Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

5105. mouse1980 (válaszként erre: 5101. - Lexperfecta76)
2013. ápr. 4. 00:17

Szia Lexi!

Utána jártam Baby Focus Start ovulacios nyál teszt a neve:)

Mi az a másik két alkalmazás, amit talàltàl? Én is kipróbálnám;)

Nekem két kisfiam (6 és 3 évesek) és egy kislányom ( 2 éves) van. Kicsit nehéz volt az elmúlt két év, mert a két kicsi között csak 11 hónap van!:) de most kezd mar könnyebb lenni, Bàr szeptemberben kezdjük a sulit:)

És még két babát szeretnétek?:) sztem ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj, de lehet most mar csak császárral szülhetsz! Szorítok a babaprojecthez!

Én is mindenképp jelentkezem!

Jó ejt

Judit

5104. mouse1980 (válaszként erre: 5103. - Ani-Lea)
2013. ápr. 4. 00:05

Szia!

Nem vagyok orvos, de sokmindent olvastam itt a fórumon és saját tapasztalatból sajnos azt kell, hogy mondjam sztem a mirena okozza ezeket a dolgokat. Kicsit fura, hogy mar nem egy embernek okoztak ízületi fájdalmakat, torok problémákat, hajhullast, hátfájást, és még sorolhatnám! :( és mindeközben mindenkinek minden lelete teljesen negatív! Egy dolog egyezik köztünk, hogy mirenank van/volt!

A levétel nem fajt nekem, és pillanatnyi görcs, de szinte észre se lehetett venni. Ettől ne félj! Amióta levették, sokkal jobban érzem magam mégha a főbb tüneteim még megvan. Nekem kb egy hónapja nincs meg a mirena, de azóta nem faj a hátam ujra jol alszom, nem szorongok, nem vagyok annyira ideges és nem vagyok feszült.. Mar csak két dolog van, de ahhoz türelem kell...hogy elmúljon.

Kitartás! Drukkolok! Jelentkezz mindenképp! Jó ejt !

ÜdvJudit

5103. Ani-Lea
2013. ápr. 3. 23:04

Sziasztok,

Én nagyon régen voltam erre fent talán másfél éve is van már azóta vagyok Mirenásgy ideje. Egy ideje olvasgatlak benneteket, és olyan fura ez az egész, mert annak idején mikor csak gondolkoztam a feltételén mindenki dicsérte na jó 90% és most szinte 80% leveteti mert jött ki valami baja :( Tisztelet a kivételnek aminek nagyon örülök, és senkitől sem sajnálom!!!! Nekem is meg van a magam története ezért is gondoltam, hogy leírom velem mi történik mik történek. Másfél éve van fent semmi poanaszom nem volt igaz nem rendszeresen jött meg 32 napra vagy 26-ra előtte utánakét napig maszatolodtam kevés mennyiség volt nem zavart estére szinte semmi!!! Aztán most kezdett alább hagyni (most kezd megszüni a havim)csak innentől kezdödtek nálam a bajok... Másfél hónapja indult minden egyik napról a másikra, gombocót kezdtem érezni a torkomba olyan volt, mintha étel akadt volna meg elmentem fül orr gégére mivel két hete nem múlt már ott azt mondták savam van na vérvétel hasi uh gasztro minden negatív lett elkezdtem fogyni mert közbe elment az étvágyam is pánik zavaros tüneteim is társultak a gombócomhoz borzasztók hajam hullik de nem vészes elküldtek pszhihologushoz is de a doktornő szerint kimerült vagyok (két gyerekkel vagyok otthon kevés segítséggel 2 éve nem alszom éjszaka, de nem ide tartozik)és mikor a menzeszre tért mondtam neki, hogy nekem már szinte nincs...Kapásból rá vágta, hogy vetessem le mert ez a szorongás hőségek szédülések stb ettől is lehetnek sőt már gondoltam a hurkomra előtte, de úgy voltam vele, hogy kivizsgáltatnám magam mielőtt észtveszve levetetném a fogyás miatt (1 hónap 6kg) pajzsmirgyen is voltam de az is negatív viszont két napja fáj a lábam is vannak izületi fájdalmaim is :( Mivel minden negatív lett és hőségeim most is vannak hol elöjön hol nem már eldönöttem, hogy bucsut veszek a Mirenámtól csak sajnos az orvosom szabin van de már túl lennék rajta!!! Még nem tudom azt mondani, hogy 1000% ez volt de nem tudok másra gondolni mivel minden másom jó.

Akinek próblémája volt és le lett véve mennyi idő volt mire minden helyre állt? A levétel annyira fáj, mint a feltétel?

5102. mouse1980 (válaszként erre: 5100. - Csicsikacsa)
2013. ápr. 3. 23:01

Szia!

Ez egyszerűen hihetetlen hogy szinte mintha a saját sztorimat hallanám! És ugyanazok az érzéseim gondolataim, mint nekem. Én is teljesen kivagyok borulva. Mindig várni, csak várni, a vizsgálatok, hogy mindenhol mindent elmondani előről. Úgy utálok már orvoshoz járni... A kiszolgáltatottság, a félelem, na ez megint mit fog mondani. Az internet bújása, hogy vajon mi lehet a bajom, persze már vagy 65 betegséget diagnosztizáltam magamon, ami nem is igaz.

Neked nem hullott ki a hajad? Mert én most ezzel küzdök. Jövőhéten megyek hajvizsgalatra. A helyedben várnék még a helyedben a mandula kivétellel. Szörnyű volt, persze ki lehet ezt is bírni, de feleslegesen kár átélni. Nekem is negatív tenyésztésesel vették ki novemberben. A csomóim azóta is megvannak és az ízületi fájdalom . Most lesz egy hónapja majd, hogy levették a mirenat, de azt mondta a belgy. főorvos hogy 3 hónap a teljes kiürülés :( még nem minden autoimmunra vizsgáltak meg, még megyek vervetelre:(

Nagyon kiváncsi vagyok mi fog történni veled, mindenképp írj! És tarts ki, gyere fel gyakran sok erőt adunk itt egymásnak:) sztem ha én nem találom ezt a fórumot már begolyoztam volna!

Jó ejt! Üdv Judit

5101. lexperfecta76 (válaszként erre: 5099. - Mouse1980)
2013. ápr. 3. 13:54

Szia mouse1980! :) Én is azt az alkalmazást használom, illetve még kacérkodok kettővel, amely komplexebb, aztán pár hét múlva kitalálom, melyik is a befutó a telcsimre :)

Feltétlenül szólj majd, hogy mi lett a vizsgálatod eredménye, drukkolok, hogy ne legyen gond!

Holnap megkérdezem a patikusom, jól hangzik a teszt, amiről írsz. Még nem hallottam róla, bár a legkisebb fiam születése óta (7 éve) kimaradt sok hasonló infó az életemből... :D Nekem két fiam van, 9 és 7 évesek, már kompatibilak a kistesóra (kistesókra) :) Kicsikét aggódom, mert két császárom volt eddig, az első koplikációval, a másodiknál komoly belső plasztikám volt, de a dokim megnyugtatott, hogy olyan vagyok belülről, mint egy atombunker :D :D :D Szóval, indulna a babaproject, amint megjönne végre...

2013. ápr. 3. 13:00

Sziasztok!

Visszajáró olvasója vagyok a fórumnak, gondoltam megosztom én is a történetemet. Alapjaiban hasonló "mouse1980"- hoz és a végeredményt még nem tudom. Nekem tavaly szeptemberben tették fel a mirénát erős menstruációs vérzés miatt, konkrétan vérszegény lettem, a vasam értéke 4 volt, a hemoglobinom meg 86 (a mi laborunkban 120) az alsó határ. Szóval a lényeg, hogy a nőgyógyász ajánlására szeptemberben feltetettem a mirénát. Pár héttel később fura dolgok kezdődtek.

Szemgyulladás: először azt hitték a könnytermelés a probléma, de nem az, hanem, hogy nem jó a könny minősége, összetétele.

Közben elkezdett sokat fájni a hátam, nyakam, ízületeim, mikor mi. Jártam reumán, gerincröntgenen, 25 alkalmas fizikoterápián, eredmény szinte semmi.

Decemberben a torkom is elkezdett "szenvedni", sokszor piros, vettek belőle kenetet, aminek az eredménye negatív, éjjel néha úgy ébredek, hogy fuldoklok annyira fáj a torkom, alkalmanként az ínyem is fáj.

Már szinte az összes létező vizsgálaton jártam az elmúlt több mint fél évben, autoimmun betegségeket is néztek, az eddigi vizsgálatok semmit nem tudnak igazolni. Az azóta készült laborjaim, szinte kivétel nélkül "kitűnőek", a doki azt mondja bár az övé lenne ilyen. Mégcsak egy kis gyulladást, süllyedést, CRP-t semmit nem tudnak kimutatni.

A spirálomat levették februárban, mivel erőteljes volt/van a gyanú, hogy köze lehet a dolgokhoz. A fent lévő 5 hónap alatt is sajna folyamatosan vérezgettem, úgyhogy a "gyanútól" függetlenül sem jött be sajnos.

Most még biztos, ami biztos alapon a mandulámat is kiveszik, mivel azt sem tuják kizárni, mint gócpontot a csúnya torok miatt..

Úgyhogy itt tartok én, és nagyon is együtt tudok érezni azokkal akik ilyen kálvárián mentek keresztül, mint én az elmúlt hónapokban. Teljesen felőrli az idegeimet a teljes bizonytalanság, a mindenhová várakozás, időpont, szóval én kész vagyok. És akkor próbáljak meg két tüneményes kisgyermek nyugodt anyukája lenni.

Köszi, hogy elolvastatok, majd bejelentkezem néha, hogy velem mi újság.

5099. mouse1980
2013. ápr. 3. 12:06

Sziasztok!

Igen nagyon jók ezek az alkalmazások a telefonokra. Van egy nagyon jó kis alkalmazás, amit iphonera (lehet másra is nem tudom): hölgynaptár a neve, én is letöltöttem , amióta levették a kis dögöt.

Amúgy nekem is kijött pár pattanás, miután levették.:) De gondolom a hormonok és a mellékhatások.

Most voltam dokinál a hajhullás miatt, jövőhéten csinálják meg a vizsgálatot, meg kell még kell vérvétel is...

Amúgy én sokkal de sokkal jobban érzem magam, amióta nincs.

Viszont nagyon örülök azoknak akiknek minden oké vele

Lányok akik babára várnak:)!!!

A patikában lehet kapni egy tesztet, amit a nyálatokból kell nézni mindennap azt hiszem..nem tudom a nevét a tesztnek,de sokan dicsérik, hogy pontosan megmutatja az ovulációt! Érdemes megkérdezni. Olyan izgalmas, hogy babát szeretnétek...ez az időszak olyan jó. Nekem 3 szép gyerköcöm van....de ha azon múlna vállalnék még:) de mi megbeszéltük a párommal, hogy megálltunk:(

Irjatok majd a fejleményekről!

5098. lexperfecta76 (válaszként erre: 5095. - Cicalány79)
2013. ápr. 3. 06:47
Köszönöm, már jobban vagyok, tényleg megszenvedtem. A felrakást észre sem vettem anno, igaz, már öt éve volt lassan és tompulnak az emlékek :) Lelkieleg vagyok egyre inkább kesze-kusza. Szerintem a hormonjaim kezdenek ébredezni :) Pár pattanást is felfedeztem itt-ott. A hőmet és a súlyom én is elkezdtem mérni, még csak 1 bő hete, de egyenlőre inkább hasonlít a görbe sinus aritmiára, mint termékenységi hőgörbére :D Igaz, ma kicsit reménytkeltő volt, hogy reggelre mélyzuhanást produkáltam a tegnapi 36.4-ről 35.81-re és a nyák is olyan tojásfehérjés.(persze ez még nagyon az eleje, de a remény...) :) A férjem segített feltelepíteni a telefonomra különböző okos kis alkalmazásokat, amikkel minden nyomonkövethető :) Nagyon drukkolok, hogy mihamarabb megjöjjön neked is (és nekem is)!!! :)
5097. 099c0bed40 (válaszként erre: 5096. - Jooeva)
2013. ápr. 2. 21:53

Szia!

Látod ennyire egyénfüggő ez is, mint minden, és hiába olvas utána az ember, nem lehet előre megjósolni hogy az Ő szervezete majd bírja-e vagy nem.

Nagyon klassz hogy Te is a pozitív véleményesek csapatát erősíted, remélem sose lesz gondod vele a jövőben sem, kívánom hogy így legyen.

Szép estét Neked is.:)

5096. jooeva
2013. ápr. 2. 19:26

Sziasztok!

Köszi a kedves szavakat és bíztatást!

Magam is meg vagyok lepődve, hogy ilyen gyorsan beállt.

Pedig nagyon tartottam tőle, már 1 éve olvasgatok róla, informálódom és el is bizonytalanodtam.

1-2 hét múlva azért majd elmegyek egy kontrollra a dokimhoz.

Szép estét mindenkinek.

5095. Cicalány79 (válaszként erre: 5093. - Lexperfecta76)
2013. ápr. 2. 18:33

Olvastam korábban, hogy megszenvedtél a levétellel, remélem jobban vagy már. Nekem mikor felrakta, az nagyon fájt, másfél napig görcsöltem utána...

Nekem márc. 7-én vette le, azóta semmi :( Most elkezdtem mérni a hőmet,hátha bíztat egy kicsit ha elkezd valami normális görbe kirajzolódni.

5094. lexperfecta76 (válaszként erre: 5093. - Lexperfecta76)
2013. ápr. 2. 15:52
Tulajdonképpen csak azért vagyok türelmetlenebb, mert még 2 babut szeretnénk, de bizony halad az idő...
5093. lexperfecta76 (válaszként erre: 5090. - Cicalány79)
2013. ápr. 2. 15:51
Hasonlóképpen működtem én is Mirenával, egészen március 19-ig, amikor is levették...azóta pedig csak várok és várok... Az első pár napban volt remény, mikor is kicsit erősebb pecsételés volt, mondhatni pirosasabb enyhe folydogálás, de aztán abbamaradt két nap után. Remélem én is, hogy mihamarabb megjön rendesen és jön a baba :) Igyekszem minden napot pozitívan megélni, a türelmetlenség pedig csak amolyan beleélős-jajjdenagyomváromos :D :D
5092. mouse1980 (válaszként erre: 5090. - Cicalány79)
2013. márc. 31. 22:19

Szia,

Igen jó, hogy neked amúgy bevált, tényleg jó hogy van értelme, mert valakinek tényleg úgy működik ahogy kell!!!:)

Nagyon szorítok a baba miatt !

Szép estét!

2013. márc. 31. 21:18

Szia Cicalány, köszönjük a pozitív tapasztalatot, nagyon kellenek az ilyen jellegű hozzászólások is, ne mindig csak a panszaszokat meg a gondokat olvassa az, aki esetleg most vacillál azon, hogy vállalja-e a Mirenát avagy nem!

Neked is szép Húsvétot, üdvözöllek: Eszter

5090. Cicalány79 (válaszként erre: 5081. - Mouse1980)
2013. márc. 31. 20:51

Köszi a választ, mindenkinek! Remélem nem kell sokat várnom már... Egyébként, a Mirénáról eddig én csak jót tudok mondani, 2-3 hónap után elmúlt a mensim, nem volt rá gond. Azt megfigyeltem, hogy amikor kb. meg kellett volna jönnie, gyakran feszült voltam időnként fájt a derekam-mellem, mintha mégis meg akarna jönni, de semmi egyéb. Remélem hamar visszaáll a szervezetem, és ezután is pozitív marad a tapasztalatom :)

Szép Húsvétot mindenkinek!

5089. 099c0bed40 (válaszként erre: 5087. - Jooeva)
2013. márc. 31. 20:31

Szia, az a lényeg hogy örülsz. :)

Valószínűleg Nálad abszolút gyorsan beállt a Mirena, ez az amire olyan sokan hiába vártunk vagy várunk....

Üdv: Eszter

5088. mouse1980
2013. márc. 31. 18:32

Szia Jooeva!

Szerencsések köze tartozol, ha ilyen hamar beállt neked:) sztem ez is egyéni kinek mikor áll be a nemmenstrualas:)

Örülök, hogy neked bevált :)

Üdv Judit

5087. jooeva (válaszként erre: 5086. - 099c0bed40)
2013. márc. 31. 17:13

Szia Eszter!

Köszönöm a válaszod!

De, tudom, hogy akár el is maradhat a mensi, dokim is mondta.

Csak az a meglepő, hogy már első hónapban is elmarad. A védő hatásában biztos vagyok, csak fura, hogy nincs....

ÉS végülis örülök :)

5086. 099c0bed40 (válaszként erre: 5084. - Jooeva)
2013. márc. 31. 14:57

Szia!

A Mirena egyik legpozitívbb hozadéka ( a fog. gátló hatása mellett) az, hogy a benne lévő progeszteron hormon miatt elmulasztja a havivérzést, mert nullára levékonyítja a nyálkahártyát.

Nem mondta az orvosod hogy lehet nem fogsz menstruálni egészen addig amíg viseled?

Ez egyáltalán nem kóros és káros dolog, meg ne ijedj miatta, inkább örülj neki hogy Neked ennyire ideálisan működik.

Üdvözöllek: Eszter

2013. márc. 31. 14:51
Nektek is Kellemes Húsvétot kedves Mirenás és ex-Mirenás Lányok-Asszonyok!
5084. jooeva
2013. márc. 31. 11:53

Sziasztok!

Először is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

1 hónapja van mirenám. Az első 3 hétben előfordult maszatolás, de nem volt folyamatos több volt a tiszta nap.

Elvileg most kellene megjönnie, de nincs semmi....

Előtte gyógyszert szedtem, arra gondolok, hogy még nem állt vissza a peteérés és egyéb hormonális dolgok. Mit gondoltok? Járt más is így?

Köszi a válaszokat!

2013. márc. 31. 10:34

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!:-)

5082. mouse1980
2013. márc. 31. 10:10

Sziasztok lányok!

Kellemes húsvéti ünnepeket, sok csokinyuszit, sok locsolót, finom kajákat és boldog perceket kívánok:)

5081. mouse1980 (válaszként erre: 5079. - Cicalány79)
2013. márc. 31. 10:09

Szia!

Nekem 2,5 hete vették le, de nem hiszem, hogy mérvadó lennék, hiszen nekem a két év alatt amig fent volt, mindig megjött minden hónapban rendesen. A levétel után volt egy két pici pecsét, aztán meg is jött rendesen pár nap múlva, pont akkor amikor meg kellett volna jönnie. Most kíváncsi vagyok hogy megint rendesen jön e meg:)

Lehet az a kis pecsélgetés volt a menzid, és akkor ha jól értettem, talán egy hét múlva megjön.

Nem igazán lehet tudni, nekem a doki azt mondta, hogy 3 hónap amíg kiürül, de a biztonság kedvéért fél évig ne szedjek semmi hormont, szóval a teljes kiürülés lehet akár 6 hónap is. Amint terhes leszel, akkor azt jelenti kiürült a hormon, amíg nem ürül i addig nem is fogsz teherbe esni. Szóval ne aggódj, a szervezet tudja mikor áll készen a terhességre. remélem hamarosan bekopog a gólya hozzátok:)

5080. 099c0bed40 (válaszként erre: 5079. - Cicalány79)
2013. márc. 31. 08:28
Szia, sajnos nem lehet megmondani hogy mikor jön meg, mert teljesen egyénfüggő kinek mikorra áll vissza a hormonrendszere és a méhnyálkahártyája.
2013. márc. 30. 20:39
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata, hogy a Mirena levétele után, mikor jött először menstruáció? A dokim azt mondta hamarosan, de nem volt idő kivesézni, mit is jelent ez... Már 3 hete levette, előtte pár nappal volt egy kis vérzésem, mintha 1 napra megjött volna bár a Mirenaval nem szoktam menstruálni. Levétel után pár napig pecsételgettem, de aztán semmi. Nagyon várom már hogy visszajöjjön, mert babát szeretnénk, olyan megnyugtató lenne, hogy újra van és "működök" normálisan...
2013. márc. 28. 21:56

Szia Ancsika, két hét még belefér, de ha nem lesz változás, ne halogasd tovább az orvost!

Jobbulást: Eszter

5077. 76Ancsika
2013. márc. 28. 17:12

Kedves mousi1980 és Eszer!

Köszönöm a tanácsokat megfogadom!

Eszem a ngy adagnyi c vitamint, vasat és iszom a pásztortáska gyógyteát.Két hét türelemre intettem magamat ...aztán csináljon a dokim valamit..

Jelenkezem hogy mi történt velem. Addig is mindenki szép napsütéses ünnepeket kívánok!

Ancsika

5076. mouse1980
2013. márc. 28. 16:07
Javitok : két évig volt fent. Bocsánat a gyakori félreütésért de telefonrol írok és a t9 szótár szórakozik :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook