Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Vimi2!
Az idegi kimerültség lehet következménye az eszköznek, a feleségem sokszor különösebb ok nélkül majd leharapja a fejemet és két fiunkkal is úgy acsarkodik, mint azelőtt soha. El tudom képzelni, hogy nagyon feszített volt az életviteled és a kis dög még tovább rontott a helyzeten. Lehet hogy nem az a típus vagy aki egy kis agresszivitással ki tudja adni magadból ezt a "kis" plusz feszültséget és ez okozza a kimerültségedet. Azért én is azt javasolnám, hogy előbb minden egyéb vizsgálat eredménye legyen negatív és annak ismeretében döntsd el, hogy kell ez még neked, vagy sem. Hat hónapon belül talán még visszaadnak húsz ezret az árából, ha szakorvos igazolja, hogy orvosilag indokolt volt megszabadulni az eszköztől.
Azért érdekes a háziorvosod véleménye is. Nehéz eldönteni, hogy csak pszichés tüneteid vannak, vagy tényleg megbillent az egész hormonrendszered és annak a hatását érzed ilyen intenzíven.
A nőgyogyid jó fej lehet ezzel a fogyókúrás, bizti extrás dologgal. Milyen jó volna az ilyen empátiától túláradók orvosoknak felrakni vagy kettőt, hogy tapasztalják már meg milyen jó is lehet ilyen mellékhatásokkal együtt élni!
Szerintem is biztosan negatív lesz a mai hasi UH eredménye és hamarosan minden rendben lesz veled!
Üdv.: István
Vimi azt tudom tanácsolni neked amit magamnak is mondtam, csinálj mindent végig, a háziorvosod tud a rosszulléteidről? Engem ő küldött a pszhihologushoz menj el te is, nekem elsőre mondta, hogy kimerült vagyok, de a legfőbb bajom a menzesz hiánya. Ha ő is megerősít mindenbe akkor válj meg te is ettől a kütyütől!!!
Le a kalappal előtted, nekem 5-6 hetente jár haza a kicsi még velem van itthon 2 éves múlt nekem sokszor ez is sok nemhogy ehhez egy 8 órás munka :( tényleg lehet csak kimerültél!!
Ani-Lea! 5 éve dolgozik kint, pénteken este jön, és hétfő hajnalban megy. 2.5 éve dolgozom mellette 8 órában. Elég lenne a 4 vagy a 6 órás, de az meg nincs. Párom is ellenezte, hogy dolgozzak, maradjak itthon. Viszont Én úgy éreztem szeretnék dolgozni, állandóan itthon se jó. A munkával nincs gondom, kivéve, hogy az agyam fárad el tőle, és ugye itthon is. A gáz a reggeli rohanás, délutáni rohanás, bolt, kaja, háztartás, házifeladat itthon, rohanás külön óráikra, és menjünk még valahová du-án játszani stb. Hétvége, na az tuti. Hozzam be ami elmaradt, mossak, vasaljak, jaj nem is sorolom, mindenki tudja ezt. Sport elmaradt idő hiányában, ami jót tett az idegeimnek is, mert max. itthon tudnék, de az is egy kabaré. Anya ez, anya az, anya csinálom veled. :) Nem hazajönni szeretne, hanem a határhoz közel, mi Ausztriához közel lakunk. Akkor naponta haza tudna jönni, igaz többet akkor sem tudna segíteni, de legalább itthon lenne.
Pistusz! Tévedtem, azt hittem, hogy Te is idegi kimerültségre tippelsz. Elgondolkodtató amiket írtál, én félek soha nem derül ki, mitől vannak a rosszullétek.
Tegnap, meg ma is egész jól vagyok, tegnap kívántam enni is, jó volt nagyon, és már ma is eszegettem. :) Miknek tud az ember örülni. Holnap hasi Uh, szerintem negatív lesz.
Szia!
Én nem állítom, hogy az amire te is gondolsz és én is, de túl sok az egybeesés a közelmúltban hozzászóló mirenások tünete és a te tüneteid között.
Nehéz megmondani, hogy mi lehet a dolog hátterében, mert nagyon sok tényezős a dolog. Lehet, hogy a mesterséges progeszteron származék levonorgestrel hormonnal nem tud mit kezdeni a szervezeted, mert rossz esetben az az egészen pici ami a véráramba kerül is képes összezavarni a finomhangolt hormonháztartást. Az is lehet hogy a speciális műanyagtartályra, vagy az azt UH-on láthatóvá tevő színezőanyagra vagy allergiás, de az állandó steril gyulladás - ami az összes ilyen kütyü velejáró tulajdonsága - is lehet a bajok okozója. Rosszul is helyezhették fel, lehet akár selejt is az eszköz, biztosan tudod, hogy hazánkba mindenből előszeretettel hoznak be rossz minőségű dolgokat, mert nekünk az is jó. Miért pont ez lenne a kivétel, ha már a nők divatot csinálnak az alkalmazásából? :(
Az is benne van a pakliban, hogy nem az eszköz okozza az egészet, de abba meg már beletoltál egy rakás pénzt és bosszantó lesz, ha leveteted és kiderül, hogy valami más miatt van az egész...
Hát nem egyszerű kérdés és nem egyszerű döntés, nem irigylem a helyzetedet és a többi bajlódóét sem. Remélem, hogy hamar rendben lesz veletek minden, igazán örülnék, ha így lenne! :)
Én orbáncfűves tablettát szedtem a frontin helyett, nem lehet hozzá szokni az 10-14 nap utná kezd el hatni mivel telitődnie kell a szervezetbe :)
Én is két gyerekkel vagyok itthon, de nem dolgozom mellette és nekem néha ez is sok le a kalappal előtted, én nem csinálnám! A párod nem akar haza jönni? Én bevallom két évet mertem bevállalni abból, hogy külön legyünk. A barátnőmék 6 éve csinálják ezt de szerintem ők már csak hatalmas viták után tudnának együtt élni :(
Szia! Köszi, hogy válaszoltál. Én is sokat töprengek várjak-e vagy dobassam le, de holnap már meglesz a hasi Uh, a vérvétel remélem jővő héten.
Bizti az ember kimerül ám, mert amíg nem dolgoztam csak a 2 gyerek, addig sokkal jobban bírtam én is, de a 8 órai szellemi meló, + gyerekek + háztartás stb. azt már 2 év után éreztem. Vizont az nem ilyen volt, bár ugye azt sem tudom milyen ha az ember idegileg kimerül. :( Lehet egy pszichológus vélemény is kellene....Nem ártana, ha az embernek lenne magára napi fél-1 órája, de nincs. :( Kitartást neked! Én a gyerekekből merítek erőt, mert ha anyu kidől, akkor tényleg nagy baj lesz, így nem szabad. Rendbe kell jönnöm. Gyógynövényest én sem szedtem be a héten, csak ha nagyon úgy érzem. Nem akarok semmi gyógyszert szedni, teákat iszom. Lúgosítót, citromfűvet, most az orbáncfű teát ajánlották. Nem is használ, ártani nem fog. :)No meg lúgosít. :)Szép napot!
Szia!
Igen arra gondoltam, csak nem akartam reklámot csinálni. Tényleg jó lesz, biztosan enyhíti a tüneteket, azért közben gyorsan meg kell keresni a baj okozóját. Nekem van egy sejtésem arról, hogy mi okozza...
Sziasztok,
Mouse biztos lehetsz abba, hogy ez a tisztulás miatt van nekem is vannak hol előjön hol pár napig szünet van nekem most azelőtt volt, hogy lecsitult mindenem és két napja teljesen tiszta vagyok, most aszédülésen kivül nincs más bajom :)
Sok Hölgynek használ és jó én nem sajnálom tölük igazából ez tényleg akkor derül ki mikor már fent van és a dokikat azért nem értem, mert a fogamzásgátlók sem jó mindenkinek és azt egyből írnakm ásikat nem kérdeznek meg semmi és ez is ugyan olyan sőt itt egy olyan kütyüről van szó ami idegen test a szerveztednek ráadásul hormonos... Én azt mondom így utolag, hogy ezek után nekik is utánuk kellene alaposabban járni mivel az enyém is azt mondta, kizárt hogy a bajom forrása a Mirena honnan tudja??? Ő próbálta??? Mondtam neki, hogy akkor mi lenne mikor mindenem jó és van a fórum és érdekes modon hasonló tüneteink vannak erre már enm szólt semit :( Viszont okolni csak magamat tudom én döntöttem a férjem rám hagyta, mert az én testem, a dokim sem erőltette, anyukám és barátnőm ellenezték....De én vettem meg, bár ha akkor ennyi mindent olvasok tuti nem veszem meg ez jó kis tanuló lecke volt nekem :(
Pistusz!
Neurosan porra gondolsz? Azt találtam a neten. köszi
Pistusz! reggel ittam is, most kitartóbb leszek, hátha... A másikat nem ismerem, de utánanézek. köszi
mouse1980 Szerintem se találnak semmit, na de majd meglátjuk. majd úgyis megírom. Ez a hajhullás azért nagyon durva.
Tegnap beszéltem egy csajjal, neki 1,5 éve fent van, és semmi baja tőle. Erre mondta dokinőm olyan mint az alacsony vérnyomás. valaki rosszul van tőle valakinek nem okoz semmi panaszt.
Sziasztok!
Voltam a dokinal és nagyon rendes volt még pénzt se kert. Majd ha megjön akkor kell mennem 2. napon vervetelre. A haj prof bácsi ezeket írta fel: progeszteron, tesztoszteron, prolaktin, LH, FSH, estradiol, SHBG, DHEAS. Kiváncsi vagyok az eredmenyekre. A csomoim most kicsit jobban fajnak, nem tudom miért. A hajam mèg hullik de talán nem annyira, de már fogalmam sincs... Nincs kedvem szamolgatni a hajszalakat. Tegnap este nekem is volt szívdobogásom, de régebben is volt a mirena alatt csak mindig elhessegettem biztos a stressztől van :( lehet most ürül ki és most megint erősödnek kicsit a panaszok. Nem tudom:(
Vimi, kiváncsi vagyok az eredményeidre bár fogadok neked is minden negatív lesz ahogy nekünk is
Szia Vimi2!
Lehet, hogy nem voltál elég kitartó, mert az üvegre azt írták, kúraszerű alkalmazásnál 4-6 héten át napi 2 decilitert kell fogyasztani. :)
Próbálkozhatnál még a Mádon kapható zeolitos ásványi anyagból készült, magas nyomelem tartalmú Neurosannal is, ami még az idegi eredetű problémákon is segít.
Van ezerféle más dolog is erre a panaszra, de ezt a kettőt azért ajánlom, mert magam is próbáltam és tökéletesen bevált, nem úgy, mint általában a gyógyszerek.
Pistusz! Az előbb elküldtem véletlenül. Köszönöm, hogy ajánlottad a Salvust, és lehet kitartóbban kellett volna innom.
Ani-Lea!Biztos, hogy az embernek vannak miatta pánikos rohamai, én is tudom, hogy vannak. Kinek ne lennének, ha nem volt semmi baja, egyszer csak előjön minden baj, és nem tudják mitől. Aztán rátörnek a rosszullétek, és otthon mégcsak hagyján, de a munkahelyen nagyon gáz. Szóval én is legelőször erre gondoltam, kimerültem, és így jön ki. Én 5 éve vagyok egyedül hétközben a gyerekekkel, meló mellett, ki ne nyúlna ki. Nagyon, de nagyon nehéz, de az itthoni fizetésből szinte elevickélni lehet. Ja, és kidolgozza az ember a belét a negyedéért. A párom ezért nem akar itthon dolgozni. Megértem ezt is, de sajnos a hétvégi apuka felállás nagyon rossz.Viszont Mirena előtt nem voltak pámikrohamaim. Mikor volt hasonló, akkor olyan kevés volt a vasam, hogy azért volt a szívdobogás. Nem tudom komolyan,kíváncsi leszek az eredményeimre.
Szia Pistusz!
Ismerem igen, azzal kezdtem, de ittam 2 hétig nem volt javulás, és nem ittam tovább. Lehet, hogy nem voltam elég kitartó?
Kedves Vimi2!
Meg kellene próbálnod a bükkszéki Salvust! Csinálnod kellene ezzel a csodálatos gyógyvízzel egy ivókúrát. Talán ismered is ezt a természetes alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvizet, minden normális patikában kapható, de láttam már Sparban is. A gyomorégéseden, hányingereden és étvágy problémádon biztosan segít, de lehet hogy a többi bajt is enyhíti. Az íze egy kicsit furcsa, de megszokható, és a hatása tényleg egyedülálló, káros mellékhatásáról még nem hallottam.
Milyen hormonokat kiíratni mész? Látod igazunk lett a férjeddel is rendbe ment minden hidd el szépen sorba minden rendben lesz, MINDEN!!!!!!!!!!!!!
Nekem már volt kint 2 évet a férjem de akkor se gyerek se semmi, anyuéknál laktam otthon, dolgoztam eladó vagyok műszakoztam nem vettem fel úgy, most másfél éve mehetett ki és éltünk a lehetőséggel és érdekes mert azt mondtam amíg a kicsi be nem tölti az 1 évet nem mehet hát 5 hónaposan ment ki :((( Sajnos a pénz valóban nagy Úr, így esélyt kaptunk arra, hogy csak a lakás hitelünk maradjon meg a kicsiket ki tudtuk fizetni és a többit ti is tudjátok, de visszagondolva nagyon jól döntött, mert a kicsi lányomnak sajnos annyi pénz kellett az egészségére, hogy azt itthon nem tudtuk volna fedezni, ne értsétek ezt félre nem a pénzt sajnálom, mert az egészségéért bármit megadnék, de így nem okozott gondot a megoldása. Nagyon nehéz az biztos nélküle főleg, hogy a nagy lányom kicsit lelkis lett miatta, nehezen viseli de májussal haza jön vagy végleg (mert felmodott miattam annyira rosszul voltam) vagy értünk jön és másfél hónapra kimegyünk vele de utána jövünk haza és végleg együtt maradunk :))) Látom ennek is a végét és ez nagyon jó, ezért mondom, hogy minden megoldodik ezek próbák és mi állni fogjuk a sarat :)))))))))))
Ma megyek a nőgyógyászhoz a hormonok át kiiratni. Kiváncsi vagyok mit szól mert ő szerinte nem ezért vannak a panaszaim, remelem azért kiírja! 6000 ért!
A férjem túl van a műtéten jól van:)
Minden tiszteletem neked meg Eszternek én nem bírnám a párom nélkül ennyit. Régóta dolgozik így?
Amúgy te jól vagy?
Szia!
2 hétig volt a durva, szívdobogás, brutál hányinger, erős hasi görcsök. 1 hétig kicsit jobb volt, de nem voltam száz %-os, aztán 1 hétig dolgoztam, aztán ismét rosszul lettem. Ebben az 1 hétben rohamokban jön rám, tegnap 1 óráig voltam nagyon vacakul, aztán jobb, most így megy. Étvágyam nincs, valamit letuszkolok, mert akkor meg attól leszek rosszul. Nekem csak a MagneB6-t mondta, meg szedjek vitamint. Savammal is azóta kínódom, a gombóccal kezdtem én is. Arra savlekötőt. MagneB6 helyett sima B6-t vettem, be, de tegnap a lábamig lesugárzott valami fájdalom, de most azt nem érzem. Sima vérvételem rendben van nekem is.
Sziasztok!
Lassan egy hete, hogy nincs Mirenám. A kedvem és néhány tünetem jelentősen javult. Bár még nem vagyok 100%-os, de reménykedem. Én is azóta vérezgetek, de biztosan ez még nem a menszesz. Most úgy érzem magam, mint amikor elkezdődtek a gondjaim. Tehát javulok, tisztulok és várok. Kitartás csajok! Biztosan jót ötlet egy fél évig "megvonni" a hormonokat magunktól. Mindenkinek jobbulást kívánok!
Szia, hát igen, így van ahogy írod, nem ideális családi élet ahol az egyik szülőnek távol kell lenni, de a pénz nagy úr, és szükség törvényt bomt.
Májusig várni borzasztó hosszú lehet, nekem a 15 napok is valószerűtlenül hosszú időnek tűnnek...a skype persze jó mert több mint a semmi, de igencsak messze van attól hogy odamenjen és hozzábújjon az ember a párjához.
sziasztok,
Igen az én dokim is kizárta, hogy ettől lenne bajom és én is magamtól kezdtem el gyanakodni rá és amikor ide vissza jöttem akkor nagyon sok egybe esés volt köztünk így biztosra mentem már hiába beszélt a dokim de nem engedtem tovább magamba hagyni ezt a dögöt!!! Nekem most másfél hete vették le és ha baj lesz akkor a citologiám kimutatja gondolom én, amit pénteken meg is tudok. Igen a dokim mondta, hogy nincs vérzésem így biztos jó vékony már a nyálkahártyám, nekem előtte volt pecsételödésem(mielőtt levette) és az én bajaim akkor kezdödtek mikor már nem jött meg rendesen :( Várok persze mivel mindenem rendben volt amiken voltam de ha 1 hónapon belül nem jön meg akkor elmegyek hozzá, hogy mi a baj. Én elég sokat szédülök már 4 napja és hányingerem is van mondjuk betudom a nem rendes étkezésnek egyenlőre, folyamtosan rohanok valahova...
Biztos minden rendben lesz a pároddal a műtét során :) A lánykádnak sincs semmi a lábával ennek is nagyon örülök :) Lassan rendezödnek majd a dolgok és minden jó lesz :)
Néne a remény hal meg utoljára :) de ha még s eérne haza a párod akkor legalább annyi, hogy a gyerekeket látthatad. Tudom és megértem, hogy a férjedre is vágysz, de sajnos nektek sem olyan ideális a munkátok.... Nekem most sajnos csuszik 1 hetet így 6 hétre jön május 17-én :( Sokára, és hiáb abezsélünk skype estére mind a ketten fáradtak vagyunk és van amikor olyan keveset beszélünk azért ez sem egészséges :(
Szia Egérke, örülök hogy a Kicsi lány lába már nem fáj...:)
A férjem még nincs , remény se sok hogy vasárnapig hazajön, én egy hét múlva megyek hétfő reggel.
A Nagy pénteken jön, a két másik sráccal vagyunk hármasban.
Ők még tanulnak, csak a Nagy dolgozik no és mi, az "ősök".
Ha egy kicsi időd van, kérlek írd meg a véleményedet priviben a szívemmel kapcsolatban, és arra is kérlek, légy őszinte velem, azt is megértem ha nem értesz egyet velem.
Férjednek a legjobbakat a műtéthez, Te meg vigyázz Magadra meg a Gyerkőcökre, aranyosan lehetnek, Ők még kicsik.:)
Puszi: "Néne" :)
Szia!
Nem vagy buta, de nem mindenkinél úgy hat és ürül, ahogy mindenkinél, vagy ahogy az orvosok mondták. Nekem pl végig menstruáltam 2 évig amíg fent volt. És nekem meg is jött. Valószínű nekem nem vékonyította el a nyálkahártyám, szóval nem is hatott rendesen csak a bajokat okozta. Neked viszont már nem nagyon volt menzid ugye? Akárki akármit mond, sztem nem normális hogy valaki nem menstruál és jól felborítgatja a természet rendjét. Mikor is vették le neked a dögöt?
A daganatnak van vértünete is. Úgyhogy ne aggódj, de ha úgy érzed elmehetsz egy UH-ra. Én most megyek petefészek Uh-ra, mert azt mondta a hajprof. hogy ( és már mások is mesélték), hogy petefészek cystánál csomókban hullik a haj. Én itt sokaknak olvastam, hogy okozott ilyet és az első helyen említik a mellékhatásoknál a cystát.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?