Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

7545. jennyfer13 (válaszként erre: 7544. - Virag007)
2017. okt. 6. 20:20
Nem okozott utána gondot, de nekem annyira pici volt, hogy ki sem ért a méhemből, gyakorlatilag 2 cm se volt a szál..a doki se értette hogy tudták ennyire levágni ...:O
7544. Virag007 (válaszként erre: 7543. - Jennyfer13)
2017. okt. 5. 22:58
Én pontosan így vagyok, levágta picire, de az a helyzet, hogy most is ugyanúgy szúrja. Nem tudom, hogyan fogják leszedni. Egy milliméternyi még azért érezhető, azt talán meg tudja majd fogni kiszedésnél, viszont éppen az a milliméter szúrja páromat. Már megbántam , hogy lejjebb vágattam, lehet, hogy talán behupult volna idővel a szál! Neked a levágás után már nem okozott gondot? Pontosabban párodnak?
7543. jennyfer13 (válaszként erre: 7542. - Virag007)
2017. okt. 5. 21:02

Szia Virag 007!

Igen sajnos, egy másik doki szinte teljesen levágta, mikor visszamentem , hogy szúrja a páromat. Így nehéz volt nagyon megtalálni a pici szálat, már ott tartottam h inkább altatás, de végül meglett nagy nehezen, csak profi orvos kell :)

7542. Virag007 (válaszként erre: 7541. - Jennyfer13)
2017. okt. 5. 11:03
Szia, Jennyfer13! Mi történt a jelzőszáladdal? Rövid volt és emiatt nehéz volt a levétel? Amiatt kérdezem, mert nekem is nagyon picire vágta másodikra az orvos!
2017. okt. 4. 22:56
Nekem Szegeden aki levette, 15000 volt, 12 ha rákszűrés+UH+vizsgálat van csak. Szollnokon aki feltette, annyit adsz amennyit akarsz, de mint említettem nem túl jók...az SZTK-t inkább nem is mondom milyen...:D Én inkább fizetek, merthát olcsó húsnak...én is majdnem megszívtam ezzel, hogy Szolnokon így levágták a jelzőszálat..
2017. okt. 1. 20:04

Sziasztok!

Huh, látom vannak szép árak...

Én még örülhetek, hogy "ilyen jól" kifogtam, bár kissé elbizonytalanodtam, hogy nem jön be a Mirena és a dokim szerint nem az okoz egy problémát sem, ami azóta felmerült.

De ettől nagyon jó doki, tényleg :-)

Meggondolandó a mai világban nőgyógyászhoz ugrálgatni feleslegesen :-) Mármint magánhoz...

Szép estét, sziasztok.

7539. andi6020
2017. okt. 1. 17:37

Ahova én járok fizikális vizsgálat, UH, rákszűrés: 20.000 Ft

Mirena levétel felrakás egyszerre 25.000 Ft

7538. katoka01
2017. okt. 1. 17:32

Én is Budapesten járok nőgyógyász doktornőhöz.

Fizikális vizsgálat, UH, rákszűrés: 20 000

Mirena levétel vagy feltétel: 15 000 Ft Ha mindkettő egyszerre van: 20 000 Ft.

7537. szilvi1110 (válaszként erre: 7535. - Jennyfer13)
2017. okt. 1. 12:25

Hűűű... ezek nem semmi árak... az én dokimnál 7000 egy alkalom, fizikális vizsgálat, uh. , cyto... a hurok feltételért 5000-et kért...

Mondjuk ez az ország délkeleti vége...

7536. Sok kérdés (válaszként erre: 7535. - Jennyfer13)
2017. szept. 30. 17:54

Szia Jennyfer!

Hm... Az nagyon durva.

Az én dokimnak az Örsön is van magánrendelője, Gödöllőn is, az Örsön olcsóbb.

Ott 11-et kér a teljes körű nőgyógyászati vizsgálatért (UH, fizikális vizsgálat, konzultáció),

ugyanez plusz rákszűrés is ennyi. Szülész-nőgyógyász és nagyon normális, lelkiismeretes.

Én a Mirena felhelyezésért 10-et adtam, rám bízta, hogy mennyit adok...

Örülök neki, hogy koppkoppkopp van :)))

Szép hétvégét, szia.

7535. jennyfer13 (válaszként erre: 7528. - Sok kérdés)
2017. szept. 29. 22:00

Szia Sok kérdés!

AZt hiszem a Duna Medical centerben rendel, ott az alapdíj 25000 ,az IUD levétel 18000ft, nem tudom összeadódik-e a kettő..:D

SZerencsére koppkoppkopp azóta abbamaradt a vérzés, van remény..:D

7534. Sok kérdés (válaszként erre: 7531. - Katoka01)
2017. szept. 29. 21:35

Szia Katóka01!

Igazán nincs mit! :-)

Rendben, az nagyon jó lesz! :-)

Szép estét, szia.

7533. Sok kérdés (válaszként erre: 7530. - Xandra11)
2017. szept. 29. 21:34

Szia Xandra11!

Nekem mindjárt 11 hónapja van fent a Mirena.

Én hónapokig véreztem, az első fél évben bőven, de még talán 8 hónapig is. Hol barnás, hol élénk piros és nem volt elég a betét, tampon is kellett.

Most idén júniusban mentem dokihoz - előtte a feltétel után is egy hónappal -, júniusban is elöntött egyszercsak, a doki azt gondolta, hogy elmozdult és ezért van az erős vérzés még 7 hónap után is, de minden a helyén és minden rendben volt - rákszűrést is csinált -.

Van, akinek felteszik és szinte azonnal elmúlik, van, aki vérzik még sokáig rendesen. Vagyis tény, hogy én nem annyira, mint előtte, nekem nagyon erős volt és nagyon darabos, hosszan tartó, ezért is és a klimax miatt is ajánlotta a doki.

Úgyhogy ahány nő, annyiféle tapasztalat.

Ne aggódj, saját tapasztalatomból is kiindulva simán belefér. A kontrollra menj csak vissza, ha nincs más gondod, igaz ez 3 hónap, de én egy hónap múlva már mentem a kontrollra.

Szép estét, szia.

7532. katoka01 (válaszként erre: 7530. - Xandra11)
2017. szept. 29. 20:46

Szia Xandra11!

Nekem 5 éve tették fel a Mirenat. Feltétel után még fél évig volt barnás váladék vagy éppen élék piros vérzés és nem is menstruációs ciklusban, hanem összevissza. A mennyisége kevesebb volt, a korábbiaktól.

Szerintem ez még bőven belefér.

Meg egyébként van 6 hetes kontroll, azt mondták? Ha majd ott azt látják, hogy a helyén van, akkor minden rendben. Légy türelmes és ne aggódj!

Jó hétvégét!

7531. katoka01 (válaszként erre: 7529. - Sok kérdés)
2017. szept. 29. 20:39

Szia Sok kérdés!

Nagyon szépen köszönöm a segítő és biztató szavakat!

Mindenképp jelentkezem majd a cserés tapasztalatokkal.

Szép estét és jó hétvégét!

7530. xandra11
2017. szept. 29. 19:37
Sziasztok! Egy hónapja tettem fel a mirenát, most kb egy hete először csak pecsételő vérzés most meg pár napja darabos élénk piros vér távozik, ez mennyire normális, meddig marad ez így ? köszönöm
7529. Sok kérdés (válaszként erre: 7527. - Katoka01)
2017. szept. 28. 21:27

Szia katóka!

Persze, hogy minden rendben lesz!

Valszeg a tampon azért kell, hogy a tabletta ott olvadjon el szépen és hasson, ne csússzon ki :-)

Szerintem a neten nézz utána, hátha van valami, ami lazítja a méhszájat. Gondolok itt például valamilyen természetes dologra, teára mondjuk.

Túl leszel a cserén és minden rendben lesz! :-)

Szép estét, szia.

7528. Sok kérdés (válaszként erre: 7526. - Jennyfer13)
2017. szept. 28. 21:24

Szia jennyfer!

Örülök, hogy már jobb volt tegnap! Remélhetőleg ma még jobb volt! :-)

Igen, dokit lehet találni bőven...

A magánklinikán baromi drága mit takar kb.?

Szép estét, szia.

7527. katoka01
2017. szept. 28. 20:46

Sziasztok! Na megvan az időpontom. Október 18-án cserélik a Mirenat (lejárt az 5 év), Mirenara. Szóval megfogadtam a tanácsot amit adtatok, kértem a doktornőtől, hogy ne Levosertet tegyen fel. A doktornő természetesen elfogadta a döntést. Ambuláns fogja cserélni a rendelőben. Remélem minden rendben lesz, mert én nem szültem és emiatt elég zárt a méhszáj. (A feltételnél nem volt gond.) Kaptam egyébként egy tablettát, amit 6 órával a csere előtt kell felhelyezni a hüvelybe és majd ez kicsit "lazítja" a méhszájat. A gyógyszer felhelyezése után, tampont is kell feltenni.

Háát jó lesz a cserén túl lenni...

7526. jennyfer13 (válaszként erre: 7525. - Sok kérdés)
2017. szept. 27. 20:47

Igen, ha nem múlik a panasz, midenképp megyek. Ma már jobb, csak pecsételés volt, meg rövid ideig tartó görcsök. AKihez tartozom nem megyek vissza, mert a felrakás elég barbár módon zajlott, utána meg Ő vágta le kb az egész szálat (Szolnok). De ha vész van találok itt Pesten vmi dokit, rendel a szegedi doki itt is, de itt baromi drága a magánklinikán..:D Jó, hogy kb fél Magyarországon laktam, mindig lehető legtávolabb az előzőtől...mindig lehet új dokit keresni.

SZép estét , Szia :)

7525. Sok kérdés (válaszként erre: 7523. - Jennyfer13)
2017. szept. 27. 20:40

Szia Jennyfer!

Értem, amit írsz!

Mindenesetre jó sokat utaztál ezért a levételért :-(

De ha jó a doki, akkor az minden km-t megér :)))

Annak örülök, hogy műtét nélkül megúsztad :-)

Szerintem a neten keress rá a Jaydess levétele utáni tünetekre, görcsökre, vérzésekre...

És ha még mindig erősen vérzel, főleg, ha görcsöl, szerintem fel kellene keresned egy nőgyógyászt, nem feltétlenül ezt, akihez ilyen sokat utaztál, mert az tényleg nagy út, hanem ott, ahol laksz, akihez tartozol... Én ezt tenném a helyedben...

Szép estét, szia.

7524. jennyfer13 (válaszként erre: 7522. - Szilvi1110)
2017. szept. 27. 08:29

Szia!

Nem tettek fel másikat, azért aggódom, mert a ciklusom közepén vagyok, nagyon nem kéne véreznem, meghát alig volt vérzésem eddig , vékony a nyálkahártya egyik napról a másikra nem kéne visszatérni a vérzésnek. A doki azt mondta hónapok, mire visszatérhet az erős vérzés.

7523. jennyfer13 (válaszként erre: 7520. - Sok kérdés)
2017. szept. 27. 08:27

SZia Sok kérdés !

Nem kellett műtét, de az volt, hogy megpróbálja még egyszer, de ha nem megy akkor műtét. Azt mondta a doki, nem szült nőnek nem szívesen csinálna kaparást, mert baj lehet a későbbi teherbe eséssel...:( Én meg nyáron már szeretnék teherbe esni. Igazából a levétel maga nem fájt, a matatás volt a fájdalmas, még kersgette a szálát...de egy jó doki türelmes,ő is mondta vár kicsit nyugodjak meg stb....örülök, hogy hozzá mentem, mégha utaztam kb 200 km-t is :D (Szeged-Katona Renáta)

Nekem nem voltak Jaydess előtt nagy görcseim, de felrakás utáni pár hónap megszenvedtem, aztán meg mintha elvágták volna.

Köszönöm a hozzászólásod :) Remélem neked is javulni fog.

7522. szilvi1110 (válaszként erre: 7518. - Jennyfer13)
2017. szept. 26. 21:58
Jennyfer, ezek szerint nem tettek fel helyette másikat? Ha nem, akkor normális az erősebb vérzés...
7521. szilvi1110 (válaszként erre: 7517. - Virag007)
2017. szept. 26. 21:57

Szia Virág!

Sajnálom, hogy nem oldódott még meg a helyzet. Én azért csak megnézetném egy másik dokival, hátha... tényleg gáz, hogy amúgy bejönne, és akkor ilyen problémával kell küszködnötök...

7520. Sok kérdés (válaszként erre: 7518. - Jennyfer13)
2017. szept. 26. 21:19

Szia Jennyfer!

Én is ettől félek, hogy nem lesz egyszerű nekem sem levetetnem a Mirenat :-( De ugye nem kellett semmilyen "műtéti" beavatkozás?

Fájt nagyon?

Szerintem a levétel utáni erős vérzés - magamból kiindulva - normális, nekem nagyon erős volt évtizedeken keresztül. De még eddig nem vették le, így ebben sajnos nem tudok segíteni Neked :-(

Vasárnap óta ez a 3. nap... Szerintem ezzel nincs gond. A görcsöléssel nem tudok mit kezdeni :-( Régen a Jaydess előtt görcsökkel járt a mensid?

A doki nem mondott semmit, hogy mire számíthatsz levétel után?

Azért ilyenkor csak van egy kis "sérülés" és méhösszehúzódás, lehet ez okozza a görcsöket, de ha nem szűnik meg 1-2 nap alatt, szerintem menj vissza a dokihoz.

Hátha valaki okosabb nálam és tud bíztatóbbat írni Neked...

Szép estét, szia.

7519. Sok kérdés (válaszként erre: 7517. - Virag007)
2017. szept. 26. 21:07

Szia Virág!

Nagyon sajnálom! :-(

Sajnos én ebben nem tudok Neked tanácsot adni, de hátha a neten találsz hasonló problémát és megoldást rá!

Mindenféle pózban próbáltátok? Mindenhogy szúrja Párod? (Meg az egyéb kellemetlenség...?)

Valószínű, hogy az van, amit írsz, de kell, hogy legyen erre is megoldás...

Bízom benne, hogy megtaláljátok mielőbb és kellemes legyen az együttlét, főleg, hogy Neked bevált a Mirena!!!

Milyen dolog már ez is, hogy akinek bevált, ilyen gondja van, nekem nem vált be és nincs ilyen gondom... Bosszantó, tényleg...

Szép estét, örülök, hogy írtál!

Szia.

2017. szept. 26. 19:31

Sziasztok!

Nekem lejárt a 3 év, múlt csütörtökön vették le a jaydesst, menszeszem addigra elmúlt már. Elég nehéz volt levenni, mivel a másik doki aki feltette, nagyon rövidre vágta a jelzőszálat...:/

Vasárnap elkezdtem vérezni eléggé és azóta tart és görcsölök is...szerintetek ez normális?

7517. Virag007 (válaszként erre: 7516. - Szilvi1110)
2017. szept. 26. 08:32
Sziasztok, Lányok! Aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök! :) Szóval az van most, hogy akkor levágta az orvos a szálat egészen picire, de sajnos nem oldódott meg a helyzet! :( Valószinüleg (én úgy gondolom), hogy úgy áll a méhszájam, hogy pontosan szembe van a párommal, és ha nem vigyáz, szó szerint véresre szúrja! :( Nem tudom, mi lesz a megoldás, nagyon nem szeretném kivetetni, mert egyébként abszolút semmi más gondom nincsen a Mirena-val... :(
7516. szilvi1110 (válaszként erre: 7515. - Sok kérdés)
2017. szept. 25. 22:51

Szia Sok kérdés!

Igen, ő, akinek gondjai voltak a jelző szállal...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook