadulok a gombócomtól és a csomóimtól.:)Majd mesélek. Már csak valami alternatívát kellene találnom. Nem szeretnék már több gyereket így közel a 40-hez. Mintha valami rossz álom lenne, de sajnos minden nap hallok valami negatív hatást, panaszt bármilyen módon is védekeznek.:( Tényleg elképesztő.

5229. 099c0bed40 (válaszként erre: 5228. - Mouse1980)
2013. ápr. 15. 22:38

Szia Egérke, ez ám a telepátia a köbön, míg Te ezen kedves sorokat írtad nekem, megszületett a levelem. :)

Biza mindenki porontyának így kezdődik a nagybetűs Élet: bölcsi-ovi-suli-egyetem, aztán önálló felnőtt élet.

Nálunk a nagy már 2 éve csak látogatóba jár haza, Pesten dolgozik, de ezt már írtam, nem akarom ismételgetni magamat.

Hogy miért ragadtam itt?

Először is mert nagyon a szívemen viselem a Mirenások sorsát, azokét is akinek bevált a kütyü, azokét meg különö9sen akiknek panaszaik lettek tőle.

A másik ok, hogy nagyon szeretek segíteni ha tudok, néha talán sikerült kicsit bíztatgatni és nyugtatgatni azokat akik nagyon el voltak keseredve.

A harmadik ok: szívem csücske a nőgyógyászat (ahogy neked a kerdiológia), rengeteget olvastam meg tanultam is ebben a témában, és ez nem múlt idő, mai napig átbömgészem ami cikeket vagy tanulmányokat a neten találok, és a könvespolcom is dugig van ilyen jellegű szakirodalommal.

A néni "ehte" osztrák, nem tud semmit magyarul, mikor kimentem én meg németül nem tudtam, képzelheted milyen muris volt---mostanra elég tűrhetően elgagyogok, csak a nyelvtannal gyűlik meg rendre a bajom, de mindenki megért és én is őket, ez a lényeg.

Kíváncsian várom a véleményedet a levelemre, kardiológiában nem igazán vagyok otthon, csak amit hallottam a "kényszer-továbbképzésen" míg bent voltam, no meg amiket utánaolvastam a bajomnak.

Aludj jól, szia: Eszter-Sweszter :)

5228. mouse1980 (válaszként erre: 5223. - 099c0bed40)
2013. ápr. 15. 22:15

Szia drága Eszter!

Amúgy a becenevem igazából Egér (kicsi Egér vagy Egérke) csak reigzni szoktam a Mouse-sal:)

Mellesleg, hogy ragadtál itt? Mert mindenki elhúz ahogy felteteti vagy leveteti....én itt úgy gondolom, hogy már maradnék...úgy megszoktam már itt..szeretek veletek beszélgetni. Legfőként téged kedveltelek meg a legjobban. Ha te nem lettél volna, (persze a többiek is aranyosak és sokat segítenek) begolyóztam volna. Nem gondoltam volna, hogy az ország másik végéről...bár így nem sok esély marad személyes megismerkedésre. Kicsit konzervatív vagyok....szeretem a személyes dolgokat is...lásd pl én karécsonykor mindenkinek postán írok és képeslap helyett mindig egy aktuális fényképet küldök a családról és annak a hátulját írom meg kedves üzenettel. Minden évben mindenki annyira várja:) no, de veletek megelégszem így virtuálisan is:D

A néni magyar amúgy? Ha nem akkor biztos jól tudsz németül:) Én most angolul tanulok, hogy megkapjam az ápolói egyetemi diplomám. No meg pénzügyet, de nehéz átállnom. Holnaptól a középső kisfiam megy oviba, a lányom meg bölcsibe...hát nem lesz itthon több gyerek...azért kicsit szomorú vagyok, de örülök is, mert most újabb izgalmas korszak kezdődik...na bocsánat hogy elkanyarodtam. Nagyon várom, hogy írj!

Szép álmokat:) Egérke

5227. mouse1980 (válaszként erre: 5224. - Ani-Lea)
2013. ápr. 15. 22:03

Hali AniLea:)

Engem mindenki tegezhet, sztem a tisztelet nem elsődlegesen a magázódáson múlik, amúgy meg a tegezés valahogy csak "meghittebb"

A doki azt mondta, hogy mindent ki kell vizsgálni...de már egy csomó vérvételem megvolt. Még megyek petefészek UH-ra, mert a petefészek cystásodás is olyan hormonokat szabadít fel, ami súlyos hajhullással jár, és köztudott a miréna petefészekcystákat is okoz. Amúgy lehet genetikai is a hajhullásom, de ne már 32 évesen:( Én mondjuk azzal is kiegyeznék ha nem hullana tovább.

Kíváncsi vagyok, neked mikor áll vissza a ciklusod. Mi lesz ezek után? Baba vagy védekezés?

jó éjt!

5226. Ani-Lea
2013. ápr. 15. 21:44
Meg se kérdeztem, hogy tegezhetek e itt mindenkit vagy nem?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook